Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Broasca pe stâlp

Un tânăr mergea pe jos printr-un sat şi, la un moment dat, decide să ia o pauză. Se aşează pe o bancă, unde se afla un domn mai în vârstă, şi încep, firesc, să vorbească despre ţară, guvern, despre alegeri şi altele asemenea. Domnul îi spune tânărului:

— Eu îi compar pe oamenii politici şi pe alţii asemenea lor cu o broască ţestoasă aşezată pe un stâlp. Intrigat, tânărul îl întreabă:
— Nu înţeleg această analogie … Ce vreţi să spuneţi?
— Dacă te plimbi prin ţară şi vezi câte o broască ţestoasă stând în echilibru pe capătul de sus al unui stâlp de gard, ce poţi să te-ntrebi?

Văzând nedumerirea de pe faţa tânărului, continuă cu explicaţia. În primul rând: Nu înţelegi cum a ajuns acolo! În al doilea rând, nu poţi să crezi că stă acolo! În al treilea rând: știi sigur că nu ar fi putut să ajungă acolo singură! În al patrulea rând: e clar că n-are ce căuta acolo! În al cincilea rând: eşti convins de faptul că aceasta nu va face nimic folositor cât timp stă acolo!
Singurul lucru raţional ar fi s-o ajuţi să coboare, iar ca s-o ajuţi să coboare trebuie sa fii acolo, adică la vot!

(Text de Pr. Nicolae Șincan)


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Un comentariu pentru articolul „Broasca pe stâlp”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *