Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Când cei care au copiat două rezumate pe “goagăl” nu vor mai conduce țară asta, vom fi salvați

O supă chioară în care plutește stingher o urmă de morcov.
O mâna de orez parțial fiert sau niște cartofi din fulgi.
O eugenie, simbolul fericit al unei copilării comuniste.
Așa își tratează statul român cetățenii internați în spitale de stat.
Cu imens dispreț, cu ura și scârbă.
Dacă vrei să vezi imaginea reală a poporului român, considerat de Stat și reprezentanții lui doar o vacă de muls taxe și impozite, este de ajuns să mergi în sala de așteptare a unui spital.
Oameni necăjiți, bolnavi și epuizați, așteaptă în zadar un semn de bunăvoința de la deținătorul puterii, uneori un portar, alteori o sora, ambii plictisiți și superiori.
Istoria noastră de popor cotropit, învățat să plece capul și să tacă, ne-a marcat destinul și gena.
Oriunde mergem, orice am face, suntem atenți să nu atragem mania celor de la putere, oricine ar fi ei.
Tăcerea, moștenită de pe vremea Europei libere ascultate prin colțuri de bucătărie, e singură soluție salvatoare în mintea unui popor marcat de frică.
Cum vrem să schimbăm ceva când noi suntem obișnuiți doar să tăcem și să ne urăm unii pe alții?
Lupta corp la corp pentru o portocală sau o pâine am transmis-o din generație în generație.
Obsesia de a ne uită în ograda celuilalt și de a-l invidia, dorința ca celuilalt să îi meargă rău pentru ca noi să putem supraviețui, preocuparea permanentă de a ne exhiba reușitele materiale, toate astea ne-au transformat într-un popor urat, morocănos, rău.
Avem o șansă.
Se numește educație.
La baza ei stă bunul simt.
Când ne vom întoarce la valorile bunicilor noștri, vom fi salvați.
Când medicii vor deveni din stăpâni slujitori ai binelui, vom fi salvați.
Când judecătorii vor vedea în față lor oameni și nu dosare, vom fi salvați.
Când nu vom mai lasă țara pe mâna oricui, pentru că nu ne pasă, pentru că ne e lene, pentru că oricum nu putem schimbă nimic, atunci vom fi salvați.
Când cei care au copiat două rezumate pe “goagăl” nu vor mai conduce țară asta, vom fi salvați.
Timpul hoților și proștilor este limitat, chiar dacă nu pare.
Timpul impostorilor, făcuți “mari” la apelul de seară, va trece.
Va veni și vremea copiilor școliți pe bune, a oamenilor cu bună creștere și educație.
A celor care, duminică de duminică, sunt în față Altarului, rugându-se pentru toți și toate.
A celor care cred în șansă poporului asta amărât, care a avut prea mult timp parte doar de analfabeți și bețivi, de drogați și impostori, papagali care urlă și dansează bezmetic, prefăcându-se că le pasă.
Și va veni vremea în care bolnavii nu vor mai fi umiliți, nu vor mai muri prin spitale insalubre, ale căror pereți se prăbușesc peste paturi, vegheați de medici căutători de arginți…
Și va veni și vremea celor iubitori de dreptate și adevăr.
Și va veni, odată, și vremea Lui Dumnezeu…
Depinde doar de noi. (Sursa: Facebook Adriana Stoicescu)


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

3 comentarii pentru articolul „Când cei care au copiat două rezumate pe “goagăl” nu vor mai conduce țară asta, vom fi salvați”

  • ❓ DA DOAMNA, VA VENI SI VREMEA LUI DUMNEZEU,DAR PANA ATUNCI, SA PUNEM MANA PE FURCI SI PE TOPOARE. CA NUMAI ASA, VOM PIERDE PE CEI RAI PENTRU A NE FI SI NOUA BINE.(T. VLADIMIRESCU)

  • Nici o sansa!

  • Buna seara. Cata dreptate ai mata, coane ” Dumitrache ” . Pacat ca ne e greu sa ne urnim , ori ca nu reusim sa ne dam seama ca totusi trebuie sa ne urnim ( La treaba, la treaba doar pentru noi , in primul rand . Ca globalismul are destule implementate , nu a stat degeaba cand noi am involuat sub comunism atatia zeci de ani .) . Inca lucram doar la nivel de ” persoana fizica ” , in loc sa calculam ce ar fi daca am lucra si la nivel de natiune. Si uite asa se mai aduna inca cativa ani, peste cei 45 de ani de comunism , care au insemnat un imens pas inapoi pentru Romania.
    Doamne ajuta la toata lumea !
    PS : Mi- a placut articolul, coane ” Dumitrache ” .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *