Cătălin Cîrstoiu nu se retrage: ”Mandatul meu a fost, este şi va rămâne pe masa coaliţiei”

Capri – capodopera WC-urilor pentru vedete

Am văzut-o pe Madona ducîndu-se la WC!

Într-adevăr, prin Piazetta pot fi văzute an de an vedetele planetei. Scriam mai sus că, dacă te apucă nevoia, e suficient să faci cîţiva paşi pentru a găsi de îndată un boschet, un loc din dosul unei stînci, unde să te ştii singur. Mă refeream, desigur, la oamenii simpli, precum autorul acestor rînduri. Sînt ele valabile şi pentru un Robert de Niro sau o Julia Roberts? Doamne fereşte! Nu pentru că, la o adică, băşica udului nu le-ar funcţiona acestora decît într-un W.C. public, ci pentru că ar fi greu de imaginat o Julia Roberts stînd pe vine într-un tufiş. Greu de imaginat, de fapt, nu în sine, altfel e şi ea om, ci stînd pe vine filmată sau fotografiată.

Ca peste tot în lume, cei de la Capri se împart în două:

  1. Vedetele, care se dau în vînt să fie văzute.
  2. Admiratorii, care se dau în vînt să le vadă.

Stînd în Piaţa Umberto I, în acest „mic teatru al lumii“, orice vedetă e urmărită de oamenii obişnuiţi, zişi turişti. Deodată, vedeta se ridică de la masa cafenelei şi o ia spre marginea orăşelului medieval. Admiratorii, hop, după ea! Mulţi îi cer autografe. Criza de timp e inevitabilă. Ar fi un dezastru dacă ar trebui să întrebe în dreapta şi-n stînga unde-i W.C-ul. Ar pierde un timp preţios. S-ar compromite grav în faţa fanilor, ştiut fiind că pentru fani idolii nu merg la W.C.

Le sar în ajutor inestimabil, de neuitat toată viaţa, ca nişte salvamontişti pentru alpinistul deja îngheţat, indicatoarele: Spre W.C.! Pe lîngă contribuţia hotărîtoare la iuţeala deplasării, indicatoarele, vizibile de-a lungul şi de-a latul insulei, au şi o serioasă implicare publicitară. Surprinzînd vedeta preferată în drum spre locul unde pînă şi împăratul merge pe jos, fanul rămîne cu o amintire pentru toată viaţa, un cadou cu care se poate mîndri, la întoarcerea acasă, faţă de toate cunoştinţele, prieteni sau colegi. Pentru că, trebuie s-o recunoaştem, e ceva să poţi spune:
Am văzut-o pe Madona ducîndu-se la W.C.!

Indicatoarele W.C.-urilor publice sînt un prim indiciu că Insula Capri e locul de suflet al vedetelor planetare. Cele mai multe dintre ele sînt din domeniul artei: film, muzică, teatru. Se presupune – şi nu în chip eronat – că sînt înzestrate cu o sensibilitate artistică. Explicabil astfel un al doilea indiciu al supraaglomeraţiei de staruri:
Interiorul W.C.-urilor.

Chiar lîngă Piazzetta, dînd ascultare unui indicator chipeş, vizitez un W.C. public. Primul W.C. public care-mi iese în cale de îndată ce descind din microbuzul care m-a urcat pînă aici.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Pagini: 1 2 3 4

6 comentarii pentru articolul „Capri – capodopera WC-urilor pentru vedete”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *