Începând din 13 noiembrie, îl puteți urmări pe Ion Cristoiu și pe Canal33, unde scrie, săptămânal, un editorial

Cât încurcă și cât ajută trotinetele

Deși, după vârstă, Stelian Bujduveanu ar putea fi trotinetist, viceprimarul Capitalei este inițiatorul unui proiect, aflat în dezbatere publică, de reglementare a circulației trotinetelor electrice. În emisiunea „Față în față cu Ion Cristoiu”, difuzată marți seara pe Gândul live, acesta a explicat ce este deranjant cu trotinetele, chiar dacă sunt utile. „Pentru foarte mulți, este o alternativă la mașină și încurajez comportamentul acesta, să treci la un transport electric – o încarci la birou, o încarci acasă, ți-o iei în spate. Sunt și categoriile de oameni care știu că în proximitatea casei – că se uită pe acele aplicații –găsesc trotineta și atunci când pleacă la birou, la muncă, la școală, o folosește ca mijloc alternativ. Este bine-venit atâta timp cât respectăm regulile de circulație și regulile și unde le lăsăm și cum le lăsăm”, a spus Bujduveanu.

Viceprimarul a adăugat că nu vrea să se ajungă la soluții extreme: „Au fost orașe în lume care au interzis trotinetele, care au ajuns la o saturație, pentru că încurcă foarte mult trafic. Pentru a nu ajunge în situația aceea, eu cred că o reglementare din timp și o indicare exactă unde poți să le lași, cum poți să le lași și cum le folosești poate duce la un echilibru între trotinetă, bicicletă și autoturism și mijloc transport în comun”.

Mai este un aspect care a fost omis: operatorii de trotinete nu plătesc nimic municipalității.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *