Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Bărbatul de stat trebuie să fie şi nepopular cînd interesele țării o cer

La începutul lui aprilie 1893, guvernul Conservator al lui Lascăr Catargiu pune în discuţia Parlamentului Legea maximului. O lege pentru care se bătea P.P. Carp, intrat în Guvern la 18 decembrie 1891 ca responsabil cu Agricultura, Industria, Comerţul şi Domeniile. Prin noua reglementare, intitulată şi Legea asupra maximului taxelor şi contribuţiilor comunale, Conservatorii voiau să introducă taxe, nu numai pe produsele care urmau să intre în localităţi, ci şi pe cele care urmau să fie realizate produse pe plan local.

Proiectul stîrneşte vîlvă în marile oraşe, în Bucureşti, îndeosebi. Legea fusese dictată Guvernului de nevoia unor noi surse pentru bugetul ca de obicei secătuit. Liberalii, aflaţi în Opoziţie, găsesc în nemulţumirea meseriaşilor un teren fericit pentru a porni asaltul asupra guvernului Conservator, deja pe ducă. În ziua de 5 aprilie 1893, cînd Proiectul urma să fie pus pe ordinea de zi a Camerei, căruţaşii, măcelarii şi precupeţii intră în grevă. Camera Deputaţilor e înconjurată de mulţime. 5 şi 6 aprilie 1893 sînt zile de mare violenţă antiguvernamentală în Bucureşti, anticipînd mineriadele de peste un secol. Cu toate acestea, pe 9 aprilie 1893, Legea e luată în discuţie la Cameră. Intervenind pentru a o apăra, dar şi pentru a condamna tulburările din Bucureşti, atribuite Opoziţiei, P.P. Carp îşi începe astfel discursul:

„Cine este curtezan e indiferent dacă e al Palatului sau al mulţimii. Eu am cutezanţă să declar că nu sînt curtezan nici al unuia, nici al altuia”.

Zicerea se înscrie în logica întregului discurs. P.P. Carp îşi propune să replice acuzaţiilor că Legea e nepopulară. Manifestaţiile din Bucureşti nu-l fac să dea înapoi:

„Dacă credeţi d-voastră că veţi găsi o singură inimă serioasă, un singur om cu sentimentul demnităţii lui, care să se retragă pentru că a fost scuipat şi huiduit, şi să părăsească el toate ideile în îndeplinirea tuturor datoriilor lui faţă cu această ţară, şi în materia aceasta faţă cu nevoile comunelor, pentru că s-au găsit 300 de indivizi din cari vreo 20 sau 30 băieţi de pe la prăvălii şi 40-50 oameni beţi – şi dacă zic beţi, este pentru că i-am văzut, nu puteţi contesta aceasta – dacă credeţi aceasta, zic, vă înşelaţi”.

Refuzul de a fi pe placul unor indivizi care se pretind a fi poporul e un punct din programul politic al lui P.P. Carp. Program dominat de teza că bărbatul de stat trebuie să fie şi nepopular cînd interesele țării o cer.

În discursul din 9 aprilie 1893 P.P. Carp îl citează în sprijin pe Horaţiu:

„«Omul drept şi energic, nu se uită nici la ameninţarea tiranului, dar nu se uită nici la clamoarea mulţimii îmbătate»”.

După care punctează magistral:

„Apoi eu am învăţat în istorie şi altceva. Am învăţat că nu a fost nimeni mai slugarnic faţă de tron decît acei care erau slugarnici faţă de plebă”.

Credinţa lui P.P. Carp poate fi bănuită ca aparţinînd unui boier cu dispreţ pentru cei mulţi. Marele om politic conservator e, şi a fost acuzat, de altfel, de Ciocoism.
Indiferent de motive, credinţa lui P.P. Carp merită atenţie. La vremea sa, bărbatul de stat se confrunta cu opinia mulţimii destul de rar: violenţe de stradă, alegeri. Azi însă, bărbatul de stat dă aproape zilnic examen de popularitate. Formulelor tradiţionale – greve, demonstraţii, mitinguri, alegeri – li se adaugă acum sondajul de opinie, reacţiile presei, companiile televiziunilor.
Acum ar fi nevoie nu de un P.P. Carp, ci de doi într-unul singur. Pentru a promova măsuri nepopulare, dar necesare.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

22 comentarii pentru articolul „Bărbatul de stat trebuie să fie şi nepopular cînd interesele țării o cer”

  • Genetic România nu mai are cum sa mai aibă bărbați de stat
    Fondul genetic național a fost prăpădit in mare măsura la cotul Donului la Stalingrad la Carei și Budapesta apoi in lagărul de la Bălți și in minele din Ural la Vacaresti Pitești Sighet Gherla și Rimnicu Sărat
    Mulți din cei de azi sunt copii celor din diviziile Tudor Vladimirescu sau Horia Cloșca și Crișan și nu mai continui ca sa nu jignesc pe cineva ca nu asta este scopul
    Verticalitatea o ai in singe dacă o ai dacă nu nu

  • atunci cind ‘statul’ a capatat constiinta de sine s-a nascut si ‘barbatul de stat’, care e deosebit de ‘barbatul pur si simplu’ tot asa cum artificialul e diferit de natural

    atunci cind ‘statul’ a capatat constiinta de sine a pus la indoiala ‘natia’.
    ‘statul’ e mintea, ‘natia’ e inima

    Natura are proceduri care echilibreaza aceasta dinamica, prin urmare ‘barbatul de stat’ expira, la un moment dat, caz in care pozitia e ocupata de ‘barbatii pur si simplu’

    povestea se schimba atunci cind ‘barbatul de stat’ devine chiar Mintea, adica atunci cind ‘barbatul de stat’ devine ‘Inteligenta Artificiala.
    de ce?
    pai pentru ca, in cazul asta, ‘barbatul pur si simplu’ se suprapune peste Inima,
    caz in care Patria, Natia, …Inima,
    devine chiar Sinele Omului.

    (Patria e chiar mai mult decit ‘curtea familiei care traieste pe limba neamului’,
    e, la limuta, chiar ‘sinele omului care traieste pe limba neamului, traind pe limba Naturii’.
    Patria este in noi. )

  • Buna ziua, la aniversarea a 100 de ani de la nașterea lui Marin Preda, pe canalul tv Cinemaraton, s-a difuzat filmul „Cel mai iubit dintre pământeni „. Adică, macar pe un post românesc (se pot vedea doar filme românești pe Cinemaraton), s-a amintit despre Marin Preda.

  • Maestre de problemele apărute cu YouTube este vinovat Google.
    La început când a apărut YouTube era liber fără restricții ba mai avea și un Messenger unde utilizatorii puteau discuta între ei, în privat, fără să fie afișat la comments.
    Pe atunci motorul de căutare era Internet Explorer.
    Din nenorocire a apărut Google care a cumpărat YouTube și și-a impus propria politică.
    Explorerul a dispărut, nu a mai fost dezvoltat de Microsoft.
    La ora actuală Google împreună cu Google Crom și cu Gmail au supremație în rețeaua de net.
    Asta însemnă mult gunoi/mizerie și muuultă cenzură.
    Eu am tras concluzia că de atunci, cam de prin 2007, a început fără să băgăm de seamă noua orientare progresistă propagată de puștii ăștia dili din america care se cred evident regii codurilor.
    (Google s-a alăturat programului PRISM în 2009, și YouTube în 2010. Programului PRISM, este un program masiv de supraveghere electronică al NSA.
    Google a colaborat cu Departamentul de Apărare al Statelor Unite cu privire la software-ul pentru drone prin Proiectul Maven din 2017, care ar putea fi folosit pentru a îmbunătăți acuratețea loviturilor cu drone. Se pare că acestă colaborate a încetat).
    Maestre, trăgeți dvs concluziile cu privire la cât de liberi suntem.
    Eu sincer sunt sufocată de atâta libertate!
    *
    Vestea bună e că YouTube nu este infailibil.
    Eu am un cont de la început, din 2006, iar anul trecut am avut surpriza că cineva (cred că un puști chinez) mi l-a spart, mi-a înlocuit cele două clipuri, unul cu Moșii de Vară cu poze făcute de mine în piața Obor – cu munți de oale din Oltenia și Muntenia, cu papornițe, covoare și linguri de lemn și unul cu Lisabona unde am fost într-o excursie.
    În locul lor chinezu mi-a pus scene filmate dintr-un joc.
    Mai rău a fost că mi-a șters lista de favorite unde aveam culese cu migală mult folclor vechi copiat de la unu „fabris” din Moldova. „fabris” ăsta are o colecție fabuloasă de muzică ordonată pe regiuni, pe momente (nunți, botez, îmormîntări, înrolări în armată etc.).
    Aceste cântece sunt însoțite de cu poze fabuloase de epocă.
    Deci YouTube nu este Fort Knox, iar dilii îmbătrânesc și ei.

    • @Dna. Adriana:
      „Pe atunci motorul de căutare era Internet Explorer.” – vad ca repetati.
      Internet Explorer nu era motor de cautare, era web browser (de la microsoft). Si el tot hulit pentru ca era cam incet. Motoare de cautare la vremea aceea erau yahoo, lycos, ask, altavista, preferat fiind yahoo.

  • Bărbatul de stat trebuie să fie şi nepopular cînd interesele țării o cer…..D-le Cristoiu din punct de vedere -Political correctness-sau TFL(vai ce mult imi place) titlul ar trebui sa fie Omul(ce oameni si femeile astea) de stat trebuie sa fie nepopular cand interesele familiei.neamurilor amantelor multinationalelo o cer.

    PROSTII MOR PENTRU IDEILE CELOR DESTEPTI!(citat din Parazitii)

    sau

    NIMIC NU E MAI SLAB DECAT MINTEA UMANA IN FATA BANILOR!(citat dintr-un film sud coreean)

  • „barbatul de stat” titlul este cam ciudat ca sa zic altfel

    • Bărbat( barbati) de stat ???? De unde ? In secolul douazeci si unu îi gasim doar in carti si in filme.

  • Maestre,nu va mai vedem pe yotube..eu si sotul va ascultam constant in fiecare seara de aproape 2 ani si nu ratam nici o emisiune in care sunteti invitat(decat cele la tv probabil).Va admiram si va respectam mult.Sa o tineti tot asa.
    P.S :noi suntem tineri..34-36 ani,dar nu suntem „tefelisti”.Va dorim toate cele bune.

  • Am ajuns la concluzia ca politicienii de pe toata planeta asta are trebui inlocuiti.Nici unul nu are mintea clara, nici unul nu are habar de capu’ lui. S-au vazut in functii si sug tot ce pot, cit de mult pot, pe perioada cit mai mare. Faptul ca-i copiaza toti pe amerolaci, si au ajuns sa aiba fel si fel de prosteli cum ar fi vizite prin tara ca sa-si atraga voturi, dezbateri televizate unde apar toti cu aere si vorbe goale, cind se ling”cadidatii”, cind se porcaie ca la usa cortului. In final nu mai conteaza cine cistiga, nu face nici unul NIMIC, nicio laie, NIMIC, CIUCIU pe linie.Poporul si tara sint vorbe goale pt ei, le spun cu pu-pu pina cistiga, dupa aia nu mai stiu ce sa faca sa-si umfle buzunarele personale. Chestia cu taxe peste taxe, taxa la taxa, ma umple de nervi si de scirba. Daca politicianul bou, ales sa administreze o tara, habar n-are s-o faca, unde e vina mea ca nu stie el cum sa foloseasca el banii adunati cam la japca?De ce trebuie sa creasca taxele in halul in care cresc,dar salariile scad, vor sa cace pensiile, sa mareasca virsta de pensionare, sa distruga scoala din radacina, analfabetii fiind mai usor de minat si aia nu pun intrebari, daca un analfabet intreaba ceva, sigur intreaba o prostie pe care politicianul escroc o foloseste imediat in propria-i favoare…Dupa ’89 au venit care mai de care cu fel si fel de aiureli, in loc sa tina calea dreapta, in loc sa conserve sistemul cu care eram deja obisnuiti.Orice schimbare in bine e dorita si bine primita de oameni, dar cind faci schimbari dupa ureche si nu dai atentie la detalii, de unde incepi, unde te opresti, ce afectezi, ce imbunatatesti s.a.m.d.,de ce te apuci de schimbari? Doar asa ca sa te afli in treaba? Ma uit la boii de la primarii.De ce s-au bagat toti imbecilii la primarii?Pt ca-i de supt la greu. Ce-au facut pt populatia din zona unde au fost alesi?Numai probleme,atit, nimic altceva. Cum sa ai taxe diferite de la sector la sector in Bucuresti…e un exemplu.Cum e posibil asa ceva?Bun, ai luat taxe, si ce-ai facut cu ele?Ai bagat in borduri si banci si cite un tomberon de gunoi la fiecare banca ca sa te relaxezi mai bine in putorea emanata de resturile aruncate aiurea????Aia se vede? de ce e Muzeul de Istorie din Bucuresti in halul in care e?De ce e Cismigiul distrus total? De ce e Parcul Herastrau mai ceva decit un maidan? DE CE? Cum s-a ajuns aici?Cum e posibil ca in de la ’89 incoace sa nu se vada NIMIC altceva decit dezastru si mizerie?Ultima oara cind am incercat sa merg cu metroul prin Bucuresti, m-am luat cu miinile de par. La anumite ore peronul e imbicsit de oameni, n-ai col sa arunci un ac. Si inainte de ’89 era aglomerat la anumite ore, dar nu imi amintesc sa vad peroanele pline la refuz. A trebuit sa stau pe scara si m reusit sa ma urc in al patrulea tren care, apropos, nici nu mai vine la 2 minute…mai ceva decit autobuzul 165 de pe vremuri pe care-l asteptai si o ora, o ora jumatate, sau 311 rapid. Deci cum s-a ajuns in halul asta? Cum e posibil ca spitalele statului, adica ale platitorului de taxe, sa ajunga intr-o degradare de condamnat, in schimb vezi cum prospera strainii pusi pe afaceri si care profita de necazul omului si nu stie cum sa-l stoarca si mai mult de bani. Cum e posibil asa ceva? Ce au facut politicienii in peste 30 de ani de „libertate si democratie”?????Ce-au facut????Cum e posibil sa nu dea nici macra unul socoteala pt tunurile financiare si tilhariile la care s-au pretat pe toata perioada cit au stat intr-o functie sau alta. Toti tilharii „alesi” sfideaza un popor, sfideaza ceea ce noi numeam cindva „sapte ani de acasa”, sfideaza viata in sine, conceptul de viata e rahat pt jegul de asa zis politician. Nu numai ca nu am incredere in vreunul, dar incep sa cred ca-s facuti la betie cind vad ce e in Romania, sau in strainatate facuti la droguri ca altfel nu-i explid\c de unde atita nebunie si prostie in capetele lor. Astia uita de ce sint pusi in functii, si ce e tragic e ca uita cine i-a pus acolo. Daca si in politica functiile se dau pe prietenii si favoruri, atunci de ce mai vor votul meu, de ce au nesimtirea sa incerce a ma convinge ca asa zisele alegeri sint transparente si cinstite? CA E CLAR CA NU-S. De exemplu: au inventat ANAF. Ce e aia domne? Ce e cacatu’ asta de ANAF? O gloata de fumatori si fumatoare \, unii isterici nejustificat, stau la birouri cu ochii in jos si nici nu se uita la tine, sau si mai rau, habar n-ai cum sa rezolve cite o problema pe care tot ei au creat-o. Ce e organizatia asta de putoti si lepre care-si pierd vremea pe banii platitorului de taxe si se mai poarta si urit cu ala care-l hraneste….Nu mai vreau sa aud de nici un politician. M-am lamurit cu toti, uite-l pe ciolhanis, cel mai puturos si nesimtit pe care l-am vazut vreodata. E atit de putoare ca-o e lene sa se si prefaca ca face ceva pt tara asta. Devine harnic cind e sa dea de azvirlita cu banii platitorului de taxe. In loc sa construiaca un spital nou, un baraj nou, un lac de acumulare ceva, sa imbunatateasca retelele de canalizare, sursele de apa,sa faca in pizda masii ceva util, el ce face? Se plimba cu hoashca aia in mini jupe pe la piramide sau pe unde pizda masii le mai bese creierele alea seci, natinge si nesimtite. Cica sa nu te cobori la mintea lor, sa ai grija sa nu injuri niciodata, sa-ti spui parerea civilizat si sa fii deasupra lor…MINUNAT, uauuuu ce sa spun…pai pe asta se bazeaza tilharu’ nenorocit care-mi vrea votul si apoi scuipa seminte in capul meu si arunca cu cacat ca cica el e destept si restul lumii e proasta. Ia sa-i ia lumea la injuraturi si huiduieli. Cum credeti ca vor reactiona mai repede? La vorba dulce si civilizata, sau cind sint luati cu huiduhuuuuuu si injuraturi sa se rusineze si pietrele? La cine reactioneaza tilharul, lasul de politician? Le merge pt ca s-au pitit intr-o bula a lor, mediu inchis, tu poti sa comentezi civilizat, politicianului nu-i pasa, nici nu aude, nici nu se sinchiseste sa afle de ce ai ajuns sa ai o parere sau alta. I-al la injuraturi, i-al in suturi cind apare sa vorbeasca prostii si sa-ti cerseasca votul, trebuie sa le fie frica la imbecilii astia ca sa faca ceva pt tara. Astia trebuie calcati in picioare, pe dinti si pe beregati pina nu-i vezi in genunchi sa-si ceara iertare platitorului de taxe care il tine in functie, nici sa nu indrazneasca sa ridice botul din tarina pe care ar trebui s-o inghita. Nu vrea sa muste tarina? Pai sa-si puna curu’ la munca, nu la gargara si prosteala. Ziceati la alte articole de urmatorul presedinte de tara. Domnule Cristoiu, noi nu avem pe cine alege. Multi sint plecati in lume si nu se mai uita inapoi, si-au facut un rost, iar cei care au mai rama pe acasa sint in numar mic si nu se baga int troaca asta infecta numita politica. Cum Doamne iarta-ma sa te bagi in troaca cu dementii din UE, aia care habar n-au unde-i Romania pe harta, dar fac reguli pt Romania, pun conditii pt Romania, cica ne invata ca pe timpiti. As vrea sa stiu cine le-a cerut astorea de la UE si d eprin hamerica, sa vina sa ne „invete” verzi si uscate? CINE E BOUL, DOBITOCUL ala de politician care a deschis usa unei monstruozitati de asemenea calibru?Trebuie curatata scena politica de virusii astia netoti si pusi pe jaf, si in tara si peste tot prin lume. Sa vezi ce se linistesc apele daca in functii sint alesi oameni competenti, gospodari si fiecare sa-si cunoasca lungul nasului si sa-si vada de tara lui si atit. Dezamagirea pe care o simt acum cind va scriu aceste rinduri, e de nedescris, imposibil de redat in cuvinte….Apropos, am luat un citat de la un articol de pe evz, ca sa intelegeti cit valoram pt unii, cum politicianul roman nu are habar de mama capului lui, cum de la o obedienta scirboasa si o lipsa de cultura generala, se poate nenoroci o zona, o tara, sau Doamne iarta-ma, mai stii?Poate ne trezim cu efecte ca cele ale unui domino…”evenimentul din 6 august 1945 când „Enola Gay” bombardierul US Air Force B-29, a aruncat prima bombă atomică asupra Hiroshimei, un oraş care nu prezenta niciun obiectiv militar, ci a avut nenorocul să aibă un cer senin. Americanii au făcut o experiență, nu știau efectul, după cum acum fac o altă experiență cu centrala atomică modulată de la Doicești, fără aprobare federală de funcționare pe teritoriul SUA și fără studiu de impact la cutremur.”…macar cultura gemerala la nivel de clasa a XII-a daca ar avea imbecilu’ de politician roman si tot ar fi bine, ma-s simti in siguranta…da’ cind ai…ce vedem cu totii ca avem in functii…iti vine sa urli ca lupii…Aia e.

    • Conducătorii sunt oglinda nației,noi i-am ales,ne reprezintă ,daca noi am devenit o nație de 2 lei la fel sunt și conducătorii,astea merg împreuna.Dacă va fi frig tare prin Europa ,poate vor fi schimbări care vor ajunge și pe meleaguri dâmbovițene.
      Citesc ca, in capitala se modifica stațiile de tramvai ,ca nu încap tramvaiele nou achzitionate,totul din banii cetățenilor ,pensionarilor,amărâților,pai cine a făcut studiile ,cine a făcut achiziția,acum ,dar acum ,la pușcărie și recuperarea prejudiciului prin valorificarea averilor acestora,nu la Caracal s-a răsturnat carul cu prosti ,ca in București ,și pana a ajuns la București a mai împrăștiat prostii și prostia și pe traseu,și tot au mai rămas mulți in car.

      • O singura hiba gasesc in comentariul dvs…anume, noi n-am ales pe nimeni. Aa zisii „alesi” au fost pusi din afara.Ni s-a creat iluzia ca noi alegem pe cineva. Amintiti-va de referendumul impotriva lui Basescu. Basescu trebuia dat deoparte imediat, atunci, pe loc. Cine si-a virot coada? Tante Anjelic, nepoata lu’ Adolfica, ala care a vrut sa se faca pictor si-a ajuns zugrav…ma rog…intelegeti ideea.Noi nu am ales niciodatadupa ’89,ia inainte de ’89 a discuta despre alegeri de orice fel tot subiectiv e(cu bune si rele).Uitati-va la primaria sectorului 1.Alegerile au fost CLAR fraudate. Nu tin eu partea nimanui, a niciunui „cadidat”, toti sint o apa si-un pamint, dar e un clip pus pe internet cu frantuzoaica care umbla printre sacii cu voturi cu liota de lingai dupa ea. Din start alegerile ar fi trebuit anulate, nu renumarate, ci ANULATE. COnform legii ea nu avea ce cauta acolo. Suspiciunea de frauda e suficienta ca sa anulezi tot, mai ales ca exista martori si filmari in care se vede clar cum shtoarfa umpla printre sacii cu voturi. Mi-e scirba de fatarnicia strainilor in primul rind, apoi de neamurile noastre proaste care au pus labele pe posturi cheie si-isi bat joc. Tramvaile alea de care amintiti, gafa de nedescris din partea pampalaului ala de Nicusor Dan, un imbecil care nici n-ar fi trebuit sa candideze vreodata. Asta arata cit inteleg ei din tot ce trebuie facut intr-un sector, oras, tara. Au dat cu banii pe fereastra ca sa multumeasca hidosii din UE, cica ne dau de la UE fonduri. Ce nu spun cretinii e ca fondurile alea sint din banii contribuabilului roman, si nu tot ce trimite Romania la UE, cotizatia aia impusa(ca la sindicat sau partid), e si inapoiata Romaniei, apoi ce-ti da sub forma de fonduri pt dezvoltare, ti le da cu conditii speciale,anume sa cumperi de la tari UE cum e germania, franta,spania, italia(scrise intentionat fara majuscula). Germania e profitoarea nr 1, in gasha cu amerolacii pe care-i manevreaza de n-ai idee.nemtzalia vrea ce vrea de peste 300 de ani si nu renunta nici in ruptu’ capului la ideea de a cuceri si domina teritori cit mai vaste. Nu vreau sa sar de la una la alta, dar revenind la boccii locali, la terchea-berchea care se cred „alesi” si nu vor recunoaste nici daca-i tai ca au fost pusi acolo de straini si de prosti ce sint,pina nu-i investigat fiecare, sa se stie clar ce-au facut si cum au facut jaf in banul public, pina nu-i baga la puscarie pe capete, abuzurile vor continua. Abuzul de putere este de condamnat, ala care abuzeaza de puterea pe care o are si distruge bani si mai ales vieti, ala trebuie executat, condamnat la moarte prin lege. N-are ce cauta printre oameni. E un articol pe evz referitor la un abuz al unui politician de la ALDE, un cretin care ar trebui dat deoparte imediat,care hartuieste practic o actrita,( nu stiu numele fetei asteia, e din generatia de tineri la care nu ma uit), dar e clar ca fata are talent. Urma sa joace intr-un film al lui Dan Pita, or se stie ca nu chiar oricine ajunge sa joace pt Dan Pita, trebuie sa ai ceva talent ca sa primesti rolul. Cum e posibil ca un impotent numit politician sa aiba atita ura in el incit sa-si folosesca pozitia s-o excluda pe fata asta din proiecte care n-au nicio treaba cu politica?A pus ochii pe ea? O vrea in pat? Ce vrea de la ea? Ce spune sotia acestui politician de comportamentul inestimatului sot, un idiot labagiu? Ia sa mearga reporterii peste ea si s-o ia la intrebari sa spuna detaliat ce viata duce cu politicianul asta imbecil care se leaga de fete? Stie de comportamentul asta? Sau labagiu’ se crede invincibil. E la moda ca politicianul sa ameninte pe oricine dupa cum ii bese scafirlia. Pune ochii pe cineva si ii distruge viata, ameninta chiar cu lovitu; cu masina si alte ineptii de nedescris. Cui toate astea cel ce se preteaza la astfel de nelegiuiri scapa, sta in functie, e ca si cind e zeu si de neatins. Trebuie inceput de undeva, oamenii care se confrunta cu astfel de specii scirboase numiti piliticieni abuzivi si incompetenti, trebuie sa vorbeasca, presa trebuie sa-i asculte pe toti, trebuie scis negru pe alb TOT ce se poate pt demascarea ticalosiilor. Sa se creeze un mediu in care cel ce abuzeaza sa-i fie frica sa dea ochii cu oamenii de pe strada. Apoi sa fie concediati PE LOC, fara drept sa mai ocupe vreun post de conducere, niciodata in viata asta sa nu mai aiba dreptul la un astfel de post. Prin lege sa fie pus la matura si atit, diplomele luate cinstit sau necinstit, nici nu mai conteaza in lume asta a politicienilor corupti, sa fie NULE, egale cu zero pt persoana lor.LA MUNCA DE JOS, gunoieri ca sa aiba din ce-si intretine familie.Atti, nici un alt post mai mult. Iar averile alea cistigate clar necinstit, sa fie confiscate TOATE, sa simta pe pielea lor consecintele abuzurilor nejustificate. Cred ca avem de-a face cu o clasa politica isterica si plia de neghiobi. Numai o minte bolnava si nenorocita poate sa se coboare la astfel de abuzuri,hartuiri, amenintari si cheltuit banii publici or la comanda, or din prostie nemarginita. Prostia in zilele noastre nu mai are frontiere. Aia e.

  • ce sint alea ‘interesele tarii’?

    ‘neamul’ are interese?
    care sint interesele ‘neamului’?

    ‘patria’ e tot una cu ‘tara’?
    iauzi!

    io zic ca o singura familie poate perpetua un neam, insa o tara e seaca si asa va ramane, daca nu e populata cu traitori pe limba neamului care inunda tara aia, indiferent cit de mare e teritoriul pe care l ocupa.
    tara e un Efect, Cauza e neamul care o populeaza. Patria unui neam e ‘curtea familiei care perpetueaza datinile, traditiile si obiceiurile neamului ala’, aia a Patria, nenica.

    Patria, aia pe care o protejeaza unii a priori, e Matricea Neamului, e ‘familia care traieste pe limba neamului’, adica e Samburele neamului, singurul care poarta in sine Esenta Ultima, aia pe care Batranii Intelepti ai neamului asta au cizelat o de a lungul anotimpurilor…
    si care e asta Datinile, Traditiile si Obiceiurile

    oare ‘interesele neamului’ pot fi altele decit ‘interesele Naturii’?
    daca ‘interesele Naturii’ sint si ale neamului, atunci de ce sa fie nepopulare masurile pe care un conducator le ia?!

    oare ce sint alea ‘interesele Naturii’?

    ‘tara’ are interese,
    ‘poporul’ are interese,
    …pai atunci tara ar putea fi, la un moment dat, hais, pe cind poporul e cea?
    da’ ce e nenica ‘tara’ asta?!, de tot genereaza Rectiuni in ‘popor’?!

    • Ceva de felul asta va urma Online.niste stiri.de la inceputurile presei online.1996-1997
      http: * //edition.cnn. * com/WORLD/9612/21/briefs/bulgaria * .html
      http: * //edition.cnn. * com/WORLD/9701/10/bulgaria.elections/index * .html
      http: * //edition.cnn. * com/WORLD/9701/11/bulgaria/index * .html
      http: * //edition.cnn. * com/WORLD/9701/13/bulgaria/index * .html
      http: * //edition.cnn. * com/WORLD/9701/15/bulgaria/index * .html
      http: * //edition.cnn. * com/WORLD/9701/16/bulgaria.bitter/index * .htm * l

  • atunci cind se dovedeste ca esti nepopular… in fapt se manifesta Reactiunile in popor, deci cel care a Actionat esti chiar tu.

    cel care nu se schimba e ‘mersul Naturii’, Dinamica Anotimpurilor.
    daca rinduielile neamului le armonizezi cu Natura, masurile pe care le iei in armonie cu Dinamica Naturii,
    care se exprima anapoda la un moment dat, poate,
    …nu prea trezeste Reactiuni in Dinamica Poporului…armonizat cu Natura.
    ____
    n-ai cum sa mai echilibrezi vreun neam armonizandu l cu Natura, deja e imposibil,

    pentru ca ‘s-a trecut dincolo de Pirleaz’, deja vorbim despre Antinatura, despre Artificializare, despre ‘transumanism’,
    Antiintelepciunea deja lucreaza cu Generatiile, a trecut si ea dincolo de Pirleaz,

    exista deja ‘datini, traditii si obiceiuri’ rinduite de Antiintelepti,
    asta in timp ce alea rinduite, din anotimp in anotimp, din ciclu al anotimpurilor in alt si alt ciclu al anotimpurilor, de Inteleptii neamului sint lasate in paragina, cea care e in ‘suferinta’ fiind, evident, Dinamica Dorintelor, deci Viitorul, deci viitorul Prezent, cel Definit prin ‘dorintele pe care un popor le genereaza la un moment ,
    dat’

    il poti echilibra armonizandu l cu Natura SI neavand nimic impotriva armoniilor Antinaturale, Artificiale.
    e deja cu SI, cu Esente, ca e cu SAU,…deci daia cu Esente.

    • @Online
      Uite.Asta Inseamna Barbat.Dumnezeu sa-l odihneasca in pace.
      „Americanilor le-a lipsit un Ion Rațiu: admirabilul curaj al deputatului țărănist care a apărat Parlamentul de mineri”
      http * s://republica. * ro/americanilor-le-a-lipsit-un- * ion-ratiu-admirabilul-curaj-al-deputatului-taranist-care-a-aparat-parlamentul
      Acum.Online.Eu Cam Stiu Ce Urmeaza Si Cand Urmeaza.exact cum e mai rau.prin Octombrie.inainte de intrarea in Iarna
      Acum.ce spune Maestrul Ion Cristoiu.poate Nu Vad Eu Bine.Poate Vad Altii Mai Bine.Corneliu Coposu sau Ion Ratiu nu mai sunt pe aici.Barbati De Stat.Nu Vad Sa Mai Fie In Romania

      • După 90 taranistii și liberalii ,regaliștii s-au întrecut in patriotisme la tribuna parlamentului,au fost grozavi ,au legiferat,s-au zbătut,pana au obținut clădiri ,terenuri,păduri ,moștenite sau nu de drept după care au dispărut,nu s-a mai auzit de ei,au rămas liberalii care vor dispărea in curând și ei .N-au făcut nimic pentru acest popor chinuit.
        Paradoxal ,bărbat de stat a fost Ceaușescu,a stat drept in fata rușilor,a americanilor,nu și-a plecat capul, ca a făcut bine, ca a făcut rău pentru tara , și-a asumat,a crezut in ceva ,a luat decizii populare și nepopulare,a fost executat pentru crezul sau.
        Ăștia de azi ,numele lor ,când sunt pomeniți in articole,trebuie scris cu litere mici locul lor va fi In recycle bin al istoriei.

  • ce e aia ‘masura nepopulara’?
    …adica?

    adica poporul n-o vrea, dar tu i-o bagi pe git cu japca?

    pai atunci cind doua, una,
    la libera alegere,
    ori ‘cel care conduce’ nu pe ‘popor’ il conduce,
    ori in ‘popor’…cel care nu mai e ‘popular’ e chiar Bunul-Simt.
    si nu mai e asa pentru ca n-a mai fost gradinarit. si n a mai fost gradinarit pentru ca n a mai dat nimeni doua parale pe udatul datinilor, traditiilor si obiceiurilor

    • Corect, daca masura este nepopulara, adica impotriva poporului ia nu poate sa fie de interes al tarii. Chiar din articol rezulta ca se dorea sa se stringa ceva bani in pus. Sa vedem ce este nepopular, de exemplu sustinerea cu banii poporului a emigrantilor ucraineni ce chefuiesc pe banii nostri. ce nu este popular : cresterea pretului la energie cu toate ca pretul petrolului a scazut iar la pompe pretul benzineie a crezcut. Ce este nepopular : salarile nesimtite a unor „sefi”de agentii guvernamentale. Ce este nepopular: priotizarea vinzarii cerealelor ucrainene in detrimentul celor romanesti, care sufoca preturile produselor nationale. Ce nu este popular: lipsa de interes a politicenilor fata de etnicii romani din teritorile din jurul nostru, inca citeva zeci de probleme. Si toate declarate ca INTERESE NATINALE.

    • @Online
      Online,superpozitii si prafuri cuantice,nu stiu daca ai citit stirea asta,din 1 mai 2022,citeste cu atentie daca vrei desigur,mai ales comentariile.
      https * ://www.national. * ro/dezvaluiri/la-ramada-basescu-a-facut-rost-de-celule-pentru-fetele-sale-761080. * html
      Toate Bune!!!
      vali
      🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *