Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

Aventuri din Siberia până în Texas cu familia Tudor și Mihaela Gafton

Scriu aceste rânduri în data de 21, luna 12, adică decembrie, anul 21, adică 2021. Este ora 21, 21 de minute… Am 12 motive, să fiu încântat de vizita făcută la distinsa familie Tudor și Mihaela Gafton. Mă joc și eu cu cifrele, așa cum face realitatea cu noi.
Ca un om politicos, am dorit să scriu peste tot Mihaela și Tudor Gafton, dar doamna mi-a precizat că este vorba de soț și apoi soție în această poveste.

Iată care sunt cele 12 motive:

  1. Am revăzut cu mare plăcere niște oameni dedicați picturii, ambii participând la o tabără de creație la Bușteni, unde am avut onoarea să vorbesc despre expoziția colectivă ce a marcat închiderea.
  2. Domnul Tudor Gafton, pictor de reală vocație, este ca formație specialist în petrol și gaze. În cadrul conferinței Power Summit, ediția 2017, organizată e Ziarul Financiar, Tudor Gafton participă în calitate de director al Amromco Energy. Adică o companie independentă privată de explorare şi exploatare cu sediul central în Houston, Texas, având birouri în New York, Statele Unite ale Americii, Ploieşti şi Bucureşti, România.
  3. Mi-am reamintit de Breaza, județul Prahova, acolo unde familia Gafton vine deseori. Acolo stă mama doamnei Gafton.
  4. La Breaza am lansat unul dintre volumele mele. Cu acest prilej, care a coincis cu aniversarea mea de anul trecut, am invitat mai mulți oameni din lumea artelor. Scriitori, muzicieni, personalități din lumea artelor vizuale. Pictura a fost reprezentată de domnul Gafton, cu două superbe tablouri.
  5. Acasă la familia Gafton am văzut câteva dintre tablourile sale, dar și altele semnate de alți artiști.
  6. Am discutat despre ce îmi place mie: creștinism, pictură, cărți, călătorii, vise, expoziții, călătorii în comun.
  7. Am primit deja o invitație să îi revăd la casa lor din Bușteni.
  8. Păi la Bușteni am făcut eu concediile în 11 ani. Ce de amintiri frumoase, ce de călătorii. Legat de călătorii, gazdele mele au povești din multe locuri de pe glob, acolo unde au ajuns datorită profesiei și specializării lor. Amintesc Siberia și Texas. Să justificăm titlul acestor rânduri. Apoi, Moscova. Un capitol aparte se poate scrie despre Turkmenistan. În România, amintiri dragi din Bușteni, Breaza, Ploiești, Constanța, București. Precum și multe alte locuri de pe planetă.
  9. Am putut să le duc și eu, pe post e dar de Crăciun, trei cărți produse în familia noastră. Poezii, note, amintiri, reportaje și interviuri.
  10. Am primit și eu ceva minunat. Dar, asta rămâne secret. Mă refer la conținut.
  11. La punctul penultim, intră mai multe impresii care se bat pentru vizibilitate. Cam 300. Toate excelente. Sper să apuc să scriu și despre ele, să nu uit nimic din această vizită istorică.
  12. Simt că suntem la debutul unei îndelungate prietenii adevărate.

Atașez trei imagini relevante. Două tablouri recente realizate de Tudor Gafton și o fotografie unde gazdele mele pozează în calitate de bunici încântați de nepotul lor.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *