Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Ca și Nicolae Ceaușescu în 1989, Ludovic Orban crede că-l lucrează agenturile

Cine studiază, ca mine, enigmele Căderii lui Nicolae Ceaușescu din decembrie 1989, rămîne stupefiat de orbirea totală a fostului conducător. Un lider politic trebuie să fie conectat la realități cu miile de senzori ai lucidității. Evenimentele, faptele, fenomenele trebuie văzute ca avînd cauze complexe în plan social, economic, psihologic, moral.

Cînd izbucnește Criza de la Timișoara lui Nicolae Ceaușescu nu-i trece o clipă prin cap posibilitatea ca ea să se amplifice pe fondul nemulțumirii populare. Firește, lui Nicolae Ceaușescu i se raporta, nu numai pe filiera Securității, dar și pe filiera PCR, că românii trăiesc prost, că măsurile de austeritate secătuiseră fibra națională. El era însă convins că obiectivele sale mărețe – de la dezvoltarea economiei pînă la independența față de Moscova – fac să treacă în plan secund deficiențele tot mai mari din viața cotidiană. De aceea cînd izbucnește cazul Tokes el se grăbește să aleagă soluția reprimării, soluția de forță și nu soluția dialogului, a deschiderii spre realități, a înțelegerii dificultăților.

E convins că la Timișoara cauza tulburărilor se reduce la acțiunea agenturilor. Abia pe 20 decembrie 1989, la întoarcerea din Iran, aflînd că la Timișoara Criza nu numai că nu s-a încheiat, dar că, mai mult, a crescut, se gîndește tot mai mult la soluția politică. Soluția politică așa cum o vedea el – învechită, dogmatică – dar oricum alta decît soluția de forță. La teleconferința din 21 decembrie 1989 seara el cere activului de partid să treacă la dialogul cu muncitorii, să abordeze problemele vieții lor. Semnificativ pentru începutul Schimbării la față, rămîne replica dată lui Ioachim Moga, prim secretar al Județului Cluj, cînd acesta cere Stare de necesitate în județ:

Ioachim Moga: Clujul la aparat, tovarășe secretar general. Aş dori să ridic şi să vă rog următoarea problemă: dacă consideraţi că este necesar, noi v-am ruga, ca pentru cîteva zile să se instituie, totuși, starea de necesitate şi în oraşul Cluj.
Tov. Silviu Curticeanu: Nu este cazul. Să ia măsurile stabilite.
Voce de bărbat: Brașovul la aparat, tovarășe Ceaușescu!
Tov. Nicolae Ceauşescu: Vom analiza această problemă. Măsurile pe care le-am spus să le luaţi reprezintă mai mult decît starea de necesitate. Aceasta nu rezolvă problema. Problema este legată de a trece la mobilizarea partidului, la crearea detaşamentelor de luptă, la mobilizarea tineretului, a femeilor, a poporului. Aceasta este starea de necesitate, aceasta trebuie să fie starea de necesitate!”

Nevoia de esență pentru un lider de a fi atent la realități, de a găsi cauzele fenomenelor în adîncuri și, evident, de a da soluțiile profunde s-a manifestat și după 1990. Mineriada din septembrie 1991 a fost, evident, rezultatul unei Lucrături împotriva Guvernului Roman. Da, dar ea n-ar fi fost posibilă dacă Guvernul Roman și-ar fi dat seama că terapia de șoc la care l-au împins mulți, pentru a-l face să scoată din foc castanele pentru Ion Iliescu, a dus la o masivă nemulțumire populară.

Asistăm în ultimul timp la un Fenomen peste care nu se poate trece. Românii nu mai respectă regulile de distanțare socială. Explicațiile acestei realități trebuie căutate în cauze complexe. E înainte de toate obișnuința cu boala sau chiar cu moartea. Luni întregi românilor li s-a vorbit zilnic, deseori exagerînd, de Apocalipsa Coronavirus. La un moment dat tema a obosit și cu ea a obosit și teama. S-a ivit din exagerare evidentă, suspectată ca fiind diversionistă, indiferența față de pericol. Ceva asemănător militarilor din linia întîi a frontului. După cîteva zile de trăire a spaimei de moarte, vîzînd că totuși au supraviețuit, teama de a muri dispare prin ceea ce s-ar numi rutina pericolului. Acestei cauze trebuie să-i adăugăm iluzia întreținută de autorități că stînd în case două luni, lipsindu-se de cele mai elementare drepturi românii vor avea parte de o viață normală. Ei au descoperit însă că sacrificiul a fost inutil. Abia au ieșit din case și sînt amenințați că vor fi întorși la loc.
Pentru că – orice am spune – măsurile de distanțare socială, mai ales purtatul măștii, țin departe pe români de viața normală.

Să adăugăm acestor cauze și altele, ținînd de politica administrării dezastruoase a Pandemiei de către Guvernul Orban:

  • a) Compromiterea Presei prin contractele în virtutea cărora presa e obligată să exprime doar punctele de vedere ale Guvernului. Cum să creadă românii în semnalele de alarmă transmise de presă cîtă vreme în cazul Pandemiei Presa n-a apărut independentă?
  • b) Existența unor momente care au convins pe români că autoritățile știu că Virusul nu e periculos:
    Afacerea Sparanghelul, Petrecerea de la Guvern, hotărîrea prin care la 4 iulie ambasada americană a beneficiat de un număr nelimitat de persoane, deschiderea Păcănelelor, absența distanțării sociale în avioane.
    Raționamentul a fost simplu. Dacă păstrarea unui număr limitat de persoane la o sindrofie se explică prin nevoia de a evita contagiunea, cum se face că serbarea de 4 iulie a fost exceptată?
  • c) Sarabanda afacerilor cu echipamente sanitare. Anchetarea șefului Unifarm pentru mită în afacerile cu echipamente sanitare, dezvăluirile privind afacerile cu cele 15 milioane de măști au semnalat românilor că atmosfera de Pericol poate fi o șmecherie pentru îmbogățire.
  • d) Lipsa de transparență în Raportări, cenzurarea adevărului, secretomania în privința Grupului de Comunicare Strategică.
  • e) Campania împotriva CCR și a Avocatului Poporului dusă de Guvern. Dacă pericolul e mortal, dacă e Apocalipsă, Guvernul ar trebui să se preocupe exclusiv de lupta cu Pericolul și nu de combaterea adversarilor politici.

Sînt cîteva din cauzele fenomenului numit Relaxare înainte de vreme.
Un politician caută aceste cauze și le găsește soluții.

Cum le explică Ludovic Orban?
Răspunsul ni-l dă un interviu luat duminică seara de B1Tv:

Ludovic Orban: Din păcate, ne confruntăm cu o campanie foarte ciudată.

Realizator: Asta voiam să vă întreb, ce s-a întîmplat, ce s-a schimbat de un număr tot mai mare de persoane renunță la respectarea acestor reguli, minimalizează atunci cînd nu neagă de-a dreptul această pandemie.
Ludovic Orban: Există un adevărat bombardament de informații false, negaționiştii, cei care neagă existența virusului, cei care… de-ăştia care sînt promotorii teoriei conspirației. O mulțime de lansatoare de astfel de mesaje pur și simplu transmit foarte intens și foarte bine gândit acest set de mesaje, care instigă lumea să nu respecte niște reguli care sînt respectate în mod firesc.

Realizator: Cine sunt lansatoarele astea, domnule prim-ministru?
Ludovic Orban: Multe tipuri de lansatoare. Credeţi că s-a născut mitingul din Piaţa Victoriei din senin? A fost pregătit, sunt nişte pagini, site-uri de pe care s-a făcut mobilizarea la miting.”

Parcă l-am auzi pe Liviu Dragnea vorbind despre mitingul din 10 august 2018!
Sau pe Nicolae Ceaușescu invocînd agenturile!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

35 comentarii pentru articolul „Ca și Nicolae Ceaușescu în 1989, Ludovic Orban crede că-l lucrează agenturile”

  • „Îi așteptăm în spitale, unde avem și lumânări! Nu putem lupta cu prostia, ignoranța și conspirația, cu indolența, nesimțirea și iresponsabilitatea”. Mesaj dur al unui medic care conduce un „spital Covid”
    .
    Dr. Cristian Oancea
    Spitalul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara s-a remarcat prin schemele sale de tratament foarte eficiente în pandemia Covid-19, traduse într-o rată mare de vindecare. Managerul spitalului, dr. Cristian Oancea, transmite un mesaj aspru către cei care încă mai cred că acest virus nu există sau nu e periculos.
    .
    Într-un interviu pentru Opinia Timișoarei, Cristian Oancea face o afirmație uluitoare: în jur de 70% dintre pacienții din ultima aperioadă cred în teoria conspirației! Deci, 70% dintre cei infectați cu Covid, nu suferinzi de alte boli! Așadar, Covidul e pe ei, dar ei continuă să spună că așa ceva nu există!
    .
    Dr. Oancea spune că medicii sunt dezarmați, pentru că „munca lor s-a dus pe apa Sâmbetei”. În acest context, el le transmite un mesaj dur celor care se hrănesc cu teorii conspiraționiste: „Îi așteptăm în spitale, unde avem și lumânări”.
    .
    La Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara – „spital Covid” – mai sunt libere doar câteva paturi pentru a primi bolnavii infectați cu SARS-Cov-2. Și Spitalul CFR din Timișoara, unitate suport, se apropie de capacitatea maximă, primind în ultima vreme tot mai mulți pacienți cu forme ușoare ale bolii.
    .
    Managerul spitalului, Cristian Oancea, a dat exemplul unui pacient din Terapie Intensivă care a refuzat tratamentul cu Remdesivir, reproșându-le medicilor că „vor să facă experimente pe el”!
    .
    „La «Babeș» mai avem 6 sau 7 locuri libere, dar este o dinamică continuă, pentru că ne ajutăm cu colegii de la Spitalul CFR, care preiau cazurile asimptomatice sau ușoare. La noi, Terapia Intensivă este plină, sunt 4 locuri și toate sunt ocupate. Sunt pacienți care cred mai mult în teoria conspirației decât în tratamentul medicamentos. Avem în Terapie un pacient care a refuzat tratamentul cu Remdesivir, ne-a spus că nu vrea să facem experimente pe el. Din păcate, acum este la Terapie Intensivă și nu putem decât să-i dăm tratament suportiv”, a declarat Cristian Oancea pentru Opiniatimisoarei.ro.
    .
    Medicul spune că tot efortul depus până acum este anulat de iresponsabilitatea unor oameni, cărora le transmite un mesaj dur.
    .
    „Va fi din rău în mai rău. Cam 70% sunt adepții teoriei conspirației. Nu avem cu cine să luptăm. Suntem dezarmați. Toată muncă noastră s-a dus pe apă Sâmbetei. Pacienții au refuzat tratamentul susținând că nu vor să facem experimente pe ei. Nu mai avem arme. Nu te poți lupta cu prostia, cu ignoranța și cu conspirația, cu indolența, cu nesimțirea, cu iresponsabilitatea. Nu ai ce să-i mai faci. Îi așteptăm în spitale, unde avem și lumânări. Ei cred că se fac bine de la natură. Avem pacienți relativ tineri, între 50 și 70 de ani”, a adăugat medicul Cristian Oancea.”

    • Iata ca avem si noi CIOCLUL APOCALIPTIC al blogului! :)))
      Pai raspunsul la postarea asta panicarda se regaseste chiar in textul ei: ”ne ajutăm cu colegii de la Spitalul CFR, care preiau cazurile asimptomatice sau ușoare”.
      Pai cine va pune bai idiotilor sa tineti spitalele ocupate cu cazuri asimptomatice sau usoare???
      Ca nici o tara din Europa nu interneaza asimptomatici!!
      Taranusule semitembel, stiu ca nu poti gandi cu capul tau, dar las-o mai usurel.
      Mamica ta iubita, Nikola!:)))

      • Pentru ca nicio tara din Europa nu are atâtia asimptomatici tembeli ca tine!

        • Asta ce a fost? Raspunsul unui taranus incredibil de prost, la o intrebare imaginara??
          Singura intrebare din postarea mea era cu ”cine”, numai un taranus ingalat poate raspunde cu ”pentru ca”.

  • Iote c-a mai aparut un ion, scris cu i mic, ce-i drept.. Chiar daca nu am ce sa comentez la postarea lui de azi, fac precizarea ca sa nu existe confuzii pe viitor.

  • Agenturili si Binomul nu sunt una si aceeasi entitate ? Intreb si eu.

    • Agenturili sunt p-afara, binomul e o extensie a lor in Romanica. Ceausescu se referea la agenturi straine, in tara era prea bine consolidat ca sa aiba localnicii vreo sansa singuri.

  • În întreaga lume, decidentii au facut greseli în gestionarea crizei Covid 19. Astazi au zis una, mâine au zis alta, astazi au facut una, mâine au facut contrariul. De ce?! Pentru ca omenirea se confrunta cu pandemia cauzata de SARS-CoV-2, virus prea putin cunoscut si pentru ca, de regula, politicienii sunt niste ignoranti si niste cacaciosi care au avut, de data aceasta, ocazia sa-si dea arama pe fata mai mult ca niciodata.
    .
    A scoate însa în evidenta doar greselile guvernantilor si a minimaliza efectul actiunilor concertate de a raspândi în mod insistent teoriile conspirationiste este o mare greseala!
    .
    P.S. Daca nu ma-nsel, parca s-a demonstrat pâna la urma ca Ceausescu nu a gresit prea mult când credea ca-l „lucreaza agenturile”… Si agenturile, de fapt, pe lânga nemultumirile ajunse la disperare ale românilor.

    • Nu te înșeli. Chiar îl lucrau agenturile și sunt aceleași agenturi care acum au scăpat un virus din laborator pentru a instaura o dictatura globală, adică masoneria mondială, asasinii economici sau cum vrei să-i numești.
      Soros, Bill Gates, din ăștia…

      • Pai atitudinea guvernului,si a guvernelor este atat de idioata incat va face ca teoriile conspirationistilor sa devina Adevar Absolut,masurile guvernului roman,parca vor sa impiedice lupta anti Covid,sa o compromita nu sa o sprijine.

        • Parca guvernu PNL i blat cu conspirationistii,guvernu vine cu o megacretinatate de lege facuta n baie,iar conspirationistii urla”uite noi avrm dreptate” si vin cu argumentul valid al cretinatatii guvernamentale.Vazand cretinatatea legislativa a PNL lumea i crede pe conspirationisti,si orice idee de a crea o lege normala la cap a carantinarii(dupa model European) este compromisa total.Si atunci ma intreb oare,nu cumva PNL si conspirationistii anti Covid au blat sau sunt mana in mana?

          • Despre ce conspiratii vorbiti mah? Despre critica Legii criminale a carantinei care stabileste ca pe baza unei „suspiciuni” poti fi saltat din casa si internat intr-un spital pe termen nedefinit ?
            Ca familiile pot fi separate si izolate tot pe baza unei simple „suspiciuni”.
            Ca minorii pot fi luati de langa parinti si incredintati serviciilor sociale fara a se lua in vedere posibilitatea de a fi dati in grija unor eventuale rude apropiate ?
            Ca ti se pot sechestra bunurile tot pe baza unor „suspiciuni” ?
            Daca incerci sa exprimi o parere contrara si arati gravele derapaje de la respectarea drepturilor fundamentale ale omului, apare „suspiciunea” ca esti conspirationist ?
            Dar persoanele care-si plang mortii, pacienti non-covid, carora nu li s-a acordat ingrijire medicala de urgenta si au fost lasati sa moara cu zile pentru ca testul Covid nu a venit decat dupa 2 zile. Sau cei care internati fiind pentru o interventie de urgenta care au fost depistati ca aveau si covid si au fost transferati in spitalele desemnate pentru Covid si li s-a aplicat doar tratament anti-covid fara sa li se faca interventia urgenta de care de fapt aveau nevoie, Si astia sunt conspirationisti. Sau poate mint nu-i asa? Ca ar fi mai simplu pentru mintile spalate pe creier sa creada asta decat sa accepte ca au cautionat niste criminali.

          • Legea nu este doar criminala,domnu Ion,legea este megacriminala,este o lege gandita de niste minti bolnave,de niste oameni care ar trebui internati la o clinica de dilii.Totusi exista si un pericol al Covid ului,nu se poate spune ca pericolul nu exista,sau ca boala asta nu e periculoasa,eu insa ma tem ca aici se incearca niste jocuri,aici sunt doua extreme,cei cu legea asta nazista,megacriminala,demna de doctor Mengele si de Hitler,si cei care spun ca acest Covid nu exista,gen Catarama,ambele extreme sunt periculoase,iar o lege cretina ca asta”i ajuta”tocmai pe cei gen Catarama (pe astia i denumesc conspirationisti)care spun ca virusul nu exista,si ca nu trebuie sa ne protejam de el(adica trecem de la o extrema la alta,de la Arafat la Catarama,ceea ce nu e bine).Ideala este o cale de mijloc,trebuie sa fim constienti ca pericolul exista,si ca o minima precautie este necesara,dar nu trebuie venit cu legi naziste precum cea de acum(o oroare).

          • Conspirationistii in viziunea mea nu sunt cei care critica oribilitatea asta de lege,cei ce critica,si vor desfiintarea aceste crime legislative sunt oamenii normali din aceasta tara.Conspirationistii la care ma refer,sunt cei gen Catarama,cei care zic”nu i nici un virus dom le,ce sa ne protejam,las totu la liber”,iar cine scapa, scapa,cine nu,nu.Una i una,alta i alta.

          • By the way,Catarama,inainte sa devina mare voce antiguvernamentala,era mare liberal,acum e imputriva lor,mi se pare ciudat,eu stiu ca lupu schimba paru dar naravu ba,chiar o fi anti Iohannis si anti Orban,fostii lui colegi,sau prin spate au alte intelegeri? Oricum nu mi inspira incredere.

          • impotriva

          • Altfel tot ce spune domnul Ion este perfect adevarat,insa eu vreau sa inteleg niste dedesupturi mai profunde,ce se vrea cu asemenea porcarii de fapt? Simt ca e vorba si despre niste manipulari sinistre,in fine.

          • Era povestea celor doi faliti care au ajuns intr un sat si s au gandit sa faca bani de pe urma oamenilor de acolo.Primul falit are ideea de a imprastia cu rahat,noaptea prin tot satul,iar cel de al doilea dimineata vine cu propunerea in fata satenilor,ca el va curata rahatul satului contra cost,satenii il platesc,asta curata rahatul,dupa care imparte banii castigati din curatarea rahatului,cu primul falit,cel ce imprastiase noaptea rahatul in sat.Intrebarea care mi o pun,nu cumva PNL cu legea cretina nazista,este falitul care imprastie cu rahat(legea nazista)satul(Romania),apoi vin opozantii conspirationisti care curata rahatul(legea nazista) de pe satul Romania,primind ceva la schimb(voturi,influenta),dupa care opozantii conspirationisti si PNL istii ,se intalnesc si impart castigul(voturi,influenta,bani) obtinut de pe urma satului(Romania)??? Ma intreb???

          • tudy,
            Bineînteles ca si eu m-am referit la conspirationistii care sustin ca noul coronavirus nu exista, dar…
            Din propria-mi experienta îti spun ca „domnul Ion” are obiceiul sa rastalmaceasca spusele celor cu care intra în dialog, sa-i atace în mod „negrobian” (cuvântul l-a inventat dumnealui, ca în DEX nu exista) spunându-le ca „au mintile spalate pe creier” (alta inventie de clasa de-a dumnealui), ca apoi, tot el sa aiba pretentia sa-i vorbesti politicos.
            .
            E greu, sa te pui cu cei care-si aroga calitatea de unici cunoscatori ai adevarului, mai bine lasa-l în plata domnului pe „domnul Ion”!

          • Mda, vad mai sus ca a postat cineva cu numele Ion scris cu majuscula. Eu vorbeam despre distinsul ion, ca sa înlatur confuzia.

          • Vezi geo ca ai incurcat borcanele, aia cu negrobian eu ti-am spus-o, sunt cuvinte folosite in limbajul colocvial , chiar daca nu apar in dex, iar “au mintile spalate pe creier”, nu am folosit-o niciodata, este o minciuna ordinara!!!
            Mai putina iarba si liniute, tinere, ca te trezesti ca Alice in tara minunilor!!!

          • In plus trebuie sa tii cont de context, din doua variante, daca una e grobiana si una nu e grobiana, o poti denumi pe cea de a doua ca fiind

          • ..varianta negrobiana!

          • … plin blogul de I(i)oni…
            Iar faci pe desteptul Ioane, când vezi foarte bine ca oricine va putea confunda! Nu-i nicio „minciuna ordinara”, rectific, tu erai omniscientul care invennteaza cuvinte si ion este cel care mai sus a zis „mintile spalate pe creier”.
            Daca unul dintre voi nu posteaza cu alt nume, mereu veti fi confundati unul cu celalalt!

      • Eu tot ma intreb mai Cristian,daca Trump e asa un vajnic luptator impotriva Ocultei Mondiale,si fiindca e presedinte si are imunitate,de ce nu iese sa spuna”uite stiu ca Soros si Gates si Democratii au lucrat in China cu aia sa fabrice nenorocirea asta care distruge SUA si sa ma dea pe mine jos,si pot dovedi asta” ❓ ❓ ❓ In momentul ala i ar rupe pe toti ar iesi lumea in strada pentru el nu impotriva lui.Daca e cum zici Cristian,inseamna ca de fapt China este soldatul lui Soros si a lui Gates,si al Democratilor,si atunci ce rost are sa te iei de soldat,cum face Trump cu China? Nu mai bine te iei de comandanti? Presupunand ca ai dreptate Cristian.Ma intreb si eu asa retoric?

        • Si daca Trump tace in legatura cu Soros,Gates,Deep State,Democratii Americani de frica ca astia l ar face sa aiba soarta lui Kennedy sau Nixon,nici asta nu imi inchipui,ca daca lui Trump i ar fi frica de acest Sistem al astora de mai sus,ar fi stat in banca lui si ar fi jucat globalist,nu ar fi facut tot acest taraboi cu „America first” si SUA impotriva globalizarii,cum face el.Si atunci de ce tace in legatura cu astia,si ataca doar China,daca China,cum spun conspirationistii trumpisti,este doar sluga,sau soldatul in slujba globalistilor de tip Soros,Gates,Democratii Americani,Globalistii financiari? De ce ataca soldatul si nu se ia de sefi,de comandanti(Trump),mai ales ca el stie,ca sefii,comandantii globalisti i vor lui capul mai mult decat chinejii? Daca i este frica de comandatii astia globalisti,de ce se mai opune lor(cu vorba),si nu sta linistit atunci? Ma intreb si eu.

          • tudy,
            Eu am auzit una conspirationista tare de tot!
            Cica Guvernul asta Mondial Ocult este alcatuit din hibrizi rezultati din încrucisarea genelor umane cu cele ale unor civilizatii extraterestre care exista pe Pamânt de multa vreme si de a caror existenta nu sunt straini sefii marilor puteri. Ha, ha!
            .
            Cristian, care este mai bine informat în domeniu, ar putea sa ne lamureasca. Daca vrea.

        • Nu China, prietene..ce înțelegi tu prin China?
          Dacă masoneria americana globalista trage niste sfori ca cineva sa scoată un virus periculos dintr-un laborator chinezesc se cheamă că China s-a înțeles cu Bill Gates sau cu Soros?
          Ți-am mai spus, te preocupa prea mult Trump, în loc să te preocupe întreaga scena ceea ce se pune la cale.
          Trump are de câștigat o campanie, nu să facă pe deșteptul.
          După ce o câștiga, s-ar putea sa o de-a cotită ca Iohannis și atunci la ce bun să te iei la trântă cu Fiara? Think about it!

  • Ce am obtinut la 30 de ani dupa Ceausescu?
    Mancare multa si proasta, centrale de apartament, masina ptr. fiecare familie si granitele libere.
    A, si acces la internet unde sa ne injuram intre noi.
    La schimb am dat toate resursele tarii, am demolat toata industria, ca daca n-ar fi China nu am avea o cana din care sa bem apa.
    Educatia e la pamant, de aia am ajuns palmasii europei.
    Clasa politica e o jale, mai nou au idei nazi de subjugarea populatiei.

  • Iohannis si PNL au folosit tot timpul minciuna si manipularea, altfel nu se explica cum cetatenii i-au dat inutilului Iohannis un nou mandat.
    PSD a fost fricos, nu trebuia sa voteze nici un „guvernul meu”.
    Daca primul guvern pus de Iohannis „guvernul zero- Ciolos, tara a stat pe loc, plutind in deriva, acum cu „Orban I” ne scufundam. Citu imprumuta ziua si miliardul.
    Tara e condusa de o adunatura de impostori mincinosi.

  • Asa cum bine puncteaza Maestrul, aici nu este vorba de negarea / minimizarea pericolului…nicidecum. Pur si simplu e vorba de a opta intre a-ti duce viata dincolo de teama sau a te lasa consumat de aceasta.

  • Istoria se repeta ciclic, si nimeni nu este dispus sa invete ceva. Nici din evenimentele mai vechi, dec 1989, nici din cele de azi: Belgrad, Ierusalim.
    Zilele lui Orban sunt numarate. El nu intelege logica politica simpla: cu cat se agata mai mult de putere, cu atat vor scadea in intentiile de vot -a nu se confunda cu sondajele masluite care le gadila orgoliul. Diversionistii de la PSD stiu acest
    lucru si au folosit reteta cu mult succes in mai multe randuri. Betia puterii si lacomia sunt foarte mari.
    Ieri, televiziunile de stiri au plimbat, de la una la alts Sfintele moaste: Arahat a trecut dim tv in tv si a spus nimic. Acest impostor nu e nici virusolog, nici epidemiolog, nici nimic. Doar ca are impresia ca este in posesia pietrei filozofale.

    • Arafatu i bivolu de sacrificiu,capul lui Motoc,toti ne am prins de faza,mai putin el Arafatu.

  • Zisele lui Orban de la B1tv de aseara semanau cu un cantec de lebada…Plasa minciunilor guvernamentale s-a intins prea mult si a suferit o avarie iremediabila concretizata in neincrederea populatiei. Ei au vrut la guvernare unde palaria-i prea mare pentru purtator! Din lectia trecutului nu au invatat si inteles absolut nimic!
    Daca l-ati fi ascultat pe TB,in acelasi interval orar la un interviu in emisiunea dnei Lili Ruse, ati fi constatat ca exista deja o lege privind gestionarea pandemiei si pe care guvernul a ignorat-o.Legea existenta trebuia doar ajustata pentru a fi in concordanta cu prevederile constitutionale si deciziile CCR.
    Frenezia raportarilor haotice au transformat Romania intr-o tara izolata, nefrecventabila. Interventiile televizate frecvente ale lui Arafat sunt lipsite total de profesionalism.
    Locul „agenturilor straine” a fost luat de mass-media miluita si total neprofesionista care panicheaza populatia cu imagini si reportaje editate. Te ia rasu’-plansu’.
    Informatia populatiei este preluata de pe internet unde har’ Domnului ai de unde citi si alege. Sincer, neamul asta romanesc rabda-rabda,dar si cand explodeaza”mamaliga” mascata si distantata fizic…
    Incepand cu dacii liberi „cei mai vestiti dintre traci” neamul asta a luptat pentru libertate, dar sa te inchida in casa sau in spital „pour les fleurs de coucou” e prea de tot si dupa cum se vede fara niciun efect!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *