Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Bicicletele sunt un ideal înspre care se tinde, la fel cum pe vremuri, socialismul multilateral dezvoltat tindea spre comunism

Bolarzi dungați în alb și roșu au apărut ca ciupercile după ploaie. Nu după Ploaia Care Va Veni a lui Pitiș, ci după discursul premierului Johnson, de acum două luni, pe vreme de lockdown, când anunțase reformele rutiere de tip Green Deal. Revoluția bicicletelor. Bolarzi luminoși străjuiesc acum pistele de bicicliști la fiecare intersecție, limitând viteza mașinilor mici și eliminând din circulația rutieră camioane, basculante, mașini de calibru. Bolarzii apar și prin alte zone, unde nu te aștepți, obligând șoferii să fie și mai atenți, să încetinească. Alte străzi au fost închise elegant, prin intermediul a trei-patru ghivece enorme, de lemn, care să-ți amintească la tot pasul de Green Deal. În ghivecele de lemn respiră și cresc flori minuscule, acum timide, dar mâine pline de promisiuni. Pe pagina de Facebook a Consiliilor se coace revoluția Green Deal, se pun poze cu familiști pe biciclete prin oraș, cu Consilieri purtând cască de biciclist. Dar de când cu relaxarea lockdownului, englezii s-au întors la mașini. Bicicletele sunt un ideal înspre care se tinde, la fel cum pe vremuri, socialismul multilateral dezvoltat tindea spre comunism, spre epoca de aur.

Dau un Regat pentru o Universitate! Treisprezece universități nenumite nu vor supraviețui fără o injecție financiară de la Guvern. În pragul falimentului din pricina repetentului Covid, cele mai lovite sunt universitățile care erau într-o situație financiară precară pre-Covid, dar și unele Universități prestigioase, care aveau mulți studenți străini. China își îndeamnă studenții să evite Anglia, din pricina Covidului. Oare?! Guvernul se arată darnic, dar va pune condiții și căpăstru pe unele cursuri, considerate neviabile pe piața economică. În locul acelor cursuri fără viitor, se vor încuraja cursurile vocaționale și tehnice. Se vor scoate din piatră seacă ingineri și medici, ca pe vremurile noastre apuse. Guvernul ar putea spune și gata cu activismul progresist de stânga în Universitățile subvenționate. În acele Universități, de la portar la rector, toți vor folosi biciclete.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *