Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Bucureștiul este de azi capitala mondială a șahului

Plouă, nu plouă, frig, cald, vară doar în calendare. Dincolo de incertitudinea și nefirescul temperaturii din termometre în această zi a anului, avem o certitudine și un lucru firesc în actualitatea sportivă.
De azi, Bucureștiul devine capitala mondială a șahului, iar firescul este legat de evoluția acestei discipline, inclusiv la nivelul școlilor.

Prima etapă a circuitului Grand Chess Tour™ 2021 – Superbet Chess Classic Romania 2021 – va avea loc la Bucureşti, în perioada 5-14 iunie 2021, şi va fi inaugurată pe 4 iunie, cu o ceremonie oficială dedicată minţii educate şi onorată de participarea extraordinară a celor mai buni jucători ai planetei.
Printre invitați este și fostul mondial Garry Kasparov.

Evenimentul de deschidere îşi propune să transmită cu precădere tinerilor, dar şi iubitorilor şahului şi publicului larg, un mesaj de încredere şi de reînnoire a forţelor proprii, după experienţa dificilă a pandemiei, sintetizat în sloganul ediţiei: „Change your life. Make your Move. With Kasparov”.

Ceremonia de deschidere va avea loc pe 4 iunie, începând cu ora 13.00, la Face Convention (Piaţa Presei Libere, 3-5, Bucureşti), şi va consta într-o conferinţă de presă, urmată de prima mutare, făcută de Garry Kasparov împreună cu un invitat special, tragerea la sorţi a jucătorilor şi o serie de evenimente cu invitaţii, cu participarea celor 10 jucători de şah înscrişi în turneu şi a marelui maestru internaţional Kasparov.

Competiţia de şah care se va desfăşura la Bucureşti între 5-14 iunie este prima din cele cinci etape din circuitul mondial fondat de Garry Kasparov, Grand Chess Tour™ 2021. Organizatori sunt Federaţia Română de Şah, Fundaţia Superbet şi Grand Chess Tour (GCT).

Vor participa 10 şahişti recunoscuţi la nivel internaţional, printre care şi cel mai bun şahist al României, care a fost confirmat de (GCT) ca wildcard. Şahiştii înscrişi sunt: Fabiano Caruana, Levon Aronian, Anish Giri, Alexander Grischuk, Wesley So, Shakhriyar Mamedyarov, Teimour Radjabov, Maxime Vachier-Lagrave, Richard Rapport, precum și Constantin Lupulescu, jucătorul numărul 1 al României, în calitate de invitat.

Concursul va fi de şah clasic, spre deosebire de ediţia din 2019 găzduită de România, care a fost de şah rapid şi blitz. Şahiştii vor juca în sistem turneu, adică fiecare cu fiecare, iar câştigătorul va fi decis în urma punctajului acumulat. Premiile etapei de la Bucureşti se ridică la 350.000 Euro.
Rememorez cu plăcere evenimentul din 2019 la care am participat cu mari emoții. Acum, o să fiu mai detașat și voi urmări competiția din aerul proaspăt de la Breaza.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

2 comentarii pentru articolul „Bucureștiul este de azi capitala mondială a șahului”

  • În locul lui Rapport joacă Deac, locul patru în lume la juniori, căruia îi dorim să prindă top 100 la anul.

  • Mulțumesc mult pentru atenție! Aristotel Bunescu. Amatorii de șah ma pot contacta la adresa de e-mail aristotel.bunescu1@gmail.com sau contul de Facebook Aristo Bunescu. Aici pot scrie artistii, sportivii, reprezentanții firmelor, oamenii de cultura, dar și toate persoanele obișnuite care doresc promovare la nivel profesionist.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *