Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

Breaza, ghid de călătorie fără pandemie

Motto: „Lumea este o carte, iar cei care nu călătoresc, citesc doar o pagină” – Sf. Augustin

Data de 5 ianuarie este pentru sufletul meu o sărbătoare, pentru simplul fapt că în anul 2001 a avut loc inaugurarea noului sediu al Bibliotecii Academiei Române. Acolo poți să citești cât vrea inima ta, acolo poți călători, după cum spune Sfântul Augustin, prin toată lumea și dincolo de ea, deoarece sunt multe volume.

Dar nu despre locul în care m-am întâlnit de mai multe ori cu domnul Ion Cristoiu vreau să vă vorbesc azi, ci despre un loc pe lângă care Maestrul trece deseori, spre Sinaia ori, înapoi, spre București. Un loc unde stau din luna martie a anului trecut. Breaza.

Domnul Alexandru Cazan, care din 2004 conduce Centrul Cultural ,,Ion Manolescu” din orașul prahovean, mi-a oferit, cu grația caracteristică personajelor ce se ocupă de arta armoniilor sonore, o carte: ,,Breaza – ghid de călătorie”, autor fiind chiar prietenul meu Sergio Alexandru Peștișanu.

Pe parcursul a 274 de pagini, superb ilustrate, Sergio se adresează, după cum mărturisește la finalul lecturii „vilegiaturiștilor dornici să descopere frumusețea meleagurilor brezene”.
Acuma, ca să îți priască, o călătorie trebuie făcută în afara perioadei de pandemie, de unde și titlul acestor rânduri modeste.

Avem în față o adevărată sinteză a precedentelor trei tomuri monografice publicate în 2017, 2018, 2019 de Sergio. Volumul care poartă specificația „Breaza 2020”, ne duce cu gândul la o serie de cărți, cu câte o apariție editorială în fiecare an.

Sper să vă pot scrie și în anul 2039 despre așa ceva.
Și cum „o călătorie se măsoară cel mai bine în prieteni, nu în călătorii”, după cum mărturisește cineva, plec să mă bucur cu prietenii din Breaza, dar și să îmi fac alții noi. Pe foarte curând!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *