Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

Ca și Nicolae Ceaușescu, Klaus Iohannis pune Armata să se implice în problemele civililor

Potrivit Mediafax, aflat la Cluj, miercuri, 8 aprilie 2020, ministrul civil (cel puțin oficial, în Regimul Iohannis, nu bag mîna-n foc că toți demnitarii sînt civili) al Sănătății a anunțat militarizarea unor spitale civile:

„Acolo unde nu face faţă un management civil, cum a fost şi la Suceava şi la Deva, avem manageri civili care şi-au dat demisia după o săptămînă. Ori este o lipsă de autoritate, ori imposibilitatea de a-şi aplica planul de management și ne-a făcut să mergem pe un management al unor medici militari, în condiţiile în care rigurozitatea, păstrînd circuite civile, este cea care va da şi un management corect”.

Cazul Suceava n-a fost, așadar, o întîmplare.
A făcut parte dintr-o politică, să-i zicem pas cu pas, a Guvernului PNL condus de Ludovic Orban de militarizare a Sistemului de sănătate.

Motivul acestei politici angajate de regimul Iohannis?
Ne răspunde, ministrul zis și civil al Sănătății:

„Rămîne ca după tot acest management militar să putem acorda asistență medicală de specialitate și de specialitate tuturor pacienților”.

Indiscutabil, în managementul unor spitale s-au descoperit mari slăbiciuni. Urgența din bătălia cu Pandemia reclamă o soluție rapidă în materie de îmbunătățire a organizării. Medicii militari aduc cu ei, desigur, mai multă disciplină în respectarea procedurilor.

Situația e temporară și după opinia mea ar trebui evitată pe cît posibil.
Din acest punct de vedere, mă așteptam ca Nelu Tătaru să înfățișeze apelarea la Armată ca o soluție de forță majoră. Era obligat la așa ceva de mai multe aspecte ale realității:

1. De însăși condiția sa de ministru al Sănătății. Domnia sa e ministrul Sănătății și nu al Apărării Naționale. Prin urmare de managementul spitalelor răspunde domnia sa și nu generalul Nicolae Ciucă. Dibăcia de ministru al Sănătății constă în găsirea managerilor civili ai spitalelor cu probleme, și nu în apelarea la Armată. Nu de alta, dar un astfel de exemplu, urmat de alți miniștri, peste domenii în care se manifestă probleme de management să ducă la punerea unor directori militari și la Filarmonică (avem doar Corul Armatei) și la Televiziune (avem doar Ora Armatei), ba chiar și la ziare (n-avem noi un Trust al Armatei, în care semnăturile încep de la colonel în sus?!) Soluția de a apela la Armată ridică o chestiune acută:

Dacă pentru a rezolva o problemă dificilă din Sistem, ministrul Sănătății, în loc să se zbată pentru a rezolva problema prin soluții civile, se adresează Armatei, atunci de ce mai e nevoie de un ministru al Sănătății? Să fie înghițit ministerul Sănătății de ministerul Apărării Naționale, și să avem un general ministru peste cele două domenii. Și cum și în alte ministere se pot ivi probleme în perioada stării de urgență, să se contopească toate ministerele într-unul singur, condus evident de Nicolae Ciucă.

2. Din spitalele conduse de militari, din cel din Suceava, îndeosebi, vin semnale despre comportamentul de Moș Teacă al militarilor puși să conducă. Nu mă miră. După înscăunarea la Ministerul Sănătății ca secretar de stat, generalul-maior în rezervă Ionel Paul Oprea, fostul şef al Direcţiei Medicale a Ministerului Apărării Naţionale în perioada 2016-2019, un colaborator scrie pe cristoiublog.ro că șefii Direcției medicale sînt practic securiștii medicilor militari, le-a ținut ditamai profesorilor universitari o lecție despre cum e el Napoleon al Crizei de Sănătate. După care a descins la Suceava, să le arate el civililor ce înseamnă coborîrea din pod a milităriei. Că militarii sînt așa cum sînt e treaba lor. De aia societățile democratice îi țin în cazărmi, Dar e treaba presei, a societății civile, a opoziției de a le atrage atenția că în civilie nu-i ca la cazarmă, că nici medicii, nici asistentele nu sînt ordonanțele lor, ca să le pună să frece podele și să facă ordine în dulapuri, dînd curs unei porniri tipice de Moș Teacă.

3. Apelul la Armată pentru se implica în problemele lumii civile poate duce la cel mai grav lucru într-o țară ca România:
La discreditarea Armatei!

Nelu Tătaru, un răsfățat al presei și poate pentru că e mai puțin lătrător electoral decît colegii săi de partid, s-a născut în 1972. În decembrie 1989, avea doar 17 ani. Un puștan în materie de dibuire a lumii din jur. Dacă ar fi fost matur în decembrie 1989, și-ar fi mușcat limba înainte de proclama Armata drept salvatoarea Sistemului de Sănătate din România. Asta deoarece, în decembrie 1989, un alt politician, poate mult mai talentat decît el, pe numele său Nicolae Ceaușescu, apela la Armată pentru a soluționa o Criză politică. Rezultatele s-au văzut. Și nu atît în faptul că regimul Ceaușescu s-a prăbușit cu huiet, nici în faptul că însuși Nicolae Ceaușescu a fost victima acestei nerozii, nici în faptul că generalii care au comandat la Timișoara, precum Stănculescu, au făcut închisoare, ci în faptul că Armata s-a discreditat pentru mult timp în postdecembrism prin implicarea într-o afacere strict civilă. Desigur, militarizarea spitalelor se deosebește fundamental de militarizarea intervenției pentru restabilirea ordinii la Timișoara. Prin anumite note însă , această militarizare poate duce la discreditarea Armatei. De altfel, acest proces a început prin scoaterea Armatei cu tehnica de luptă pe străzi. Deocamdată., în afară de imaginea penibilă a popîndăilor în uniformă ieșind din gaura turelei, ca la parada de 23 august, imaginea Armatei n-a fost pusă la încercare. Acum militari patrulează alături de Poliție, pe post de Miliție, pe străzi. Nu s-au înregistrat incidente în care militarul să fie dezarmat de huligani. Dar nici mult nu mai e.

În spitalele militarizate, potrivit mărturiilor care răzbat cu greu în presa noastră miluită, s-au ivit și sînt pe cale de a se dezvolta conflicte între conducătorii militari și subordonații civili. Din cîte s-a aflat pînă acum originea conflictelor stă în aroganța de Moș Teacă a militarilor. Îmbătați și de elogiile neroade făcute de miniștri precum Nelu Tătaru, veniți în aceste spitale convinși că sînt salvatorii națiunii, că au fost chemați la disperare, că fără ei totul se duce dracului, militarii umilesc în dreapta și-n stînga.

Nimic nu e mai ușor decît de ridiculizat un militar, mai ales cînd e din neamul lui Moș Teacă.
Există riscul prin urmare ca din experiența stării de urgență Armata să iasă cu imaginea boțită rău.

Acest editorial a apărut în ediția online a cotidianului Evenimentul Zilei.

Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

37 comentarii pentru articolul „Ca și Nicolae Ceaușescu, Klaus Iohannis pune Armata să se implice în problemele civililor”

  • Militarii iau în primire sarcini pentru ca nu pot refuza! Le iau pentru ca civilii eșuează de mai multe ori și rămân fără soluții. La sifonarea armatei actuale contribuie oameni precum dumneata care nu se pricep sa faca nimic practic pe timp de criza si stau pe canapea reiuand obsesiv aceleași ticuri verbale, gen „Moș Teaca”. Nu mai am nici-o speranța sa va reveniți! Sunteți un „Moș Peniță Rupta” al presei românești. Mi-e mila! România este aici pentru ca 10% fac ceva și 90% comentează ce fac ceilalți.

  • Va spun eu cum sta treaba la cluj este doar o opinie personala,eu cred ca Iohanis a dat comanda sub semnatura lui,ar trebuii cercetat aceasta problema.

  • Ne mor parintii si bunicii. Pensionarii, adica. 😥
    Mai mor si persoane tinere care au diferite boli. 😥
    Destul de convenabil pentru toate guvernele din lume care au o populatie îmbatrânita si care au, sau urmau sa aiba probleme mari cu plata pensiilor si cu tratamentele costisitoare ale asiguratilor. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

    • Un grup de savanti din Hong Kong au avertizat asupra riscurilor consumului de lilieci cu potcoava si a altor specii in China,si in alte zone,se preconiza ca liliecii cu potcoava sunt purtatori de coronavirusi periculosi care pot trece oricand la oameni,asta se intimpla prin 2007,totusi obiceiurile ciudate alimentare au persistat in zona,si uite ca de la liliac virusul a trecut la om asa cum acel grup de savanti avertiza de atunci.Asta e ,siluim Natura ,si uite in final Natura a gasit ac de cojocul nostru ,al speciei infumurate si inconstiente numita Om.Sigur putem da vina pe chineji,pe rusi ,pe americani,pana la urma suntem vinovati toti,ca si specie.Vina chinezilor este una alimentara,nu tot ce exista se mananca,dar asta nu inseamna ca trebuie sa cerem razbunari cum face Trump,ci sa invatam ceva cu toti din nenorocirea asta.Azi noapte ,aerisind casa auzeam pe geam,trilurile variate ale diverselor specii de pasari in timp ce,”arestat la domiciliu” de mama Natura,trageam pe nari cel mai curat aer pe care l am respirat de mai bine de 30 de ani,in timp ce inaripatele cantatoare dadeau cel mai impresionant concert al naturii,o oda adusa Naturii,cea care a pus obraznica si aroganta fiinta numita Om,la respect.Si atunci,ce valoare au milioanele de soldati ai lui Putin,Trump,Xi si miile lor de focoase nucleare,tehnologia noastra grozava,banii nostri nemasurati,averile noastre,nimic ❗ In fata cantecului inaripatelor cantatoare,ce preamaresc Natura,si planeta noastra ce intra in Primavara,noi oamenii suntem NIMIC.Omul specia obraznica si sfidatoare este arestata la domiciliu,pedepsita de Natura pentru aroganta ei nemasurata,de ase crede stapina Pamantului,care poate trai miliarde de ani,foarte bine,fara noi,noi suntem nimic pentru acest Pamant,noi microbii insignifianti ce traiesc pe acest pamant.Vom exista in continuare pe acest Pamant doar daca vom invata ceva din aceasta nenorocire,daca nu,vom continua pe acest drum,si vom fi pomeniti ca si dinozaurii,de o civilizatie succesoare,poate mai intelapta ca noi.

  • Lucrurile „clarificate” de Covid19
    1. SUA nu mai sunt liderul mondial.
    2. China a câștigat „al treilea război mondial” fără să tragă cu o rachetă și nimeni nu a observat asta.
    3. Ne întoarcem la Dzeu doar atunci când avem nevoie.
    4. Prevenția salvează mai multe vieți decât acționarea in ultimul moment.
    5. Moartea nu distinge rasa, culoarea sau statutul social.
    6. Știm acum se simt animalele în grădinile zoologice.
    7. Combustibilul nu mai are valoare
    într-o societate fără consum.
    8. Copiii din ziua de azi nu se pot juca fara internet sau televiziune.
    9. Oamenii sunt adevărații viruși și planetei.
    10. Incepem sa apreciem marele gest al strângerii de mână.
    11. Alcoolul(pe mâini) salvează oameni.
    12. E mai bine sa cumperi o casă cu grădină, decat un apartament.
    13. Bătrânii noștri au nevoie de noi.
    14. Lumea digitală nu este viața reală , contactul uman fiind necesar.
    15. E clar că nu suntem pregătiți pt o pandemie.
    16. Abia acum ne-am dat seama cât de fericiți eram!!!

    • Interesant ce spui George,dar nu numai China ar fi lider,uite la Germania,si astia sunt puternici.Toti ne uitam la americani,la chinezi,eu ma uit cu atentie la nemti,aici,mai aproape de noi in batatura.

      • Mai tudy, bag sama ca-i iubesti patimas ca un elev de liceu pe teutoni si a lor uniune asa-zisa europeana si pe baiatu’ ala Obama, n-asa? Ca te vaz ca bagi p-aci niste clisee d-alea mestecate si rasmestecate de presa de tip mainstream din Uniunea Sovietica Ailalta si vest europeana. Pai taticu, ce s-a intamplat la Cluuuj pe airport e fix cu voie de la capu’ la statu’ roman care s-a repezit sa dea voie „capsunarilor” sa fuga fuguta la teutoni sa le culeaga muraturile de pe camp, conform ordinelor venite de la Berlin. Iata cum armata militara face „ordine” , da’ numa’ cu voie de la Sefu’ lu’ Sefu’. Bleah!

      • Na’ uită-che!

    • Bravo George. Scurt, concis si corect, mai ales pct 16. Felicitari!

  • Doamne, fereste! Am deschis linkul pe care l-ati dat în dreapta, cu imaginile din aeroportul din Cluj! Deci, care militarizare, care Mos Teaca?! Este evident ca militarii pusi sa faca ordine, sunt niste incapabili si atât! Sau, poate, o fac în mod intentionat!
    https://www.dcnews.ro/imaginea-zilei-la-aeroportul-din-cluj-napoca-nu-mai-e-nevoie-de-comentarii_741604.html

  • Am vizitat Israel-ul, un turist independent, calatoream cu autobuze locale, trenuri rapide si trenuri locale, tin minte am fost seara singur in Pardes Hanna – Caesarea, in Akko – Acre, de fiecare data am plecat seara din Jerusalem, in fiecare zi ma intorceam seara tarziu in Tel Aviv, am profitat la maxim de timpul pe care l-am petrecut acolo.
    Tin minte ca atunci cand calatoream cu soldati in tren sau autobuz sau ii intalneam in Jerusalem si Tel Aviv eram mai mult
    decat bucuros, toti vorbeau engleza, toti amabili, toti mi-au dat informatia corecta. Cred ca erau invatati sa fie amabili cu turistii si mai cred ca se bucurau cand vedeau pe cineva care a plecat singur care le viziteze tara.
    Tin minte ca in garile mici eram intrebat daca am arma, intodeauna raspundeam pentru ce, ce sa fac cu ea, toti soldati in tren si in autobuze erau echipati de razboi, eram intodeauna sigur ca daca trebuie sa foloseasca arma, stiu sa o foloseasca…
    In Romania nu stiu voi, dar mie imi este frica sa stau langa un soldat care manuieste arma, stiind cata practica se face…
    Domnule Cristoiu daca doamne fereste se intampla ceva, poate vorbiti cu Ertugrul si ne ajuta cu ceva alpi…

    • Când ai fost in Israel, in ce perioadă?!?????

      • Foarte important, eu am fost turist nu ausländer acolo si ma enervez cand cineva lasa impresia ca conteaza foarte mult anul in care am fost acolo . Israel este tara cu cei mai politicosi oameni cu strainii, pe care am vazut-o eu si Israel si Elvetia sunt tarile in care am simtit ca militia si armata chiar fucntioneaza, in Elvetia la fel ca in Israel imi luam informatiile de la Politia din gara si de la oficiul de turism, intodeauna politicosi si eficienti…
        Tin minte ca sambata seara, cred ora 19.00, dupa sabbath pe faleza intr-un microbuz, tineri voluntari ofereau hartii si informatii celor care aveau nevoie si dupa ce am raspuns la intrebarile, cine sunt…cat stau…unde stau…ce vreau sa vizitez…
        intrebari puse de toate persoanele de la care voiam informatii, pe toata durata sederii in Israel…s-au comportat exceptional cu mine, senzatie pe care am avut-o si in Elvetia…in Germania nu, cam ca in romanica daca nu ai ochi albastri…
        Tin minte ca am cumparat dulciuri de la o doamna de nationalitate araba, Via Dolorosa 8 sau 9 si mi-a spus sa fiu linistit ca sunt foarte bune. I-am raspuns ca stiu ca sunt foarte bune, pentru ca dulciurile arabe sunt recunoscute in lume, ei arabii au o mancare excelenta…ea mi-a multumit pentru cuvinte, m-a intrebat de unde sunt, am raspuns de unde sunt si unde lucrez si am mai supus ca mie putin imi pasa de politica, mai inainte am cumparat placinta cu masline si cafea inghetata (cofix) din cartierul evreiesc si am venit la dvs sa cumpar dulciuri, pentru ca mie imi plac…lucru pe care l-am repetat si in celelate zile in care am vizitat Jerusalem…tin minte ca atunci cand am revizitat Jerusalem, m-a intraba unde am mai fost…daca mi-a placut…m-a intrebat chiar de ce sunt singur, trebuie sa gasesc pe cineva…in acea tara si evreii si arabii sunt politicosi cu turistii, cei care nu vor sa comunice cu tine ii vezi usor, le respecti linistea iti respecta linistea…

  • Pai coronavirus in SUA e foarte numeros,30 000 de soldati americani,din care nu se stie cati dracu au coronavirus(am urmarit postarea lui Kra Kra si punctul lui de vedere este interesant),pentru ca astia sunt tineri,si asimptomatici,multi din ei,astia vin in Europa ca sa faca exercitii militare,sau sa recontamineze Europa ,cu Coronavirus ❓ ❓ ❓ (am inteles din postarea lui Kra Kra ca astia nu si iau masuri de preventie contra Coronavirus) ❓ ❓ ❓ Pai ce facem maistre Trump,pai matale acuzi China de contaminare si vrei despagubiri? Pai daca soldatoii tai maresc contaminarea in Europa,nu ar trebui Europa sa ceara SUA despagubiri de zeci de triliarde de Euro,daca aia 30 000 de soldati pe care matale i trimiti in Europa,si asa bolnava de Coronavirus,au printre ei asimptomatici cu Coronavirus,si tu stii ca la ora actuala tara ta e principalul focar de infectie global?Ca sa nu mai vorbim,ca pe masura ce se fac teste in SUA,numarul de cazuri creste cu zeci de mii pe zi,ma gandesc acum,au aparut cazurile astea in SUA acum,sau ele sunt acolo de multa vreme,de multe luni incoace si au fost acoperite ca fiind gripe si pneumonii,si atunci??? Sau e adevarata teoria ca Trumpica este pus de diavolul Vladimir sa distruga Europa,si sa provoace China,in asa fel incat Europa sa fie distrusa,iar China si SUA sa se distruga reciproc.Oribil.Apropo,cine vrea detalii despre amestecul Rusiei,in alegerea lui Trump,le recomand lucrarea lui Luke Harding „Conspiratia – Cum l-a ajutat Rusia pe Trump sa ajunga la Casa Alba”.Sunt lucruri interesante acolo.Dezavuam teza conform careia rusii l au plantat pe Trump la Casa Alba,pana am citit acea lucrare,si am inceput de atunci sa i cred pe Democratii din SUA.Si daca ne gandim si la acea teorie a conspiratiei,care ne spune ca gheata din Groenlanda a fost topita artificial anu trecut,iar apa rece de acolo,a ajuns in ocean,schimband traiectoria curentilor oceanici,care regleaza clima pe Terra,provocand anomalii climatice severe,care au dus la catastrofe climatice(este posibil ca aceste schimbari de traiectorie a curentilor oceanici sa fi produs si incendiile din Australia,datorate intarzierii musonului,care venea regulat din Pacific,si care anul trecut a intarziat,fapt datorat miscarii haotice a curentilor oceanici),atunci? ❓ ❓

    • Esti incorigibil!
      De ce nu vrei sa scrii cu alineate?! Ti-am mai spus o data: este foarte greu sa te urmareasca cineva, daca scrii ca si unul care, vorbind, „turuie ca o moara stricata”. Tu scrii, ca sa nu fi citit?

      • Unde pui ca nu lasi nici spatiu dupa punct si dupa virgula! Textul tau este ca o conserva condensata, hai, corecteaza-te, ca poti!

    • Ma mai gandesc la un fapt,cum a folosit Trump politicii moscovite,pai Obama dictase sanctiuni economice Moscovei,iar Rusia ,ca sa faca fata economic,sa reziste sanctiunilor americane,lua bani imprumut cu nemiluita de la China,bani pe care Rusia i gaja cu teritorii siberiene,in zona Amurului in special,teritorii rusesti in care China se apucase deja de agricultura.(asta din informatiile pe care le auzisem „pe surse”,plus ca China se pregatea sa „cumpere”astfel tot mai mult teritoriu din Siberia,astfel).Practic administratia Obama si chinezii erau la un pas sa gatuiasca ursul rusesc.Razbunarea ursului insa a fost dura,impunandu l pe Trump la Casa Alba,ursul nu numai ca a scapat de incercuire,dar si a pus in opera marele plan,acela de a i pune pe americani si pe chineji fata in fata,si ,ca si supliment ,a inceput sa rupa si legatura transatlantica,vedem relatiile reci intre UE si SUA din ultimii ani,plus ca au pacalit o si pe proasta de Marea Britanie sa iasa din UE si sa ramana singura in fata tuturor amenintarilor(Coronavirus,separatismul scotian si nord irlandez si altele).DIVIDE ET IMPERA.Iar acum ,cand ma uit la politicienii „de dreapta”atat din Europa cat si din SUA,dreapta conservatoare,partide si organizatii de dreapta,si chiar extrema dreapta,nu pot sa nu ma intreb,la nivelul Dreptei occidentale,cati spioni o fi avand Moscova infiltrati pe acolo,vajnici proamericani,prooccidentali,anticomunisti,anti Rasarit,dar care isi joaca de fapt rolul??? Ca Rusii sunt destul de inteligenti si versati sa stie ca spionii nu se plaseaza in miscari sau partide de stanga,nu de alta dar ar bate la ochi,comunista Rusie sustine stanga americana si europeana??? Ar bate prea tare la ochi,si Rusii sunt mult mai destepti de atat.Dovada operatiunile lor,si jocurile lor operative atat de eficace.

    • Strategii americani aveau in plan sa i puna pe rusi si pe chinezi sa se lupte intre ei prin anii 90,si astfel SUA sa stea linistita in fotoliul de lider mondial,cine se gandea ca ceasta manevra iscusita va fi reusita …de Rusia,care i a pus pe americani,chinezi si europenii,unii impotriva altora in mandatul lui Trump.
      In alta ordine de idei,ma gandesc la tinerii care vor anticomunism,capitalism pe paine,America forever the best,American Dream,moarte Rusiei si Chinei,moarte comunistilor,si alte slogane,si aleg lideri „de dreapta” care le promit asa ceva,si voteza impotriva ciumelor rosii,ma gandesc daca cumva astia au habar,in timp ce voteaza „candidatii dreptei”,ca e posibil sa voteze „Kremlin pe paine”sau the American Dream „made in Kremlin”si sa nu stie asta?Ma gandesc si eu asa.

    • Postarea lui kra-kra … a cam zburat!!!

  • Ionel Paul Oprea: …”o lecție despre cum e el Napoleon al Crizei de Sănătate”
    Scrieti locul nasterii acestui Napoleon, ca sa vedem provenienta acestui obicei pe care-l au f multi dintre cetatenii tarii!
    Ce mai stiti despre acest personaj, Oprea, din vremea petrecuta ca medic si agricultor?

  • Gary Neville spune ca boris johnson care a declarat la inceputul crizei, cand intalnesc un bolnav coronavrus ii strang mana, apoi recomanda izolare si dupa izolare totala, creeaza impresia unui lider nesigur…pe care binenteles oamenii nu il urmeaza.
    La noi acest hohannis, ficus, puturos…. johannis, este politicos vorbind depasit de situatie, iar pnl-istii fac campanie electrorala non-stop…de ce numai ei cunosc, ciuma rosie nu mai este in media, in viata politca…
    Intre timp coronavirusul ne arata cat de dezorganizat este statul roman, observam proasta fuctionare a presei, media in general,
    prosta organizare a medicilor, observam proasta organizare a primarilor, militiei, armatei si a servicilor secrete…binenteles cu
    salarii mari, babane, pensii speciale…
    Comparand cu ce s-a intamplat Franta, Italia, teste rapide si multe, izolarea bolnavilor, crearea de centre coronavirus in scoli de catre primarii…unde boala este inca foarte contagioasa, se poate intelege ca coronavirusul va mai scoate multa murdarie de sub covorul, din romanica…
    La noi in romanica la emisiunea prietenului dvs, ceva cu 9, o doamna din arad povestea cum a stat in salon trei zile, cu o
    bolnava de coronavirus, doamna Elena RIP ( luata de la un asistent medical ), care nu a primit apa si ingrijire timp de trei zile, spunand cu rafila-parafina in emisiune, se le fie rusine celor din sistemul sanitar romanesc…
    Mesajul lui johannis, orban, ciolacu, arafat, rafila… tacerea lui barna si a varului generalului vulpea… comparat cu caracatita
    vizibila, din sanatate, militie, servicii, primarii…pe mine ma face sa vomit si as dori sa nu mai vad panaramele mentionate si
    nementionate in viata publica…o utopie binenteles.
    Macron recunoaste ca a gresit, cine nu muceste nu greseste, dar in Franta se observa acuma, ca se face tot posibilul in acest
    razboi contra coronavirus… in Italia procuratura verifica respectarea legi in caminele de batrani cu mortalitate ridicata si cresterea nejustificata a preturilor, specula se pedepseste… in romanica lui johannis, orban, ciolacu, arafat, rafila…nu stiu cati bolnavi de alte boli, mai doresc sa se interneze in spital… aduci la cunstinta publicului lipsurile din spitale, vine procurorul…

  • Armata a fost scoasa din barlog ca sa cada pe spate modistele si pustanii cu cosuri pe fata. Oricine a facut armata stie ca armata incepe fix de unde se termina logica. Ca tot Mos Teaca e la volan si azi,asa cum era si ieri. Daca armata chiar se implica, am pus-o, da’ bine de tot. Se va vedea ce si cum dupa „distractie”.

  • „Există riscul prin urmare ca din experiența stării de urgență Armata să iasă cu imaginea boțită rău.”
    .
    Domnule Cristoiu, va face impresia ca 30 de ani au fost suficienti pentru a sterge petele de sânge nevinovat de pe imaginea armatei române, si ca ar fi foarte grav daca armata ar iesi azi, din cacealmeaua covidului, cu imaginea botita?!
    Scuzati-ma, dar ideea riscului de a obtine acum o „imagine botita rau” pentru armata noastra decredibilizata prin crimele din ’89 – ’90, nu -mi poate inspira decât urmatoarea replica… „paguba-n ciuperci”.

  • Definitiile institutiilor fundamentale ale Ro au expirat!
    Ele au expirat in lumea mare!, …nu numai in Ro, dar vorbesc despre ale noastre.
    o Lume Noua se naste, iar odata cu ea si Noi Definitii.
    intre Lumea Noua si Definitiile Expirate ( ale lumii expirate) vor aparea dizarmonii, care vor aduce cu ele tensiuni, intre Nou si Vechi,
    prin urmare ceea ce se cere pe vremurile astea e…aducerea la zi a Definitiilor Ro, pentru ca Ro sa ‘arate’ ca Vremurile, sa poata fi recinoscuta ca fiind a ei, si sa n-o pape…, ca Vremurile sint putin cam fioroase…
    Aceleasi Esente!, ale Neamului, dar Definitii noi,…imbracate dupa cum e ‘moda vremurilor’

  • S-au si iscat conflictele de care mentionati, iar angajatii civili sunt pe cale de a ceda si psihic cu sau fara combinezoane marca Botezatu sau made in China.
    Sunteti de felicitat pentru reactia Dvs privind raportarile deceselor la 10, 7 sau 3 zile. Data decesului este consemnata in Certificatul de deces si nu in buletinul unei analize medicale sosita intarziat. Parca ar fi intrecere socialista la raportarile de prin teritoriu. Oricum rezultatele din Romania vor fi total diferite de cele de prin lume. Romanii nemetisati au o alta zestre genetica si suplimentar au beneficiat de un sistem de vaccinare obligatoriu.Nu mai punem la socoteala testarea in masa care ar da doar o imagine statica, la un moment dat, privind extensia infectarii populatiei.
    Ca sa mai indulcim atmosfera creata de prezenta militarilor pe strada, din „scorbura pesterii” pe care o pot parasi eventual doar 2 ore/zi, admir plimbarea idilica (patrularea) a unor tineri el militar, ea jandarmerita; infloresc si pomii pe unde trec cei doi. N-aduce anul ce a aduce pandemia! Viata merge mai departe!

    • Vaccinarile anterioare,facute pentru alte maladii, nu au niciun efect în cazul infectarii cu Covid19.

  • …am citit de doua ori, ca am zis ca…n-oi fi vazut bine!:)))

    „Există riscul prin urmare ca din experiența stării de urgență Armata să iasă cu imaginea boțită rău.”
    Maestre, cui ii pasa ca iese botita rau? Pai ce, sintem la coafor?
    Deci ce sa inteleg, maestre, ca bunul cel mai de pret,
    …Nepretuituita valenta a armatei
    e…imaginea?
    Imaginea?! :)))) nu, ca mor de ras!:)))))

    Maestre, ‘imaginea’ e un Efect, ea rezulta din felul in care Armata se misca. Deci mai intai Miscarea Armatei si abia dupaia ‘imaginea’…

    Daca te misti ca un om beat, imaginea pe care o proiectezi pe ecrane, poporului, e a unui betiv!
    Daca te misti ca un Mos Teaca, aia e!…, poporul te vede cum esti, in toata splendoarea, adica un splendid Mos Teaca!
    Daca te misti ca o domnisoara, Bravo!, aia e armata Ro, o domnisoara!

    Pai, maestre, daca extrapolez ‘gandul ‘ de azi, ar rezulta ca Armata ar trebui sa se desavarseasca in ‘industria modei’, ca nu cumva sa-si…boteasca imaginea, …tenul fin.

    Da…,
    nu sint de acord cu ‘gandul’ de azi.
    Armata sa iasa din birlog!
    Deci sintem in razboi, oficial am fost anuntati ca omenirea e in razboi cu virusul, iar Armata sta si mormaie in birlog?

    Nu, nenica! La lupta, ca daia e ‘Armata Ro’, unul Pilonii-Referinta, Fundamental, al tarii!

    Maestre, tara asta nu mai are Referinte. Acu’ daca n-are, io de unde sa i le scot?!
    Toate au fost minjite cu dubii, deci e greu sa le privesti ca pe-o Nadejde, a priori…, chiar si pe cele care, teoretic…asta sint, Referinte Nationale.

    Poate ca cea mai nepotrivita abordare e ca Armata, acum, in vremea razboiului pe care omenirea il poarta cu virusul, sa stea pitita!
    Cum sa strea, domne, pitita, Armata, pe vreme de razboi?!?!
    Lasa, maestre, sa iasa pe strazi, la lumina, s-o vada toti cum se misca!
    Sa preia managementul in spitale!
    In toate!
    Si daca se dovedesc Mos Teaca, asa sa-i vedem!, ca ii vedem ca pe niste Mos Teaca pentru ca…sint!, nu pentru ca nu sint!

    Sa se Miste!
    Sa se miste plenar!, daca s-ar putea!
    S-o vedem si noi cit de mareata e!
    Si, …dupaia!, s-o aplaudam, din inima, ca fix asa se si dovedeste, mareata!

    Opinia mea despre Armata e…e putin foarte diferita de a ta, maestre.
    Eu cred ca fara Armata nu se poate reconstrui Ro. E imposibil.
    Iar daca Armata e o molusca, …pa Ro!
    Si…nu doar despre Armata e vorba, ci despre toate institutiile militarizate.

    Raiul si Iadul.
    Astea sint cele doua Trofee pe care institutiile militarizate ale Ro trebuie sa le primeasca in dar, de la Seful Statului, cu mult drag, bineinteles.
    Sa aleaga intre ele, fiecare…dupa cum ii e inima.

    O tara se conduce cu Raiul intr o mana si cu Iadul in ailalta.

    Maestre, cu tot dragul zic, ‘gandul’ de azi l-am aruncat la cos, trei puncte, gen! …adica direct!:)))
    Iarta-ma!

    • `maretia generalilor iese la lumina pe timp de razboi, nu pe timp de pace.
      cu pacea…toti generalii se descurca.
      mai greu e cu razboiul, maestre.

      e razboi, ne luptam cu virusul si consecintele lui, prin urmare e vremea generalilor pentru timp de razboi.

      sa iasa la lumina!
      ei, …generalii mareti!
      sau…ei, generalii Mos Teaca.

      • Acuma vazui ca ne legaram amândoi de aceeasi idee din editorial. Mai, anotherline, as fi curios sa stiu cu ce te ocupi tu, pentru ca esti un tip ciudat, dar interesant.

        • …sa ma ocup cu mine insumi, incerc.
          nu mi iese.
          sint incapabil.
          …tot mai rasare cite ceva prin mine, si uite daia nu ma pot ocupa, ca nu incap.
          ar trebui sa fiu gol, sa sun a gol, dar inca mai zdrangane ceva prin mine…
          dar…po sa stii?!, minuni se intimpla tot timpul,
          asa poate ca se intimpla o minune, ceva…, :))) ( iata Nadejdea mea, Minunea!:)))) )
          si cind m-oi agita,
          cindva…,
          o sa ma trezesc ca sun a gol.
          ca vioara, cind ii bate-n usa Natura…

          • Super!

          • Armata nu va dezamăgi asemeni Jandarmeriei sau Poliției, care prin reprezentanții săi acționează disproporționat uneori împotriva poporului. Armata este sinteza acestui popor, ce nu poate să fie supărat pe el, însuși.
            Dar este păcat că uneori se încearcă implicarea Armatei, în ambiții politice.
            Sub adăpostul unui număr semnificativ redus, comparativ cu statele vest europene, de îmbolnăviri și decese atribuite COVID-19, membrii guvernului se întrec în lovituri de imagine:
            – „izoleta, unde este izoleta”; deși premierul s-a afișat la prezentarea acesteia, promițând utilizarea celor 30 achiziționate deja, nu sunt remarcate la nici o acțiune de transport bolnavi; o fi de vina vreun filtru care nu este încă omologat ?
            – „ventilatorul, unde este ventilatorul”; premierul a anunțat achiziționarea unor astfel de produse, dar nu le vedem încă. Vom sta mult și bine la rând, pentru că astfel de lucruri nu se spun, stăm la rand să primim astfel de echipamente, pentru ca toată lumea și le dorește. Dar noi vrem să le fabricăm în țară, în baza unui proiect dezvoltat de armată. As paria pe un termen: 2 ani pentru realizarea unei „jucării”. Credeți ca este un lucru la îndemână acest produs, pentru care însuși președintele SUA se interesează, ?
            – da, într-adevăr premierul se va discredita, invocând termene nerealista sau îndeplinite la o data care nu ne mai sunt de folos; în memorie mi s-a întipărit data livrării transpoetoarelor Piranda 5, pe care triumfător o anunta: februarie 2020. Suntem în preajma sărbătorilor de Paște sau am abolit calendarul gregorian.

            Nu vom depăși criza, dacă nu vor fi realiști și nu vor lua măsuri oportune. Militarizarea unor spitale, în fiefuri pnl-iste, nu va afecta Armata, ci mai degrabă, reprezentanții guvernului amăgiți de unii generali în rezerva, înregimentați politic, ghici în ce tabără !

          • @neagu
            Vezi ca transportoarele „Piranda 5” sunt deja in functiune pe la Tandarei si alte metropole mai „cosmopolite”! 😆

        • Salut vad ca vorbiti de rai si iad ,de cine va Avea de castigat ,,armata s au primi ministri,,,, care nu au soluti$$$ dar nu va handiti la ingeri care sunt in prima linie si ii obligati sa munceasca inpotriva vointei lor! Carantina asta se termina si atunci multi o sa plece ,alti acasa alti prin alte tari unde se plateste mai bine si sunt respectate deciziile lor undeva unde nu te obliga armata sa muncesti

    • BRAVO! Și încă un lucru, care desigur nu-i place maistrului(?) Cristoiu, in Romania numai armata mai poate face „curățenie”, DOAR Armata!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *