Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Beţia de organizaţii şi asociaţii din Occident

Fără acestea, efortul pentru constituirea ei ar fi complet inutil:
Asociaţiile, ca şi oamenii, simt nevoia să vorbească pentru a dovedi că există!
E un capitol extrem de dificil.

Obişnuit cu această manie a asociaţiilor şi organizaţiilor de a anunţa întreaga planetă că au luat naştere, marele public nu reacţionează nici dacă ar afla de înfiinţarea unei Asociaţii de luptă împotriva tendinţei de a constitui asociaţii. Realizarea lui înseamnă o muncă încordată şi tenace, plină de sacrificii, avînd drept spaţiu de desfăşurare locurile unde cetăţeanul se aşteaptă mai puţin să facă cunoştinţă cu activitatea de popularizare şi strîngere de fonduri a unei asociaţii. La Hamburg, trei băieţandri raşi în cap şi îmbrăcaţi în alb, ca nişte fantome din proza realismului magic, cîntă şi bat din palme în plină stradă. Cînd termină, sar de cîteva ori în sus, în genul jocului cu coarda, şi ne vîră rapid sub nas o broşură cu învăţăturile unei Asociaţii pentru dobîndirea Nirvanei.
Cine crede că numai pe stradă îl aşteaptă asemenea surprize se înşală amarnic. Cetăţeanul simplu nu scapă de activitatea asociaţiilor şi organizaţiilor nici în gaură de şarpe.

În Occident, orice cetăţean simplu e un virtual membru al unei organizaţii, aşa cum orice fecioară e o virtuală soţie a unui bărbat. În consecinţă, orice simplu cetăţean face să freamăte de emoţie nările miilor de asociaţii şi organizaţii de la un moment dat. N-apuci să te aşezi la masă, într-un restaurant, că hop! se şi înfiinţează o membră a Asociaţiei de luptă împotriva petrecerilor, cu un maldăr de broşurele, în spatele căruia se ascunde, vicleană, puşculiţa pentru fonduri. Conform acestor broşuri, cea mai bună formă de viaţă o reprezintă audierea în colectiv, împreună cu membrii asociaţiei, a muzicii culte.
Toate asociaţiile şi organizaţiile din Occident ţin şedinţe.

La Hamburg, la hotelul unde am fost cazaţi, se desfăşura Congresul Internaţional al Asociaţiilor de luptă împotriva alcoolului. În comparaţie cu beţivii, membrii acestor asociaţii sînt asemenea unui eunuc în raport cu un Don Juan înrăit. Primitivele plăceri ale chefurilor sînt înlocuite cu alte satisfacţii, mai subtile. Adunaţi în grup, membrii unor astfel de asociaţii privesc îndelung aranjamente florale şi citesc în cor, broşuri moralizatoare. Tinerii beau ceai de sunătoare, iar perechile mature discută, fără prea mari contraziceri, despre primele forme ale vieţii pe Pămînt.
Fireşte, Congresul şi-a ţinut şedinţele de lucru la restaurant!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Pagini: 1 2

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *