Marcel Ciolacu: Îmi voi pune mandatul pe masă în Parlament pentru reforme și dreptate socială

Bari, Italia – O mică Românie

Când tu român trăiești într-o altă țară, orice vine „de acasă” capătă valori amplificate emoțional. Mai frumoase sunt toate acasă: prietenii, vecinii și chiar dușmanii sunt mult mai buni în memoria ta afectivă! Cand mai ai și datele unui lider comunitar, te dai peste cap să poți arata,  acolo unde te-ai strămutat, din ce țară minunată ai plecat și cat de valoroasă este cultura neamului tău! Așa am facut eu 24 de ani în America. Așa fac multi dintre ai nostri risipiți prin lume. Astazi, vă voi vorbi despre Bari, ITALIA, pentru că am sărbătorit Ziua Romaniei, acolo. In Italia, noi suntem cea mai mare comunitate absorbită de meridionala țară;  împreună împărtășim milenare trăiri istorice. Tocmai acum, aici, de Ziua Romaniei, una dintre romancele de fala, stabilită de peste 25 de ani în  Italia, creaza oaze de cultură românească, mai cu seama, între italieni !  Am spus adesea, noi cei care suntem sau am fost o vreme în afara țării, trebuie sa fim vârful de lance prin care cultura, națiunea, devine vizibilă în lume!  Nu este o figura de stil, este un adevăr pe care alte nații, mai înțelepte decat noi, îl aplică cu mare succes de zeci de ani, ei fiind conștienți că aceasta este o excepțională deschidere spre lume. Cand Monica Irimia, m-a căutat pentru un moment artistic dedicat Romaniei, la Bari, i-am spus foarte clar:  eu, nu cânt într-un restaurant romanesc, trei cantece populare si două manele printre ciorba de burtă, mititei și sarmale! Oricât de specific ar fi micul și sarmaua noastră ! Voi veni sub doua condiții : 1.sala de spectacol și 2. minum 50% public italian !  Altfel, va rog adresati-va „vedetelor” mioritice! Cu un umor pur moldovenesc, mi-a spus : nici nu va căutam altfel! Eu sunt președinta Tracia Land Intetnationale, în Italia și împreună cu „născătoarea” acestui brand internațional, Otilia Magheru, avem ramuri, în Anglia, în Germania și în Elveția . Publicul de la Bari, va fi în proporție de 80% italian, iar sala, va fi cea a Congreselor (in traducere românească Parlament). Si, s-a adevarit pe de-a întregul și mult peste așteptări – 90% public italian! Evenimentul dedicat țării noastre, a fost o seara cu adevărat minunată, unde s-a lansat o carte a jurnalistului Italin, Onofrio Pagone, „Io Non Ho Sbagliato”, despre dramele romancelor din peninsula și despre nepasarea guvernantilor de acolo….

Speachul rectorului Universității, din San Marino, Corado Petrocelli, despre istoria noastră milenară, s-a îngemănat cu cantecul adus de mine.

A urmat o paradă a straielor românești, purtate deopotrivă de românce si de către italience, (multe provenite din diferite părți ale lumii). Televiziunea din Bari, a vorbit despre Ziua Romaniei si a transmis secvențe din spectacol în știrile serii! Monica Irimia, președinta Tracia Land Italia, un Om cat o Țară, merită gratitudinea, felicitările și iubirea noastra! Români cu dragoste de neam, asemenea ei, au fost și sunt mai mult decât instituțiile acreditate și plătite! Ei creează mici Românii în lume! Ei trebuiesc invitati la Cotroceni și onorați cu medalii culturale! Ii respect, îi iubesc, pentru că asemenea lor, însămi am creat lumi române în America! Ei, l-au conținut pe Brâncuși, pe Cioran, pe Eliade, pe Ionesco, pe Tzara, dar si pe Regele Mihai! Și prin ei, măsura unui neam desavarsit, își va relua locul la masa de valori a omenirii!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

3 comentarii pentru articolul „Bari, Italia – O mică Românie”

  • #DrumulSpreAcasa
    #TinereteaSuverana a fost tradata de clasa politica si imprastiata in lumea intreaga. Grotesc si perfid, tinerii din Romania au fost deposedati de tara lor. Guvernarile neghiob de afiliate la Asociatia Internationala a Capitalului Imperialist (AICI) au sfartecat statul roman si au facut-o cu #Coruptia hoata de stanga sau de dreapta. Acesta este, in realitatea vietii, singurul si adevaratul #StatParalel, cel construit, in cei aproape 30 de ani, de aceasta pelagra cazuta pe capul cetatenilor: politica democratiei care permite si sustine haitele partidelor de asociere privata sa conduca (auziti inca o data!) destinele publice ale Natiunii ?! Dar cu asta ne-am lamurit demult, insa ce-i de facut acum?! Fiindca nu mai poti avea tara – fara de popor, nu poti constitui o natiune – fara #TinereteaSuverana, nu te poti prezenta ca un stat viguros – fara #TineriiLaPutere! Tineretea este risipita, mai peste tot in lumea tarilor de mana a doua, tocmai pentru a se putea instaura acea necrutatoare dominatie de sub care cu greu te-ai mai putea elibera. Romania geme de rani si de dor, tara asta are nevoie sa respire prin plamanii sanatosi ai generatiilor ei de tineri imperiali. Intoarceti-va acasa! Stim ca e, deja, cam greu; stim ca n-o veti putea face oricum si oricand si mai stim si cat de urat suntem in stare sa va primim, va vom oferi o tara nederedicata si asta doar pentru ca n-am fost capabili de ea, inloc s-o gradinarim, noi am lovit-o cu voturi pustiitoare, iar acum avem nevoie de bratele voastre de truda, s-o recladiti! … Dar stim ca visati mereu spre acasa! Pentru voi, zarile inseamna desenele talpilor pe poteci prea-stiute, coltul de bloc al copilariei – locuri unde rasare, in fiece primavara, primul vostru sarut… Rememorati abecedarul nescris al adolescentei calatoare, ori anii de studentie si munca la greu, tot asa cum va amintiti bucata curata de paine pe care o apucati dintre ranile din palma asprita tatalui si cum de ramanea atat de catifelata mana de mangaieri pentru noapte a mamei! Iar cateodata, te recunosti in gandul ca poate tara este rupta in doua si pentru ca nu s-a putut dezlipi de inima ta! #DrumulSpreAcasa e ingreunat de felul in care politicienii v-au alungat, de nestiuta durere a plecarii, atunci cand, franturi de inima v-au ramas aliniate pe frontierele pe care noi tocmai le daramam, chiar si de vorbele grele pe care le-ati spus uneori si uitand ca tara nu va poate uita niciodata… E greu drumul inapoi, dar va implor sa-l faceti din vreme, aici veti fi mult mai in siguranta! Si da, impreuna vom primeni tara, voi sunteti #TineriiLaPutere si va salut: #Erdeneo!

  • Milioane de romani in Italia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *