Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

Carmen Cecilia Rusu a trecut de la sentimente în culori la viziuni universale

Pictorița Carmen Cecilia Rusu reproducea cu decenii în urmă sentimentele în culori. Acum, tablourile pe care le semnează sunt niște impresionante viziuni universale, ori analize microscopice care te cuceresc definitiv.
Desigur, pentru a vă convinge de autenticitatea acestor cuvinte, se cuvine să vedeți chiar dumneavoastră lucrările sale. Ceea ce se va și întâmpla la după ce onorabilii cititori vor termina aceste rânduri.

Dar, mai întâi, să o prezentăm măcar pe scurt, iar apoi trecem la un dialog lămuritor.
Carmen Cecilia Rusu este un artist plastic, născută la data de 26 ianuarie 1970, în Dej, România. Încă din copilărie și-a descoperit pasiunea pentru desen și pictură. A reprodus toate sentimentele cotidiene în culori, fie pe hârtie, fie pe pânză. A fost văzută ca o persoană plină de viață, aducând bucurie și lumină în jurul ei. Când era tânără, arta nu era văzută ca o modalitate de afirmare, astfel a fost convinsa să urmeze o carieră realistă. În acest sens, timp de 18 ani a pictat doar ocazional. La 44 de ani a simțit că există un mare gol în viața ei și a realizat că acesta era menit să fie umplut doar cu artă. S-a întors la pasiunea copilăriei și anume pictura. Din iunie 2016 și până în prezent a participat la 46 de expoziții naționale de grup (Cluj-Napoca, București, Târgu-Jiu, Ciucea, Slobozia, Sulina, Breaza, Baia-Mare) și 168 de expoziții internaționale de grup în Italia (Florența, Veneția, Milano, Roma, Palermo, Mantova, Monreale, Versilia, Brianza, Lecco, Alta, Badia), Austria (Viena, Innsbruk), Elveția (Basel, Montreux, Zurich), Slovacia (Bratislava), Anglia (Londra), Franța (Paris, Cannes, Nimes, Carcassonne), Portugalia (Lisabona), Spania (Madrid, Barcelona), Germania (Munchen), Bulgaria (Balcik, Dobrich, Silistra), Emiratele Arabe Unite (Dubai), SUA (New York), Canada (Ontario).
Două expoziții personale în România (Turda, Cluj) și 2 expoziții personale în Italia (Florența).

Mai multe detalii în interviul următor:
– Cum a fost pentru anul 2021 pentru pictura pe care o faceți?
– Anul 2021 a fost un an atipic. A fost o perioada de tranziție, transformare. A reprezentat o provocare, fie că vorbim despre orientarea spre mediul online a evenimentelor sau despre procurarea materialelor, în cazul meu. A fost un an care a pus la încercare creativitatea si capacitatea de a gestiona schimbarea.

– Cum a început anul 2022?
– Anul 2022 a început ca o continuare a tendințelor generale din 2021. Totuși, aș putea spune că 2022 a venit însă cu speranța de a aduce anumite aspecte la normalitatea cu care eram obișnuiți înainte de pandemie.

– Concret, ce ați realizat?
– În anul 2022 m-am concentrat mult pe creație. Am muncit pentru expoziția personală ,,Misterium” de la Muzeul de ară din Cluj – Napoca, dar în același timp și pentru celelalte proiecte în desfășurate. În continuare, îmi propun să rămân la fel de deschisă oportunităților care mi se oferă și să mă dedic acestora pentru a atinge de fiecare dată obiectivele pe care mi le-am propus.

– Cum doriți să meargă lumea în perioada viitoare?
– Îmi doresc ca lumea, în general, să beneficieze de prosperitate, să aibă curajul de a lupta pentru a-și atinge obiectivele și de ce nu, să încerce să devină cea mai bună versiune a sa.

Aici se termină dialogul nostru. Pentru mine rămâne întrebarea cum ar putea arăta cea mai bună versiune a lumii? Asta e o altă posibilă întrebare de pus pictoriței Carmen Cecilia Rusu. Până vom afla răspunsul, să vedem ce frumos pictează.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *