Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Bucuriile olimpice vin la orice vârstă

Dorim să vă oferim ceva plăcut într-o lume asaltată de știri, comentarii, reportaje și interviuri pe teme care ne întristează.
Vom face astăzi un popas pe tărâmul bucuriilor care nu țin cont de vârstă. Unele dintre acestea sunt din sfera mișcării olimpice.

Încă din stadiul intrauterin, viitorii bebeluși simt bucuriile de acest gen. Este vorba de viitoarele mămici care le oferă motive de satisfacție, fie cu un succes olimpic, fie ca suporter al unui sportiv medaliat. De copilărie, ce să mai vorbim? Cei mici simt și mai bine aceste momente de satisfacție. Sigur, tinerii și adulții care urcă pe podiumul olimpic trăiesc cel mai intens încântarea. La vârsta înțelepciunii, cum numesc unii vârsta a treia, în calitate de părinte, ori bunic, tot așa. Ne bucurăm pentru victoriile copiilor, ori nepoților.

Vom dedica rândurile următoare unor bucurii rezervate copiilor și tinerilor. În afară de cei implicați direct în disciplinele sportive olimpice, este vorba de o invitație pentru cei care au talent fie la așezarea cuvintelor, unul după altul, fie la potrivirea culorilor.

Comitetul Olimpic și Sportiv Român (COSR), prin Academia Olimpică Română (AOR) în parteneriat cu Ministerul Educației,  organizează online și anul acesta tradiționalele concursuri naționale de educație olimpică, din cauza pandemiei.

Cei interesați se pot înscriere la următoarele categorii de vârstă:
7-10 ani, 11-14 ani, 15-18 ani pentru concursul „Un Condei numit Fair-Play”, ajuns la cea de-a XXI-a ediție
6-10 ani, 11-14 ani, 15-18 ani pentru concursul „Jocurile Olimpice în imaginația copiilor”,ajuns la cea de-a XXIX-a ediție

Termenele limită de transmitere a lucrărilor sunt:
Concursul național de literatură și jurnalism sportiv „Un Condei numit Fair-Play”, până la data de 22 octombrie 2021, inclusiv.
Concursul național de arte plastice „Jocurile Olimpice în imaginația copiilor” până la data de 1 noiembrie 2021, inclusiv.

Jurizările lucrărilor vor avea loc în luna noiembrie, iar anunțarea câștigătorilor pentru cele două concursuri naționale se va realiza online.
Se vor acorda premii constând în cărți, materiale de pictură și albume de artă.
Premiile vor fi trimise câștigătorilor prin intermediul unei firme de curierat.

Expedierea lucrărilor împreună cu talonul de participare completat și lipit pe spatele lucrării, se va face la adresa: Comitetul Olimpic și Sportiv Român, Bulevardul Mărăști, nr. 20 A, sector 1, București, cod 011468. Lucrările și taloanele anexate pentru concursul de literatură și jurnalism sportiv pot fi transmise și pe adresa de email: maria.baleanu@cosr.ro

Cei care doresc să participe la concursuri sunt rugați să trimită lucrările respectând prevederile din regulamente. Prevederile lor, dar și taloanele de participare pentru fiecare concurs se regăsesc și pe site-ul www.aor.cosr.ro, la secțiunea Activități.

În calitate de gazetar și organizator, am avut marea bucurie să coordonez ceremoniile de premiere ale unor ediții din trecut de la cele două concursuri. Vă mărturisesc, având mâna pe inimă, că am simțit, am văzut, în mod direct, cum cei mici, dar și părinții, ori bunicii însoțitori trăiau momente unice la festivitățile de premiere. Dacă aveți în familie oameni care se pricep la cuvinte, ori la culori, vă invităm să îi îndemnați să se înscrie. Mult succes tuturor!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *