Cătălin Cîrstoiu nu se retrage: ”Mandatul meu a fost, este şi va rămâne pe masa coaliţiei”

Călător în spațiul virtual: Triplul drum Breaza – Tenerife

În timp ce fiecare se preocupă de trecerea anilor așa cum poate și cum crede că e bine să facă- de la cumpărături agitate, până la scrieri parfumate pentru o nouă carte-, eu vă invit la un triplu drum între Breaza și Tenerife. Adică Breaza de Prahova, că sunt 7 în România, și cea mai mare insulă din arhipelagul Canare din întinderea albastră a Oceanului Atlantic.
Pentru ce Breaza ? Acolo am stat, de acolo am pornit. Pentru ce Tenerife ? Iată explicația.
În data de 9 iunie 2020, am publicat în Agenția de Presă Culturală și Sportivă, unde vă invit să scrieți dacă vă face plăcere, textul intitulat „Cu familia Mirescu de la Breaza în …Tenerife”.

„Trec zilnic, de mai multe ori, prin fața unui bloc unde sunt mereu uimit de multitudinea florilor, de bogăția culorilor, de miresme și visări. În cartierul unde am o locuință închiriată, fiecare bloc are un spațiu verde în față, iar el arată așa cum sunt oamenii de acolo. Unele au câte un gărduleț mic, elegant. Unele spații arată urât, altele, cum este acesta de care vă scriu, arata ca un mic paradis.

Într-o zi, o văd pe doamna care îngrijește zona și o felicit din inimă, pentru trandafiri. De atunci ne salutăm, iar acum ceva vreme ne-a dăruit un superb bujor alb. A spus simplu: „Pentru soția dumneavoastră”. De atunci, salutul este însoțit de mici dialoguri, în care schimbăm câteva cuvinte amabile.

A apărut și soțul. Așa am cunoscut familia Elena și Dumitru Mirescu. Au un fiu – Vicențiu – precum și două nepoate: Rebeca de 17 ani și Alice Maia de 11 ani. Abia aștept să le cunosc. Prin spațiul mic din fața ferestrelor au defilat, în funcție de sezon, lalele gânditoare, bujori cu roșu în obrăjori, stânjenei care nu mai erau mititei, ci măricei.
O întreb pe doamna Elena care este scopul muncii ei ? „Ca să fie frumos”.

În urmă cu ceva timp, Vicențiu a plecat cu familia în concediu tocmai în Tenerife. De acolo a adus părinților niște amintiri, printre care se află și un tricou pe care tata îl poartă foarte mândru. Nu pierd prilejul să fac niște imagini. Mă gândesc la un titlu potrivit. Să spunem de la Breaza la ….Tenerife”.

Cum agenția se citește pe internet, este o adevărată călătorie în spațiul virtual.
Acesta este primul drum. Al doilea este cel de întoarcere. Al treilea este unul nou, tot în Tenerife. În ce context?

În ultimele luni, înainte de lecturile de seară cu soția, avem o sesiune comună de călătorii în spațiul virtual.
Acum câteva zile am ajuns tot pe insula cunoscută datorită unui unui vlog din seria „Hai hui în doi”, pe care îl găsiți cu acest titlu pe YouTube.

YouTube player

Este vorba despre doi tineri care călătoresc în întreaga lume. Este modul lor de viață. Stau câteva zile pe un meridian, apoi pe altul, făcând salturi pe continente.
Dumneavoastră unde vreți să călătoriți ?

Eu am o propunere pentru dumneavoastră. Chiar Tenerife !
Insula are o lungime de 80 km, o lățime de 50 km și o suprafață de 2.034,38 km².
Santa Cruz de Tenerife este capitala și reședința de guvern a insulei. Aici este Universitatea din La Laguna, fondată în anul 1792. Insula Tenerife are 2 aeroporturi, Tenerife North Airport și Tenerife South Airport, este centrul turistic și economic al arhipelagului, cu o populație de 222.643 locuitori.

Al doilea oraș ca mărime după numărul de locuitori este San Cristóbal de La Laguna, singurul oraș din Canare declarat Patrimoniu al Umanității de către UNESCO. Insula deține și un alt obiectiv catalogat de UNESCO ca Patrimoniu al Umanității: Parcul Național Teide (înscris în anul 2007; al doilea parc al lumii ca număr de vizitatori), care se află pe vulcanul Teide (3.718 m înălțime), cel mai înalt munte al Spaniei. Insula este cunoscută la nivel internațional și pentru Carnavalul din Santa Cruz de Tenerife considerat al doilea ca mărime din lume și declarat de interes turistic internațional. De asemenea, insula posedă o arhitectură variată, de la cea colonială, până la adevărate monumente de arhitectură contemporană, cum este edificiul Auditoriului din Tenerife. Tenerife este cunoscută și ca o destinație turistică majoră a Spaniei, primind anual peste 5 milioane de turiști.

Acum, în pandemie, nu mai știu câți au ajuns acolo. Dar, oricum este foarte atrăgător tot peisajul.
Ce este aici de remarcat, procesul de formare. Erupțiile vulcanice submarine au dus la apariția insulelor.

Sunt de găsit aici niște plaje selenare din cauza depunerilor vulcanice, dar și plaje obișnuite. Oamenii au adus nisipul auriu tocmai din Sahara. Dacă nu vă place, vă mai fac recomandări în zilele următoare.
În fotografia alăturată, soții Mirescu din Breaza cu gândul la Tenerife. Vedeți ce scrie pe tricoul bărbatului!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *