Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Au tăiat la Sănătate, dar era Corona-n spate

El vorbește și eu tac: eu Iohannis, el Ciolac 

Merg spre job, răsfoiesc un ziar. În 2019, Guvernul României și Klaus Iohannis au tăiat bani de la Sănătate și au dat la serviciile secrete. Așa că azi, pe o împărțeală a bugetului făcută cu argați și Klaus Iohannis, s-a ajuns în plină criză de Coronavirus că România n-are măști chirurgicale, dar are agenți secreți. Ziarul dă și-o veste bună: guvernul Ludovic Orban nu are virusul Corona. Știrea e incompletă, ziariștii omit că nici Corona nu are virusul „guvernul Orban” ceea ce e important pentru virusul asiatic – nu ar fi supraviețuit. Corona este puternic, dar are limitele sale: de exemplu, singurul lucru pe care nu ar putea să îl facă ar fi să mărească la peste 1 metru distanța între președintele României, dl. Klaus Iohannis și așa-numitul șef al Opoziției din România, Marcel Ciolacu (PSD).

La prima vedere, Corona este 

… un simplu virus. Pe un microscop performant, însă, virusul Corona apare ca noul Manager General al Uniunii Europene: unul extrem de „competent”, dacă a reușit să îl pună la muncă până și pe Klaus Iohannis, în România. Pitic, rotund, râzând strâmb, cu irizații roșii și albastre, pe Managerul General Corona nu dai trei parale dacă îl întâlnești pe stradă. Prin ignorare și trufie, societățile pretențioase de roboței „multiculturaliști” neo-liberali care conduc Uniunea Europeană (UE) l-au făcut mare și puternic și alți oameni au plătit un preț tragic acestor aroganțe de „lideri”. Corona se rostogolește, nu merge: în trei luni de zile, a debarcat de la cârma UE mediocritățile politice Angela Merkel (cancelarul Germaniei) și Emmanuel Macron (președintele Franței) și a dezvăluit națiunilor, la televizor, discriminarea latentă pe care funcționează „proiectul” de la Bruxelles și „valorile” sale europene: Italia, inundată de îmbolnăviri, nu a primit niciun ajutor din UE, iar Grecia, inundată de migranți ilegali trimiși de Turcia, a primit ca sprijin câțiva norvegieni spălați pe creier care îi aduceau („umanitar”) pe atacatorii de la granițe în porturi.

În rest, Corona apare multilateral 

… dezvoltat. Este un fin educator și a obișnuit oamenii vârâți în costume scumpe Armani să înceapă să se spele pe mâini cu apă și săpun: pe un caz specific, oamenii din Franța au redescoperit săpunul tradițional francez. Corona este și om de afaceri, este broker și „dezvoltator”: a trimis oamenii acasă, nimeni nu mai produce nimic, așa că miliardarii vor consuma un timp din profit, eventual până la un faliment glorios, iar bursele vor lua o pauză, cu acțiuni care nu mai conțin valoare, fără ca planeta să crape – așa cum se sperie câteodată fătucile de la gazetele economice. Dacă își va propune un mandat lung (dar nu chiar atât de lung ca al lui Mugur Isărescu la Banca Națională a României), atunci Corona va face să dispară moneda euro și să se prăbușească beneficiile garniturilor de funcționari flămânzi care ronțăie în prezent la ciolanul pan-european.

Corona este un bun tâmplar

I-a învățat pe trufașii care conduc UE să își cunoască limitele și distanțele între ei. Pentru că neo-liberalismul marxist din conducerea UE nu produce lideri, ci doar roboței ajustați în garajele unor globaliști, Corona a pătruns cu simplitate într-o Europă frivolă și vetustă, condusă printr-o generație de spălați pe creier – neomarxiști cu diplomă – din Germania, Suedia, Franța și Italia, până în Olanda, Danemarca sau România. Azi, Corona se remarcă inclusiv ca și „coordonator de proiect” într-o Uniune care, până acum, mimând „solidaritatea între națiuni”, era redusă la un lanț de beneficii și de joburi gras plătite („fat cats”), respectiv la o urzeală de jocuri politice de culise rulate prin ONG-uri, cu finanțări (strategic) neasimilate corupției, prin vreun paragraf de Cod Penal. Corona este un jupân al Corupției (nu primește și nu dă) și este încă improbabil dacă va aproba funcționarea Parchetului European, unde Iohannis are ca reprezentant pe procurorul român Laura Kovesi.

Merg spre casă

Vin de la job. Trece un negru pe lîngă metrou, vine la mine „Gimme a fa, bro”, vrea o țigară. Dă-i o țigară. Mormăie „Got twax”, adică ar îndesa niște canabis acolo, în tutun. „U gotta laita”, negrul vrea o brichetă, dă-i o brichetă, e vremea când virusul Corona te vrea să ai de toate. Pufăie negrul, stau lângă el, pufăi și eu: pufăim amândoi în tăcere, lumea trece, ne mirăm din priviri unde dracu se duce atâta lume, dacă au toți oamenii ăștia limite de călătorie. Ne depășesc unii cu măști pe fețe, care târăsc niște lozinci despre topirea ghețarilor, probabil activiști de mediu: negrul se uită la ei, scuipă ascuțit și mormăie „Wankers” (labagii). Aruncă ultimul fum, strivește chiștocul, se ridică și pleacă cu umerii coborâți, fără să mulțumească. După câțiva pași se întoarce și îmi zice răgușit, să nu uit: „I’ll catch U later!”: adică, mă găsește el mai târziu, să mai bem niște tutun la metrou și să ne mirăm împreună cum trece pe lângă noi, spectacolul viu al virusului Corona.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

3 comentarii pentru articolul „Au tăiat la Sănătate, dar era Corona-n spate”

  • ”neo-liberalism marxist”,”progresism marxist” etc. limbaj demn de Urmuz, termenii nu au nimic de a face cu realitatea doctrinelor politice actuale sau trecute, este sperietoarea neo-consevatorilor pentru turma consumerista captiva, sa nu o ia razna

  • Baca ceva este FOARTE BUN cine-s eu sa contrazic acest fapt ? IS NICE …BRO !!!

  • Bun, bun!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *