Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Ca răspuns la sfidarea din partea PNL, își va înființa Klaus Iohannis propriul partid?

9 decembrie 2020. Conducerea PNL votează ca propunere de premier pe Florin Cîțu, deși Klaus Iohannis l-ar fi vrut pe Nicolae Ciucă. Pentru salvarea aparențelor, se născocește o scenetă copilărească menită a arăta națiunii că Florin Cîțu a fost pînă la urmă propunerea lui Klaus Iohannis.
Prin gruparea Ludovic Orban, puternică în partid, PNL l-a sfidat pe Klaus Iohannis.
Klaus Iohannis a acceptat înfrîngerea.

Surse politice spun însă că între PNL-ul condus de Ludovic Orban și Klaus Iohannis divorțul s-a produs.
PNL l-a înfruntat pe Klaus Iohannis, deși acesta din urmă mai e președintele României.

23 martie 2013. Prin intermediul unui clip stângaci postat pe Facebook, Traian Băsescu se desparte de PDL, partidul pe care-l adusese la Guvernare după 2004, preluînd conducerea în 2001, cînd partidul era pe cale să sucombe.
Motivul divorțului?
Convenția Națională a PDL, ținută în 23 martie 2013, a respins propunerea lui Traian Băsescu de a o alege șefă pe Elena Udrea.
Partidul l-a sfidat pe Traian Băsescu, deși acesta mai era președintele României.

Ce deosebește cele două experiențe?
La ora sfidării, Traian Băsescu avea deja patru ani din cel de-al doilea mandat.
La ora sfidării, Klaus Iohannis e doar la al doilea an de mandat.
Cînd a fost sfidat, Traian Băsescu mai avea doar un an și ceva pînă la plecarea de la Cotroceni.
Klaus Iohannis mai are patru ani și ceva de mandat.

Cum se explică faptul că revolta Partidului Meu al lui Klaus Iohannis a fost mult mai repede decît revolta Partidului Meu al lui Traian Băsescu?
Uriașa diferență de legătură între Partidul Meu și Președinte în cazul celor doi.

În postdecembrism, au fost lideri care după ce-au ajuns la Cotroceni și-au păstrat influența în partidele care i-au suit în Deal. A fost vorba însă de partide create din nimic sau înflorite de liderii respectivi. Ion Iliescu a condus practic (dar fără a încălca fățiș Constituția!) PDSR-ul, cu înaintașul său FSN, timp de șase ani, între 1990 și 1996, deși era președintele României. FSN-ul a fost un partid creat de el de la zero. PSDR-ul a fost la început un sîmbure, dezvoltat ulterior în ditamai trandafirul sub puterea lui Ion Iliescu. PDSR a fost astfel un partid supus în mod natural celui care l-a făurit. Chiar și în perioada (atenție Klaus Iohannis, se spune perioadă, nu peroadă!) 2000-2004, cînd Adrian Năstase conducea PSD, Ion Iliescu a rămas cu putere în partid.

PD a fost la început partidul lui Petre Roman. Traian Băsescu l-a făcut partid de Guvernămînt. Legăturile lui Traian Băsescu în postura de președinte cu PD mai întîi și PDL mai apoi au fost cele dintre Părintele Creator și Creație.

Între Klaus Iohannis și PNL n-a existat nici o legătură.
În condiții misterioase, Crin Antonescu, președintele PNL, îl ia de mînă pe Klaus Iohannis de la Sibiu, îl botează PNL-ist, și, concomitent îl proțăpește prim vicepreședintele PNL, funcție special înființată pentru Klaus Iohannis. Una dintre acele decizii misterioase obscure, tipice ascensiunii Sistemului după 2004. În numele sloganului Dreapta are nevoie de un partid puternic, forță care să contrabalanseze puterea PSD și partea Stîngă, în vara lui 2014 PNL fuzionează cu PDL. Klaus Iohannis devine candidatul noului PNL la prezidențialele din 2014. El ajunsese președinte al PNL abia în mai 2014, după plecarea (tot misterioasă!) a lui Crin Antonescu. Din 2014 și pînă acum, Klaus Iohannis e președintele României. Spre deosebire de ceilalți doi foști președinți, n-are nici o treabă cu PNL. Între februarie 2014 și mai 2014 ca prim vicepreședinte n-a existat în viața partidului nici sub forma unei holograme. Cît timp a fost candidat, deși a avut parte de sprijinul partidului, dar și de odele cîntate la mandolină de Ludovic Orban, nu s-a implicat în viața PNL. N-a lipit afișe pentru PNL. Nu s-a luat la harță pentru PNL în studiourile TV, ținînd piept și moderatorilor ostili partidului. Absența minimei legături cu PNL a însemnat pentru Klaus Iohannis cea mai gravă slăbiciune a sa:

Lipsa de experiență în materie de politică reală din România reală.
Klaus Iohannis a fost lider al unei formațiuni fantomatice, hrănite cu fonduri din Germania. Unde să învețe el politică reală, politică românească? A fost primarul unui oraș de mentalitate nemțească, blagoslovit cu bani de Adrian Năstase, ca oraș capitală culturală a Europei. Ce înseamnă să administrezi Sibiul în materie de experiența de conducere? Nimic față de administrarea Capitalei! Nimic față de administrarea Vasluiului! Venea trîntit pe bancheta din spate a Mercedesului, singura mașină care avea voie, prin hotărîre a Consiliului local, să parcheze în piață, ședea o oră, două în birou, nu primea pe nimeni, după care pleca acasă, la somnul de după-amiază și la șeptic. Prin mînăriile Serviciilor secrete românești, simple filiale ale Serviciilor străine în România, Klaus Iohannis a ajuns președinte. Timp de șase ani a huzurit la Cotroceni. Și deodată, în vara lui 2020 și-a amintit că are la dispoziție un partid: PNL. Acest partid i l-a predat cu temenelele de rigoare, Ludovic Orban. Și Klaus Iohannis a transformat PNL în jucăria lui preferată. A rupt șira spinării acestui partid convocînd membrii Guvernului și pe premier la Cotroceni ca să-i scoată lui ciorapii cu dinții. A vorbit în locul miniștrilor Educației, Sănătății, Finanțelor. Mai ales în timpul campaniei PNL, marele PNL, n-a existat. A fost redus la rolul de Departament al Administrației Prezidențiale. Mult mai grav, total neștiutor al României reale diferite de România Generalilor gudurători, Klaus Iohannis a impus PNL o campanie electorală dezastruoasă. În anul de grație 2020, PNL a dus o campanie de Ceaușism al începutului de secol:

  • Ceremonii pompoase de inaugurare, cu domni bine hrăniți, în costume și cravată, coborînd din mașini negre și maimuțărindu-se cu mînuirea foarfecelui.
  • Ținerea de discursuri de la pupitrul plantat în mijlocul drumului.
  • Angajarea unor făgăduieli bombastice, toate vizînd viitorul de peste un deceniu, cînd românul de rînd se confruntă cu zăcutul pe holurile spitalelor neîncălzite, cu piețele închise, cu bisericile în care dădeau buzna, înarmați, milițienii lui Vela.
    În timp ce USRPLUS și AUR, partide racordate la România lui 2020, băteau România în lung și-n lat, vorbeau cu alegătorii de la om la om, liderii PNL, supuși lui Klaus Iohannis, plantau panouri cu Dezvoltăm România, organizau ceremonii bombastice. PNL-ului, partid viu, alcătuit din oameni care trăiesc în România reală, i s-au impus trăirile lui Klaus Iohannis din biroul de la Cotroceni;
  • Hăituirea Bisericii;
  • Reducerea temelor de campanie la antiPSD. Pe-Se-De, cum scrîșnea săptămînal Klaus Iohannis.
  • Închiderea școlilor și a piețelor.

Mult mai grav, Klaus Iohannis a impus PNL aroganța ciocoiască.
Măsurile de restrîngere a vieții individuale au fost impuse românilor cu bătutul piciorului în podea.
N-a fost o minimă empatie, o minimă trăire sufletească.
Nici un moment românii n-au avut impresia că măsurile sînt cerute de viață.
Ei au trăit cu impresia că ele sînt cerute de hachițele celui de la Cotroceni.

A venit dezastrul PNL în alegeri.
Absenteism incredibil, abia 25% din voturi, locul al doilea după PSD.

Dezastrul l-a avut drept responsabil principal pe Klaus Iohannis.
Klaus Iohannis nu și-a asumat nici o vină.
A aruncat întreaga vină pe PNL.

Sub acest semn l-a anunțat pe Ludovic Orban, președintele PNL, că PNL trebuie să-l propună drept candidat la postul de premier pe Nicolae Ciucă, omul său de încredere.
Prin Ludovic Orban PNL s-a revoltat.
Și lui Klaus Iohannis i s-a impus drept candidat Florin Cîțu.

Contrar așteptărilor, despărțirea lui Traian Băsescu de PDL n-a dus la nici o revoltă a băsiștilor în partid.
Traian Băsescu a pierdut pentru totdeauna PDL.
Traian Băsescu a înființat un alt partid: PMP.
La trei zile de la despărțire, pe 26 martie 2013 s-a înființat Fundația Mișcarea Populară.
Pe 23 iulie 2013, Fundația devine partid.

Va înființa Klaus Iohannis un partid al său, diferit de PNL?
Sau va pîndi momentul în care să-l răstoarne pe Ludovic Orban și să-și recupereze PNL?


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

22 comentarii pentru articolul „Ca răspuns la sfidarea din partea PNL, își va înființa Klaus Iohannis propriul partid?”

  • Atat va mai spun: uitati-va la privirea lui Gates. Vin vremuri de cacao. Ai nostri sunt praf. Ma retrag cu umilinta. See you in Hell!

  • Eu zic sa nu va agitati. Toata frasuiala din politichia damboviteana e doar de foaie verde. Totul e stabilit la mm in alta parte. Statutul de colonie nu ni-l ia nimeni!? Fiti optimisti, ieri a fost mai bine!

    • Haoleu, Cibule! Pai nu trebuie sa fii optimist ca intrara h-AUR-iții tai nationalisti în Parlament si vor rezolva problema?!
      Daca-mi zici 3 indivizi de la AUR pe care-i apreciezi, promit ca nu mai vorbesc cu tine țiganeste.

      • Fiecare vorbeste pe limba lui!

        • Nu, pretine, limba mea este doua: româna si franceza.
          Reformulez: zi-mi 3 indivizi de la AUR ca lumea, ca-i laudai pe auriti zilele trecute!

          • Nu vei fi niciodata francez. Si cocosii ti-o vor dovedi cu prima ocazie. S’il vous plais, monsieur! Iti spune ceva? Ce naiv!!!

          • Limba franceza e o laie limba ta. Aia te tolereaza inca. Toata lumea stie cat de xenofobi sunt the frogs, nici computer nu vor sa spuna, cica ii zice ordinateur. Mi-e mila de tine, zau asa!

          • Se vede ca esti paralel! Au trecut timpurile în care francezii îi tratau pe toti românii ca pe cei qui font la manche („s’il vous plaît!”). Pe medicii români îi apreciaza chiar foarte mult, pentru ca au avut timp sa se convinga ca acestia sunt mai buni decât ai lor. Îti spun ca unuia care stiu ca poti aprecia o confidenta: când am schimbat cabinetul pentru ca m-am mutat si am cedat lista de pacienti unui medic francez, am avut destui pacienti care m-au întrebat daca nu cunosc vreun confrère român la care sa se înscrie.
            La fel se întâmpla si cu meseriasii români, nu te mai prosti si nu fi anacronic!

      • Bey, daca tu-ti inchipui ca francezii aia care te baga-n seama acum, cand vor ajunge la fundul oalei te vor trata tot ca pe unul de-al lor, da-mi voie sa rid de naivitatea ta. Ma bucur Obor ca ii iubesti pe globalisti. Cu cat ii vei iubi mai mult, cu atat vei fi mai dezamagit cand vei vedea cum te vor privi in viitor. Si nu va dura mult, ciorba deja nu ajunge la toata lumea. Succesuri!

        • Mei, nu fi din nou apocaliptic! Deocamdata exista pot-au-feu pentru toata lumea. Si daca nu va mai fi, eu voi schimba meniul pentru ca-mi pot permite.
          Mai bine raspunde-mi la întrebare!

  • Sunt foarte curios cat de jos o sa cada Klaus. Pentru mine este deja perimat, sper sa vada si putinii fanatici cat de “mic” a inceput sa fie, ca sa citez din tov Petrov 👿

  • Jo napot kivanok, Jooo-haaa-nnnis. Admit ca ma intereseaza prea putin, spre deloc, daca o sa-si faca Iohannis vreun partidulet dupa ce nu va mai fi presedinte. M-ar interesa insa sa stiu, de exemplu, ce si cat ne va costa suportul UDMR pentru aceasta constructie de stransura, mosita zilele acestea de Iohannis. Ceva imi spune ca UDMR asteapta de ceva vreme sa-l rupa pe „micut”, dupa toate ofensele aduse de Iohannis celor de la UDMR. Problema este ca nu Iohannis v-a plati din buzunarul lui ma-sa, ci tot noi, cei nimeni in drum. Cat despre povestea cu razvratirea PNL-ului, am sa i-o trec Maestrului la capitolul wishful thinking. Daca ea ar fi existat, mandolina n-ar fi demisionat din functia de PM imediat ce i-a cerut-o rasnita din deal, si asta doar pentru a-i calma ofuscarea lui Iohannis dupa rezultatul dezastruos in alegeri. Altfel, sa spuna Iohannis danke schon pentru prezenta scazuta la vot. La o prezenta normala la vot, Iohannis si al sau PNL n-ar fi obtinut nici macar 20%. Nici nu-i de mirare ca Iohannis a tinut mortis ca alegerile sa se desfasoare in varf de pandemie, in ideea ca multa lume se va teme sa iasa la vot, ceea ce s-a si intamplat.

  • Dulapul (zis si KWJ) nu e in stare sa faca un partid. El e invatat, sa i se dea la cheie orice. E prea lenes, cand o sa simta cutitul la os (nu i mult pana atunci), o sa se tireze in Germania sa si intregeasca familia. O sa i ia locul primarul de Timisoara, care i o „versiune” mult mai sprintena (crede dracu ca el vorbeste romaneste la nivelul de acum,numa dupa stagiul de la casa de copii – lucrurile s mult mai sofisticate. Vedem aici scoala de spionaj nemteasca, meticuloasa, care si pregateste oamenii de influenta cu mult timp dinainte..). Revenind la pnl, pariez pe factiunea care si da seama ca, mai bine se lupta decat sa ajunga ca si Crin Antonescu. Sunt sigur ca va fi de ajuns ca sa l trimita pe troll acolo unde i este locul ( in Jermania langa ticu-so).
    Cateva cuvinte despre AUR. Au inceput sa fie prezentati la televiziuni. Descoperim oameni cu meseria lor (ingineri, profesori universitari, juristi, medici, etc), copti, pe picioarele lor. Vorbesc despre meritocratie ca si pozitie ocupata in structurile de partid. Aduc in fata oameni de calibru lui Florin Colceag (emisiunea de aseara a lui Cristache) care ne reveleaza ca aceasta miscare de emancipare a fibrei nationale este temeinic construita, un triumvirat format din: energia juvenila + intelepciunea celor consacrati deja + softul implementat de arta gandirii.
    Sunt semne bune, valul creste – mii de oameni care se inscriu zilnic in aceasta miscare de emancipare a natiunii romane.
    PNL, PSD, USR+, ar face bine sa inteleaga ce se petrece in jurul lor si sa prinda si ei valul. NU mai merge cu vrajeala!

    • Total de acord cu cele prezentate de Dvs. AUR e o formatiune politica izvorata nu din „spuma marii” ci din trezirea constiintei romanilor.

    • Deh, si bajetii din Padure au factiunile lor. Din pacate, aurarii sunt in minoritate. Agenda mondiala e dictata de globalisti. Calugarii suveranisti vor fi rapid exorcizati la Manastire. Unchiul Sam vegheaza. Si da, Trump a pierdut! Omul alb va fi noul om negru al secolului! Relaxati-va, nu aveti nici o sansa! 😈

  • ‘isi’
    ‘isi va’…
    ‘va’…
    nu pricep!,
    …adica in viitor?
    pai nu mai e loc! toate se au ocupat. :)))

    se e mai sanatos decat isi, adica ‘lipsa locurilor libere’ e el insusi un partid:)), insa el nu ‘face’:).
    atunci cind sistemul devine un sistem inchis, suma energiilor ramane constanta, iar ‘lipsa locurilor libere’ face, iata!, din sistemul politic un sistem inchis.

    problema cu ‘sistemul politic-sistem inchis’ e ca singura dinamica disponibila e Dinamica Intregului.
    de unde rezulta ca singura energie disponibila mai e doar aia a Radacinii!

    incet, dar implacabil, tot ce nu se hraneste cu Seva se va usca. si invers.

    cu toate ca opinia generala ar putea fi aia cum ca partidele care ‘sant’, conteaza, iata ca cel care e fundamental e ‘partidul care nu e, si care nu e pentru ca ‘n-are loc’, si n-are loc penru ca ‘toate sint ocupate’ :)))

    abia ‘partidul care n-are loc’ e cel care defineste ca fiind ocupate ‘toate locurile libere’,
    definind abia astfel Intregul,
    deci abia astfel, prin ‘ a nu avea’ loc!, se initiaza Dinamica Intregului.

    de-acum orice crestere a unui partid devine ‘crestere fundamentala, absoluta, iar fiecare descrestere devine fundamentala, adica absoluta.
    mai simplu: odata initiata Dinamica Intregului, traiesti sau mori!, iar spre care dintre astea doua te indrepti iti arata trendul pe care esti, cresti sau scazi, ca prezenta in Intreg.

    alegerile de acum pot fi numite ‘primele alegeri libere dupa ’89’ chiar pentru faptul ca sistemul politic a devenit, abia pe vremea asta, sistem inchis.

    cei care se hranesc papand direct din Radacina vor creste ca Fat-Frumos!

    • cea care s-a metamorfozat e chiar Definitia ‘sistemului politic’.
      iar ea, prin faptul ca e nou-nouta, ii declara expirati,
      separat de Revolutia Mondiala! care-i declara expirati pe incapabilii Civilizatiei,
      pe toti actorii politici care nu se hranesc cu Seva!

      astfel, fara legatura cu Revolutia Mondiala, paici s-a initiat o dinamica aparte: a Intregului!
      iar asta e tare interesant, pentru ca poate cizela exprimari capabile sa reziste si pe ,vremea Demolarii’, care e si vremea Revolutiei Mondiale, care e fix vremea vremurile pe care le petrecem.

      hainele potrivite Dinamicii Intregului sint cele Naturale. prin urmare Dinamica Intregului exclude cuvantul ‘Anti’ din vocabular.
      ar rezulta ca si aur ar trebui sa-si scoata cuvantul asta din vocabular. sintem cum santem fiind o parte a Naturii, insa fiind una cu Natura.
      omul nu e impotriva!, el doar e.

      ‘sintem asa cum am invatat de la Natura sa fim, si am invatat pentru ca Natura ne-a invatat.
      Natia asta s-a definit…la Brat cu Natura!
      noi…chiar nu ‘tinem’ la cuvantul asta pretios, Natie. ‘Natie’ e…doar numele pe care i l-am dat prieteniei cu Natura!
      sint vremuri in care se cade sa renuntam la numele pe care i l-am dat, prieteniei.
      insa prietenia ‘noastra’ cu Natura se cade sa fie asumata.
      ba chiar plenar!
      Da!, Natura e prietena ‘noastra’! de mii de ani!

      asta se cade sa fie…noua ‘definitie’ a Natiei:
      lipsa ‘definitiei’! :))
      iar asta e chiar tare!:)

      Natiile vor fi rase de fata Pamantului. Bravo!, daca asta e ‘dorinta’.
      a sosit…Vremea ‘prietenilor Naturii’!
      adica Vremea Radacinii!
      alegand Seva alegem Inima.
      adica fix ce s-a dorit paici de mii de ani!:)))

      cea care ne uneste e Seva. ni se cere sa ne Hranim cu ea sau sa renuntam la Inima.
      pare foarte complicat, poate ca asa o sa si fie:), insa indrazniti!
      Sorbiti din Intreg!

      • a venit vremea sa renuntam…chiar la ‘nume’.

        fara nume’, nenumiti!, asta e definitia noastra: lipsa definitiei!

        insa cea care ne defineste e Calea!, calea pe care alegem s-o urmam, iar ea e, de mii de ani!,
        Calea Radacinii!

        sintem neputinciosi sa fim uniti!
        nu-i nimic.
        Unu santem!, Sorbind Seva Radacinii!
        cea care ne uneste e chiar calea pe care ne petrecem…timpul: Calea Inimii !

        Calea pe care pasim e tesuta de Batranii Neamului!
        de mii de ani!
        si e tesuta…si sub Timp, insa mai ales dincolo de el!
        pe dorintele dorite in Inimile lor pasim, azi!
        Calea Vesniciei e calea pe care Batranii ne-au daruit-o.

        Sorbiti Intregul!, Hranindu-va cu Seva!
        Inima e patria ‘noastra’!

  • PNL sa -i tina isonul in continuare ca o sa aiba soarta PNTCD!
    E slab domnule!
    Cea mai fericita de rezultat este Ravasitoare.Cred ca si noaptea distinsul nostru prezident se misc pe ritm de pee see dee!Acum i-a iesit din cap!

    L-a lasat secukuritatea din brate!
    Nu i-au spus ca ultimile alegeri sunt bine slefuite, ca boborul e prostut ,dar nu chiar batut in cap!

    Maestre ce spuneti? Sekuritatea noua a dat rateu s-a nu a fost ascultata!?

  • Pana isi face KWI un partid, Rafila este bolnav, de de oare nu merge Ciolacu la Cotroceni cu propunerea ca PSD sa sustina ca premier pe Dacian Ciolos. Care va fi reactia presedintelui, a USR, a perceptiei publice? Are curaj Ciolacu?

  • Stimate domn
    Deși sunt un sas ca și Marele Reformator, nu l-am votat niciodată la cele 2 alegeri prezidențiale. Îmi este RUȘINE pentru că n-a făcut nimic pentru țara asta, doar pentru prietenii lui.
    Văd că nici acum nu pricepe că unul din motivele pentru care partidul MEU a ieșit pe locul doi este chiar el, iar celălalt motiv sunt restricțiile aberante impuse cu acordul lui.
    Era mai bine dacă pleca în Germania împreună cu familia lui și ca marea majoritate a conaționalilor noștri.
    O veche vorbă spune „Omul prost învață din greșelile lui, omul înțelept din greșelile altora”. Se pare că el nu învață nici măcar din ale lui.
    Acum mulți an am citit că „Cu inteligență poți să ajungi până la poalele dealului, cu înțelepciune ajungi în vârf”. Pentru a avea înțelepciune trebuie să ai și suflet, ori se pare că este deficitar la aceste capitole, altfel nu ajungea președinte.
    Din păcate nu este singurul sas cu aceste lipsuri, și pentru unul din străbunici mei, banii și averea erau cele mai importante lucruri. Dorința de îmbogățire și înțelepciunea nu sunt compatibile.
    Dacă totuși dorește să facă ceva pentru țara asta atunci trebuie să renunța la toți consilierii și prietenii actuali și să încerce să caute un om foarte înțelept (cum a fost Părintele Arsenie Boca) și să asculte de sfaturile lui.
    Degeaba se duce la biserică că nu s-a prins nimic din învățătura Domnului Iisus de el.
    În acest moment pe plan mondial dar și în România se duce o luptă acerbă împotriva Creștinismului (vezi recomandarea UE privind slujbele de Crăciun). M-a durut faptul că a fost de acord să se interzică/restricționeze pelerinajele de Sânta Parascheva, Sfântul Dumitru și Sfântul Andrei.
    Sper ca cuvintele Părintelui Ghelasie de Sfântul Dumitru, să fie profetice.
    Dumnezeu tolerează aceste lucru pentru că lumea trebuie să se trezească. Mai există oameni pentru care marele reformator este un sfânt.
    Dacă ne uităm câte voturi (nu procente) au luat candidații PSD, PNL și USR-Plus în primul tur al alegerilor prezidențiale de anul trecut și câte voturi au luat partidele acum, atunci constatăm că aceste 3 partide au primit puține voturi acum, însă PNL adică „partidul meu” nu are nici jumătate din voturile marelui reformator, asta deși le-a făcut zi de zi campanie electorală.
    Referitor la politica de susținere din partea PSD a Marelui Reformator prin votarea ambelor stări de urgență și a legii stării de alertă, PSD ori a arătat că este sluga Marelui Reformator ori a fost o strategie bine gândită în sensul că le-a dat lopata ca să-și sape singur groapa.
    Referitor la suspendarea și demiterea Marelui Reformator părerea mea este să se mai aștepte câteva luni (2-3) pentru ca și PNL să se dezică de el în rândul poporului să mai scadă numărul celor care îl idolatrizează și să crească numărul celor care sunt sătui de el.
    Poate uni își pun întrebarea de ce DUMNEZEU tolerează toate acestea. Răspunsul este pentru ca oamenii să se trezească la realitate și să nu mai creadă toate minciunile guvernanților. În momentul când se va fi atins masa critică atunci se vor produce o revoluție care va mătura actuala clasă politică incompetentă și mincinoasă.
    Nu doresc publicitate, motiv pentru care nu dau numele meu, dar pot dovedii cu „Abstammungsurkunden” din partea bisericii noastre că toți cei 8 străbunici ai mei au fost sași.
    Vă mulțumesc anticipat.

    Cu stimă,
    Un sas anonim.

  • Referitor la numirea lui Catu eu m-am gandit ca a fost facuta la misto. Referitor la KWI sa-si faca partid : nu-si va face deoarece : a) e complet incapabil sa mobilizeze pe cineva sa vina cu el si sa ceara sustinerea poporului ROMAN. B) Poporul ROMAN NU-L VA VOTA . P.S. : KWI sa zica mersi daca va mai avea curaj sa apara in public in Romania.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *