Cătălin Cîrstoiu nu se retrage: ”Mandatul meu a fost, este şi va rămâne pe masa coaliţiei”

Capri – capodopera WC-urilor pentru vedete

Vegetaţia care-ţi stă la dispoziţie

Realitate perfect logică.
Dacă sînt atîtea indicatoare e musai să fie şi atîtea W.C.-uri.

M-am întrebat:
Cum se explică fenomenul?

Evident, asumîndu-mi riscul de a isca niscaiva nedumeriri. Faţă de o astfel de preocupare: de a găsi explicaţii într-un domeniu ce pare a nu avea nevoie de nici o explicaţie. Dai de W.C., intri, te deschei la prohab sau îţi desfaci cureaua şi ai rezolvat problema. De unde şi pînă unde nevoia de explicaţie? Că doar W.C-urile publice n-or fi Curcubeul, să te opreşti în faţa lor şi să te întrebi, fascinat, cum s-au produs? Eu însă îmi asum toate riscurile mărturisind că m-am întrebat de ce sînt atît de multe W.C-uri la Capri. Asta, deoarece, la o primă vedere, Capri ar trebui să fie locul cu cele mai puţine W.C-uri din lume. Partea edilitară, ca să zic aşa, e redusă. Cîteva străduţe, încropind un orăşel ca de jucărie. În rest, vegetaţie şi iar vegetaţie: boscheţi, iarbă, copaci. Practic, zeci, sute de locuri în care nu numai un bărbat, dar şi o femeie se poate piti şi rezolva nevoia fără teama de a fi văzut sau văzută. Dacă te apucă în Place de la Concorde sau în Piaţa Domului din Milano sau în Times Square, la New York, e greu de crezut că-i suficient să faci cîţiva paşi pentru a găsi un loc în care să te ştii singur.

La Capri, dacă te apucă în Piaţa Umberto I, zisă şi Piazzetta, nu-i nici o problemă.Ajunge să faci cîţiva paşi într-o parte sau într-alta, şi dai de o ofertă bogată de locuri puse la dispoziţie călătorului în nevoie de Mama Natură.

Aşa mi-am zis eu pînă cînd mi-a căzut în mînă un ghid despre Capri. Mi-a căzut în mînă – e un fel de a spune, şi nu dintre cele mai fericite. S-ar putea înţelege că m-am pomenit cu el, aşa, căzut din cer, pe gratis. În realitate, l-am cumpărat de la un chioşc. Şi am dat pe el 7 euro.

Scrie în ghid despre Piazetta:
„Ea nu este numai inima capodoperei care este Capri, dar, în chip egal, polul de atracţie turistică al întregii insule. Definită altădată ca «micul teatru al lumii», ea este în realitate «salonul» Capri; la mesele cafenelelor sale, la umbra parasolarelor multicolore şi caractecteristice a putut fi văzut nucleul monden cel mai prestigios al literaturii, filmului, modei, politicii şi lumii compozotie a afacerilor“.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Pagini: 1 2 3 4

6 comentarii pentru articolul „Capri – capodopera WC-urilor pentru vedete”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *