Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Bernard-Henri Lévy: „Primul lucru care m-a frapat este creșterea «puterii medicale»”

În cîteva rînduri, atît la Jurnalul meu video, cît și la emisiunea lui Marius Tucă de la Mediafax, am vorbit despre noua carte a lui Bernard-Henri Lévy, Ce virus qui rend fou (vezi imaginea), apărută în Franța la editura GRASSET (June 10, 2020), tipărită la scurt timp în Anglia, la Yale University Press (July 28, 2020), sub titlul The Virus in the Age of Madness.

Scrisă în tradiția marii eseistici franțuzești, cartea filosofului francez e o meditație neliniștitoare despre spectacolul incredibil oferit de omenire sub puterea Panicii create de Pandemie. Chiar din Prolog, autorul atrage atenția asupra unei Epidemii mai cumplite decît cea de Coronavirus:
Epidemia de frică.

Sînt trecute în revistă, cu uimirile unui gînditor care a descoperit o omenire pe care nu și-a imaginat-o niciodată că ar putea ajunge într-un asemenea hal fără de hal, ascensiunea a ceea ce el numește Puterea medicală, abordarea Virusului în manieră de Ev Mediu, ca o pedeapsă dată de Dumnezeu păcătoșilor sau în manieră de Antichitate, ca un semn că oamenii au stîrnit mînia Zeilor, elogiul adus închiderii în case, dar mai ales ușurința halucinantă cu care întreg Occidentul, pînă mai ieri întemeiat pe Libertate înainte de orice, pe Libertatea pentru care trebuie să luptăm chiar și cu prețul morții, a renunțat la drepturile individuale. Fără ca la așa ceva să-l constrîngă vreuna din dictaturile care au marcat istoria omenirii, A renunțat de bună voie și nesilit de nimeni.

Cînd am terminat cartea m-am întrebat dacă ea ar fi putut să apară în România lui Klaus Iohannis. Ar fi putut să apară, dar autorului nu i-ar fi fost de loc ușor. Cioclii apocaliptici din Sănătate, din Politică și din Presă s-ar fi năpustit asupra lui pentru a-l face responsabil de creșterea numărului de infectări, de creșterea numărului de morți. Bernard-Henri Lévy a fost invitat în Franța la emisiuni tv de mare audiență, tratat ca autorul unei cărți de excepție. La noi l-ar fi refuzat toate televiziunile, îngrijorate ca nu cumva o emisiune despre o asemenea carte să le aducă tăierea paralelor date de Guvern. Mai mult ca sigur, Bernard-Henri Lévy ar fi fost denunțat ca negaționist, ca om al Moscovei și de ce nu? chiar ca PSD-ist. Autorul cărții Ce virus qui rend fou nu e nici negaționist, nici cioclu apocaliptic. El nu discută dacă virusul există sau nu, dacă Panica e rezultatul unei manipulări. Pur și simplu el observă îngîndurat incredibilele efecte ale Panicii asupra unei lumi de nerecunoscut.

E de înțeles că textul unei cărți nu poate fi concurat de nici o recenzie. Conștient de asta, redau mai jos cîteva fragmente din strălucitul eseu Ce virus qui rend fou:

„Primul lucru care m-a frapat este creșterea «puterii medicale».
Nu este, desigur, ceva nou.
Această putere are o lungă istorie în spate.

Galien, filozoful-medic, care a fost, în calitate de medic, un fel de director de conștiință al lui Marc Aureliu, Commodus, Septimiu Sever.
John Locke, la care am ajuns să înțelegem prin intermediu manuscriselor sale de student la Oxford cît a datorat în inventarea drepturilor omului formației sale de expert în bunăstarea corpului.
Începînd cu Revoluția franceză, figura de magistrat – medic precum Cabanis (iertat de Teroare în virtutea științei sale medicale) este figura emblematică.

Nu putem înțelege nimic, explică Michel Foucault, din disciplinele instituite în epoca clasică de state dacă nu observăm că ele sînt inspirate de modelul spitalului în aceeași măsură ca al închisorii – ”A supraveghea și a pedepsi”, da, dar mai întîi ”Nașterea clinici”i și arheologia ei în cadrul perspectivei medicale chemate să hrănească «științele-putere» contemporane.

 Și nu putem reciti de altfel fără să îndoim paginile pe care el le consacră gestiunii epidemiilor de ciumă, pînă în secolul al VIII-lea : la fel, cele despre lepră sau nebuni, exilul către o insulă sau un ghettou împins către margini, dar izolarea întregului oraș; consemnarea fiecăruia la domiciliu; supraveghetorii de cartier care patrulează și îi admonestează verbal pe recalcitranți; și, la căderea nopții, toată lumea pe balcon – desigur, nu pentru a-i aplauda pe îngrijitori, ci pentru a permite autorităților sanitare de a face bilanțul morților, muribunzilor și celor în viață.

Este aceasta, oare, o discreditare a cuvîntului public?
Dezavuarea elitelor ajunsă în stadiu terminal?
Este specificul puterilor dezorientate care nu mai știu cărui sfînt să se închine?

Niciodată lucrurile nu au ajuns atît de departe.
Niciodată un medic nu s-a autoinvitat în căminele oamenilor pentru a anunța, asemenea unei Pythii triste, numărul morților de peste zi.
Niciodată nu s-a văzut, ca în Europa, ca șefi de state să se înconjoare, înainte de vorbi, de unul sau mai mulți consilieri științifici. Nu ți-ai fi imaginat niciodată în Statele Unite ca imposibilul Trump să numească un epidemiologist patron al unei «task-force» – și, dezorientat de popularitatea celui pe care New Yorker îl numește «medicul Americii», uluit de epidemia de șosete cu efigia lui, de T-shirturi inscripționate «In Fauci We Trust» (avem încredere în Fauci) sau de «cocktailuri Fauci» pe bază de limonadă, soc și vodcă, blocat de metamorfoza acestui personaj cult intervievat, pe Snapchat sau You Tube, de tot ceea ce contra-cultura are mai consistent, să poată accepta să rămînă cu un pas mai în spate și să se lase contrazis, chiar dat peste cap, de către el.

Niciodată nu s-a mai văzut, de asemenea, pe toate ecranele planetei, imaginea acelor editorialiști care cedează locul comentatorilor din spitale, nou veniți în această meserie, uneori savanți, alteori mai puțin savanți, dar întotdeauna învestiți – precum Fauci în jocul video în care îl vedem fulgerîndu-l cu ochii săi de oțel pe oribilul dragon Corona – cu o aură care crește, crește mereu, ca steaua misterioasă a lui Tintin.

Fără a uita, în Franța, spectacolul acestei foste ministre a Sănătății, Roselyne Bachelot, despre care descoperim brusc că este «doctor în farmacie» și că a avut meritul de a stoca vaccinuri și măști în vremea cînd planeta lichida aceste stocuri: este consultată ca un oracol; ea, care a fost atît de denigrată, iat-o acum devenită admirabilă și aproape canonizabilă; rîzînd de răsturnarea de situație și de rolul pe care este pusă acum să-l joace în mod vizibil nepăcălită de laurii retrospectivi care i se atribuie la nesfîrșit și pe care îi primește cu o umilință prefăcută, nu mai e nici ministru, nici cronicar, ci o somitate modestă reconvertită în mesageră a bunei exprimări științifice pierdute. Și fără a-l uita nici pe celălalt ex-ministru, Philippe Douste-Brazy, autor, în 2004, al unui plan de luptă împotriva epidemiei gripale de care nu a luat act nimeni: nici el nu e mai puțin surprins, după 15 ani, de reabilitarea lui… (…)

S-a spus că medicii au fost în cea mai mare parte, femei și bărbați admirabili, în prima linie a luptei cu Epidemia, eroi ai cotidianului, riscîndu-și viața pentru a o salva pe a noastră, sublimi ca devotament și – este la fel de adevărat. Dar de aici la a face din ei supraoameni și a le da puteri depline, era un pas pe care nu-l puteam face decît cu prețul mai multor confuzii. (…)

Toate acestea – ale căror detalii le vom găsi în acele capodopere ale istoriei științelor care sînt «Normalul și Patologicul» și «Formarea conceptului de reflex în secolele XVII și XVIII» ale maestrului meu Georges Canguilhem – sînt departe de etica adevărului și de autoritatea pe care această etică se presupune că o conferă științei. Regele este gol, chiar dacă este medic. Regele este gol mai ales dacă este medic. Marele patron, ștabul, oricît de considerabil și savant ar fi el, este gol pe sub halatul alb – și prin asta el regăsește și împărtășește soarta fraților săi din umanitate. (…)

Autoritatea republicană a făcut cunoscut faptul că medicii pot fi eroi dar nu sînt nici Dumnezeu tatăl, nici arhonții Cetății căzute pradă unei ciume noi. Ea a dat de înțeles ucenicilor vrăjitori că liniștea organelor nu trebuie să fie o liniște a interdicției de a ieși din casă, sau de turn de veghe, planînd asupra corpurilor administrate. Dar in extremis. După săptămîni de agitație febrilă, astmatică, extenuată, în care Opinia vroia în mod clar să vadă medicina în postul de comandă. Și la finele unei succesiuni în care era cît pe-aci să se parafeze uniunea incestuoasă (și, pentru Foucault încă, fatală pentru amîndouă) a puterii politice și medicale. Ce va rămîne din toate astea? Amprenta, durabilă sau nu, a acestui moment de descumpănire? Totul este posibil. (…)

Închiderea sau punerea în adormire a acestor repere de civilizație care sînt bisericile, sinagogile și a tuturor celorlalte locuri, de genul muzee, parcuri, grădini sau puncte de meditație profane unde umanitatea obișnuiește să-și astîmpere setea spirituală, incalculabile, care nu sînt de vînzare.

Spectacolul unui Suveran Pontif moștenitor al formulei «Nu vă fie teamă» a lui Jean-Paul II și, personal, desprins de exercițiul, eminamente catolic, al sărutului celor febrili, eczematici, și al altor leproși din bidonvilurile de la Buenos Aires, care se distanțează de poporul creștin, nu mai comunică decît prin Internet, ordonă să fie golite bazinele de apă sfințită și face drumul crucii pe esplanada bazilicii în fața unei piețe Sfîntul Petru pustii. Ștearsă, imaginea evreiască a lui Mesia care așteaptă la porțile Romei în mijlocul celor bolnavi de scrofuloză. Uitat, sărutul lui Isus pentru leproși care, de la Flaubert la Mauriac, a inspirat atîtea pagini frumoase.”


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

53 comentarii pentru articolul „Bernard-Henri Lévy: „Primul lucru care m-a frapat este creșterea «puterii medicale»””

  • Testele covid sunt nerelevante, costisitoare, inutile, furnizand date false. Dacă spun suedezii sunt crezuți, românii…ciocu mic.
    Medicii fac parte dintr-un sistem piramidal, în care își fac loc cu greu, după ani mulți de studiu, examene, concursuri.
    Dacă se pun de-a bățul politicii sistemului medical, își distrug cariera.

  • Bertrand Russell (1872 – 1970):

    „În mod gradat, prin reproducere selectivă, diferenţele congenitale dintre conducători şi conduşi vor creşte până când vor deveni specii aproape diferite. O revoltă a plebei ar deveni la fel de negândită ca şi o insurecţie organizată a oilor împotriva practicii de a mânca carne de oaie.”

    „Dieta, injecţiile şi interdicţiile se vor combina, de la vârstă foarte timpurie să producă acel tip de caracter şi tip de credinţe pe care autorităţile îl consideră dezirabil şi orice critică serioasă a puterii va deveni imposibilă psihologic.”

  • Nu există suferinţă (boală…) care să treacă de la un om (oricine ar fi acel om) la un alt om sau la alţi oameni.

    Suferința (boala…) vine la om ori din cauza păcatelor sale… ori ca să se arate minunile lui Dumnezeu… deci așa vine suferința (boala…) la om, nu vine suferința (boala…) altuia la el, nu vine nici un pic din suferința (boala…) altuia la el, nu vine sigur 100 % … deoarece suferința (boala…) pe care o are altul este suferită în întregime doar de acest altul (fiecare om suferă în întregime suferința (boala…) pe care o are)… și deci… .

    Știința mincinoasă minte și mințind declară cu tupeu că suferința (boala… ) pe care o suferă în întregime omul care o are… ar exista și după ce această suferinţă (boală… ) nu mai există – și după ce această suferință (boală…) este suferită în întregime de omul care o are şi că ar fi suferită această suferinţă (boală… ) și de un alt om sau chiar de mai mulți oameni.

    Vă rugăm să spuneţi tuturor că nu există suferinţă (boală…) care
    să treacă de la un om (oricine ar fi acel om) la un alt om sau la alţi oameni.

    Suferinţa (boala…) unui om este în totalitate suferinţa
    (boala…) acestui om şi această suferinţă este suferită în întregime
    de acest om care are această suferință (boală…) şi care o suferă în totalitate în contul său.
    Deci, din toată suferinţa acestui om nu mai rămâne nimic, suferinţa
    (boala…) care rămâne este egală cu zero deoarece toată suferinţa
    (boala…) acestui om este suferită în întregime de acest om.

    Suferinţa (boala…) unui alt om este suferinţa (boala…) acestui
    om şi această suferinţă este suferită în întregime de acest om care are această suferință (boală…) şi care o suferă în totalitate în contul său.
    Deci, din toată suferinţa acestui om nu mai rămâne nimic, suferinţa
    (boala…) care rămâne este egală cu zero deoarece toată suferinţa
    (boala…) acestui om este suferită în întregime de acest om.

    Suferinţa (boala…) oricărui om este suferinţa (boala…) acestui
    om şi această suferinţă este suferită în întregime de acest om care are această suferință (boală…) şi care o suferă în totalitate în contul său.
    Deci, din toată suferinţa acestui om nu mai rămâne nimic, suferinţa
    (boala…) care rămâne este egală cu zero deoarece toată suferinţa
    (boala…) acestui om este suferită în întregime de acest om.

    Iar știința mincinoasă minte sigur 100 % atunci când spune că ar exista suferință (boală … ) care trece de la un om (oricine ar fi acest om) la un alt om sau la alti oameni deoarece această suferință nu există în realitate.

    Și atunci când un om face rău altui om și îl rănește fizic pe acest alt om, și atunci suferința (boala… ) nu trece de la un om la celălalt om deoarece:

    – doar omul care îl rănește fizic pe acest alt om, doar acesta face răul şi doar acesta care a făcut păcatul va suferi în realitate întreaga suferinţă (boală… ) care vine din cauza acestui păcat şi deci doar acesta are în realitate întreaga suferinţă (boală… ) care vine din cauza acestui păcat;

    – omul care suferă din cauza rănii fizice nu suferă nimic din cauza acestul păcat care a fost făcut de celălalt şi deci acesta nu are nimic din suferinţa care vine pentru acest păcat şi nu suferă nimic din suferinţa care vine pentru acest păcat, ci are această suferinţă a lui ori din cauza păcatelor sale… , ori pentru ca să se arate minunile lui Dumnezeu… .

    Deci, cel care a rănit are o suferinţa (întreaga suferinţă care vine din cauza păcatului acesta al său), iar cel rănit are o altă suferină. Se vede foarte clar că ceea ce spune ştiiţa mincinoasă este sigur 100 % minciună, se vede foarte clar că suferința (boala… ) nu trece de la un om (oricine ar fi acest om) la un alt om sau la alti oameni. ………………….
    ………………………………………..

    Şi deci, pentru că fiecare om suferă întreaga sa suferinţă
    (boală…) pe care o are de suferit iar ceea ce rămâne din suferinţa
    (boala …) tuturor oamenilor este zero suferinţă (boală…) este
    foarte clar că tot zero suferinţă (boală…) poate să ajungă de la
    un om (oricine ar fi acest om) la un alt om sau la alţi oameni.

    Ştiinţa mincinoasă nu a arătat şi nu va putea niciodată să arate
    suferinţa (boala…) care trece de la un om (oricine ar fi acest om) la un alt om sau la alţi oameni deoarece această suferinţă nu există.

    Ştiinţa mincinoasă este o ştiină care este de nota minus infinit
    împreună cu toţi cei care o susţin. Îi îndemnăm şi îi rugăm pe toţi să
    nu le facă niciun rău, să-i mustre între patru ochi… , să spună
    tuturor oamenilor să nu se ia după minciunile lor, să nu facă ce zic
    ei (pentru că zic minciuni, îndeamnă oamenii să facă răul de frică, îndeamnă la păcatul fricii şi la alte păcate, bagă frica în oameni, iar oamenii care se iau după ei fac de frică ce zic aceşti mincinoşi şi aşa cad în păcatul fricii şi al îndemnului la frică şi în alte păcate şi aleg răul în loc să aleagă binele, aleg să facă răul de frică în loc să aleagă să facă cu curaj binele).
    Păcatul acesta al fricii aduce sigur 100 % suferinţă (boală, etc. … ) aşa cum aduc sigur 100 % suferinţă (boală, etc … ) şi toate celelalte păcate.

    Cine vrea să vadă minunea adevărată pe care o va face Dumnezeu atunci când se vor ruga ortodoxii(cş) să vină să vadă această minune adevărată. Dumnezeu va arăta cine are ştiiţa adevărată şi cine are ştiinţa mincinoasă şi va deschide uşile tuturor bisericilor după ce aceste uşi vor fi inchise, supravegheate şi păzite de oameni. Să vinăsă vadă toţi cei care sunt de partea ştiinţei mincinoase, toţi mincinoşii eretici, inclusiv toţi mincinoşii eretici ecumenişti… .

    Dumnezeu va face acestă minune sigur 100 % dacă această minune este după voia lui Dumnezeu pentru că doar ceea este după voia lui Dumnezeu este de folos pentru oameni (pentru unul sau mai mulți oameni). (Să semneze toţi cei care sunt de partea ştiinţei mincinoase, toţi mincinoşii eretici, împreună cu autorităţile un act în care să declare că ei şi autorităţile acceptă
    doar învăţătura ortodoxă (singura învăţătură adevărată), că vor face
    doar legi ortodoxe, că vor anula toate legile neortodoxe, că vor
    restitui bisericile ocupate de eretici, inclusiv bisericile ocupate de
    ereticii ecumenişti. În actul respectiv va fi menţionată ziua în care se face această restituire a bisericilor ocupate de eretici, inclusiv bisericile ocupate de ereticii ecumenişti așa: ziua în care uşile acestor biserici vor fi deschise de Dumnezeu ).

    Dumnezeu ascultă întotdeauna rugăciunea ortodoxilor(cş) pentru că aceştia cer intotdeauna doar ceea ce este bun cu adevărat deoarece știu că doar ceea ce este bun cu adevărat este după voia lui Dumnezeu și mai știu că doar ceea este după voia lui Dumnezeu este spre folosul lor.

    Silvestru Sterie
    E-mail: steriesilvestru@gmail.com
    Telefon: 0349417596 și 0733975725 (acesta nu funcționează)
    .

    OAMENII SUFERĂ ORI DIN CAUZA RELELOR PE CARE LE FAC ÎN VIAŢĂ… , ORI CA SĂ SE ARATE MINUNOLE LUI DUMNEZEU…

    Oamenii care suferă ca să se arate minunile lui Dumnezeu suferă cu bucurie… , au conştiinţa liberă şi fericită…. , vor ei să sufere… , pe ei nu-i afectează suferinţa… (aşa cum a fost orbul din evanghelie despre care ne-a spus Dumnezeu că nu a păcătuit nici el nici părinţii lui… .)

    Oamenii care suferă (suferinţa boala…) din cauza relelor pe care le fac în viaţă suferă această suferinţă în întregime şi atât, doar atât, altă suferinţă (suferinţă boală…) nu mai suferă, nu mai suferă sigur 100 % altă suferinţă (suferinţă boală…) chiar dacă aceşti oameni se află lângă bolnavi de orice boală (oricât de aproape de ei, chiar şi lipiţi de ei ca că facă o respiraţie gură la gură… sau alte fapte BUNE) şi oricât de aproape de toţi microbii.

    Iar pentru toate faptele rele vor suferi toţi întreaga suferinţă (suferinţă boală…) chiar dacă de frică vor face fel de fel de fapte rele (fapte anormale – fapte făcute de frică), deci vor suferi chiar dacă vor sta de frică cu mască, vor suferi chiar dacă vor sta de frică la distanţă şi faţă de toţi bolnavii şi faţă de toţi microbii… , vor suferi chiar dacă vor da de frică tot felul de declarații… , vor suferi chiar dacă vor face de frică şi alte fapte rele… . Din cauza fricii vor suferii, din cauza acestor fapte făcute de frică vor suferi sigur, nu vor câştiga nimic, ci vor pierde sigur 100 % (se ştie sigur 100 % că din cauza păcaului fricii oamenii ajung chiar să moară).

    Deci, doar faptele bune cu adevărat (faptele normale) fac bine omului, iar aceste fapte bune sunt doar cele menţionate în învăţătura ortodoxă. Binele (binele adevărat) este făcut de cineva (oricine ar fi acest cineva) doar atunci când acest cineva face ceea ce spune învăţătura ortodoxă (doar atunci face din credință, doar atunci face binele adevărat).
    Iar libertatea conştiinţei, (libertatea adevărată – libertarea de a face TOATE faptele bune) trebuie să o păstrăm şi să o avem întotdeauna, trebuie să o păstrăm şi să o avem inclusiv atunci când legile sau oamenii nu vor să păstreze această libertate adevărată şi ne îndeamnă şi pe noi să facem tot așa (ne îndeamnă să nu păstrăm libertatea adevărată şi să acceptăm dictatura legii şi a oamenilor care ne îndeamnă la rău şi ne cer răul… ).

    Legea care îndeamnă la ceva rău este rea, această lege îndeamnă la asuprirea conştiinţei, la nelibertate, la dictatură.
    Doar legea care îndeamnă doar la bine este bună, doar această lege este bună deoarece doar aceasta nu contrazice cu nimic învăţătura ortodoxă, doar această lege îndeamnă la libertatea conştiinţei… .

    Voinţa omului este liberă, decizia omului asupra voinţei sale este liberă, decizia îi aparţine omului (el decide cum vrea, el alege binele, el alege răul), dar dacă omul vrea să aibă libertate adevărată, fericire… atunci el trebuie să aleagă doar binele, (să facă doar binele şi cu mintea şi cu vorba şi cu fapta), altfel… .

    Libertate nu a fost nici în comunism nici în democraţie din cauza relelor la care a îndemnat legea… , libertate există doar atunci când legea nu contrazice cu nimic învăţătura ortodoxă.

    Omul care vrea să aibă libertate are întotdeauna libertate dacă vrea cu adevărat să aibă libertate, dacă vrea cu hotărâre 100 % să facă întotdeauna doar binele, acest om are libertate și atunci când legile sunt rele (neortodoxe) și atunci când legile sunt bune (ortodoxe) … .
    Iar învăţătura ortodoxă este singura învăţătură adevărată, este singura învăţătură care este pe conştiinţa tuturor oamenilor, inclusiv pe conştiinţa neortodoxilor (cş) ( neortodoxii (cş) îşi asupresc conştiinţa… ).
    .
    Silvestru Sterie
    E-mail: steriesilvestru@gmail.com
    Telefon: 0349417596 și 0733975725 (acesta nu funcționează)

  • http://endoftheamericandream.com/archives/americas-major-cities-are-being-turned-into-war-zones-and-it-is-not-going-to-end-in-november

    https://www.msn.com/en-us/finance/markets/almost-30-million-in-us-didn-e2-80-99t-have-enough-to-eat-last-week/ar- BB17ldBN

    https://newyork.cbslocal.com/2020/07/29/trash-collection-nyc-sanitation-department-budget-cuts/

    Nu conteaza ca acolo sint alegeri si cine cistiga.
    D-le Cristoiu trebuie sa invatati ce sa cititi, ce sa intelegeti din toate pe care le vedeti si sa vorbiti cu alti oameni. Nu cred ca va intereseaza, la peste 70 de ani, cind afara este ce se vede, sa faceti trafic pe YT!

  • Frantujii astia mereu au crezut ca exprimarea pretentioasa tine loc de continut, iar frazele complexe tin loc de analiza. Iar cand cerni totul ca sa gasesti concluzia, in cel mai fericit caz gasesti ceva care nu deranjeaza pe nimeni si care nu te-ajuta deloc. Si care in acest caz a fost spus de multi altii inaintea lui. 🙂

  • Pandemia, amplificata in media a generat si instalat frica , una profunda , fiintiala , antropologica si de aici o regressio la mentalul paleolitic unde medicine man conducea hoarda . Asa se explica delegarea responsabilitatilor politicului catre medic , si supunerea indvidului .

  • Dragi comentatori intoarceti-va cu picioarele pe pamant.Recent un cunoscut mi-a povestit cum a fost cu bunica lui de 91 de ani la o consultatie pentru care a a platit 120 de lei la un cabinet privat.Acolo doctora ,care in timpul liber profeseaza si la un spital de stat,adica pana pe la ora 15,a facut o criza de isterie ca batrana nu purta masca regulamentar.Spunea omul ca il lipsa lui probabil i-ar fi administrat si vreo doua palme.Si am auzit multe intamplari de genul asta.Haideti sa terminam cu linguseala si obedienta fata de o categorie sociala ,de genul eroii din linia intai,ca lucreaza din greu,etc.Unii ,da ,lucreaza din greu,insa majoritatea nu prea ii apuca ora 14-15 pe la cabinete,la stat vorbind.Iar pentru asta incaseaza salarii destul de consistente din contributiile platite de cei pe care pe ar trebui sa sa ii trateze si sa ii respece.Basca…Oricum dictatura coronavirusului se sprijina pe lumea medicala.

    • De unde stiti cat lucreaza acei doctori? ati fost in spitale?
      Se spune ca salvarile au directiva, ca la orice ora sa mearga cu sirena pusa , pt a produce si mai multa panica populatiei, iar salvarile sunt goale!
      Am mai vb si noi cu bolnavi de covid si nu este ceea ce apare la posturile tv, dornici de banii guvernului, sa dea informatii cat mai infioratoare!
      Pe cest lucru se bazeaza aceasta pandemie, cum bine a observat si autorul acestei carti!
      In rest, pare sa fie o simpla raceala, fara complicatiile de plamani, pe care ni le tot comunica cu insistenta, zi de zi, posturile tv!
      Trebuie sa mai gandim si noi, nu sa ne fie puse in minte, ce sa credem!

  • Stiu ca sunt multi culti in cap care fac caterinca de cultura SF (de idioti ce sunt, as adauga eu) dar!…a descoperit Lévy acum, mai mult sau mai putin surprins, pandemia de frica? Doar eu cred ca am amintit pe acest blog macar o data pe an in ultimii 5 ani de zile de celebra replica a guvernatorului Tarkin: „Fear will keep the local systems in line”. Pentru cei mai putin familiari cu subiectul, Governor Tarkin este un personaj din universul Star Wars. Si daca tot am pomenit de Star Wars, am sa inchei cu o replica a Emperor Palpatine: „Everything is proceeding as I have foreseen.”
    P.S. Credeti ca citez „sf-uri”? Ganditi-va la urmatorul aspect: aceste filme au la dispozitie bugete monstruoase. Ca atare, isi permit sa apeleze la echipe de consultanti care cumulat insumeaza probabil 1% din inteligenta lumii (stiu, exagerez, dar nu cu mult). Nu va mirati ca ideile generate de aceste „think-tank”-uri ad-hoc, idei inserate ici si colo in povestea acestor filme, devin realitate mai devreme sau mai tarziu.

  • Stimate Maestre, pot sa inteleg ca il priviti pe CTP ca pe un pigmeu pe langa Dvs. si asa si este, dar nu pot sa inteleg cum de nu reactionati la afirmatia lui ca toti cei care o sprijina pe D-na Gabi sunt niste « idioti ». Si asta o spune imediat dupa ce Domnia Voastra ati publicat ieri acel Gand superb despre aceasta Ana Ipatescu a zilelor noastre.

  • Maestre, ce e mai tragic este faptul că medicii, în cazul de față, nici măcar nu tratează.
    Singurul lucru care l-au făcut a fost să bage frica în noi.

  • Este usor sa filozofezi de pe margine.
    Ia sa-l fi auzit noi pe filozoful Bernard-Henri Lévy ce ar fi avut de spus daca ar fi fost medic si ar fi muncit în perioada confinarii 10-12 ore pe zi într-un spital din Grand-Est, de exemplu, spital în care timp de doua luni de zile, crematoriile nu mai faceau fata incinerarii decedatilor de covid.
    .
    Oricum, individul este un personaj foarte controversat si criticat, nu doar pentru aceasta carte, ci si pentru nenumarate alte carti si articole, ca si pentru unele pozitii politice pe care le-a avut.
    .
    Maestre, este adevarat ca BHL a fost invitat prin studiorile de televiziune franceze ca sa-si prezinte cartea, dar nu cred ca cei care l-au invitat sau colegii lui de platou au fost câtusi de putin de acord cu el.
    Pentru exemplificare, puteti urmari emisiunea de pe CNEWS, în care jurnalistul Éric Zemmour îl face K.O. pe filozof.

      • Un test d-asta destept poate decela intre virusul covid si cel al gripei comune? Poate spune 100% care e rezultatul corect? Cat despre CNEWS, cu BOLLORE (multinationala) in spate, a se slabi. Toata lumea, inclusiv Labus stie cam ce politica se mesteca in ciorba multinationalelor. Baieti corecti, etici si anticorapsion! Mamalasi? Muahahahaaaa!

    • Ia zi nenica, la cati decedati din aia de nu mai faceau fata crematoriile,s-au facut autopsii? Da’ d-alea pe bune, ca la carte. Si daca au fost facute, cine le-a facut? Medici legisti sau medici d-ailalti? Zi cu glas tare! S-au tras niste concluzii? Testele de covid cat de corecte si exacte sunt? Sunt omologate? Personalul care le face si laboratoarele sunt toate omologate? Hai, baga!

      • Asa-i cum ti-am zis si ieri: ai un tupeu iesit din comun!
        Citeste articolul pe care ti-l dau si întoarce-te în caverna, unde nu ai nevoie de medici si-i poti discredita pe cei care-ti ajuta semenii!
        .
        https://www.20minutes.fr/sante/2826383-20200721-coronavirus-grand-region-enregistre-5000-morts-supplementaires-deux-mois-selon-insee
        .
        P.S. Citeste articolul si nu mai reveni cu observatiile tale nefondate si impertinente, ca de obicei, nu fi din nou penibil!

        • Te dai dupa cires, again. Nu raspunzi la intrebari punctuale. Normal. Fiindca nu poti. Bai, tu crezi ca toti ne-am nascut ieri si nu ne dam seama cand ni se servesc numai gogosi de dimineata pana seara? Toata apocalipsa asta cretina e lansata dintr-un singur motiv:politic. Care serveste economic pe niste smecheri care vor sa conduca ei lumea. Chiar daca vor reusi, nu au reusit insa sa pacaleasca pe toata lumea. Si comunistii au pacalit pe multi, mai ales la inceput dar nu pe toata lumea. Si chiar daca aveau toata puterea (ca astia de azi), tot si-au furat-o la sfarsit. Asa ca, pune-ti masca, mai ales la masa!

          • Bine, bă! Toti medicii din lume mint ca sa le faca jocul celor care vor sa conduca lumea si tu nu esti OZN-ist! Vai de viata ta, omule!

          • Ba, atentie, nu toti medicii din lume. Aia seriosi s-au dat la o parte. Nu participa la mascarada voastra. Hai salam de Paris!

          • Da, bă! Majoritatea medicilor din lume zic ca tine, ai dreptate!

          • Ba, nu mi-ai spus cum e cu autopsiile alea! Sau nu e voie?

          • De obicei, nu raspund la întrebari idioate! Dupa mintea ta, ar fi trebuit ca în câteva zile, spitalele sa-si faca rost de zeci de autopsieri gata scoliti si saloanele sa le transforme în sali de autopsie!

          • Si atunci, dupa mintea ta, de unde stii tu ca aia au murit „de” covid, telijentule? Ca asa a hotarat guvernu’? Du-te ba la furat de caise, nu vezi ca nici sa mintiti nu stiti!

          • Tot e bine ca macar pe aia morti in accidente rutiere nu i-ati bagat la covizi. Da’ parca poti sa stii?

          • Si…
            du-te tu la furat caise, ca între timp eu trebuie sa consult si sa prescriu tratamente, ca de-aia am studiat dupa absolvirea liceului 9 ani si de-aia studiez înca si în ziua de astazi. Sa ajut oameni, bă căposule, nu sa fac jocurile murdare pe care le visezi tu! Poate mâine va avea nevoie de mine sotia ta, fiica, fiul, nepoata, nepotul… Si nu-i voi refuza doar pentru faptul ca-s rude cu unul dus ca tine!

          • Ba, nu m-as trata la tine nici mort. Degeaba inveti de 9 ani. Pe dinafara. Trebuie sa inveti logic. Ceea ce, la tine se pare ca nu e pericol. Puisor, da ce specialitate fantastica ai talica in domeniul felcerilor? Asa, de amoru’ artei. Ca sa stiu si eu ce paracetamoale le dai la branzari. Apropos, ai mai vazut covidati care cad ca spicele morti pe strada in ultima perioada, ca in filmele alea artistice chinezesti, demne de „Zmeura de aur”? Ha, ha, normal ca nu, doar erau filme artistice pentru gugu. Baga taticu retete in curu’ frantujilor, cat cuprinde. Arde-i la buzunar, ca merita!

          • Stai linistit, ozenistule, pe tine nici nu te-as consulta, ci ti-as da direct o trimitere la psy.

          • Mie n-ai cum sa-mi dai tu trimitere, ca nu esti abilitat! Hai pa si nu uita sa-ti pui masca la masa!

        • Ba, ia citeste ce mai scriu si altii, mai jos. Asta ca sa nu crezi ca toata lumea inghite povestile cu „eroi”!

          • Citesc tot, nu-ti fa probleme! A tunat si v-a adunat pe câtiva pe blogul „cristoian”!

        • Cib stie ce spune spre deosebire de tine! Doctorii isi tin gura, dar nu toti, de frica sa nu-si pierda diploma si drepotul de-a profesa, plus ca au bani mai multi in perioada asta. Nu stii tu ce este medicina din vest! N-o stii nici p-aia de un de traiesti, asa ca nu mai vorbi despre chestii pe care nu le intelegi. Unde era familia ta in 45, care era nivelul de educatie si cu ce se ocupau? Dupa discursul tau este destul de limpede ca faci parte dintre cei scosi la gramada si adusi in orasele pe care le-ati distrus!

  • Chiar daca lucrarea ar fi fost tradusa in lb.romana, putina lume ar fi citit-o. Lectura se pare ca a devenit o ocupatie desueta in ziua de azi. Pe de alta parte daca macar o parte din apocalipticii autohtoni ar fi citit-o nu stiu ce ar fi inteles; cu siguranta politicienii zilei ar fi ales tema fricii de moarte ca politica de stat.
    Cu dictatorii de orice categorie stim ca au o perioada de glorie limitata dar sfarsitul e identic.
    Poate ca virusul asta si altii ce vor apare vor invata lumea sa-si traiasca clipa din plin. Trecutul il stim, viitorul e improbabil si cu o mare doza de necunoscut, traim doar prezentul.

  • Despre colaborarea cu MediaFax. ne spuneti in pastila ca ati pus tara la cale cu Tuca. Ma duc pe site-ul lor sa vad ce s a discutat. Ca nu pot sa urmaresc in direct, mai trebe sa si lucram cate ceva, nu i asa. Ca de obicei, nimic, nici o inregistrare, eventual alea de 1 – 2 min (de data asta nici macar alea). Ne ziceti ca Sarbu e „sedintoman”, bun dar daca interviurile astea, care vorba aia sunt cu titanii postului, nu s accesibile, apoi cu ce se ocupa agentia asta de stiri? Pe site-ul dumneavoastra sunteti 3 oameni, care vorba aia o faceti dupa job, ca si hoby, nivelul de prezentare a informatieie este mai densa si aproape on line. Nu inteleg, ce fac aia acolo, ca sunt o armata de oameni?

  • Trump a fost lebada neagra care a stricat socotelile globalistilor. Si s-a inventat pandemia in speranta ca lebada va fi indepartata. Se pare ca noua arma oboseste pe toata lumea si se cam fasaie. Globalistii reprezentati de China, democratii americani si miliardarii pandemici, nu renunta si-l arunca in lupta, in disperare de cauza pe Biden. UE a fost demult cumparata dar e prea anemica si irelevanta. Dupa aproape o suta de ani de dominatie a lumii, SUA au cam ramas fara resurse si imaginatie in materie de materie cenusie. Au exacerbat prea mult timp doar muschii. Acum e vremea GO-ului. Colt-ul nu mai reprezinta nimic. Cowboy-ii au devenit irelevanti. SUA nici nu-si da seama ca in razboiul actual, batalia se da pe teritoriul sau, prima oara in istorie. Ce ironie! Noi, ca intotdeauna, suntem in contratimp si am ales iar, probabil, tabara necastigatoare. Oricum, lumea se indreapta cu veselie si in pasi de dans direct spre prapastie. Vine „distractia”!

    • Cate ceva si despre rusi. Acestia, in buna lor traditie de sahisti cu experienta, stau la gaurica, in expectativa si incearca sa adauge osanza, precum ursul in hibernare. Mai ciupesc din cand in cand cate ceva, de prin vecini, ca nu strica la casa omului. Asteapta „primavara” sa vada cine a supravietuit, in razboiul tuturor cu toata lumea, ca sa stie pe cine pot lua in vizor. Tacerea lor momentana e usor suspecta. Dar cine ar putea sa stie ce-i trece prin minte lui Ivan? Parerea mea!

    • Cibule aici o dai de gard,Trump care a stricat socotelile globalistilor ,hait,a stricat SUA,nu planurile globalistilor,si cand aud de alianta asa zisa China,Soros,democrati Americani,Miliardari globalisti,ma ia cu capu,astia nu au nici o treaba unii cu altii ,isi vad fiecare de interesele lor,Trump este,asa cum i zice si maestrul Cristoiu un sifilitic ajuns pe o functie prea mare decat poate duce, ajuns la putere prin niste conjuncturi(erori de guvernare ale democratilor Americani si alegerea nefericita a lui Hillary Clinton ca si candidat la prezidentiale in SUA),si nici macar nu cred ca va mai face valuri multe dupa alegerea lui mos Joe la toamna,va merge la penitenciar sau la ospiciu unde e locul lui Trump de fapt,iar acolo la ospiciu Trump va juca jocul lui preferat”razboi mondial contra Chinei malefice”,cu ceilalti pacienti in rol de chineji.In locul armelor nucleare se vor folosi olitele de noapte pline cu rahat(bombe nucleare putinde cu miros fetid si pestilential,care cu mirosul lor greu,ingroapa China,cica). 😆 😆 😆 Cat despre liderii lumii ei nu au facut pe ei in fata Coronavirusului,pur si simplu sunt prea ocupati de disputele lor meschine pentru a se uni contra Coronavirusului,Trump e ocupat sa acuze China si sa se ia de ea,China e ocupata a se apara de atacurile diliului Trump,Rusia e ocupata in a i intarata pe amerloci si pe chineji unii contra altora,Europa joaca la atatea capete incat nu stie nici ea cata echilibristica sa faca intre Amerloci ,Rusi ,Chinezi,fiind condusa de contorsionista politica Merkel care joaca la atatea capete ca a ajuns si ea sa le incurce,insa cu un scop precis,Germania sa devina hegemonul economic al lumii,in urma echilibristicii politice pe care o face,si sa transforme Europa in al doilea Imperiu Carolingian,Sfantul Imperiu Germanic.Si de fapt i doare pe toti in cot de Coronavirus de fapt,l au lasat pe mana medicilor,pentru ca ei ,liderii lumii, au alte treburi. 😆 😆 😆

  • In legatura cu SUA / Trump vad ca aveti o teorie in care persistati. Eu zic ca gresiti. „Trump este un sifilitic”, sa cada o data si sa vina Biden (adica iarasi Deep state ) si sa continue ce au facut ei de 60 ani incoace – o hegemonie militaro financiara, care pt. a iesi din incurcatura de acuma vor face un razboi distrugator. Acolo situatia este pe viata si moarte si Trump incearca sa faca o transformare profunda, luandu-le jucaria „stapanilor” si in acelasi timp sa salveze ce se mai poate din natiunea americana. Va rog sa va mai ganditi pe subiectul asta.

    • Intelegeti ca ma doare in cot de natiunea Americana,iar acolo sunt doua Deep state uri care se bat,Deep State ul Democrat,si Deep State ul Republican,care invige dintre ele mi e indiferent,oricum,ca e Trump la butoane sau ca e Biden la butoane,licuriciul tot aceeasi caterinca face de Romania,biata tara de prosti care sta capra sa i o traga licuriciu(asa cum a stat capra si la Rusi si la Otomani).Nu am varsat o lacrima cand a crapat URSS,nu o sa vars nici pentru natiunea Americana.PNL=PSD ,aceeasi mizerie.RUSIA=SUA ,adica ocupanti si unii si altii.Dupa 1991,dupa ce a crapat URSS,prima grija a Americanilor a fost sa preia vechiul sistem de represiune folosit de comunisti,si sa l foloseasca in favoarea lor.Ambasadorul SUA are mult tupeu ca sa ne spuna ca vrea sa fie starpiti baronii rosii,baronii rosii lucreaza de mult pentru SUA si fac exact ce faceau si pentru rusi si pentru comunisti,tin Romania cu botu pe labe,doar ca stapanul e la Apus,nu mai e la Rasarit,insa aparatul represiv e acelasi cu cel de dinainte de 1989,dar care ia ordinele de la Vest si nu de la Est.

      • Trump are doar o obsesie ,sa faca razboi cu China cu orice pret,nu are nimic altceva in cap decat Al treilea Razboi Mondial SUA China,doar ca acest cretin nu intelege ca acest razboi SUA China are un singur rezultat,Distrugerea Completa a Umanitatii,ambele tari au destul arsenal nuclear ca sa transforme civilizatia umana in cenusa.De asta trebuie sa plece Trump,nu pentru ca Joe Biden e o lumina,dar macar ala nu are in cap razboaie nucleare,si nici transformarea Omenirii in cenusa.

  • Ati avut mana buna cu corespondenta de la Craiova, doamna Adriana V.B. Doamna este curajoasa si rosteste adevarul. In plus are o mare finete in a face aceste comentarii. In vremurile in care televiziunile de stiri sunt inregimentate unor scopuri obscure si numai profesionalismul a catorva se mai simte (Catalina Porumbel, Razvan Teodorescu – o prins si ei momentul, pana vine Gadea din concediu si incepe iara cu predicile lui nesarate..), asta e un lucru remarcabil. Si totusi, momentele de criza au partile lor bune, aduc la suprafata oameni talentati care in cazul de fata devin lideri de opinie.

  • intre Minte si Inima lupta se da asa: Mintea demoleaza Inima, pe cind Inima ii pregateste Cuib, Mintii, chiar in sine insasi.

    cunoasterea de sine nu mai face doua parale, dar cunoasterea stiintifica face mai mult decit omul,
    inteleptii sint noii nebuni, iar nebunii sint noii intelepti,
    Natura e pusa la indoiala, Antinatura e moda vremurilor.

    nebunii sint multi iar inteleptii putini,
    noii intelepti au devenit majoritari, ei sint cei care Fac, inteleptii sint un efect, sint ei insisi o nonactiune.

    cei care conduc sint alegatorii, iar cei condusi sint cei alesi. alesi, ba chiar operati estetic, dupa chipul si asemanarea celor care conduc,

    nicicind nu s-au manifestat nebuni mai adinci decit pe vremurile astea, nicicind nu s-au manifestat intelepti mai adinci decit pe vremurile astea.

    lumea mare tocmai isi schimba inima, insurubind in locul ei matematica.
    astazi, in lumea mare, dinamicile pot fi simulate. la nevoie, pe post de corectii, se definesc catalizatori potenti, importanta e atingerea tintei. in timp ce inima lucreaza cu iubirea, matematica lucreaza cu ura. vei cistiga daca si numai daca cei mai multi sint cei care iti urasc dusmanul.
    cei mai puternici catalizatori sint slabiciunile umane, acum armonizate intr o noua prezentare, la scara mondiala.

    asistam la cel mai mare impuls planetar: frica de moarte.
    ce anume ‘misca’ acest impul colosal? pai…o dorinta de a nu mai muri, pe masura plenarei frici.
    ce se naste in urma acestei forte? ce altceva decit Nemurirea.

    in timp ce toti privesc spre ‘frica de moarte’, pe celalalt taler se manifesta o dorinta capabila sa defineasca, prin masura plenar exprimata, dorinta de a nu muri.
    nu despre ‘frica de moarte’ e povestea, ci despre ‘dorinta de nemurire’, pentru ca cea care se implineste negresit in Creatie e…dorinta.

    referinta absoluta e in sinele omului, iar pe vremurile astea, care sint vremurile desavarsirii, cea care ‘se cere’ e chiar referinta absoluta.
    nu cunoasterea stiintifica e calea catre referinta absoluta, ci cunoasterea de sine.

    Mintea e a altomului.
    Inima e a omului.
    Minte VS Inima,…altom VS om, tot aia.

    pina cind se va manifesta vectorizarea energiilor, Civilizatia va putea fi condusa in doua feluri si atit.
    folosind principiile Naturii, sau folosind Antinatura ca principiu.
    sau, mai simplu, Civilizatia va fi dinamizata avind ca ecuatie de miscare Iubirea, sau avind ca ecuatie de miscare un algoritm .

    viitorul lumii mari e simulat.
    disecind dinamicile Naturii poti descifra ecuatia de miscare a Naturii ( cu o precizare: exclusiv ecuatia de msicare a componentei Pamant, Cerul fiind exclusiv taramul Iubirii )
    cu ecuatia asta n brate poti mapa viitorul. mapindu-l, poti obtine cunoastere despre natura catalizatorilor care se cer folositi pentru ca viitorul sa arape ca-n harta. efectul butterfly e iar la moda. unde dai si unde crapa, gen.

    vremurile au un nume: razboi mondial.
    tinta vremurilor? demolarea temeliilor lumii mari si ridicarea unora noi-noute, capabile. capabile sa-i sustina, Civilizatiei, un nou ciclu de dezvoltare de tip fibonacci.
    definitia razboiului, ca de altfel toate celelalte definitii sint expirate. e mai cu folos sa fie aruncate la gunoi. spre ex un razboi mondial…clasic e imposibil.
    ce ‘se cere’ la acest nivel de dezvoltare la care a ajuns civilizatia curenta e si putinta de a echilibra.
    de a echilibra in mod relativ, dar de a echilibra.
    deci cu toate ca nu pare a fi asa, povestea vremurilor se numeste pace…pina la urma mondiala, nu razboi mondial clasic. prin urmare noua definitie a razboiului mondial e ‘demolare controlata a temeliilor civilizatiei’

    deci iata la ce film asistam: demolarea temeliilor lumii mari.

    in dinamica civilizatiei, razboiul mondial se suprapune peste un termen fibonacci. si in progresia fibonacci de pe numere pozitive, care e povestea Acumularii, dar si in progresia de pe numere negative, care e povestea Daruirii.

    prin urmare si acolo, in povestea Daruirii, se intimpla o…minune, se daruieste ceva, plenar.
    ce anume? pai…omul tocma ce-a ajuns la Granita Universului, care e pe nivelul cuantic.
    la asa dar, asa Acumulare.
    in cosul omului o sa se nasca…Nemurirea. in fapt ecuatia de miscare perpetua. mai pe sleau, Perpetuum Mobile.
    deci iauite ce dar primeste Civilizatia, Perpetuum Mobile.

    civilizatia asta s-a facut mare hranindu-se cu cenusa celorlalte civilizatii. de ce au ajuns celelalte civilizatii, cenusa? pai pentru ca ‘desavarsirea civilizatiei’ e un proces artificial, care pune la indoiala insasi Natura, prin urmare omul se va dovedi incapabil sa genereze o ecuatie de miscare perpetua, ca e un produs al Naturii.
    doar un produs care se opune in stil Anti, Naturii, poate genera o ecuatie de miscare perpetua, or asta se poate numi doar anti-om.

    se stie ceva despre antiom? pai…se stie. s-a dat de gol atunci cind s-a numit pe sine Inteligenta Artificiala. Inteligenta e de un singur tip, Naturala. Inteligenta Artificiala…asa ceva nu exista. Inteligenta Artificiala e o Desteptaciune, adica o desteptaciune care tinde sa se manifeste plenar. mai simplu spus e cea mai desteapta chestie din Creatie, dar si cea mai lipsita de Inteligenta chestie din Creatie.

    nu mai repet…
    Intimplarile care se nasc in lumea mare au un scop precis. Participa plenar la predarea stafetei civilizatiei, de la om catre antiom, adica de la inima la minte. adica de la om la Inteligenta Artificiala. nu nu!, ca nu e o predare cu japca!, exclus!, stafeta va fi predata cu drag!, …se va cere n Piete predarea stafetei de la om catre Inteligenta Artificiala!
    practic va fi o dorinta a noilor intelepti.

    poate e de folos sa ne amintim ca toate civilizatiile de pe aceasta planeta, atunci cind au ajuns la acest nivel de dezvoltare,
    adica la nivelul pe care se misca civilizatia actuala…uite acusica!,
    au iesit din joc, …din ele a mai ramas doar cenusa.
    deci…vremurile sint plenar-complexe.

    de ce se folosesc neputintele oamenilor, spre ex frica!, pe post de catalizator capabil sa-i defineasca o stare de echilibru, Civilizatiei?
    pai…pentru ca facind asta, facerea nu e Facere. deci facerea nu e cu Reactiuni.
    Reactiunile pot transforma in cenusa, Civilizatia, prin urmare folosirea nonactiunilor e implacabila.

    virusul e o nonactiune, spre ex, el provoaca tot atitia morti cit provoaca insasi Natura, deci poate fi asimilat unei dinamici naturale. ca… reactiunea politicienilor, in fata virusului, s-a constituit in Impulsul care demoleaza lumea…e altceva, ca fapta politicienilor e deja o actiune, nu o reactiune, pentru ca, in termeni absoluti, politicienii lumii mari au reactionat total disproportionat… in fata unui gindac!

    poate fi privita dinamica Civilizatiei fara a lua in seama toate celelalte civilizatii care s-au manifestat pe planeta asta?
    pai…poate!
    dar…privitul asta poate fi asimilat cu privitul curcii-n lemne.

  • Rolul medicilor în această pandemie este prezentat greșit, sau incomplet. Iată, în 5 puncte, sumarul acestui rol, cu răspunsuri la multe întrebări ale d-lui Cristoiu pentru/despre profesia medicală.

    1. Profesia medicală este foarte ierarhizată. Din timpul facultății și pe lungul parcurs al specializării dupa absolvire, medicul învață că depinde într-o măsură deplină de medicii superior ierarhic. După definitivarea specializării, ierarhia se menține – medicii cu o carieră mai dezvoltată având un ascendent categoric asupra colegilor lor. Așadar, formarea medicilor este în principal una de respectare a ierarhiei. Punct. La fel cum soarele răsare in fiecare dimineață, indiferent dacă îl vedem sau nu, așa și medicii sunt supuși ierarhiei. Medici rebeli există prea puțini, și de obicei sunt repede discreditați și marginalizați de propria lor breaslă. Medicina este o profesie a consensului dirijat de la nivelurile superioare ale ierarhiei profesionale, de cei mai specialiști dintre specialiști, de medicii cu cele mai lungi CV-uri, cele mai mari liste de publicații, prezentări la conferințe și stagii de pregătire. Aceasta este situația nu numai în Romania, ci peste tot în lume, inclusiv în Franța. Și nu este un lucru rău. Medicina științifică a demonstrat că pe termen lung disciplina ierarhică salvează cele mai multe vieți. Din nou punct. Nu mai există „dar”. Și după orice ar spune un „dar”, lucrurile tot așa stau. Medicina științifică (prin contrast cu cea băbească) salvează cele mai multe vieți atunci când disciplina ierarhică este strictă – demonstrat empiric („pe măsurate”). Deci acest lucru nu este o greșeală, ci este cea mai eficientă organizare a profesiei (per total – luând toate lucrurile în considerare). Haiducismul medical provoacă mai multe erori medicale (și decese) decât disciplina ierarhică. Chiar dacă o dată un medic haiduc se poate să aibă dreptate in fața unui superior ierarhic, salvezi mai multe vieți dacă urmezi strict ierarhia, decât dacă amesteci aleator ierarhia cu haiducia, sau îmbrățișezi pe deplin haiducia.

    2. Dictatura Covid-19 nu este una a medicilor. Medicii sunt doar executanții; cel mai ușor de manipulat profesie, datorită caracterului ei strict ierarhic. Doi-trei „doctori-manageri”, subordonați politic și investiți cu „bici” administrativ nu sunt reprezentativi pentru profesia de medic. Medicii sunt „soldații” care urmează directivele, recomandările, reglementările trasate de superiorii lor ierarhici în medicină sau administrație. În cazul de fața, al Covid-19, în toate țările lumii, administrația este guvernul. Deci dictatura nu este „medicală”, ci „guvernamentală”. Pretextul dictaturii, însă, este unul „medical”; de fapt, „de sănătate”, nu „medical”, dar asta este o altă paranteză).

    3. De ce este această dictatură guvernamentală atât de bine sincronizată (deși defazat și cu variații mozaicale parcă realizate manual) în toate țările lumii? Cu siguranță nu „din cauza medicilor”. Repet: doi-trei-cinci-zece medici-manageri, răspândiți prin diferite guverne/țări, subordonați politic și investiți cu putere administrativă nu reprezintă o profesie. Capii nu sunt medicii. Capii sunt în altă parte – și fiecare poate să speculeze după bunul plac.

    4. Dacă poporul e nemulțumit de situația actuală trebuie să își caute dușmanii în altă parte, nu în rândul profesiei medicale. Și sincer, foarte puțini oameni nemulțumiți au fost vizibili, iar cei care au fost, nu au susținut un mesaj comun, sau foarte închegat.

    5. Dacă poporul nu protestează (prea vizibil), atunci de ce nu protestează măcar medicii (în număr mare)?… fie și numai pentru că le sunt târâte prin noroi profesia și reputația? Am spus deja că medicii sunt foarte supuși ierarhic, și dezobișnuiți din timpul pregătirii lor profesionale să conteste directivele superiorilor ierarhici. În plus, medicii sunt mai preocupați sa trateze pacienții, decât să facă politică (în alte țări, cel puțin, căci în România medicii n-au avut de lucru în perioada asta). Ah, mai sunt câțiva medici răzleți și „rebeli”, care se găsesc să critice și să pună întrebări incomode. Dar ca de fiecare dată în trecut, aceștia sunt ignorați si marginalizați de profesia lor. Medicii haiduci nu au picioare lungi (sau viață profesională prea vizibilă). Iar în mass-media centrală (mainstream media) medicii haiduci sunt denigrați. În media socială (social media) sunt „cancel”-ați sub pretext că răspândesc neîncredere, temeri sau informații false despre coronavirus și despre cea mai bună cale de a-l combate. Ei sunt prezentați ca fiind un pericol la adresa siguranței (sănătății) publice, la fel ca toți comentatorii sau analiștii care fac o voce discordantă față de mesajul oficial. De ce se întâmplă toate acestea? Din vina cui? La comanda cui? Fiecare e liber să speculeze, dar ar fi penibil ca cineva să se oprească la medici – ca fiind adevărații făptași și autori ai acestei dictaturi… dictaturi guvernamentale, nu medicale.

    • Poate ca dictatura nu e medicilor, dar in mod cert istoria ii va consemna la categoria de „colaborationisti” ai regimului. Iar pe unii dintre ei care sunt activ inregimentati in imprastierea fricii, cred ca ii putem trece direct la „tortionari” sau „securisti”.
      MEDICII NU POT FI NEUTRI. Ei sunt in linia intai, trebuie sa spuna altceva decat „am urmat ordinele”. Stiti ca la Nurnberg cei care doar „au urmat ordinele” nu au fost deloc iertati.

      • Corect!

      • Nu iau apărarea nimănui, și nu critic pe nimeni (personal) ci doar comentez, pro și contra unor idei.

        Pe de o parte, este adevărat ca atât medicii cât și gardienii naziști au pus în aplicare deciziile primite de la ierarhia profesională și administrativă, decizii care în primul rând afectează terțe persoane (adică pe oamenii obisnuiți, pacienți, etc.). În cazul medicilor, aceștia au obligația legală și profesională (deontologică) de a proteja interesul și drepturile pacienților, în mod special dreptul de a refuza tratamentul. Deși există excepții de la această obligație, este greu să le aducem în discuție în cazul Covid-19. Spre exemplu, când pacienții pot fi un pericol probabil pentru societate sau alte persoane (ca în cazul celor cu anumite afecțiuni psihiatrice), pacientul poate fi „internat forțat” (nu pentru ca pedeapsă că este „nebun”, ci pentru că este considerat a fi un pericol probabil pentru ceilalți, față de care doctorul are de asemena o responsabilitate). Cu toate acestea, însă, bolnavii de gripă nu au fost internați forțat niciodată și nici acum, deși se pot face multe comparații între gripă și covid-19 (nefiind totuși aceeași boală). Deci, complicitatea medicilor la internarea tuturor pacienților pozitivi cu coronavirus poate părea suspectă. Din punct de vedere legal, a fost o decizie politică (administrativă – la fel ca și în al Treilea Reich). Întrebarea se pune dacă decizia a fost etică sau nu, proporțională cu riscul prezentat de boală, și cu metodele de combatere a altor boli asemănătoare.

        Pe de altă parte, însă, modul în care un medic poate răspunde întrebărilor de mai sus este foarte strict reglementat de deontologia profesională și de legislația medicală vestică, inclusiv în UE/România. Medicina modernă (care se dorește și în bună măsură este științifică) constrânge opțiunile de acțiune ale medicilor, obligându-i pe aceștia să folosească doar două surse epistemologice (ale cunoașterii):
        1. consensul persoanelor avizate (adică al specialiștilor, al ierarhiei profesionale) – sursă probabibil încă majoritară în practica medicală, și
        2. știința empirică (adică experimentele științifice) – sursă mai nouă din punct de vedere istoric și în creștere.
        Adică, tu ca medic, ești obligat să adopți numai o poziție care reprezintă consensul ierarhiei tale profesionale, sau rezultatul convârșitor al unor studii empirice (ce înseamnă „covârșitor” este oarecum subiectiv și dictat tot de ierarhia profesională, pentru că și cifrele statistice pot fi interpretate diferit – dar acesta este un alt subiect). În orice caz, studiile despre Covid sunt abia la început, și cele care au apărut în ultimele luni sunt pe eșantioane mici, făcute în condiții diferite, așa ca nu sunt suficiente pentru a fundamenta o decizie empirică unitară (universală). Așadar, unui medic nu îi rămâne decât consensul ierarhie profesionale.
        Nicăieri nu există opțiunea „după cum crede fiecare medic”. Această paradigmă a profesiei medicale, și îngrădire a deptului de practică a medicinei a evoluat în mod accelerat dupa cel de-al doilea război mondial, tocmai pentru a evita situația experimentelor medicale naziste, în care medicii aveau liberatate de cercetare și „tratare” a pacienților.

        Faptul că acum vrem să-i „descătușăm” profesional pe medici, sau să-i condamnăm pentru că nu vor să se descătușeje ei singuri, este foarte „frumos”. Evident, trebuie să fim atenți însă la ce ne dorim. Transformarea medicilor în luptători pentru libertate, activiști civici, dătători cu părerea independenți despre cum să trateze o boală și alta, mai ales o boală nouă – comportă riscuri pe care aparent toată lumea le ignoră. Aceasta era medicina secolului XIX, mai precis antebelică, „vrăcească”, în care fiecare medic era suveran. Din păcate pentru oamenii acelor vremuri și din fericire pentru noi acum, medicina modernă, bazată pe studii empirice și consens ierarhic, comite mult mai puține erori medicale.

        Cele de mai sus nu înseamnă ca modelul actual al medicinei este perfect. Se comit încă multe erori medicale (mai puține însă decât în orice moment din trecut). Este adevărat că acum industria farmaceutică și ierarhia medicală au căpătat un control aproape deplin asupra profesiei și practicii medicale. Sunt mulți critici ai acestor aspecte ale medicinei moderne. Popescu (mai jos) a enumerat o serie de cărți și statistici din Germania. Opinii și statistici asemănătoare sunt în toate țările occidentale. Fără îndoială, sistemul medical poate fi îmbunătățit, dar nu printr-o întoarcere la autonomia medicală largită, deoarece știm sigur că acela era un model care cauza mai multe erori, mai multă suferință și mai multe decese.

        Faptul că acum căutăm în zadar niște luptători civici, care să ne recăștige nouă libertatea și drepturile democratice, este oarecum „problema noastră” (ca să îl citez pe președintele Iohannis când a fost întrebat de ce nu au și alți profesori șase case). [Paranteză: Mihai Eminescu era sarcastic la adresa fatalismului și puturoșismului românesc, atunci când scria „Cum nu vii tu Țepeș, doamne”. Ce? Trebuie să vină Țepeș? Să se scoale din mormânt și să se târâie până la noi ca să „pună mâna pe ei”. Țepeș a pus mâna pe ei, atunci, la vremea lui, în secolul XV. El și-a făcut treaba – așa bine/rău, cât a putut și el. De ce nu putem să punem noi mâna pe ei. Noi, restul ce păzim acum? Îl așteptăm pe Țepeș, evident. Istoric vorbind, noi mereu am așteptat pe cineva: să vină Țepeș, să vină americanii, să vină nemții, să vină regele, să vină Uniunea Europeană, acum iar să vină americanii… Iisus e și el pe lista celor așteptați. Alții trebuie să vină și facă treaba românilor, și întotdeauna este vina altora. Închid paranteza.] Revenind, este o eroare de logică să îi condamnăm pe medici că nu ies în stradă, sau că nu exprimă public niște păreri neștiințifice din punctul de vedere al profesiei lor – adică nesusținute de studii empirice definitive (care nu există) sau de consensul ierarhie medicale (care nu ne convine nouă). Desigur, un medic poate să decidă că nu mai vrea să fie medic („s-a săturat”, „i-a ajuns”), și să exprime ce păreri vrea el, și să protesteze cum vrea el – ca oricare cetățean. Atâta timp, însă, cât el alege să rămână un medic, acesta trebuie să respecte consensul ierarhiei profesionale, sau dovezile empirice. Dacă ne dorim ca medicii să facă mai mult decât să aplice și să susțină consensul ierarhiei profesionale și rezultatele empirice, atunci trebuie să milităm (politic) pentru o reformare a profesiei medicale (prin legislație), însă trebuie să avem grijă care va fi finalitatea.

        În încheiere, trebuie amintit că nu medicii au scos armata în stradă (la începutul pandemiei), nu medicii au aplicat amenzi, nu medicii au închis școli, spitale, biserici, restaurante, ci „guvernul meu” le-a făcut. E drept că medicii au tăcut, pentru că nu aveau ce să spună ca medici: nu existau studii științifice (și încă nu există studii concludente), iar consensul ierarhiei medicale era aplicat (cu variații mici/mari – în funcție de părerea subiectivă a fiecăruia) peste tot în lume. Opinii de colțul blocului, raționamente de logică băbească, dat cu părerea fără o bază științifică și împotriva consensului ierarhiei profesionale sunt lucruri pe care le poate face oricine – însă nu cineva care vrea să se numească medic. Dacă vrem medici chițibușari, trebuie să reinventăm profesia de medic – însă e posibil să regretăm lucru ăsta foarte repepde.

        • „Este adevărat că acum industria farmaceutică și ierarhia medicală au căpătat un control aproape deplin asupra profesiei și practicii medicale”

          Da, fraza asta a dvs spune tot. Iar ceea ce acum considerati a fi „stiinta”, este de fapt ceea ce e favorabil pt industria farmaceutica. Si care in ultimii 100+ ani a ajuns sa fie transformat in „adevar” batut in cuie si predat la scoala.

    • De multi zeci de ani nu putem vorbi de medici si medicina. Este un mediu de afaceri, in care medicii sint agenti ai industriei farma si ai conecernelor de asigurari. Au reguli stricte in care trebuie sa urmeze cele mai bune cai prin care maresc profitul pt cele doua entitati carora le sint subordonati. Nu vindeca pe nimeni si nu salveaza vieti, pt ca nu acesta este rolul medicilor si al medicinei! Cifrele demonstraza acest lucru!
      Ce spune Goldman Sachs:
      https://www.cnbc.com/2018/04/11/goldman-asks-is-curing-patients-a-sustainable-business-model.html

      Niste carti, deoarece romanul a uitat ca cititul ajuta!

      Der betrogene Patient: Ein Arzt deckt auf, warum Ihr Leben in Gefahr ist, wenn Sie sich medizinisch behandeln lassen (Deutsch) Gebundene Ausgabe – 19. Juni 2019
      von Gerd Reuther (Autor)
      Pacientul inselat: un medic dezvăluie de ce viața ta este în pericol atunci când solicitați tratament medical

      Tödliche Medizin und organisierte Kriminalität: Wie die Pharmaindustrie das Gesundheitswesen korrumpiert (Deutsch) Taschenbuch – 11. September 2019
      von Peter C. Gøtzsche (Autor
      Medicina ucigasa și criminalitatea organizată: modul în care industria farmaceutică corupe asistența medicală

      Die weiße Mafia: Wie Ärzte und die Pharmaindustrie unsere Gesundheit aufs Spiel setzen (Deutsch) Gebundene Ausgabe – 11. Mai 2015
      von Dr. Frank Wittig (Autor)
      Mafia albă: modul în care medicii și industria farmaceutică ne pun sănătatea în pericol

      Saint-Pierre Lanctôt, G: Medizinmafia (Deutsch) Gebundene Ausgabe – 20. Juni 2017
      Mafia medicala
      Sa amintesc faptul ca-n Germania aia „civilizata si avansata” din povestile prostesti ale romanilor, mor, pe an, datorita infectiilor spitaliscesti, 40000 de oameni! Daca adaugma tratamentele gresite, tirzii, datorita efectelor secundare ale medicamentelor (51000 anual, tot in Germanika mult iubita) trecem usor de 250000. Daca adaugam si faptul ca mint ca sa nu arata asa de rau cifra reala trece bine de 300000 pe an!

      Romanii stiu f putin despre orice, dar asta nu-i impiedica sa aiba pareri despre absulut totul si se vede ce si unde am ajuns ca tara si popor!

      Cartea francezului este o alegere tipic romaneasca, de gargara lipsita de sens!

      Un alt exmplu, ca sa mai invatati ceva, daca vreti:

      Corona Fehlalarm? Zahlen, Daten und Hintergründe. Zwischen Panikmache und Wissenschaft: welche Maßnahmen sind im Kampf gegen Virus und COVID-19 sinnvoll?: Daten, Fakten, Hintergründe (Deutsch) Taschenbuch – 21. Juni 2020
      von Sucharit Bhakdi (Autor), Karina Reiss (Autor)

      • Excelent!

      • Nemtii aia corecti si legisti au fost suficient de bine demascati de americani (alti ipocriti) in afacerea Dieselgate (bagata de guvernul Mutti sub pres). E suficient ca sa inteleaga si Dorel ca, de fapt, asta e politica de stat in tara teutonilor. Oare a intrat cineva la bulau ptr escrocheria secolului in Germania? Oricum, le-a dat-o Trump rau, la operatie nemtalailor! Ce-mi place cand se razboiesc astia, briganzii intre ei!

        • cib
          Germania este unul dintre cele mai corupte state din lume! Romanii vorbesc fara sa stie despre ce este vorba. Din pacate nu avem nici jurnalisti. Toti s-au izolat si traiesc intr-o casta cu f putine lagaturi inafara lumii lor. Nu stiu ce se intimpla in propia tara, cit despre dincolo de „gard”, nu au nici cea mai mica experienta. Nu inteleg nimic, dar, din mindrie, se apuca sa inventeze dupa ceva care prind din zbor, plus cite o selectie din citeva ziare, despre care au auzit acum citiva zeci de ani. Toti au pierdut anii 90, cind, in vest, au avut loc schimbari f mari. D-aia jurnalistii nostri sint rupti de lume si, indiferent la ce anume privesc, concluziile lor sint false. Din mindrie nu accepta sa preia nimic de la altii care chiar stiu despre ce este vorba. Nu vor sa inteleaga ca in spatele lor este intuneric, n-au primit nici un fel de experienta de acasa, iar timpul asta pierdut nu se recupereaza, asa cum isi inchipiesc ei si cei ca ei, care sint majoritatea imensa a romanilor. Nici macar nu se intreaba de ce-au fost scosi de unde se aflau si impinsi in fata? Isi pot inchipui c-au reusit de destepti ce sint? Se poate, dar situatia tarii ne spune altceva. Nu-si dau seama ce inseamna aceste timpuri si unde duc. Acum se aplica scenariul Weimarer Republik. Economic sintem in septembrie 1922. Nu ai cum sa existi din tiparit de bani, cu trilioanele si sa crezi ca te refaci economic! Si asta este numai o fateta a timpurilor care urmeaza. Nici un jurnalist roman nu si-a pus aceasta problema!
          Romanii, in majoritatea lor, se cred in anii 70.

          Plandemic 2 | INDOCTORNATION
          https://www.bitchute.com/video/4u7rt61YeGox/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *