Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Canibalii, un pericol real în Vestul Sălbatic

John Garrison s-a născut în jurul anului 1824 în New Jersey. După un stagiu în Marină, s-a îndreptat spre Vestul Sălbatic și a învățat vânătoarea, plasarea de capcane și arta de a supraviețui în munți de la un bătrân mocan pe nume Old John Hatcher. Garrison și-a schimbat numele în Johnston în această perioadă, deși ,,t-ul” a fost eliminat în relatările ulterioare despre viața sa. Johnson și-a luat o soție în urma unui schimb comercial cu tatăl acesteia, un indian Flathead. Au construit o cabană în sălbăticie, dar când Johnson s-a întors dintr-o expediție de vânătoare solo, în 1847, a descoperit că locuința fusese incendiată, iar soția sa, însărcinată, fusese ucisă de către tribul Crow. Johnson a pornit într-o misiune, care a durat aproape 20 de ani, cu unicul scop de a ucide indieni Crow. Cadavrele lor au fost găsite peste tot în Munții Stâncoși, scalpate și fără ficat, pe care Johnson l-ar fi mâncat. Acest lucru este atribuit de unii obiceiului montan de a mânca ficatul proaspăt al animalelor vânate, dar alții spun că a fost o insultă directă la adresa indienilor Crow, care considerau ficatul o parte sacră a corpului, necesară pentru a intra în viața de apoi. Relatările ulterioare estimează că numărul indienilor Crow uciși de-a lungul anilor a fost de aproximativ 300. Statistica include o poteră de douăzeci de oameni trimiși să îl captureze pe Johnson, însă niciunul dintre cei trimiși nu s-a mai întors la trib. Odată, Johnson a fost capturat de către vânătorii Blackfoot care plănuiau să îl vândă indienilor Crow, dar Johnson nu numai că a reușit să scape, dar și-a ucis gardianul și i-a tăiat piciorul, pe care l-a folosit mai apoi pentru a-și potoli foamea în călătoria spre casă, ca mai apoi să lupte cu piciorul amputat, pe post de armă, împotriva unui urs. Știrile contemporane despre isprăvile lui Johnson i-au adus porecla de „Johnson, mâncătorul de ficat”. Johnson a părăsit munții suficient de mult timp pentru a servi în armata Uniunii, în anul 1864, în cadrul Războiului Civil (12 apr. 1861 – 9 apr. 1865), mai apoi întorcându-se în Munții Stâncoși. Apoi a făcut pace cu indienii Crow și nu a mai consumat niciodată ficat uman. A servit drept șerif adjunct în două orașe din Vechiul Vest și a murit la un azil de veterani în anul 1900. Dacă prima parte a poveștii vă sună cunoscută, este pentru că povestea lui Johnson a stat la baza filmului din anul 1972, Jeremiah Johnson.

Numele lui Boone Helm ne este transmis cu o legendă mai malefică decât cea a canibalului expus anterior. Helm s-a născut în Kentucky, în jurul anului 1828, și a crescut în Missouri. Până la momentul goanei după aur din California, în 1849, Helm avea deja reputația de scandalagiu și, de fapt, omorâse deja cel puțin un om și petrecuse ceva timp într-un azil de nebuni. În California, el a trăit din crime și furturi, în loc să exploateze minele, deoarece minerii aveau buzunare pline de aur și era mai ușor să fure decât să muncească. Îndreptându-se spre sălbăticia Oregonului, în anul 1853, cu o bandă de colegi tâlhari, au fost blocați de vremea rea și au murit unul câte unul. Helm și un alt supraviețuitor, pe nume Burton, au încercat să ajungă la civilizație, dar Burton, care nu mai putea călători, s-a împușcat. Helm l-a ciopârțit și a luat părți din Burton pentru a le mânca în timp ce călătorea. Salvat de geologul și exploratorul John W. Powell, Helm nu și-a exprimat recunoștința pentru ajutor și nici nu a împărțit vreuna dintre bancnotele de o sută de dolari din buzunar. Totuși, Powell a scăpat ușor, deoarece Helm a mai ucis alți doi bărbați care l-au adăpostit în momente dificile separate, mai târziu. Helm a reușit să ajungă în Utah, unde s-a lăudat cu isprăvile sale și a făcut ceva bani drept ucigaș plătit. În Oregon, în anul 1862, a împușcat un bărbat pe nume Dutch Fred, care nu era înarmat și nu reprezenta o amenințare pentru Helm. Este posibil să fi fost un asasin plătit. Helm a fost alungat din oraș și, ulterior, a trebuit să îndure o altă iarnă grea în sălbăticie, însă a supraviețuit ucigându-și un tovarăș și mâncându-l. Helm a fost, în cele din urmă, judecat pentru uciderea lui Dutch Fred, dar martorii au refuzat să apară sau să depună mărturie, probabil pentru că au fost plătiți de fratele bogat al lui Helm. Canibalul a făcut apoi echipă cu banda lui Henry Plummer, ceea ce a dus la arestarea lui, împreună cu mai mulți membri ai bandei. A fost dus la spânzurătoare la data de 14 ianuarie 1864, în Virginia City, Montana, în fața unei mulțimi de peste 6.000 de oameni. În timp ce alți membri ai bandei au fost spânzurați, Helm a dat cu piciorul cutiei pe care se afla, spânzurându-se înainte de a fi executat de către călău.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Un comentariu pentru articolul „Canibalii, un pericol real în Vestul Sălbatic”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *