Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Ca în pandemie, și în economie noi facem altfel decât ceilalți

Forțați de realitate, guvernanții recunosc că „darul” de la Bruxelles nu vine imediat și nu este nici atât de generos cum s-a anunțat. Doar în acțiunile de campanie electorală, aruncă promisiunea cu cele 80 de miliarde de euro.

Economistul Adrian Câciu explică, într-o postare pe FaceBook, că România va lua ceva bani de la UE doar la finalul anului viitor:
„Astăzi am fost anuntati de domnul Boloş că termenul estimat pentru aprobarea de către Comisia Europeană a planului de redresare şi rezilienţă este luna aprilie, 2021. De abia apoi se depun proiecte. Deci nici să vrei nu iei banii mai devreme! Niciun decizional din aceştia, mari profesionişti, nu ar zice pâs în faţa Bruxeless-ului pe tema acestei intarzieri pur birocratice!

Na, vin banii ca racul, „un pas inainte şi doi inapoi”.
Si noi care credeam că banii sunt deja in România…sau macar aşa vindeau unii iluzii cu victoriile lor supreme şi superbe.
În lumina acestei dezvăluiri, primii bani europeni traşi din planul Next Generation EU vor veni în România la finalul anului 2021, în opinia mea.

Aşa că…supravieţuire uşoară.
Aşa e când dai vrabia din mână pe cioara de pe gard!

PS sunt 40 de miliarde euro in diverse fonduri de investitii care vor sa plaseze bani in Români pe proiecte punctuale.
Nu am vazut vreo preocupare pentru atragerea unor astfel de finantari în marile proiecte de infrastructură sau mai ales în proiectele de redresare economică”.

Câciu dă exemplul altor țări, care au găsit o soluție: „Obsesia unora pentru fonduri europene care vin la sfântul asteaptă ne va face să ne trezim cu adâncirea decalajelor de dezvoltare între noi şi vecini care pompează bani la greu din rezerva Băncilor Centrale (Polonia a alocat 15% din PIB, Bulgaria 11,7% din PIB, Ungaria18% din PIB, Cehia 15% din PIB). Bani care se pompează în economii in anul acesta, nu anul viitor sau la sfântul aşteaptă…

Fratilor nu ati inteles nimic din cum se guvernează o tara.
Si nici nu puteti realiza cât de mare va fi decalajul de competitivitate de mâine. Bine, nici nu cred că vă interesează chestiunea asta, că tot pe cumetrie se face totul şi tot ce contează sunt contracte pentru prieteni si numiri de bază de rudenie politică sau nu”.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *