În fiecare marți, îl puteți urmări pe Ion Cristoiu și pe Canal33, unde scrie, săptămânal, un editorial. Seara, de la 21:15, participă la un podcast, tot pe Canal33, moderat de Alexandru Răducanu

Breaza în pandemie. Elena Surdu Stănescu, ghid în fascinanta Indie

La Breaza, omul are cele mai neașteptate întâmplări în drumul său plin de comori spre cunoaștere și înțelepțire.
După șocul teribil al sculpturilor făcute la București și la Breaza, după dușul teribil care a fost lectura cății „Zuleiha deschide ochii” de Guzel Yakhina pe care mi-a oferit-o pentru lectură, mă așteptam din partea domanei Elena Surdu Stănescu să socoată o nouă „bombă”. Ea a venit rapid și este India!

Mi-a oferit un superb „Jurnal de India”, rod bogat al călătoriei sale în acest stat cât un continent.

„Au trecut doi ani. Timpul, ca apa, netezește, estompează, decantează. Acest univers, India, tărâm în care se vorbesc 15 limbi și 844 de dialecte, în care conviețuiesc armonios etnii de religii diferite (hinduși, musulmani, creștini, sicsi, budiști, janseniști, mozaici), mă uimește și mă urmărește încă; de fapt, nu mă urmărește, e mereu prezent în minte cu aceeași dorință de a-l cunoaște, dorință la care se adaugă dorul, eternul dor al românului călător”. Sunt cuvintele scrise de doamna Elena Surdu Stănescu pe coperta a patra a elegantei tipărituri.

Dar, dincolo de redescoperirea Indiei lui Mircea Eliade, este o revelație și mai mare.
În afară de un sculptor strălucit, Elena Surdu Stănescu este și un scriitor de forță. Mai mult chiar, cred că artista face parte din rara specie de oameni care indiferent de ce se apucă, o face cu farmec și seducție.

Am fost acasă la doamna Stănescu, aici în Breaza. Se fac intense pregătiri pentru expoziția sa personală de sculptură ce se va deschide pe 1 septembrie, anul de grație 2020, la București. Dacă ne gândim că pe 15 septembrie este și aniversarea sa… o să fie o sărbătoare din mai multe puncte de vedere.
Sperăm să vă dăm vești bune, care nu vor fi bruiate de pandemie.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *