Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Camelia Crăciun: ,,Arta înseamnă iubire, devotament și libertate”

Din nou se face cald în București, iar gândul meu zboară, în mod firesc, la locurile din România unde se poate respira, unde se poate trăi în aer curat, răcoros. Adică, spre munte. Rememorez cu plăcere drumurile spre Brașov. Ca unul pasionat permanent de arta armoniilor cromatice, îmi aduc aminte de Galeria KronArt, unde am văzut picturi superbe, unde viețuiește un vechi prieten, Gabriel Stan. Am retrăit aceste clipe de aur din tezaurul amintirilor mele în momentul în care am cunoscut un artist special, pe Camelia Crăciun. Cea care este legată de Brașov. Și a avut expoziții de pictura chiar la Galeria KronArt. De fiecare dată a făcut adevărate demonstrații de artă abstractă. Personal, am preferat mereu să admir tablouri ce redau realitatea, dar în cazul Cameliei Crăciun, viziunile sale m-au cucerit definitiv. Veți avea și dumneavoastră, onorabili cititori, șansa să vedeți câteva dintre tablourile sale, dar asta abia după un dialog introductiv.

Intră în scenă Camelia Crăciun.
-Vă rugăm să vă prezentați pentru cei care încă nu vă cunosc.
-Drumul meu către artă a fost ghidat de Dumnezeu – într-o zi m-am trezit cu dorința de a picta și m-am apucat de pictură: singură. Apoi calea mi-a fost călăuzită exact de cine trebuia. Am avut șansa să cunosc profesori și îndrumători, cu ajutorul cărora am străbătut drumul meu, cărora le mulțumesc și pe aceasta cale. De profesie informatician /economist având ca studii liceu de informatică și facultate de cibernetică. După o carieră în managementul financiar, după ani și ani, am simțit că am nevoie de altceva: de spațiu, de timp, de aer. Așa că ușor, ușor, pe lângă cariera profesională, am urmat cursurile Școlii de Arte: pictură, sculptură, ceramică, iconografie, ikebana. Pentru că toate acestea împreună cu inspirația, devotamentul și multă iubire mă ajută să mă regăsesc pe mine, sinele meu, pacea mea interioară. În pictură am încercat de toate, am lucrat cu tempera, acrilice, ulei, alte medii mixte, chiar și arta digitală și pot spune că pictura abstractă mă definește cel mai bine pentru că-mi oferă cel mai mare grad de libertate. Expozițiile mele la KronArt Gallery din Brașov sunt următoarele:
2022- „Parfum si culoare”, 2021- „So what !”, 2020- „Forever blue „, 2019- „no Words „, 2018- „imPossible „, 2017- „d’Or „, 2017- „Interstellar „, 2016- „1 life 2 live, 2015-  Indigo”, 2015- „Dorințe”, 2014- „Început de drum „.

– Cum a fost anul 2021 pentru arta dumneavoastră?
-După un șir lung de expoziții, căutări și experiențe plastice pot spune că s-a produs o schimbare majoră prin delimitarea stilului meu propriu de pictura, colecția de lucrări „so what!” făcute cu multă determinare și mult curaj oferind privitorului șansa de a se identifica cu ușurință în lucrările mele

– Cum a început 2022 pentru dumneavoastră?
-Anul acesta am reușit să-mi înregistrez marca mea proprie Kam Arts&Happiness, să realizez site-ul meu web https://www.kamartshappiness.ro/. Și continui, este multă muncă, dar frumusețea este că toate lucrurile noi aduc multă satisfacție. Am avut deja o primă expoziție cu colecția de picturi „Parfum și culoare „, următoarea colecție o voi expune către final de an deoarece am multe vise în multe culori… Voi reveni cu detalii la momentul potrivit și nu mă opresc aici. Chiar cred că „Frumusețea va salva lumea”, după cum scria Dostoievski.
Mulțumesc maeștrilor Waldemar Mattis Teutsch și Gabriel Stan, care m-au ajutat mult în drumul meu artistic.
Contactele mele sunt următoarele: https://www.kamartshappiness.ro/ https://www.facebook.com/kamartsandhappiness https://www.instagram.com/kam_arts_happiness/ cameliacraciun.art@gmail.com kamartshappiness@gmail.com
-Impresionant! Să vedem niște lucrări acum.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Un comentariu pentru articolul „Camelia Crăciun: ,,Arta înseamnă iubire, devotament și libertate””

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *