Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Avocat Cosmina Cerva, Baroul București:  „Ce-o să lase ministrul Justiției în urma lui? Suficient să-și pună în minister un tablou cu el”

„Justiția nu mai e demult despre dreptate, justiția e despre găști”

Reporter: Justiția de azi are febră, tuse și dificultăți de respirație. Cum scapă de simptome? Că Arafat e ocupat.
Avocat Cosmina Cerva: Justiția este în moarte clinică, singurul aparat care o mai poate ajuta să respire este „răspunderea magistraților”. Arafat o vrea moartă, doar COVID-ul contează pentru el acum.

Reporter: Oamenii vor să înțeleagă. Nu ar merge mai bine Justiția fără un minister al Justiției?
Av. Cosmina Cerva:
 Justiția ar merge mai bine fără Justiție, doar cu oameni.

Reporter: Care este principalul rol al ministrului Predoiu (Cătălin, ministru al Justiției- n.n.)? Pentru mulți e vizibil doar rolul său decorativ.
Av. Cosmina Cerva:
 După primul mandat a plecat fără să lase nimic în urmă, la fel va fi și acum. Era suficient să pună un tablou cu el în minister.

„Nu există mecanisme să sancționezi păduchii din Justiție: scapi de ei sau îi lași să câștige”

Reporter: Cum este cu magistrații danileți care au făcut proteste la Trebonal? De fapt, care este mecanismul prin care acești oameni rămân necercetați, nesancționați?
Av. Cosmina Cerva: 
Justiția nu mai este demult despre dreptate, justiția este despre găști și putere, despre tupeu și gălăgie, despre cine iese în față precum păduchele în frunte. Nu există mecanisme să sancționezi păduchii, scapi de ei sau îi lași să câștige. Se pare că am ales să-i lăsăm să câștige…din păcate.

Reporter: Spre-o comparație, dacă s-ar aduna pentru proteste la Trebonal niște zugravi cu mostre de vopsea în loc de afișe, ar sosi jandarmii.
Av. Cosmina Cerva: 
Zugravii nu ies în frunte precum păduchii.

„Nucleele „haștag rezist” în Justiție au apărut din cauza tăcerii noastre”

Reporter: Poate cunoașteți: cum au apărut și de ce sunt tolerate nucleele de „haștag rezist” în Justiție? Cu robe plătite din banul public.
Av. Cosmina Cerva: 
Au apărut din cauza tăcerii noastre și sunt tolerate de lași.

Reporter: DNA merge fantastic: cazul Liviu Dragnea e băgat în viteza a patra, dar procurorii „de elită” de la Ploiești sunt ținuți la marșarier. Chiar așa, de ce merge înfrânat dosarul procurorilor Onea și Portocală?
Av. Cosmina Cerva:
 Pentru că sunt mulți Onea și Portocală pe scaunele care decid soarta dosarului.

„Nu mai împarte nimeni dreptate în România, s-a stins lumina” 

Reporter: Foarte multe lașități în Justiție, de-aia nici nu le mai numără nimeni. Câte vieți au rămas în pieptul de aramă al românului care împarte dreptate? Sau, în fine, al românului din justiție perfecționat la globaliști.
Av. Cosmina Cerva:
 Nu mai împarte nimeni dreptate în România, s-a stins lumina.

Reporter: A zis Mândruță de presă că vrea Justiție pentru omul simplu. Păi și ce-l împiedică s-o aibă?
Av. Cosmina Cerva:
 Mândruță este cumva personajul acela care se închina la icoana cu anticorupția? Cât timp există oameni care se închină la astfel de icoane nu putem vorbi despre justiție pentru oameni simpli.

„Cazul Dragnea va rămâne o pată pe obrazul Justiției din România”

Reporter: Să recapitulăm puțin cu Liviu Dragnea. Condamnat într-un complet nespecializat în corupție. Au zis că totuși fapta există și că el trebuia să rămână la beci. De ce nu au dat cazul unui complet impus de lege? Au fost „sperioșii” de care vorbeați?
Av. Cosmina Cerva:
 Decizia Curții Constituționale i-a luat pe nepregătite pe cei care pregăteau debarcarea lui Dragnea și atunci au accelerat dosarul. Cazul Dragnea va rămâne o pată pe obrazul Justiției din România la fel ca multe alte dosare în care magistrații au bătut palma cu Serviciile prin Protocoale staliniste.

Reporter: Protocoalele SRI cu Justiția sunt încă active? Adică mai produc efecte pentru procesele penale?
Av. Cosmina Cerva:
 Cât timp cei care le-au semnat nu sunt în pușcărie putem considera că sunt active. Cât timp cei care au înfăptuit injustiția în baza lor nu sunt excluși din magistratură, putem considera că sunt active.

„M-au tras de mânecă dar nu-i bai, mânecile robei sunt largi” 

Reporter: După ce ați publicat telefoanele guvernului, l-am sunat pe Cîțu (Florin Vasile, ministru de Finanțe- n.n.) să-i împrumut niște bani. Nu răspunde. Uitasem că Guvernu’ ăsta împrumută numai de la cei care au mâinile-n buzunarele altora.
Av. Cosmina Cerva:
 Cine sunteți dumneavoastră să vă răspundă Cîțu? Conduceți cumva o bancă străină?

Reporter: Credeți că activitatea dvs de până acum, pentru o normalizare a Justiției, v-a adus prejudicii? Ați fost atacată pentru acest lucru?
Av. Cosmina Cerva: 
Mi-a adus câteva trageri de mânecă dar nu-i bai, mânecile robei sunt largi. Dureros este când atacurile vin din interior, adică din curtea avocaților, pentru că de la ei te aștepți la altceva.

„Cum le plătim salarii și pensii foarte mari, răspunderea ar trebui să fie la fel de mare”

Reporter: Ce trebuie efectiv pentru ca magistrații care greșesc sau care uită principiul imparțialității, să răspundă? Secția de Investigare pare încă destul de timorată de „activismul” din Ministerul Justiției, din Direcția Națională Anticorupție (DNA-n.n.) sau Consiliul Superior al Magistraturii (CSM-n.n.).
Av. Cosmina Cerva:
 Trebuie o lege clară, cu sancțiuni dure. Așa cum le plătim salarii și pensii foarte mari, răspunderea ar trebui să fie la fel de mare. Astăzi, magistrații nu răspund pentru nimic, sunt un fel de dumnezei mai mici așezați până la pensie pe un scaun cu catifea.

Reporter: Cît a fost de eficientă colaborarea cu Uniunea Barourilor? Au fost avocații sprijiniți pe perioada pandemiei Noul Coronavirus?
Av. Cosmina Cerva: 
Uniunea este a Barourilor, nu a noastră… Și cu asta am spus tot. Pe perioada cât activitatea avocaților a fost întreruptă, UNBR nu a ajutat avocații. În plus, nu a existat ajutor nici măcar din partea Casei de Asigurări a Avocaților.

„Justiția lui Predoiu nu este despre ființe vii”

Reporter: În Marea Britanie, un om a fost trimis în judecată doar fiindcă și-a asmuțit câinele spre o pisică. E recentă. În România, un cal este torturat și lumea așteaptă să vadă dacă justiția lu’ Predoiu știe ce-i aia durere de ființă vie.
Av. Cosmina Cerva:
 Justiția lui Predoiu nu este despre ființe vii, justiția ultimilor ani nu a fost despre oameni. Oamenii nu mai au încredere în Justiție pentru că au perceput-o ca pe o cetate în care magistrații își apără doar propriile interese.

Reporter: Ce planuri de viitor aveți pentru dvs și pentru România?
Av. Cosmina Cerva:
 Fiecare om este dator față de țara sa. Dacă în plan profesional fac tot ce pot pentru stoparea abuzurilor din Justiție, în plan general vreau să mă implic în oprirea vânzării României. Avocații sunt oameni potriviți pentru politică, pentru că vin cu un plus de bagaj juridic.

Reporter: Un mesaj optimist pentru cititorii Cristoiublog.ro.
Av. Cosmina Cerva: 
România încă are oameni de onoare, rămâne doar să-i urmați.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

2 comentarii pentru articolul „Avocat Cosmina Cerva, Baroul București:  „Ce-o să lase ministrul Justiției în urma lui? Suficient să-și pună în minister un tablou cu el””

  • Prea putin, prea tarziu si fara rost. Zarurile au fost aruncate. Romania nu (mai) exista. Deci nici Justitia din Romania nu exista. Chestie de logica. Romanii au primit exact ce si-au dorit!

  • Frumoasă și afurisită 😛

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *