Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Bună ziua, boieri mari/ Dați punguța cu doi bani

Bună ziua,
Domnule Ion Cristoiu

Vă scriu și dvs. cu Speranță.
Poate prin apariția plângerii mele pe Blogul Dvs. care este citit de atâția oameni, poate, se va trezi cineva care să rezolve această situație care mi se pare  mai absurdă decât a lui Josef K., personajul kafkian.

Studentă fiind,  citind Kafka, nu-mi venea să cred.
Îmi amintesc că reluam pasaje întregi din ”Procesul” lui Kafka și nu puteam crede că se poate întâmpla așa ceva.

Am citit romanul în perioada comunistă din România și tot nu credeam că atunci, în acea perioadă putea fi vreun român într-o așa o situație absurdă.
Dar, să treacă un Român, un pensionar din România, în secolul 21 printr-o asemenea situație nu mi-aș fi închipuit vreodată.

Vă rog, Ajutor!

Speranța mea a rămas numai la Dvs., jurnaliștii.

Sigur mi-ar plăcea chiar o implicare directă a unor ziariști, dar se pare că este foarte greu.

Mi-ar plăcea ca Domnul Cristoiu să ia puțin în zeflemea anumite răspunsuri primite.

Fraze care se exclud unele pe altele, ca apoi să fie luate de bune.

Fraze mincinoase, răspunsuri șerpuitoare într-o limbă de lemn!

Curat, Kafka!

Atașez mai multe documente doveditoare legate de caz, iar special pentru domnul Cristoiu îl rog să-și arunce privirea peste un Răspuns din partea CNPP, cu sublinierile mele… Răspuns de Gâgă și nu de niște profesioniști în calcularea pensiilor Românilor )

Cu flerul Domniei sale la echivoc, domnul Ion Cristoiu, poate ar reuși să-i trezească pe Dumnezeii pensionarilor.

Vă mulțumesc,
Constantinescu Vasilica


În urma Scrisorii mele deschise publicate

în ”Evenimentul Zilei” din 29 decembrie 2020, NU s-a rezolvat nimic.

https://evz.ro/scrisoarea-deschisa-a-unei-pensionare-disperate-respectati-sentinta.html

Așa că îmi continui plângerea…

Bună ziua, boieri mari,

Dați punguța

cu doi bani

 Cei ”2 bani” nu s-au primit nici acum la două luni de la publicarea Scrisorii deschise  de către pensionara Constantinescu Vasilica și adresată Conducerii  Casei de pensii sector 3 – București –CNPP, Ministerului Muncii, precum și direct actualului Ministru Raluca Turcan.

Nici acum la două luni de la publicarea Scrisorii mele, cele trei cereri simple, clar exprimate, NU intră în vederile  mai marilor  puși peste pensiile Românilor  întrucât au rămas nesoluționate. Mult le pasă de Lege, de apariția în presă, de transmiterea mesajului meu și la Cabinetul Ministrului Muncii,  dar și pe pagina FB a Domniei sale.

De aceea, sper la rezolvare numai prin apariția rândurilor mele în mass-media românească.

Încă sper să nu ajung în mass-media din afara României.

Dar, nu voi înceta până nu mi se va face dreptate.

Oare nimeni nu se poate implica în acest caz, direct, întrebându-i pe cei în drept cum de își permit să nu țină cont de Lege și

să nu răspundă la obiect cererilor exprimate clar, pe puncte de această pensionară?

Chiar nimeni nu vede că aceste răspunsuri seamănă perfect cu hainele împăratului?!

Adică sunt goale…

Așadar, prin ultimul răspuns din partea CNPP, din Adresa nr. 175/25.02.2021, având semnătura directorului Daniel  Baciu,

în continuare, nici o soluție.

Vina este a pensionarei că nu acceptă ce i se dă!

  1. Anii de  muncă sunt calculați  INCORECT.
  2. Sentința civilă a TB, nr. 7312/18.10.2017  este aplicată INCORECT, recunoscându-se, de data aceasta, în acest răspuns oficial că pensionarei  i    s-au furat 11 luni prin nerespectarea Sentinței.
  3. Despre suma de  111 lei = 30 lei (cass) +81 (imp) care trebuia restituită pensionarei de doi ani, nici măcar nu se mai dă vreo explicație… …

2 BANI

În 29 decembrie 2020 expuneam o situație absurdă prin care trec de câțiva ani buni, dar și în urma unei Sentințe Judecătorești nerespectate de către Casa de Pensii a sectorului 3 – București.

Prin Scrisoarea mea mă adresam Conducerii Casei de pensii a sectorului 3 – București, dar și Conducerii CNPP București, instituție care veghează la respectarea Legilor pensionarilor de către Casele de pensii teritoriale.

Răspunsurilor lipsite de inimă, dar de asta cred că are Dumnezeu grijă, li se alătură cu certitudine NE-respectarea Legii a celor răspunzători din cele două instituții

– Casa de pensii a asectorului 3 – București și

– CNPP – București

Răspunsuri flagrante de fiecare dată, dar încă mai speram cu fiecare plângere, contestație, memoriu…

Însă, după apariția în presă a Scrisorii mele disperate nu mai era vorbă de Speranță, eram sigură că cei din CNPP îmi vor rezolva cele trei (3) puncte exprimate atât de simplu, la obiect, cu explicații foarte clare.

NU de explicații necerute este nevoie.

Acestea sunt cuvinte goale, pe alăturea cu Cererea!

DA, este nevoie numai de răspunsuri clare la cele 3 puncte pe care le reiau.

  1. STABILIREA  CU  EXACTITATE  a  ANILOR  DE  MUNCĂ. Totul este afișat de mine și distribuit CNPP și Casei de pensii a sectorului 3 într-un Tabel pe luni și ani… Degeaba!
  1. STABILIREA  CU  EXACTITATE a cuantumului pensiei mele exact așa cum o cere Sentința civilă a TB, nr. 7312/18.10.2017 începând cu 02.2016.  ADRESA nr. 19019/21.05.2019  care trebuia să reflecte acest lucru avea greșeli mari de la un rând la altul în textul explicativ – prima pagina, cu apariția unor nerușinate minciuni scrise negru pe alb, într-un răspuns oficial! Mi se spunea că s-a aplicat Sentința ca apoi și mai jos în pagina 1, dar și în desfășurătorul din paginile 2-3 să fie sumele dorite de ”mușchii” celor de la Casa de pensii. Sumele micșorate pe câteva luni bune.
    Se înțelege?
    Nici sumele indicate chiar de ea, de Casa de pensii, în prima pagină din Adresă nu erau respectate, le-au mai micșorat cu 3-4 lei pe câteva luni bune… dar ce contează 2 BANI, nu-i așa?!
  1. RESTITUIREA sumei de  111 lei = 30 lei (cass) +81 (imp) – sumă de bani reținută greșit (?!) sau mai curând voit în urma unei impozitări incorecte la o pensie de 1955 lei în luna decembrie 2018.

Ori, răspunsul primit după două luni, în Adresa nr. 175/25.02.2021 și numai la solicitarea mea pentru că răspunsul nu mai venea… este un răspuns în 3 pagini  într-o binecunoscută limbă de lemn a celor puși peste pensiile Românilor.

Conducerea  Casei  Naționale de Pensii Publice prin directorul ei
Daniel Baciu NU răspunde celor 3 puncte  de mai sus exprimate atat de clar!

După o introducere absolut inutilă de o pagină întreagă prin care mi se explică cu ce se ocupă CNPP… oare i-a cerut pensionara așa ceva?

…Urmează aceleași inepții care nu ajută Solictării mele.

  • … că anii de pensie sunt 37 ani, 6 luni, 24 zile. Incorect!
  • … că s-au stabilit acești ani începând cu 01.04.2016…
  • … că în decembrie 2018 s-au acordat diferențe de 1872 lei…
  • … că Sentința Judecătorească 7312/18.10.2017 a stabilit din 01.02.2016

o pensie de 1615 lei și cu un punctaj de 1.75.969.

Scris negru pe alb cererea Sentinței! Buuun! Doar

  • … că programul informatic ”NU a preluat cuatumul stabilit de Instanță de Judecată pentru pensionară între 01.02.2016-01.01.2017

CNPP recunoaște într-un răspuns oficial că pensionarei i s-au furat 11 luni de pensie majorată și NU s-a repectat o Sentință Judecătorească!

Așadar, se recunoaște că NU s-a respectat LEGEA!

Directorul CNPP  își încheie cele 3 pagini flagrante reiterând ideea ca CNPP nu poate rezolva drepturi individuale… astea sunt obligațiile  caselor teritoriale de pensii…

Dar incompetenta unei Case de pensii teritoriale nu intră în vizorul CNPP? Dacă nu este așa, atunci să fie desființata instituția pe care o conduce dl. Daniel Baciu.

Explicații la răspunsurile incompetente din partea CNPP din Adresa nr 175 din 25 februarie 2021:

  1. Anii mei de muncă sunt 40 ani!

S-au stabilit 37 ani, 6 luni, 24 zile începând cu 01.04.2016

Eu fiind pensionată din 01.08.2009 când Decizia de atunci arăta:

36 ani, 0 lună, 19 zile

Decizia din 24.02.2016 scria: 36 ani, 10 luni, 25 zile

Decizia din 20.01.2017 a mai redus puțin: 36 ani, 7 luni, 12 zile

CUM au apărut aceste modificări  la  anii mei de vechime în muncă fără ca eu să știu și de unde au apărut?!  Oare, am primit diferențele?!

  1. Așadar, în Adresa nr. 175/25.02.2021, având semnătura directorului Daniel Baciu se spune clar că Sentința Judecătorească 7312/18.10.2017 a stabilit din 01.02.2016 o pensie de 1615 lei și cu un punctaj de 1.75.969 doar ca programul informatic ”NU a preluat cuatumul stabilit de Instanță de Judecată pentru pensionară între 01.02.2016-01.01.2017

CNPP recunoaște într-un act oficial că pensionarei i s-au furat 11 luni de pensie majorată și NU s-a repectat o Sentință Judecătorească!

Cine raspunde pentru nerespectarea unei sentințe judecatoresti?

Cum trebuie să plătească CNPP și Casa de pensii a sectorului 3 – București pentru că nu respectă LEGEA?  – Recunoaștere a neresepectării Legii chiar de directorul CNPP într-un răsuns oficial!

De aceea am sugerat, dragi si mari specialisti din Casa de pensii,

CREION, PIX, nu există la dvs? Sau nu mai știți sa le folosiți?!

Se înțelege clar din răspunsul directorului CNPP că DACĂ programul informatic  nu preia ce i se dictează, pensionarii sunt lipsiți de drepturile ce li se cuvin!

Adaug la acest punct 2 ca foarte important încă un fapt descalificant  pentru Conducerea Casei  de pensii a sectorul 3 – București.

O dovadă a modului disprețuitor cu care privesc noii boieri pe actualii iobagi.

Și anume:

După luna MAI 2018 de când Casa de pensii a primit Sentința  DEFINITIVĂ  a Tribunalului București cu nr.7312/18.10.2017,  eu, pensionara așteptam  cuminte punerea în aplicare a Sentinței (repet o Sentință, totuși, incorectă  pentru mine întrucât pensia mea trebuia recalculată de la 01.08.2009  dacă Instanța  tot a văzut că nu este cuantumul corect calculat… )

Ori, Casa de Pensii a sectorului 3 – București, nici măcar o modificare a cuantumul pensiei mele doar  cu  2 ani în urmă nu voia să accepte și revenea la TB în 25 iulie 2018 cu CERERE de ÎNDREPTAREA ERORII MATERIALE (??!!)

Sesizare de care eu nu am fost atenționată de către Casa de pensii așa cum o cer Legile din România, totul efectuându-se tacit, pe furiș că doar… doar…

Am fost anunțată  de Tribunalul București abia după ce Tribunalul

A RESPINS defintiv și irevocabil Cererea Casei de pesnii – sector 3 București de îndreptarea erorii materiale (??!!)

În ataș aveți această dovadă prin care Conducerea Casei de pensii cerea ca pensia pensionarei sa fie de 1534 din 01.02.2016 și NU 1615 cât decidea Sentința Judecătorească si abia după 11 luni, din 01.02.2017 să fie aplicată suma de 1615 lei!

Vă rog, însă, ATENȚIE! Casa de pensii și fără această aprobare de ÎNDREPTAREA ERORII MATERIALE  și-a ”făcut dreptate!” aplicând cum, de fapt, dorea: a aplicat Sentința după bunul plac furând pensionarei 11 luni  și în loc de 1534 lei suma a devenit si mai mică, de 1490 lei…

Circa 1000 lei furați pensionarei pe această perioadă dintre 01.02.2016-01.12.2016.

Dacă ne gândim și  la majorările ulterioare ale pensiilor majorate la nivel național să socotim cu cât este diminuat cuantumul pensiei mele ?!

Una este să se aplice majorările pe suma de 1534 lei devenită și mai mică, de 1490 lei…  Și alta este să se aplice majorările plecând de la 1615  lui și ulterior… de la 1000 punctul de pensie, la 1100 punctul de pensie, apoi 1265 si acum 1442 – punctul de pensie. Cred că este evident și se vede foarte clar de câți bani sunt furată!

  1. Relativ la cei 111 lei pe care pensionara trebuia să-i primească de mult, aceasta ar fi însemnat să se recunoască greșeala… de regulă s-a răspuns pe lângă, acum, răspunsul directorului CNPP ignoră... ca și cum nu există. Se spune doar că în decembrie 2018 s-au acordat diferențe de 1872 lei…

Domnul director daniel baciu semnează un text făcut de alții?

Altfel, cum să explic că nu cere direct și imediat Conducerii Casei de pensii a sectorului  3 restituirea celor 111 lei către pensionară?

Bani reținuți incorect!

Exact ca la comuniști și ne dăm mari democrați!

Se rămâne pe un răspuns chiar dacă fals și nu mai vor să schimbe nimic ca să nu-și recunoască greșeala. Cum de nu vede nici unul dintre consilerii șefilor, aceia care semnează diverse răspunsuri, Consilier Andreea Andrei sau Inspector Asistent Teodora Constantinescu mizeria asta?! Nimeni nu sesizează?

Precum copilul din poveste, nu este nimeni care să le spună șefilor că, totuși,  împăratul e gol!?

Nimeni nu vede și nu spune că aceste diferențe  s-au amestecat greșit, dar mai ales voit  cu cuantumul pensiei din luna decembrie 2018 şi astfel, suma de plată din luna decembrie a devenit 2899 lei, dar pensia pensionarei este de 1955 lei!

Deci, INCORECT s-a oprit CASS și IMPOZIT!

Nu a văzut acest flagrant dl director CNPP ca este vorba în decembrie 2018 de o  pensie  de sub 2000 lei?

Asta tot spune pensionara că i s-au furat 2 bani, adică, 111 lei!!!

DE DOI ANI ÎMI TOT CER CEI 2 BANI ÎNAPOI = 111 LEI…

Să nu știe directorul CNPP că diferențele se dau separat, pe talon gri, așa cum  s-a mai întâmplat cu diferențele din iunie 2019 care au fost date corect pe talon gri?

Eu cred că știe foarte bine dl director, de aceea, nici nu răspunde… o bagatelă de 111 lei… 2 bani, acolo…

Oare nu aude nimeni din țara asta ceea ce tot explic prin diverse  moduri, de ani de zile?

Oare, doamna Ministru Raluca Turcan cum răspunde la toate aceste aberații, Domnia sa care ne spune că se interesează, încearcă să facă numai bine ȘI pensionarilor? Oare, acest caz transmis și la Cabinetul Domniei sale, transmis atât pe pagina mea de FB, dar si pe pagina FB a Ministrului Muncii, nu înseamnă nimic?

Sau este ceva obișnuit și se așteaptă moartea pensionarei …

Constantinescu Vasilica

3 martie 2021

Adaug,  poate ajută:

După apariția Scrisorii deschise in ziarul ”Evenimentul Zilei”

din 29 DECEMBRIE 2020 am primit trei răspunsuri încurajatoare, dar … DEGEABA!

RĂSPUNS 1

 Din partea Ministerului Muncii, cu transmiterea Solicitării mele si la Cabinetul doamnei Ministru Raluca Turcan, după cum se vede:

–––- Forwarded message –––
De la: Relatii cu Publicul <relatiicupublicul@mmuncii.gov.ro>
Date: mar., 29 dec. 2020 la 22:52
Subject: FW: An email was restored from quarantine
To: Cabinet Ministru <Cabinet.Ministru@mmuncii.gov.ro>, petitii.sesizari@cnpp.ro <petitii.sesizari@cnpp.ro>
Cc: constantvali@gmail.com <constantvali@gmail.com>

CĂTRE CABINET MINISTRU

CNPP

Stimate doamne /stimați domni,

În conformitate cu prevederile art. 61 din Ordonanţa Guvernului nr. 27/2002 privind reglementarea activităţii de soluţionare a petiţiilor, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 233/2002, vă transmitem solicitarea/adresa înregistrată în cadrul instituţiei noastre cu numărul 30917/RG/30.12.2020. Vă rugăm să dispuneți verificarea aspectelor semnalate și luarea măsurilor legale ce se impun, cu informarea în termen legal a petentului.

Cu stimă, Serviciul Comunicare, Mass-Media şi Relaţii cu Publicul

Ministerul Muncii și Protecției Sociale

RASPUNS  2 – din 17 IANUARIE 2021
din partea MINISTERULUI  MUNCII – CABINET MINISTRU DOAMNA, RALUCA TURCAN
29 DECEMBRIE 2020
Relatii cu Publicul 
dum., 17 ian., 23:08 (acum 21 de ore)
către eu

Bună ziua,
Vă transmitem ataşat răspunsul.

(Pentru Conducerea CNPP acest raspuns  din partea Ministerului Muncii semnat de secretar general adjunct PETRONEL  MUNTEANU – Notă Constantinescu Vasilica)

Cu stimă,

Serviciul Comunicare, Mass-Media şi Relaţii cu Publicul
Ministerul Muncii și Protecţiei Sociale
Str. Dem I. Dobrescu, nr.2-4, Sector 1, București, România, 010026

RASPUNS  3 – din 20 IANUARIE 2021 din partea CNPP,
doamna Consilier Andreea Andrei

20 ian. 2021 la 18:26, Petitii Sesizari <petitii.sesizari@cnpp.ro> a scris:

Stimate domnule/Stimata doamna,
Petiția electronică transmisă Casei Naționale de Pensii Publice, a fost înregistrată cu nr. P695/20.01.2021, urmând ca după analizarea aspectelor semnalate să primiți răspuns

Cu considerație,
Andreea Andrei, Consilier


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Un comentariu pentru articolul „Bună ziua, boieri mari/ Dați punguța cu doi bani”

  • Mulțumesc domnului Cristoiu, precum și redacoruluI șef, Cora Muntean pentru apariția rândurilor mele.
    Mă bucur că existați!
    NU sunt singura din țara noastră care este lipsită de drepturile cuvenite pentru anii munciți.
    Este inadmisibil ce se întâmplă.
    Fiecare Ministru care vine ne asigură că va rezolva problemele pensionarilor ceea ce nu s-a făcut în peste 30 ani.
    Fals! De la an la an se întâmplă alte și alte grozăvii.
    Dar, chiar ca o Casă de pensii teritorială din București să spună clar că NU a respectat o Sentință Judecătorească pentru că sistemul NU i-a permis, asta este de Gâgă!
    NU vede acest lucru Seful CNPP sau Ministrul Muncii?
    Aceasta este o chestiune care trebuie rezolvată cu un telefon:
    ” PUNEȚI ÎN APLICARE IMEDIAT SENTINA JUDECĂTOREASCĂ! – SISTEMUL NU PERMITE? FOLOSITI CREIONUL ȘI HARTIA!”
    Dar, cine să o facă?
    Poate, Țepeș!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *