După România educată și România climatizată, se prefigurează un nou Proiect de țară: Schimbarea becurilor (Ion Cristoiu)

Barza de metal

Viaţa berzei de tablă nu dură prea mult.
O dată trecută campania de înfrumuseţare a satului, o altă campanie, la fel de cruntă, se abătu asupra întregii zone:
Lupta împotriva risipei de metal.

În cadrul ei fură luate la rînd şi cercetate toate marile construcţii metalice de pe teritoriul judeţului:
Hale industriale, poduri de peste rîuri şi de peste văgăuni, sonde petrolifere, stîlpi de înaltă tensiune.

În unele cazuri, unde se remarcase risipă de metal, construcţia fusese scoasă din funcţiune sau dată la topit şi refăcută cu un consum de material mai redus. Intrase în discuţie, la un moment dat, chiar şi releul din Măgură. Şi dacă cei de la Telecomunicaţii, alarmaţi de intenţiile celor de la Aprovizionarea Tehnico-Materială, n-ar fi intervenit energic, atrăgînd atenţia că de înălţimea releului depinde calitatea Telejurnalului pe o rază de cîteva sute de kilometri, desigur, că aşezarea din metal ar fi fost dată la topit şi refăcută la proporţiile unui pilon de fier dintr-un gard de sîrmă înghimpată.

Pe barză n-o putu nimeni salva.
Comisia stabili darea ei imediată la topit.
Abia după dispariţie, asemenea tuturor eroilor mitici, barza de metal îşi începu cariera strălucită.

Nu ştiu cum, în judeţ şi chiar şi-n ţară se răspîndi zvonul că o noapte petrecută de un cuplu pe locul fostei berze ducea automat la conceperea unui copil.
Mii de cupluri fără rod dădură năvală din toată ţară în marginea Vintilesei.
Pentru că situaţia intra în conflict cu Codul eticii socialiste, prin Hotărîre a Consiliului de Stat, în jurul locului se ridică un gard din beton, păzit de un soldat cu puşcă.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Pagini: 1 2