Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Bădiucu Hozo II (3)

“Atunci e musai să merem cu pruncu deodată cu tăt ca dovada jertfei: doar unu din pticiorele mele tătot regal. Altfel, lumea n-ar crede pe popa Găvrilă spuind cu foc după botez:
“Căci din pricina ăstui pticior a lui Hozo mântuit prin însemnătura regală, s-a făcut ăst botez astăzi iubiți credincioși, să fie ăst odor scăldat, alduit pe veci în ceruri după voința proprie, tânjind tare după har la creștere. Dânsa va urma calea sânțeniei, mnilei și a vieții trăite făr de păcat. Hozo Măgureanu aici de față ca naș al dânsei, și-a iscălit pticiorul doar ca să stea în Anglia mai mult timp cu familia lui și Dumnezo a dat din marea sa milostivire, acest neprihănit plod, căci Ionela scosu-a pe dânsa cu sămânță adevărată din trupul bărbatului ei: cel prezent de față Ștefan Măgureanu. Iubiți credincioși, acest cuplu ne-a fost dispărut de un timp de douăzeci de ani în bezna neagră a occidentului fără de credință. Și iată cum s-au întors acum cu un odor de minune. Iată ce poate veni după un legământ sarbăd de douăzeci de ani neroditori. O pildă pentru noi de îndelungă răbdare creștină, iubiți credincioși, să avem inimile sus prin multă îndelungă răbdare în acest veac al turbăciunii. Acum ni sunt acasă. Sunt la noi înapoi. Pricină avem de veselie și deci, să dăm slavă, cinste și închinăciune Dumnezeului lui Avraam si al lui Isaac. Amin.”

“Na așe ar glăsui popa Găvrilă al nost cătă săteni după botez. Desigur, luând în vedere dacă iese treaba bine, fără râgâială.

  • Vei fi atunci betonat pe veci prin acea însemnătură. Vezi că am scos-o la cap. Deci te duci, stai cuminte trei ore și apoi te uiți în oglindă și te minunezi Hozuț, ce au putut ilustra acei artiști pe piciorul tău în cele trei ceasuri de muncă. Vei fi muncit. Doare. Dar rabdă și tu doar trei ore pentru Ionela mea.

“Dacă nu-mi place cum mi-au scris-o? Scriitura lor poate nu-i ca scrisu meu învățat în măguri. Tăt-tăt-tăt să mi-l șteargă dacă nu mă încântă după plac. Apoi îmi vor face un altul pentru același preț! Să lucre. Mă pot munci șesă ore. Numa să iasă bine. Le-oi arăta io ce scriitură îmi place.”

  • “Asta să faci de dinainte că nu se poate reface odată făcut. Scrii tu cum vrei să apară pe piciorul tău și ei vor imita cu precizie, nu te teme. Vii apoi acasă și îi arăți Nelei piciorul tău nou. Te va țuca că ai făcut actul pentru ea și că te arăți curajos că-ți urmezi scopul la noi acasă.”

“Deci un pticior rostuit regește, cu un rost mai bun pe astă lume.”

  • “Așa este Hozuț. Vom vedea în ce obște de oameni tatuați vei fi judecat după moartea trupească. Dar până atunci ne gândim la securitatea noastră pe pământ, dragule. Deci este după cum ți-am spus inițial: tatuaj pe picior cu un rost și pentru pacea sufletească a casei. Piciorul îți va fi legitimația să rămâi cu tot trupul în Marea Britanie după vama Brexitului. Nimeni nu știe cum se vor relaționa englezii cu străinii rămași pe insulă. Te va putea proteja într-o zi pe stradă Hozuț, însemnătura regală. Trebuie să fie văzut începând de la gleznă, cățărând de-a lungul piciorului până ce se îngroasă și se face cărnos. Litere mai mici jos la gleznă, litere crescânde tot mai mari cu cât se îngroașă piciorul spre pulpă. Așa ne-am hotărâ”

Am început să mă gândesc. Da ce credeți? Prefăcutu-m-am că mă duc să-mi fac din mânurile zugravilor ăst pticior rostuit regește. Da ce, schimbă oarece în ochii lumii când nici nu poci zice cuvintele pe pticior? Mi-s străine. Nici nu le poci zice bine. Io tăt acelaș suflet voi hsi cu tăria din măguri mocnind lontru și chiar pocnind din rărunchi și clocotind în mădua. M-am făcut foarte umil după ce mi-o zis de hotărâre, ca și cum m-aș hsi învoit cu ea.

(va urma)


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Un comentariu pentru articolul „Bădiucu Hozo II (3)”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *