Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Avocatul Poporului: Unele persoane asimptomatice au stat internate în spital 40-50 de zile, în timp ce mulți pacienți cu boli cronice grave, nu au primit asistenţa medicală necesară patologiilor specifice

Instituția Avocatului Poporului a publicat un raport special privind respectarea drepturilor omului în perioada pandemiei. Raportul intitulat „Raport special privind respectarea drepturilor omului și măsurile excepționale dispuse în perioada stării de urgență și a stării de alertă (16 martie – 10 septembrie 2020)”, și care poate fi accesat de pe site-ul instituției (link-ul este în text), prezintă activitatea Avocatului Poporului în perioada crizei de sănătate și răspunsurile primite de la diferitele instituții vizate.

Nu am putut trece cu vederea una din concluziile raportului, care o redăm cititorilor noștri:

„Deși România nu a avut în perioada stării de urgență un număr de victime comparabil cu al țărilor care au fost puternic lovite de pandemie – Regatul Unit, Spania, Italia, Franţa și Germania – și nici un număr semnificativ de persoane internate în secțiile ATI ale spitalelor, este singura țară din Uniunea Europeană în care:
• au fost luate cele mai drastice măsuri în sensul restrângerii unor drepturi și libertăți; o parte a acestor măsuri au fost benefice, în sensul în care s-a împiedicat răspândirea comunitară a virusului COVID-19;
• au fost înregistrate cele mai multe amenzi, 310.000, cuantumul lor fiind de 120 milioane Euro, în contextul în care venitul mediu este de 3.189 lei;
• a fost instituită cea mai lungă perioadă de restricții începând cu data de 16 martie 2020, însumând 180 de zile, și anume: de două ori starea de urgență și de patru ori starea de alertă, fiecare pentru o perioadă de 30 de zile;
• au fost internate obligatoriu și pe perioada stării de urgență și pe perioada stării de alertă toate persoanele infectate, chiar dacă nu au prezentat simptome, această situație menținându-se și în prezent. Acest lucru a făcut ca unele persoane asimptomatice să stea internate în spital 40-50 de zile și chiar până la 63-65 de zile, până la negativarea a 2 teste PCR, în timp ce mulți pacienți cu boli cronice grave, nu au primit asistenţa medicală necesară patologiilor specifice.”


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii