România a câștigat meciul contra Ucrainei cu 3-0, în primul meci al grupei E de la EURO 2024

Boris Johnson: O să fim un vecin prietenos, cel mai bun prieten şi aliat pe care Uniunea Europeană îl poate avea

Parlamentul Marii Britanii a aprobat, cu o largă majoritate, acordul comercial încheiat de guvern cu Uniunea Europeană. Votul are loc la patru ani şi jumătate de la refendumul pentru Brexit şi marchează despărţirea de facto a Marii Britanii de Uniunea Europeană, care va intra în vigoare la miezul nopţii, de Anul Nou. Premierul Boris Johnson: „Acum, cu această lege, o să fim un vecin prietenos, cel mai bun prieten şi aliat pe care Uniunea Europeană îl poate avea, cooperând strâns împreună, ori de câte ori interesele noastre coincid”.

Partidul Laburist, principalul partid de opoziție, a susținut  acordul, pe motiv că alternativa, ieşirea din Uniune în mod haotic, fără un acord, ar fi fost dezastruoasă.
Împotriva acordului au votat parlamentarii liberal-democraţi, parlamentarii din Irlanda de Nord şi Partidul Naţional Scoţian. Scoţia, care a votat masiv în favoarea rămânerii în Uniunea Europeană, a cerut un nou referendum de independenţă faţă de Marea Britanie, ca urmare a Brexit. Votul de miercuri din Parlamentul de la Londra marchează despărţirea definitivă, după aproape 50 de ani, a Marii Britanii de Uniunea Europeană. (Rador)


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *