Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

Bietul Florin Cîțu, pe post de Elena Ceaușescu a lui Klaus Iohannis

Miercuri, 27 octombrie 2021, seara, un confrate cu care mai discut la telefon despre ceea ce I.L. Caragiale ar fi numit Situațiunea, mi-a povestit c-a întrebat pe un lider PNL (altul decît Rareș Bogdan, amicul Presei de toate culorile) ce face partidul după ce negocierile cu PSD și USRPLUS pentru trecerea prin Parlament a unui Guvern minoritar au eșuat. Întrebarea își avea tîlcul ei. Luni, 25 octombrie 2021, tot seara, s-a dat „pe surse” informația despre o întîlnire la Cotroceni a președintelui cu Florin Cîțu și Nicolae Ciucă despre stadiul negocierilor; și tot „pe surse” s-a difuzat informația potrivit căreia Klaus Iohannis a cerut flexibilizarea mandatului primit de Nicolae Ciucă. Joi, 21 octombrie, dimineața, Biroul Permanent al PNL s-a întrunit de urgență și l-a ales pe Nicolae Ciucă pentru propunerea de desemnare în perspectiva consultărilor de la Cotroceni. Totodată, BNP i-a dat lui Nicolae Ciucă mandatul de a negocia pentru formarea unui guvern minoritar PNL – UDMR. Luni, 25 octombrie 2021 era clar că Nicolae Ciucă nu poate forma un Guvern minoritar. Ar fi fost de așteptat ca deplasarea la Cotroceni să aibă drept unic scop depunerea mandatului. Informația de „pe surse” spunea că președintele ar fi cerut flexibilizarea mandatului. Această informație, nici pînă acum confirmată oficial, continuă și în aceste zile să fie folosită ca un baston de cauciuc administrat lui Florin Cîțu pe șira spinării.

În paranteză fie spus, e mai mult decît amuzant că Florin Cîțu, lider PNL, premier al unui Guvern de Centru Dreapta, e ținta unei Operațiuni cu nimic deosebite de cea îndreptată împotriva liderului PSD, premier al unui Guvern al Ciumei Roșii, Viorica Dăncilă. Aceeași presă, ca sub puterea apăsării pe buton, folosește împotriva lui Florin Cîțu aceleași instrumente de manipulare întrebuințate în cazul Vioricăi Dăncilă. Orice face și orice spune, Florin Cîțu e atacat cu virulență. Lui Florin Cîțu i se pun în cîrcă tot felul de grozăvii menite a-l prezenta ca un ins care a luat-o razna, care sacrifică țara de dragul intereselor personale, care se droghează, care s-a revoltat împotriva lui Klaus Iohannis, care-l lucrează pe bietul Nicolae Ciucă. La fel de amuzant e faptul că după desemnare aceeași presă l-a atacat pe Nicolae Ciucă din toate părțile, descoperindu-i declarații oportuniste, suspectîndu-l că vrea să instaureze un regim militar. Mai nou, Nicolae Ciucă e pentru aceeași presă un Erou care vrea să rezolve criza, dar nu e lăsat, un bărbat dispus să negocieze trecerea Guvernului, dar e boicotat de Florin Cîțu. Florin Cîțu e în schimb Diavolul, Monstrul, Criminalul. Cu o rapiditate uluitoare, Florin Cîțu devine pentru o anume presă un Liviu Dragnea al Dreptei. Sub semnul acestei Campanii de imagine, s-a creat rapid o narațiune, bazată exclusiv pe zvonuri. Nicolae Ciucă ar fi cerut flexibilizarea mandatului, Klaus Iohannis ar fi fost de acord și i-ar fi zis asta, bătînd din picior, lui Florin Cîțu.

Au trecut de la întîlnirea nici azi confirmată o săptămînă. A doua zi, marți, 26 octombrie 2021, s-ar fi cuvenit ca BPN să se întrunească și să decidă flexibilizarea mandatului. Altfel spus, Nicolae Ciucă să primească dreptul de a negocia un guvern plin cu USR sau cu PSD. Acest lucru nu s-a întîmplat.

Ce spune narațiunea?
Cică Florin Cîțu, deși Klaus Iohannis a bătut din picior, a refuzat să transpună în practică porunca de la Cotroceni și din cauza asta Nicolae Ciucă, acum Martir al intrigilor lui Florin Cîțu, riscă să nu treacă de votul de miercuri al Parlamentului. Despre Florin Cîțu n-am avut, nu avem și nu vom avea o părere bună. Ca și despre Klaus Iohannis, nu cred să fi scris vreodată un rînd binevoitor despre el.

Sînt însă un om normal, pe care patima moldo-valahă pentru politică n-a reușit să-i clatine judecata.
Prin urmare, luînd seamă la narațiunea cu Florin Cîțu care face și drege, pun două întrebări de bun simț:

  • a) Florin Cîțu nu e de unul singur în conducerea PNL. Echipa care l-a propulsat premier e alcătuită din personalități ale PNL – Rareș Bogdan, Emil Boc, Robert Sigartău, Alina Gorghiu. Dacă Florin Cîțu a refuzat să transpună în practică o indicație a lui Klaus Iohannis, angajîndu-se în ceva gen Revoltă contra Tatălui, de ce n-au reacționat cei din Echipa cîștigătoare? Aceeași echipă a pus la cale două puciuri împotriva lui Ludovic Orban, pentru că, vorba lui Rareș Bogdan, i se umflase capul după parvenirea în funcția de premier. Aceste puciuri erau cît pe-aci să reușească prin convocarea BPN. Le-a oprit Klaus Iohannis. Dacă Florin Cîțu s-a revoltat împotriva celui care l-a făcut om – dacă i s-a umflat capul – de ce nu s-a pus în mișcare echipa care l-a propulsat președinte al PNL? Membrii echipei sînt iohanniști din tată-n fiu. Cum de n-au zis ei nimic, dîndu-și seama că Florin Cîțu îl sfidează pe Măritul de la Cotroceni? Dacă președintele a poruncit ca mandatul lui Nicolae Ciucă să fie flexibilizat, de ce n-au convocat membrii BPN, cei mai mulți oameni de-ai președintelui, o ședință peste capul lui Florin Cîțu? Ca să nu mai spunem că ei puteau ieși în spațiul public cu mîrîieli împotriva lui Florin Cîțu.
  • b) Nicolae Ciucă nu poate negocia în afara mandatului dat de BPN. Dacă ar fi fost vorba o clipă de negocierea unui guvern cu USR sau cu PSD, acest lucru s-ar fi întîmplat înainte de desemnarea lui Nicolae Ciucă. O delegație a PNL, condusă de Florin Cîțu, ar fi negociat pe rînd cu delegațiile USR și PSD. E absurd să credem că premierul desemnat chiar cu un mandat flexibil putea negocia în numele PNL cedarea unei mari părți din putere. Nu de alta, dar asta înseamnă guvern de coaliție. Deși BPN nu s-a întrunit marți, 26 octombrie 2021, pentru a-i flexibiliza mandatul, Nicolae Ciucă n-a zis nimic. Potrivit narațiunii, fusese și el la Cotroceni cînd președintele dăduse o indicație. Ba chiar tocmai el ceruse indicația asta, și deși fusese martor al scenei bătutului din picior, nici n-a crîcnit văzînd că Florin Cîțu îl sfidează pe cel de la Cotroceni. A continuat să negocieze (sau mai degrabă să joace teatrul negocierii, pentru că un guvern minoritar nu se negociază la nivel de împărțire a Puterii cu un alt partid) cu USR și PSD un sprijin dat unui Guvern minoritar. Culmea e că PSD a mers la aceste negocieri, deși Marcel Ciolacu știa că trebuia negociat cu conducerea PNL și nu cu premierul desemnat. Ca să nu mai spunem că văzîndu-se condamnat să meargă cu un guvern minoritar, bravul general Nicolae Ciucă, trebuia să-și depună mandatul.

Așadar, potrivit narațiunii, Klaus Iohannis a fost refuzat de actuala conducere a PNL.
Miercuri, 27 octombrie 2021, potrivit celor spuse de liderii PNL nu numai confratelui meu, dar și întregii prese, conducerea PNL în frunte cu Florin Cîțu îl aștepta pe Klaus Iohannis să vină din Egipt. Klaus Iohannis s-a întors joi, și joi seară, potrivit informațiilor venite tot „pe surse”, s-a întîlnit cu conducerea PNL la cererea acesteia pentru a-i da lumină. Ar fi fost de așteptat, dacă Florin Cîțu s-ar fi răzvrătit, ca președintele să nu fie așteptat mai ceva decît Isus Christos la a doua Înviere. Și ar fi fost de așteptat ca joi seară Klaus Iohannis să dea de pămînt cu liderii PNL, pentru că nu i-au îndeplinit porunca de a negocia. Iar a doua zi, vineri, din zori, să se întrunească și să decidă flexibilizarea mandatului.

Nu știm oficial dacă întîlnirea a avut loc și cum s-a desfășurat.
Știm sigur că nici acum PNL nu i-a flexibilizat lui Nicolae Ciucă mandatul. Și că Nicolae Ciucă merge în Parlament cu un Guvern minoritar. Un guvern pentru care membrii echipei cîștigătoare s-au bătut ca să prindă o funcție.

Dacă am fi naivi, am spune că PNL continuă să-l sfideze pe Klaus Iohannis și după întîlnirea de joi seara.
Numai că noi nu sîntem naivi.
Toate semnele arată că în spatele tuturor mișcărilor PNL se află Klaus Iohannis.

N.B. Ați recunoscut ușor scopurile Diversiunii Doar Cîțu e de vină? Ea face din Florin Cîțu un fel de Elena Ceaușescu a lui Klaus Iohannis. Nu era Elena Ceaușescu vinovată de toate toate nenorocirile regimului? Nu era Elena Ceaușescu cea care nu mai asculta de Nicolae Ceaușescu?


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

20 comentarii pentru articolul „Bietul Florin Cîțu, pe post de Elena Ceaușescu a lui Klaus Iohannis”

  • Maestru Cristoiu este derutat. Pai bre, la atat timp petrecut in biblioteca sa nu poti descifra matale o carticica precum Constitutia? In Constitutie se spune, ceea ce matale ai omis cu intentie, ca dupa consultarea sefilor camerelor, senat si deputati, presedintele poate decide dizolvarea parlamentului. Unde greseste domnul Cristoiu, cu o intentie pe care inca nu o putem descifra, este ca in orice caz nu presedintele are decizia ci parlamentul. Domnul Cristoiu se viseaza acel don Quijote care crede ca l-a salvat pe turnatorul Petrov pe care-l pupa in cur, acum pe Iohanis. Explicatie: daca presedintii camerelor sunt de acord cu anticipatele prostul de la Cotroceni nu are ce face pt ca inseamna consens si parlamentarii isi vor da demisia. Daca presedintii celor doua camere nu sunt de acord presedintele poate sa se masturbeze in public si tot nu poate dizolva parlamentul. Ce dracu ba ca nu sunt integrale. Baietii aia care au scris constitutia nu au fost chiar prosti. Unii doresc ca aia sa para prosti. Da, ca multi parlamentari nu vor sa-si piarda locul e adevarat, dar a spune ca presedintele face ce vrea el un situatia asta este complet fals. Prostilor!!!

  • Pe site-ul Președinției de pe Facebook, Klaus Iohannis și-a retras toate pozele cu întâlnirile oficiale din timpul vizitei de stat din Egipt! Nu mai există deplasarea din Egipt! Măi să fie! (https://www.facebook.com/klausiohannis)

  • Sondajele dau PNL la 19%… ce gluma sinistra…pe la 13% il vad…USR sub 10%… daca lumea voteaza masiv, UDMR nu face 5%… restul e vrajeala…

  • Unde a ajuns”parerea”?????La servicii?Sau care-i problema?Ca am zis „ce vulpoi ne esti ma nene Ioane, ce vulpoi…”aia e?Orgoliu’ mama lui sau ce?Daca e rubrica de „comentat”, apai lasati-o-n aia masii cu cenzuratu’…toata lumea cenzureaza,mai ceva ca pe vremea lu’ nea Nicu, Dumnezeu sa-l odihneasca…toti jurnalistii ii ridicau ode, apoi ziceau ca nea Nicu are cultu’ personalitatii…daca nu vreti comentarii pe aici, idei, ce trazneste mintea unuia sau altuia, e simplu: TAIATI RUBRICA DE COMENTARII si gataaaaaaa, doar citim…cind putem…sau avem chef….sau schimbam foaia….adica „saitu”…nu asa?
    Trebuia sa ma semnez „Al treishpelea warrior”…ptiu, ce coincidenta, ar fi si-al treishpelea comentariu dupa numaratoarea gresita de aici…

  • Probabil că jocul cu moartea în vremuri de pandemie vrea să toace nervii românilor astfel încât să admită că e mai bun orice guvern Cîţu decât să stai fără guvern. Cu rezultat rău, fiindcă nu irosirea timpului, ci pomenirea morţilor e specificul românesc, încât în câţiva ani Iohannis, Cîţu şi naivul antivaccinist Simion vor avea o imagine mai rea decât a lui Iliescu azi.

  • Era clar inca de acum cateva saptamani cum va decurge procesul. Este adevarat ca la acel moment, eu unul (caruia nu-i soptesc vrabiutele din padure…ma rog, paduri, la plural, ca sunt mai multe) imi puneam intrebarea aici pe blog daca va exista si un „Liviu Negoita” in mixu-ul de ciorba reincalzita, dar se vede treaba ca mi-am facut griji degeaba. Baietii sunt conseventi si respecta scenariul la virgula.
    Intoarcerea armelor de catre „divizia de presa” era previzibila si ea (cei ce urmaresc blogul Maestrului de ceva vreme isi aduc aminte discutiile avute acum ceva ani exact pe aceasta tema). Indraznesc doar sa speculez spunand ca „ceva” s-a intamplat, aici sau aiurea, astfel ca „insurectia” a fost declansata mult mai devreme decat, cred eu, era initial planificata.
    Ba as plusa si as spune ca pozele cu Iohannis in Egipt, in postura de baba care se piaptana in timp ce tara arde, sunt din acelasi film cu Udrea / shopping la Paris. Povestea cu turistul ratacit care a facut pozele este pentru idioti. Pozele sunt facute din „inner circle” (sunt cel putin doua poze facute de cineva care ar fi avut piramida in spate; cu alte cuvinte nu putea face acele poze de la distanta, eventual cu teleobiectiv, ci de la cel mult cativa zeci de metri). Ce sa spun…nasol cand cei care te-au ridicat decid sa te „faca”. S-a intamplat cu Basescu si acum se intampla cu Iohannis. Acelasi scenariu si aceeasi masa statistica de idioti utili…doar actorii si (individual) figurantii difera, poate si conjunctura. Nu ne ramane decat sa asteptam si sa vedem cine va fi noul „Mesia” pe care poporul muncitor se va buluci sa-l voteze la doua maini in locul lui Iohannis.
    P.S. When in doubt, bet on „Big Finance”.

    • Buna seara, inclin sa va dau dreptate, foarte recent intr-o interventie publica LUDOVIC ORBAN a relatat iritarea pe care a resimtit-o de la KLAUS JOHANIS, cand in ar fi facut o gluma cu privire la faptul ca de ziua lui a afirmat ca din 2024 el va fi urmatorul presedinte al Romaniei, iar a doua zi ar fi fost chemat la Cotroceni unde ar fi fost atentionat ca viitorul presedinte este atributul neamtului.
      Iar daca ne uitam pe google foto la o postare in care apar DAN MIHALACHE cu GEORGE CRISTIAN MAIOR si VICTOR PONTA – postare dintr-o excursie efectuata nu se stie in ce context intr-o tara din Orientul Mijlociu, unde primul urma sa devina seful de campanie electorala a lui KLAUS JOHANIS, parca te intrebi care a fost conjunctura, si mai ales cand o sa afle poporul roman ce Mesia ne rezerva locatarul de la Cotroceni pentru 2024.

  • @cib,

    E fix asa cum spui.
    Eu m-am lamurit cum functioneaza alba-neagra la domnu’ Cristoiu de le intoarce din condei fix pi dos.
    Cand sunt fapte clare, le baga-n cetata de nu se mai intelege nimic.
    Iar cand nu sunt fapte ci doar „suspiciuni”, ne croseteaza din pix niste SF-uri de stau motanii-n coada pe birou.
    Iar smecheria asta se numeste fix „istoria clipei” … 🙂

  • „Bietul” Catu. Nu stiu daca aveti nepoti, dar modul acesta de adresare este de bunic. Va propun sa-l inchiriati pe „bietul”. E disponibil, si nu e „expensiv”.
    Acum a descoperit ca e „de la colectiv”, a mirosit ca e rost de ceva despagupiri, asa ca ar putra sa tina pa pret. Bafta

  • Stați liniștit, maestre, nu doar Cîțu, ci și Iohannis și-a câștigat în această ultimă perioadă în fața majorității românilor ceea ce merită cu prisosință: oprobriul public și dorința ca cei doi să dispară cât mai curând din funcțiile pe care le dețin. Nu era nevoie de niciun scenariu pus la cale pentru așa ceva, Iohannis și Cîțu și-au făcut-o singuri, cu mâna lor, după cum s-ar zice.

    • Revin la ceea ce am mai scris de câteva ori.
      Dumneavoastră spuneți că „… despre Klaus Iohannis, nu cred să fi scris vreodată un rînd binevoitor despre el”. De acord, doar ca în ultima vreme, ați cam uitat să-l acuzați pentru prostiile pe care le comite, așa cum ne-ați obișnuit.

  • „Personalitatile” din PNL enumerate sunt doar cea mai unsuroasa extractie de PD si PNL. Cert este ca Romania a ajuns femeia de serviciu a Europei, preaplecata, fara pic de initiativa si demnitate nationala.
    Prea putin ne intereseaza Citzu-Mitzu dat fiind ca este o greseala nesanctionata a istoriei prin faptul ca ajuns intr-un partid politic.

  • atunci cind declansezi un razboi prima grija pe care ar trebui s-o ai e…sa nu cumva sa se ‘mondializeze’, ca in cazul asta se stie…din batrani:)) ca cel care pierde razboiul mondial e cel care l incepe. mai altfel spus cea mai simpla strategie de neutralizare a inamicului care ti-a declarat razboi e de a-i ‘mondializa’ razboiul. perdantul va fi un simplu efect…
    cine o fi inceput ‘razboiul mondial’ care se manifesta in tara, azi?:))

    • …’o noua lume’ se naste exclusiv ca urmare a unui ‘razboi mondial’,
      asa ca, pe de alta parte, ceea ce actualul ‘razboi mondial’ din ro prevesteste e manifestarea unei…alte lumi in sistemul politic, pesemne ca ce urmeaza e o reasezare din temelii,…pe alte temelii, a sistemului politic.

      • pentru ca asistam la primul ‘razboi mondial’ de dupa ‘revolutie’, momentul are o insemnatate poate chiar mai mare decat a ‘revolutiei’ ( despre care nu stim…chiar clar-cristal daca poate fi asimilata unui ‘razboi mondial’ )

  • Maestre ,se pare ca aveti un cult pentru cozile de topor ale regimului Johannis sau poate nu stiti ce se petrece prin tara..Felicitari si tineti tot asa.

    • Stai linistit, e un truc al Maestrului. Pe sistemul Gica contra. E mereu impotriva curentului si iese in evidenta pe chestia asta. La fel a facut cu Basescu. Intai l-a facut in toate felurile pe la A3, apoi cand sistemul a intors armele, i-a luat apararea. Asa se construieste o cariera de succes in presa. Pelicani sa fie, ca marfa e berechet!

  • Ma nene jurnalistule, ce vulpoi ne esti ma nene Ioane, ce vulpoi…uite cum sta treaba, ma faci sa repet…s-au hamericanizat toti, nu intelegi?In capu’ lor e hamerica si numai hamerica,daca in hamerica oricine poate face orice, de ce nu si ei.Nu ziceai acu’ citeva zile ceva de „sectere-secretomanie”?Pai daca discutiile au avut loc intre 2,maxim 3 persoane, de ex.citzu, ciolhanis si poate ciuca, cum sa iasa public vreo vorba?Crezi ca drogatu’ si betzivanu’ citzu’ se lasa pe mina unui rareshel bogdanel, o alinutza cretinutza si un boc-bishboc?Citzu e prost, mare porst, da’ nu pe stil romanesc, e hamericanizat, or prostia de care sufera, desi emana prin toti porii, incearca sa stea unde e cit mai mult…e acolo LA ORDIN, nu e doar ambitie personala, e ORDIN si daca pleaca, e cacat original pt ca nu si-a indeplinit misiunea.Ma refer acum strict la „situatia” citzu – cind esti prim ministru,e clar ca esti cu pluta, n-ai mama habarului de economie, nu intelegi nevoile reale ale tarii care te tolereaza in functia de prim ministru,mergi in strainatate la diverse evenimente si te faci de ris pt ca esti incapabil sa legi doua fraze coerent,da’ ma anunti pe mine,prostu’ de platitor de taxe, ca doar prin „investitii” facem si dregem, si trebuie sa ne vina investitorii straini si trebuie sa scoatem din ce mai e al Romaniei la vindut la straini…sa continui???? Ce spun toate astea despre prim-ministr citzu?Mi-emi spune ca e in MISIUNE. Mai mult, contractele astea facute handra landra de catre cacarafat si ce minisitrii si bagatori de seama experti in de toate, pt salvarea vietii romanilor(mama,mama ce placa stricata si imputita), in care perioada au fost facute? Nu inperioada marelui, salvatorului,nemaipomenitului drogat betiv care a uitat ca aimprumutat bani pe cartela de credit si s-a mai si certat cu judecatorii ca cica-i Alba ca Zapada si restu’ planetei e neagra ca noaptea, doar el e neprihanit….nu asa sta situatia?nu inteleg de ce presa joaca tzontzoroiu’ in toate directiile posibile, de ce chiar si dvs, de multe ori atrageti atentia spre lucruri care suna mai degraba a birfa decit altceva serios…S-a ajuns intr-o situatie greu de suportat,peste tot prin lume, parca majoritatea oamenilor si-au pierdut complet mintile (exemple: negrii vor exterminarea albilor,nu e doar profesoara aia de la Universitatea Rutgers – uite colea legatura: https://evz.ro/un-profesor-universitar-zguduie-america-din-temelii-ce-spune-despre-oamenii-albi-este-infiorator-foto.html , sint multi ca ea, chinezii se cred superiori, rusii dau cu tifla la toti, hunii fac ce stiu ei mai bine,adica sa fie huni, tarile UE zici ca-s ca-n desene animate cu fel si fel de ratati si prostaloaice, tzarani si tzarancoaie pe post de”ioroparlamentari”, hamerica e la deshtiu mic al unui geriatric, nu mai zic ca atentia e distrasa de asa zisa criza sanitara care a devenit un spectacol grotesc in toate tarile de pe planeta, mai putin deocamdata in Africa, in rest zici ca traim in balamuc generalizat…), iar la noi in Romania in loc sa-i dam in aia masii de politicieni cretini si prosti, noi le cam dam apa la moara prin jurnalistii care scriu vrute si nevrute, unele chiar nevrute care doar distrag atentia de la viata reala insuportabila. Cui ii mai pasa de ratatii astia care si-au demonstrat si parafat impotenta din toate punctele de vedere?Ce-mi pasa mie de birfa dusa de herr cu un drogat un fost asa zis militar care deabea citeste chiar si cu ochelari,de rareshei si cretinei, ce-mi pasa mie de toti talimbii si parashutele astea?Ziarele si posturile TV ar trebui sa arate situatia reala a societatii romanesti, NU BIRFE IEFTINE.Ce vad prin ziare si la TV sint simplu birfe si stiri date intentionat ca sa te bage intr-o stare proasta.M-am saturat sa vad titluri de articole care anunta catastrofe sau cum unii sint omoriti, sau se omoara singuri.Ce Doamne apara si pazeste e asta?Daca nu se birfeste pe seama politicienilor, alte stiri sint despre omoruri si cataclisme.Pai daca jurnalistii nu-s intregi la cap, trebuie sa innebuneasca o planeta intreaga cu stirile lor idioate?Unde-s jurnalistii de alta data care cel putin informau publicul despre o anume situatie????Chiar totul trebuie sa fie catastrofa?De ce intreb?Simplu…pai nicio catastrofa nu vine singura, ele sint generate de prostia omului in primul rind, care „om” e la butoane pe undeva…adica de la cap se impute pestele, deci daca avem imbecili in virfu’ statului, cum Doamne apara si pazeste poate fi condus acel stat?Din gard in gard, si din shantza in shtantz…Daca e s-o dam pe birfa, cum am zis, citzu e in misiune, la fel si herr ciolhanis, doar ca fiecare are alt stapin…era un articol azi din care reiesea ca herr viseaza sa fie prim ministru in Romania….Toate bune si frumoase, daca n-a dat-o nici asta pe iarba,din partea mea poate sa viseze…intrebarea e ce-a facut concret pt Romania ca presedinte de stat?Ce-a inteles din toata aventura asta de 7 ani in care s-a numit sef de stat?Pe scurt: NIMIC. La fel si citzu, aparut din boscheti ca baiatu’ potrivit,la timpu’ potrivit,la locu’ potrivit…ma fir-ar el de Fat-frumos, iete unde era salvatoru’…avortonu’ national se si vede un fel de Ulise de Rimnicu Vilcea…Asa ca doi neputinciosi, complet inutili pe fata pamintului, nu au cum sa joace o rocada jucata deja de Vlad cu Dmitry…nu de alta, da astia doi inoata, iar vlad stie si „cunfu”…ai nostri herr si citzu nu-s nici macar compatibili,unu’ alearga pe malu marii dupa pescarusi si celalat alearga pe toloaca dupa mingea de golf…deci ce rocada sa faca maimutzoii nationali?Ce e ingrijorator si vad ca se distrage atentie spre orice altceva, e faptul ca un cacarafat e de capu’ lui, efectiv e de capu’ lui, taie si spinzura si minte de ingheata congelatoarele, o tine una si buna cu vaccinatu’ si cu schimbu de prizonieri covid pe care-i trimite la”teste” cind in hunia, mai nou la nemtzalai,in timp ce la noi, UE-u’ vrea desfiintarea cit mai multor paturi de spital, de parca hotaraste asa orice cretin strain cum sa-ti administrezi pina si-un spital….de asta de ce nu face nimeni tam-tam, da’ se invirt toti in juru’cozii ca herr a escaladat piramidele, frau „nevasta mea” urca hotarita pe blocurile de piatra, imbracata in alb, ba chiar ma mir ca nici un jurnalist n-a vazut ca femeia asta desi s-a indurat sa-si puna o pereche de nadragi pe ea, pina si nadragii aia erau transparenti,daca nu aveau alaiu dat de egipteni, probabil venea in pantaloni scurti si bustiera….CHIAR NE+_AM PIERDUT MINTILE IN TARA ASTA??????Domne, farsa covid si bataia de joc la adresa banului public nu se va termina pina in momentul in care jurnalistii nu vor incepe sa scrie dur, agresiv, cu lux de amanunte despre contractele facute de fiecare tara pt vaccinurile astea pe care nu le vrea nimeni , dar ni se vira pe git, pina nu se va scrie de discriminarea pe fata a oamenilor care merg sa-si cumpere o piine si sint luati la intrebari despre asa zisu”certificat verde”,pe care eu recomand ca cei din UE si cine a venit cu asa o idee, sa si-l ia si sa si-l indese adinc drept in cur,pina nu o sa se spuna clar care e de fapt rolul acestui cacarafat in farsa asta a lipsei de paturi de spital in tara, butelii de oxigen pt uz sanitar – lipsa sau goale, trimisul pacientilor in strainatate ca sa ce? Ca doi pacienti au mierlit-o inainte sa ajunga la spitalul strain…pina nu-si baga cineva coada sa afle cum sint raportati oamenii astia sacrificati in numele covid, ca daca incearca cineva sa-mi spuna ca nu e altceva decit o farsa, IL SCUIP IN OCHI…s-au invirtit trilioane de la un mahar la altu’ in doi ani de pandemie cica si OMS anunta alte pandemii si mai si…ce mai, OMS si Gica tziganca clarvazatoarea fumeaza din aceeasi pipa si s euita in acelasi glob de cristal in care vad viitoru…fiecare-l vede altfel, da’ de la pipa cad la intelegere….de ce jurnalistii, ca si dvs, domnule Cristoiu, nu va legati de bezmeticii astia si altfel decit cu birfe fara valoare,am si uitat ce-am citit in articolul asta, de alea mai vechi nici nu mai zic, nu-mi amintesc nici titul,asa ca „subectu'” e dus in neant demult…De ce nu considerati si porcaria asta generata de politicieni, tot ca pe o „clipa a istoiei” sau „istoria clipei” masa pe gheata ca ma incurc in vorbe goale…DE CE?Ca sinteti vulpoi batrin, ma rog nu chiar batrin, da’ vulpoi sinteti, nu e un secret, da’ lasati-ma macar pt o saptamina cu bezmetici astia, nu merita nici unu’ atita atentie, jurnalistii au o datorie sfinta fata de cititori si cetatenii unei tari: SA INFORMEZE CORECT SI DOCUMENTAT, ca scenarii stiinmtifiso-fantastico-muzico-umoriste, asta putem face noi cititorii, de nervi, de plictiseala, de siktireala sau ce motive o avea fiecare… Ca sa inchei, daca pot,sint doua scenarii,in functie de care scenariu va fi us in practica, o sa avem o idee mai clara spre ce ne indreptam: iese ciuca si din nou, in numele binelui poporului, sanatatii oamenilor bla-bla-bla si bla-bla bla, toata lumea cade la pace, isi dau ghionturi si replici ca sa-i vada poporu’ si sa-i tina minte la votu’ urmator, il voteaza pe ciuca cu ai lui timpiti propusi si toata lumea merge inainte,ne-am pricopsit cu herr inca 3 ani…sau…nu il voteaza pe ciuca, se ia iar in gura numele binelui poporului, sanatatii oamenilor bla-bla-bla si bla-bla bla, toata lumea cade la pace, isi dau ghionturi si replici ca sa-i vada poporu’ si sa-i tina minte la votu’ urmator si se merge inainte pe suspendarea provincialului, navetistului, chiriasului de la cotroceni, care mie-mi pare mai realist, mai ales ca herr chiar face efort, se screme din rasputeri sa scirbeasca pe toata lumea….azi cica a mers la golf in loc sa mearga la nu stiu ce boceala,or dupa spusele unora, chestia a devenit de-un ridicol grotesc…deci de ce s-ar screme atit de mult sa intoarca pe toata lumea impotriva lui?Ca-i prost, gramada, asta nu mai e demult o scuza, e evident, atita poate,atita face, da’ totusi, in toate aparitiile pe care am avut rezistenta sa i le vad fara sa vars,am vazut ca face cu adevarat efort sa fie complet dezagreabil, scirbos nu doar in mimica si ochi, ci si in vorbe aruncate aiurea cu tonul scremult binecunoscut…deci de ce ar face asta in conditiile in care cica tara geme de covid?????E,EEEEEE, vin inapoi la ce-am zisL dvs jurnalistii, toti jurnalistii, faceti Dumnezeului hora unirii si zgindariti si scormoniti pina in cele mai mici detalii si informati-ne pe noi prostimea, informati-ne corect sa intelegem si noi ce viitor au copii nostri si cit vor sa ne permita sa traim, ca vad ca pe unii ii fute la greu virsta de pensionare, pensiile oamenilor, limita de viata s.a.m.d., si toate, absolut toate sint legate si intortocheata printre itzele covidului…Aia e.

    • Am mincat un „i” la „copii”…neintentionat…e, am mai zbircit niste cuvinte…tot neintentionat…m-am grabit si la nervi nu verific ce-am scris…Multumesc pt ca l-ati postat totusi…
      V-am vazut la Tuca azi…acu’ il ascult pe Paleologu care zice ca Ciuca a evitat o situatie penibila daca mergea pina-n shparlament cu Alinutza cretinutza la Justitie si alti speriati de aceeasi „calitate”…vorba lu’Paleologu – „niste nulitati”…daca tot s-a deschis cutia Pandorei, pai tot ce se numeste scena politica din Romanie e dominata de nulitati…e greu sa gasesti unu’ intreg la cap(ala de pe umeri) si capabil sa vorbeasca fara sa se impiedice in cuvinte…Incep sa cred cu convingere, ca am dreptate…TOTI trebuie schimbati din functii, sint o adunatura de capiatzi fara creier…cind zic toti, ma refer la fiecare babuin care ocupa un scaun pe care scrie „politician”…ca tot veni vorba de „nulitati”, cum Doamne apara si pazeste presedinte la senat e geamana lu’ Alinutza?????
      Ati auzit-o si pe asta sa lege vreodata doua silabe fara sa se impiedice in ele?Ca de Constitutie dac-o intrebi ceva, e in stare sa zica „Ce e aia???” Acu’ il da pe Orban care se dadea in stamba, ba chiar incerca sa adapteze un cintec al Mariei Tanase ca sa-i aduca ode preamaritului herr…apropos…AUR nu pare chiar sigur pe sine cu suspendarea herrului, dimpotriva, el merge inainte, spera si-i place sitruatia in care e…il vede si-l aude poporu’…saracu’, chiar nu intelege ca la 35 de ani, e echivalentul unui mucos cind vine vorba de politica…tinerii astia o sa faca praf tot ce ating…era mai normala viata pe vremea lu’ nea Nicu, mult mai normala…va scriu alta data o poveste pe care am gasit-o pe internet…o sa incerc sa-i gasesc adresa sa v-o pun aici sa vedeti cum unii habar n-au cum a fost la noi inainte de ’89, da’ au o parere foarte ferma…Aia e…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *