Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Aurel Predescu – o viață dedicată mișcării olimpice

Ca în fiecare domeniu, și olimpismul este guvernat de știri care ne bucură, dar și informații care ne întristează.
Acest debut de brumar 2021 a fost marcat și de decesul unui om dedicat celor cinci cercuri.

Mișcarea Olimpică din România a pierdut, în 2 octombrie, o personalitate marcantă a sportului tricolor. Aurel Predescu (92 de ani) a fost un om deosebit, dedicat sportului, un dascăl de valoare, iubit și respectat de zeci de generații de sportivi, tehnicieni și specialiști din domeniul sportului.

Absolvent al Institutului de Cultură Fizică în 1953, Aurel Predescu a avut o carieră remarcabilă atât ca asistent universitar la Catedra de jocuri sportive, secţia baschet, cât și ca antrenor al echipelor de baschet ale României, la diferite categorii de vârstă, antrenor federal în cadrul forului național de baschet și ca membru al Comisiei FIBA de organizare a cupelor europene.

Între anii 1990 și 2004, a fost membru al Comitetului Olimpic Român, iar în calitate de inspector de specialitate și membru în comisia tehnică olimpică a sprijinit activitatea centrelor naționale Olimpice de juniori și a făcut parte din conducerea tehnică a delegațiilor sportive ale României care au participat la Jocurile Olimpice Moscova 1980, Barcelona 1992, Atlanta 1996, Sydney 2000 și Atena 2004.
De-a lungul anilor, a colaborat la redactarea și editarea a 12 lucrări privind metodica antrenamentului în jocurile sportive și metodologia dezvoltării calităților motrice.

Acestea sunt datele obiective. Dar revin la bucuria și tristețea evocate în debutul acestor rânduri. Să trăiești oare până la 92 de ani și să ai o viață așa plină, pe ansamblu este oare o tristețe? Sigur, nu putem trece peste durerea despărțirii, dar privită în ansamblu viața evocată mai sus este o existență împlinită. Mulți ar dori să atingă 92 de ani fără dureri și fără a complica viața celor din jur.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *