Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Bilanț 2021. Topul sau clasamentul întrebărilor rămase fără răspuns

1. Spargerea Coaliției PNL, USRPLUS, UDMR și înlocuirea ei cu o nouă Coaliție PNL, PSD, USRPLUS, UDMR prin aducerea PSD la Guvernare a fost rezultatul unui Plan conceput dinainte sau așa s-a nimerit?

În mai multe rînduri am ținut să avertizez că între comentator și istoric stă o deosebire însemnată. Istoricul știe ce s-a întîmplat la capătul unui șir de momente. Comentatorul, pe care l-am poreclit Istoric al clipei, nu știe care va fi finalul în clipa cînd își dă cu părerea despre un Proces în desfășurare.

Între 1 septembrie 2021 și 25 noiembrie 2021, România a fost scena unei succesiuni de evenimente unice în post decembrism prin desfășurarea ei spectaculoasă, surprinzătoare, marcată de multe lovituri de teatru. A fost practic una dintre cele mai pline de viață perioade din politica noastră postdecembristă, dar și una din cele mai dificile perioade pentru Istoricul clipei, căruia cititorii și telespectatorii îi cereau profeții despre finalul succesiunii. Au fost Moțiuni de cenzură votate și Moțiuni de cenzură avortate, alianțe halucinante (USRPLUS și AUR), două eșecuri de a forma un Guvern și, în final, trecerea prin Parlament a Guvernului Nicolae Ciucă.

La vremea respectivă, comentînd evenimentele (la rubrica Gîndurile lui Cristoiu și la Jurnalul meu video de pe cristoiublog.ro, la emisiunile de la Aleph News și la cele de la TVR), am oscilat între a susține teza unui Proces care se desfășoară de la sine, scăpat de sub control, și a unui Proces care urmează (deși cu șerpuiri) un Plan bine pus la punct de Klaus Iohannis. E finalul crizei rezultatul unui Plan inițiat și dirijat de Klaus Iohannis cu o consecvență rar întîlnită la un politician român sau rezultatul unui lung șir de întîmplări? La această întrebare vom afla răspuns doar cînd principalii implicați în Proces – Klaus Iohannis, Marcel Ciolacu, Florin Cîțu, Rareș Bogdan – își vor scrie Memoriile.

2. Cine a regizat Scandalul cu fotografiile lui Klaus Iohannis de la Piramide?

Pe 27 octombrie 2021, în plină Criză politică și în plin val 4 al Pandemiei (cel mai dur de la debutul Pandemiei, cu un număr record de infectări și un număr record de morți, cu secții ATI depășite de numărul de cazuri grave), Klaus Iohannis pleacă în Egipt, într-o vizită oficială, la invitația președintelui Abdel Fattah El-Sisi.

De regulă, călătoriile lui Klaus Iohannis în străinătate, cu excepția celor făcute la Înalta Poartă de la Washington, trec neobservate în România. Acum însă, date fiind Criza guvernamentală și Criza sanitară, anunțul privind vizita provoacă în România o ridicare de sprîncene. Klaus Iohannis, însoțit de soție, Carmen Iohannis, s-ar fi întors în țară fără ca mulți români să fi știut c-a fost în Egipt dacă pe 28 octombrie 2021, seara, n-ar fi izbucnit ceea ce va rămîne în Istorie sub numele de Scandalul Fotografiile de la Piramide. Joi, 28 octombrie 2021, seara, site-ul Gazetaph.ro publică cîteva fotografii suprinzîndu-l pe Klaus Iohannis, alături de soție, vizitînd ca turist Piramidele. Comentariul, semnat de Daniel Dimache, directorul site-ului, dezvăluie că președintele, aflat în vizită în Egipt, a făcut un popas de vacanță la Piramide. Potrivit lui Daniel Dimache, o cunoscută de a sa, aflată întîmplător cu familia în voiaj la Piramide, a fost neplăcut surprinsă de lejeritatea de vacanță a lui Klaus Ioyhannis (în timp ce în țară se murea de Covid pe capete), le-a făcut celor doi fotografii și le-a trimis Gazetei de Prahova.

Ecoul publicării a fost mult sporit de publicarea de către alte site-uri și a altor fotografii, dar mai ales de reacțiile presei, ale opiniei publice. Scandalul fotografiilor a contribuit masiv la prăbușirea lui Klaus Iohannis în sondaje. De precizat că, deși s-a fotografiat cu soția, ca orice turist fața Piramidelor, președintele n-a pus pe site-ul Cotrocenilor sau pe Facebook nici o fotografie, ba mai mult n-a suflat un cuvînt despre Scandal. La vremea respectivă, mi-am exprimat îndoieli că publicarea și mai ales amplificarea Scandalului au fost întîmplătoare. Deși într-un interviu dat mie în exclusivitate pentru Jurnalul meu video, Daniel Dimache a susținut că apariția fotografiilor n-are nimic conspiraționist, fiind vorba pur și simplu de întîmplare, totuși eu sînt mai departe convins c-a fost vorba de o Operațiune anti-Iohannis. M-am bazat la vremea respectivă pe rapiditatea cu care presa anti-Iohannis a preluat fotografiile de pe site-ul Gazetaph.ro, comentîndu-le indignată, dar și pe reproducerea pe aceste site-uri și a altor fotografii cu Președintele la Piramide decît cele trimise redacției de cunoștința lui Daniel Dimache.

Despre Scandal Klaus Iohannis n-a făcut nici un comentariu, pînă acum, deși au trecut deja două luni. E drept că presa n-a insistat, Scandalul fiind repede uitat, în stil românesc. Întrebarea Cine a regizat Scandalul? rămîne.

3. Cine a inițiat și a coordonat din umbră campania de presă Florin Cîțu – arestat în America?

Pe 11 august 2021, în plină bătălie pentru șefia PNL, apare în întreaga presă informația că în 2000, cu douăzeci de ani în urmă, actualul premier Florin Cîțu, student în America, a fost prins beat la volan și a fost arestat pentru două zile. Au urmat și alte dezvăluiri din dosarul întocmit de Justiția americană. Fiind vorba de un păcat de tinerețe, normal ar fi fost ca informația să nu depășească hotarele presei mondene și al consemnării ca știre în presa quality doar într-o singură ediție. Informația și documentele hrănesc o campanie de presă de o rară virulență. Comentariile, titlurile, reproducerile de documente stau sub semnul acuzației Premierul penal. Scandalul ia proporții. Proasta gestionare de către Florin Cîțu, dar mai ales tendențiozitatea campaniei îi afectează grav imaginea lui Florin Cîțu de premier și de candidat la șefia PNL. Iscodirea Scandalului evidențiază c-a fost vorba de o campanie în care presa a fost folosită (cu sau fără știrea ei) pentru o lovitură administrată lui Florin Cîțu. E limpede c-a fost vorba de o intrigă pusă la cale de o forță din afara presei.
Nici azi nu se știe cine a dat documentele la presă și a ghidat campania.

4. A fost Maia Morgenstern complice la Diversiunea Atacul antisemit sau a fost doar manipulată?

În 27 martie 2021, izbucnește unul dintre cele mai ciudate Scandaluri postdecembriste.
Maia Morgenstern, directoare a Teatrului Evreisc de Stat, reproduce pe Facebook un e-mail primit chiar înainte de Paștele evreiesc în care semnatarul, prezentîndu-se ca Din partea partidului AUR, o amenință pe distinsa actriță cu asasinarea, pe fiica actriței, cu violul și pe angajații Teatrului Evreiesc, cu incendierea.
Textul mesajului sugera un ins care nu e în toate mințile. Grozăviile cu care amenința el erau greu de realizat chiar și de un comando terorist, d-apoi de un singur cetățean.

Cu astfel de situații se întîlnește în România orice persoană publică.
În chip surprinzător, Maia Morgenstern, persoană matură și evident lucidă, dă întîmplării semnificația unui atac antisemit. După ce victima depune plîngere la Poliție, autorul mesajului e prins în cîteva zile. E vorba de un tînăr (al cărui nume e secret și azi) venit la Poliție cu mama. Pe 29 martie 2021, Parchetul cere în instanță judecarea în condiții de control judiciar și nu de arest preventiv. Parchetul, așadar, nu consideră fapta prea gravă.

Cu toate acestea, sub îndrumarea lui Alexandru Muraru, consilier al premierului Ciucă, întîmplarea (banală într-o țară în care și nebunii se bucură de libertatea de expresie) devine un grav atac antisemit, ba mai mult, expresia unui așa zis antisemitism în creștere spectaculoasă în România. Presa, clasa politică îi țin isonul Pompierului de la Guvern cu antisemitismul. Se ajunge pînă acolo cu demența încît, pe 31 martie 2021, Camera Deputaților, condusă de Ludovic Orban, adoptă o Declarație de condamnare „a atacului violent antisemit” îndreptat împotriva actriței Maia Morgenstern. În tot acest timp, autorul mesajului era lăsat în libertate de Parchet.

Asupra autorului autoritățile au păstrat și păstrează o discreție inexplicabilă. Nici presa nu s-a ostenit să vadă cine e autorul unui Scandal menit a face din România o țară bîntuită de antisemitism.
Au trecut de atunci aproape un an. Nu se mai știe nimic de dosarul autorului.
Maia Morgenstern lasă impresia c-a uitat Scandalul.
Noi însă nu l-am uitat. Drept pentru care ne întrebăm dacă Maia Morgenstern a fost complice sau a fost manipulată în acest Scandal cu note evidente de Diversiune ordinară? Va avea Maia Moregenstern curajul să recunoască faptul c-a făcut din țînțar armăsar?

5. A fraudat sau nu Clotilde Armand alegerile pentru primăria Sectorului 1?

Plecînd de la imaginile surprinse de camerele video în noaptea alegerilor locale în care persoane rămase neidentificate umblau la sacii cu buletine de vot, procurorul Sorin Iașinovschi, de la SIIJ, a declanșat în 9 februarie 2021 o anchetă avînd în centru numărarea voturilor. Inițiativa a fost supusă unei campanii de contestare și intimidare din partea rețelei USR din presă și a liderilor USR.

Deși Marcel Ciolacu garanta în 19 iulie 2021 că ancheta se îndreaptă spre teza fraudării, nici azi ea n-a fost finalizată. În urmă cu cîteva zile procurorul Sorin Iașinovoschi a cerut să fie mutat de la SIIJ la Parchetul de pe lîngă Curtea de Apel Suceva.

Înregistrările cu persoane care umblă la sacii cu voturi, scorul foarte strîns dintre Clotilde Armand și Daniel Tudorache, umflarea rezultatului înregistrat de Clotilde Armand în exit-pooluri (pe 10% diferență, cînd în realitate a fost sub 1%) arată că o anchetă dusă pînă la capăt s-ar fi impus. Nu de alta, dar ea ar fi dat răspuns întrebării dacă au fost sau nu fraudate alegerile de la sectorul 1 au fost fraudate. +Rezultatul anchetei putea arăta că n-au fost fraudate. Clotilde Armand ar fi fost absolvită de orice suspiciune. O dată cu moartea anchetei, din punct de vedere oficial a murit și răspunsul la întrebarea Au fost fraudate sau nu alegerile la sectorul 1? Și a rămas suspiciunea că au fost fraudate.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

5 comentarii pentru articolul „Bilanț 2021. Topul sau clasamentul întrebărilor rămase fără răspuns”

  • D.p.d.v. istoric, după 30 ani, nu se știe ce a fost în decembrie 1989! Și vrem să știm ce s-a întâmplat anul acesta în niște situații punctuale? E din start o temă falsă asta cu ”întrebări rămase fără răspuns”. Vor fi, cu siguranță, întrebări cu multe, multe răspunsuri. Iată dovada!
    Azi e 30 decembrie. Acum 74 ani a avut loc un eveniment despre care s-a spus în fel și chip: ba că Mihai I a fugit ca un laș, ba că a abdicat de bună-voie și nesilit de nimeni, ba că a fost obligat să semneze actul de abdicare. Pe alese, ca la piață!
    Cam asta e cu evenimentele, fie că sunt mici, fie că sunt mari. Depinde cine le analizează și ce urmărește.

  • La întrebarea 1 știu răspunsul, este exact tactica medicilor la un pacient grav bolnav – îl mută între spitale ca să nu moară la ei, pe scurt se spală de orice responsabilitate.
    Așa au procedat și ăștia, situația țării este atât de gravă încât se pasează guvernarea de la unul la altul ca să nu fie acuzat doar un partid.
    Întrebările 2,3 și 4 nu mă interesează, dar 5 da.
    Este clar că gașca USR și PNL au fraudat la greu în favoarea Clotidei.
    S-a fraudat cu acordul Guvernului Orban altfel nu se străduia atât Pieleanu cu exit-poolul, iar poliția și jandarmeria au participat la furt în loc să păzească voturile. Acu Coana Justiție închide ochii.
    Atât Clotide cât și Nicușor Dan sunt impostori.
    Orban trebuie să dea socoteală pentru ce s-a întâmplat cu voturile.

  • Treaba zero, datorii gârla, dar s-a mers din scandal in scandal. Lipsa răspunsurilor la întrebări este caracteristica celor 7 ani de muțenie cotrocenista.
    Cu Clocotilda si Pliscușor s-au procopsit cei ce i-au votat plini de entuziasm iar acum trag ponoasele alegerilor pripite.
    Au rămas însă câteva întrebări fără răspuns. Una ar fi intrarea nestingherita a Irish Spiderman-ului in Casa Poporului.

  • 1. Domnule Cristoiu, sinteti jurnalist si comentator de clasa superioara. Daca fiecare istoric din Romania ar avea 1% din luciditatea dvs, mai mult ca sigur ca istoria Romaniei ar arata altfel. Daca admir sincer vreo persoana care e de meserie istoric si din asta isi cistiga existenta, acela e Mircea Dogaru – istoric militar.Alt istoric nu exista pt mine, toti s-au compromis din momentul in care au inceput sa bata cimpii cu ce-a fost si ce n-a fost. Ba au inceput sa fie si specialisti in economie, organizarea productiei, import, export, ce mai, istoricii au decis ca lumea e proasta si nimeni nu intelege ca economia centralizata era o nenorocire si ca ala care isi imagineaza ca poate sa faca la el in tara de toate e nebun de legat. Cum zice madam Lavinia Betea, intr-un interviu pe care l-a dat pt DC News – uitati linkul –
    https://www.infoactual.ro/istoric-roman-oamenii-plang-dupa-regimul-si-economia-din-vremea-lui-ceausescu-in-necunostinta-de-cauza.html?utm_source=infoactual&utm_medium=recomandari_AI
    Ar fi bine ca cei ca aceasta doamna sa se ocupe de istorie si atit,sa lase partea de productie si organizare a productiei ca a citi o „geografie economica scrisa dupa ’90” nu te face expert nici in suruburi si nici in fileturi, asa ca mai bine sa se ocupe de Tutankhamuni si sa nu devina experta in ceva despre care n-are habar si nici n-o sa invete vreodata. Fiecare sa stea acolo unde-i e locul, datu’ cu parerea pe teme serioase, mai ales cind scrii dupa cum ti se pare, nu cum este de fapt, devine instrument de manipulare. Ma refer la cei ce au o pozitie ca aceasta doamna istoric, are o reputatie, da interviuri, scrie carti, si-n final care-i rezultatul?A produs maculatura cu date handra-landra si care suna frumos dupa ’89, iar ea s-a facut cunoscuta si respectata bazat pe ce? O insiruire de aiureli dupa cum i s-a parut ca da bine ca sa publice…In sfirsit…
    Nu va cint ode aici, dar sa stiti ca felul cum abordati atitea probleme din tara, e unic, e de invidiat, are cap, coada, are o logica, analizele pe care le faceti sint facute de la radacina problemei si nu cum fac restul, ne atrag atentia doar spre ce vor ei sa ne bage in cap ca e sau nu e.
    Revenind la subiectul punctului 1, adevarul nu va fi aflat niciodata. Cei pe care i-ati enumerat sint coprofagi inraiti. Nu a fost nici un plan, credeti-ma pe cuvint. Ce vedeti dvs in tara, eu vad de 30 de ani pe la locul de munca. Ce vad la nivel de companie, tot aia se intimpla si la nivel de tara. Au dat-o in bara, si-au aratat muschii, s-au zbirlit unii la altii, adica au pus de-un teatru ieftin pt grupurile vizate care le-ar da atentie sau care le-ar tine isonu. E ca un circ ambulant unde improvizeaza din mers si intre timp se tatoneaza unii pe altii sa vada care cedeaza primul. Acest rahat ciolhanis, nu are capacitatea intelectuala sa inteleaga ce rol are acolo sus.E la jumatatea celui de-al doilea mandat si inca se screme pe el de cite ori e deranjat de la plimbari si vacante. Faptul ca are gene nemtzesti, nu inseamna ca poate fi asociat cu vreo „consecventza”…Tipu’ e un caca frica de zile mari, fereasca Dumnezeu de vreo situatie serioasa cu asta la Cotroceni, ca dispare inainte sa afle toata tara in ce situatie am fi. E jalnic ca om, asta nu-i barbat, e o insulta la adresa sexului masculin. Ii dati prea mult credit. Oamenii care tac, cum face mutu’ asta de la Cotroceni, par mai destepti decit sint. Ei stiu ca poti pacali pe cei din jur daca tii nasu’ pe sus si vorbesti scurt sau deloc. Asta face herr prostalau’ asta. Exact ce vad eu la lucru…profita de pozitia ocupata si crede ca titlul e suficient ca sa cada toata lumea-n cur. Asta nu stie fizica, de Constitutie nici nu poate fi vorba, el poate s-o citeasca, da’ ii trebuie traducator. Cum sa faca planuri si sa le tina si pe linie legala cind el incalca constant Constitutia si n-are habar de capu’ lui. La fel si oportunistii ceilalti enumerati, niste provinciali tupeisti care uita ce sint de fapt…titlul nu face munca, omul din spatele titlului e cel ce face diferenta, cu titlurile te stergi la cur…asta e ce uita coprofagii nationali, cica „alesi” de popor…si cu asta am incheiat punctu’ 1.
    2. Faptul ca herr tace, e o alta dovada de aroganta de provincial jegos moral.Asta e ce face de la primul mandat: SE PLIMBA. Recunosc ca nu am avut incredere in calitatile lui de conducator, ba chiar l-am citit ca-i poama stricata si o sa faca doar ce vrea sa-i fie bine lui si proastei aleia care se hlizeste si se izmeneste in fuste mini de zici ca-i mai in calduri decit elevele alea la care preda engleza de Sibiu…Familia asta de nerusinati trece peste orice regula de bun simt, pina si la pastrarea aparentelor se caca in poteca si arata ca nu le pasa. CIne le-a facut-o? Nici nu ma intereseaza. Cind faci pe grijuliu’ si te fute grija poporului care nu poate fi salvat de covid decit prin vaccinare 100%, iar tu te duci sa-l vezi pe Ramses al II-lea la el acasa, i-as transmite sa-si ia toate vaccinurile achizitionate de cacarafat si sa si le bage reciproc in cur. E pandemie cica? Da? Serios?Atunci ce cauta toti „alesii” la mama cucului, te miri unde pe planeta asta…uitati aici un link sa vedeti unde se duc „alesii” din Guvern in plina „pandelie”: https://evz.ro/sa-tot-fii-parlamentar-excursii-exotice-si-distractie-pe-banii-statului-in-locuri-uitate-de-lume.html
    Am incheiat si cu #2.
    3. Asta nu e reglare de conturi cum pare. E „scapata” intentionat ca sa-l „albeasca” putin pe citzu si ca sa-l tina sub papuc, tipu’ e dus cu capu’ rau, pe aici tipii gen Citzu sint numiti „rogue”. Ce s-a dat publicitatii despre el, sigur nu e tot. S-au dat aceste informatii ca sa-l umileasca si sa-l aduca la realitate, adica sa-i aminteasca cine-i „shafu”…tipu’ si-o luase in cap rau. Lasa ca-i imatur, dar drogurile alea pe care inca le ia, ochii lui arata exact ca la oamenii drogati, i-au afectat simtul realitatii. Ca prim ministru sa te apuci sa te compari cu „superman”, chiar si in gluma, ce arata? Ca e intreg la cap?Atunci de ce l-au dat afara pe Daniletz ala care s-a filmat cu drujba cind taie buruieni si cum face kung fu…ma rog, asta credea el ca face…o fi fost stilu’ „bok choy” sau „moo shu” si am ramas eu in urma cu educatia de „arte martzoase”…Daca Daniletz e o rusine ca profesionist si e considerat nedemn sa mai apara in fata unui judecator sa-si apere clientul, cum Doamne iarta-ma, apara si pazeste, citzu a stat bine merci pe postu de prim ministru si acum mare presedinte de partid!!!!!!?????!!!!!!Daca regula e aceeasi pt cei ce reprezinta romanii, atunci sa fie aplicata la fel pt toti, nu pt unii muma si pt altii ciuma. Deci asa zisele „dezvaluiri” despre citzu sint o manipulare ordinara, mai ales ca tipu’, citzu, e un mincinos patologic, o nulitate in meseria pt care a obtinut o diploma da’ nu e in stare s-o practice. El e pus acolo ca sa execute ce vor unii. Chiar daca i-au taiat macaroana cu semnatul diverselor documente, inca poate influenta din spate diverse decizii. Asta ar trebui dat afara din politica, sa plece.Era sa uit…documentele alea care au ajuns in media, nu sint documente pe care sa ti le dea sectia de politie asa ca vrei tu, jurnalist, sau turist sa vezi, dosarul cuiva… viata privata nu e domeniu public…Poate sa-ti ceara la serviciu o verificare la politie, dar asta o face compania cu acordul tau, nu dupa ureche…deci cum au pus mina jurnalistii pe un dosar de la politie? A intervenit ambasada, serviciile?Pao ar fi ilegal.Si-a data cordul citzu? Politia da date, informatii atunci cind persoana prezinta pericol pt societate. Cine a pus mina pe documentele alea, e or de la ambasada Romaniei din state, or serviciile le aveau deja, dar nu cred ca le-ar fi putut obtine fara acordul prealabil al lui citzu. Deci e o mascarada imputita cu bataie lunga.
    4. Prima oara am vazut-o pe coana Maia intr-un interviu prin ’80 si ceva, dat de Andrei Serban. Nu tin minte ce piesa lucrau impreuna…nu mi-a placut de ea… tunsa scurt, afisa o modestie falsa,parca juca teatru in timpul interviului dat de Andrei Serban…mi-a lasta impresia atunci ca nu-i sanatoasa la cap. Apoi am vazut-o in hamerica la un interviu dat pt ET, dupa ce a jucat in filmul lui Mel Gibson rolul fecioarei Maria. Pe linga faptul ca deabea balmajea in engleza si spunea numai timpenii, mi-a intarit parerea ca nu-i sanatoasa la cap.Cind cineva se forteaza atit de mult sa para si smerita, si timida, si modesta, si inteligenta, si cu suflet mare, si,si,si…etc, atunci totul devine „despre propria persoana”, iar restul nu mai conteaza. E genul de femeie descurcareata, obraznica si care atunci cind vrea ceva, trebuie sa obtina. Nu am incredere in jocul ei teatral referitor la subiectul descris la # 4. Daca o asociez cu ceva, e ca-n „Tache, Ianche si Cadir”…cine-si mai aminteste de Fintesteanu…”tu nu esti ovrei, tu esti jidan imputit”…Am incheiat si punctu’ asta…
    5. Riioasa asta ririita, imputita asta,trebuia zburata din secunda in care au aparut imaginile cu ea intre sacii cu voturi. PSD s-a batut cu pumnu’ in piept ca aduna semnaturi s-o dea jos. Ce-au facut/ Nu le-au adunat, sa-u au uitat? Au lasat-o balta si sa face ce-o taoe capu’ ala de isterica trimisa-n misiune sa bage de seama si sa bulibaseasca tot???Imi e greu sa cred ca o astfel de apucata a primit voturi suficiente ca sa ajunga primaritza.Pina o da jos cineva, are timp berechet sa faca tot ce-o taie capu’/ E o persoana abuziva, nu respecta pe nimeni si nimic. Nu are stil de lucru dictatorial, are stil de lucru manico-depresiv. Femeia asta isi bate joc de Romania si romani. Parerea ei despre romani e atit de proasta, a spus-o in repetate rinduri, doar cine da atentie la felul cum o spune, va intelege realitatea. Asta crede ca bunul simt romanesc e egal cu prostia.De fapt cam asa gindesc vesticii…oamenii cu bun simt sint prosti, buni de tras pe ei, sa munceasca si ei, vesticii, sa dea ordine. Sa te fereasca sfintii sa ai de-a face cu sefi francezi, englezi sau indieni. Astia baga in pamint tot ce ating, fiecare cu particularitatile si goangele mintale specifice natiei… Nu mai votati straini in tara asta, isi bat joc de romani.
    De la romanii care au muncit printre straini, puteti invata enorm. Lumea nu e cum o vedeti acasa de la televizor, e mult mai ticaloasa si interesata decit puteti intelege. Nu veti gasi in carti pe shleau ce inseamna „vest”…Aia e.

    • @Dl. Cristoiu – Vă mulțumesc pentru linkurile trimise. Sunt foarte lămuritoare și pline de înțelesuri. Doresc să adaug ceva în legătură cu pseudo-istorica Lavinia Bentea. Cu mulți ani în urmă, într-una din primele ei apariții televizate, în care se prezenta ca expertă în viața cuplului Ceaușescu, unul din primele lucruri de o adevărată ”analiză și sinteză” istorică – instrumente îndeobște folosite de cercetători – a fost și acela în care anunța publicul că Elena Ceaușescu spăla cu propria-i mână lenjeria intimă a ei și a soțului și de-abia apoi le dădea la spălat către persoana care se ocupa cu igienizarea rufelor. După aflarea acestui fapt istoric remarcabil mie nu mi-a mai trebuit s-o aud spunând ceva, indiferent ce, pe această distinsă… cucoană.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *