Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Cazul Nicolae Ciucă-Plagiator: Arma stalinistă a Dosarului – folosită în răfuiala dintre găștile politruce

Urmărind Scandalul Nicolae Ciucă – Plagiator, unii cititori mă întreabă, nu fără reproșuri sugerate, de ce nu iau atitudine, așa cum fac mulți dintre colegii de breaslă. Prin atitudine criticii mei înțeleg un șir de zbierete în scris sau oral prin care să cer demisia lui Nicolae Ciucă, însoțite de gesturile isterice de rigoare:
Tăvălit pe jos, a epilepsie, smuls părul (cît mai am) din cap, înroșirea la față și ieșirea ochilor din orbite.
Într-un cuvînt, gesturile care definesc azi pe mulți lideri de opinie care practică (nu fără succes financiar) presa de tip Galerie de fotbal, parfumată cu sintagma Presa de activism civic.

Răspund aici posibililor bombănitori ai mei de ce nu mă dau în spectacol în recentul scandal:
Am depășit de mult vîrsta pubertății jurnalistice postdecembriste cînd mă înfuriam, pentru că Ion Iliescu nu demisiona și mă mîhneam, pentru că Emil Constantinescu n-a ajuns președinte al României încă din 1992.

După atîta amar de viață politică postdecembristă mi-am dat seama că jurnalistul de comentariu, căruia i-am spus Istoricul clipei, nu trebuie să trăiască la nivel emoțional întîmplările mai mici sau mai mari din prezent. Misiunea de esență a Istoricului clipei e să despice evenimentele, să le găsească semnificațiile, să le prevadă evoluțiile.

Nu acesta e însă principalul motiv pentru care n-am cerut și nu voi cere ca Nicolae Ciucă să-și dea demisia.
Chiar dacă n-am nici o îndoială că a copiat atunci, în 2003, ceea ce azi se numește plagiat.
Motivul e același pentru care n-am cerut demisia lui Victor Ponta în 2012, cînd a fost acuzat de plagiat, nu m-am înscris în corul care a cerut demisia lui Florin Cîțu din funcția de premier acuzat de a fi fost penal în urmă cu 21 de ani și l-am apărat pe Florin Roman în Scandalul cu așa-zisul plagiat din teza de masterat.

Care e acest motiv?
Pentru a răspunde se impune să precizez că, după 31 de ani de comentare aproape zilnică a Actualității, am ajuns la concluzia că un demnitar, un politician trebuie supravegheat și judecat pentru ceea ce face în prezent și nu pentru ceea ce a făcut el în trecut.

Dacă în prezent un demnitar e prins cu o afacere de corupție, dacă a comis un accident, dacă a încălcat regulile de protecție și mai ales dacă a gestionat catastrofal o criză din domeniul său de activitate, atunci el trebuie să demisioneze sau să fie demisionat.

Din acest punct de vedere bine ar fi fost ca presa să ducă o campanie pentru ca Lucian Bode, ministrul de Interne, sau, măcar Bogdan Berechet, șeful Poliției Capitalei, să demisioneze în urma accidentului criminal prin care o fetiță și-a pierdut viața. Bine era dacă presa ducea o campanie pentru ca Virgil Popescu, ministrul Energiei, să demisioneze ca urmare a dezastrului național numit creșterea facturilor la Energie.

De pe vremea lui Traian Băsescu s-a ivit și a înflorit însă folosirea în răfuiala politică a armei staliniste a Dosarului sau mai bine zis, a petelor de la Dosar. Unui demnitar nu i se poate reproșa mare lucru în ce privește activitatea sa prezentă. Cum însă el trebuie lichidat sau măcar pus la punct, i se caută în trecut o pată, știută de Băieții de bine, i se scoate la iveală sub forma unei dezvăluiri de presă și i se regizează o campanie politico-mediatică. De cele mai multe ori faptele din trecut au fost comise mulți ani în urmă. Ele sînt știute de cei interesați, dar ținute în sertar pentru a fi folosite în clipa cînd respectivul trebuie blocat.

Pe 18 iunie 2012, apare în presă dezvăluirea privind plagiatul lui Victor Ponta. Victor Ponta, în 2012 premier, era acuzat c-a plagiat în teza sa de doctorat din 2003.
Din 2003 pînă în 2012 trecuseră 9 ani. Victor Ponta fusese numit ministru în Guvernul Boc (2008) și ales președinte al PSD în 2010. A fost ales deputat încă din decembrie 2004, iar în 2006, a ajuns vicepreședinte al Camerei Deputaților. Premier al României devine în mai 2012. Posibilul plagiat era la dosar din 2003. Nu dispăruse între timp. El însă era știut de Băieții de bine. De fiecare dată cînd Victor Ponta a ocupat aceste funcții, nimeni nu s-a întrebat dacă nu cumva a plagiat în 2003. Să admitem că un simplu cetățean are o problemă în trecut. Cînd respectivul devine demnitar, crește brusc interesul presei față de trecutul respectivului. Ar fi fost normal ca plagiatul din 2003 să fi fost dezvăluit pînă în iunie 2012. Fie și pentru a răspunde la întrebarea: Cine o mai fi și Victor Ponta ăsta.

De ce a fost dezvăluit abia în iunie 2012?
Pentru că premierul Victor Ponta începea să-i strice socotelile lui Traian Băsescu. Fostul președinte îl desemnase premier sperînd că va fi de treabă.

Pe 11 august 2021, apar în presă dezvăluiri despre fapte comise de Florin Cîțu în decembrie 2000, în SUA. Cu 21 de ani în urmă. Între timp, Florin Cîțu a fost ales deputat, a fost numit ministrul Finanțelor și în decembrie 2020, premier.
Întîmplarea din 2000 era la dosar. Cu acte, cu fotografii. Mai mult, era știută de mulți colegi de partid și de mulți inși din Servicii. Pînă în 11 august 2021, momentul din 2000 n-a fost dezvăluit, deși între timp, Florin Cîțu intrase în lumina presei.

Dezvăluirea din 11 august 2021 e urmată de o campanie politico-mediatică menită a-l face pe Florin Cîțu să demisioneze din funcția de premier. N-a demisionat atunci. A ajuns după numirea ca premier a lui Nicolae Ciucă, președintele Senatului, după ce a fost ales președinte al PNL. A mai scos vreun scîncet presa în chestiunea Florin Cîțu Penal?
E limpede că în august 2021 a fost o campanie politico-mediatică de folosire a dosarului în interesele prezentului.
Cineva avea interesul ca Florin Cîțu să iasă din cursa pentru șefia PNL.

18 ianuarie 2022. Apare dezvăluirea că Nicolae Ciucă a plagiat în teza sa de doctorat din 2003. Din 2003 pînă în 2022 au trecut 19 ani. Între timp, Nicolae Ciucă a fost șef al Marelui Stat Major, a fost ministru al Apărării (în două Guverne) și, din 25 decembrie 2021, premier. Trecutul nu poate fi modificat. Pata de la dosar a existat din 2003 încoace. Știută de cei interesați. De ce n-a fost dezvăluită pînă acum? Pentru că n-a fost interesul. Acum a fost interesul. Mulți lideri PNL s-au gîndit că Florin Cîțu trebuie dat jos și înlocuit cu Nicolae Ciucă.
Nicolae Ciucă strică jocurile Găștii lui Florin Cîțu din PNL.
Și atunci i s-a scos dosarul și i s-a regizat o campanie politico-mediatice pe cinste.

În toate cele trei cazuri presa a fost folosită (cu sau fără știința ei) în răfuiala dintre Găștile politruce.
În toate cele trei cazuri dezvăluirii i-a urmat în presă nu o adîncire a dezvăluirii, ci o amplificare a Scandalului prin cereri de demisie formulate de adversari ai acuzatului, convocați de presă pe bază de listă. Deontologia cere ca în asemenea cazuri să publici și puncte de vedere în apărarea victimei. Nici în cazul lui Victor Ponta, nici în cazul lui Florin Cîțu, nici în cel al lui Nicolae Ciucă Dreptul la apărare n-a existat.
Simpla trecere în revistă a celor trei cazuri scoate în evidență o armă nocivă folosită în bătălia din partide și dintre partide:
Scoaterea dosarului.

Apelarea la dosar a fost una dintre armele folosite în comunist în cadrul bătăliei din sediul CC.
Fiecărui lider i se știau petele de la dosar.
Ele erau trecute cu vederea cîtă vreme nu era nevoie de folosirea lor în răfuiala dintre Găști.
Era vorba mai ales de informații privind colaborarea cu Siguranța sau de atitudini antisovietice sau chiar de șmecherii.
Toate petrecute cu mult timp în urmă.

Cînd un lider trebuia eliminat sau pus la colț, Liderul Suprem – Stalin, Dej, Ceaușescu – îi scotea dosarul.
Cei trei au murit demult.
Urmașii lor din postdecembrism le urmează exemplul.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

14 comentarii pentru articolul „Cazul Nicolae Ciucă-Plagiator: Arma stalinistă a Dosarului – folosită în răfuiala dintre găștile politruce”

  • ”..am ajuns la concluzia că un demnitar, un politician trebuie supravegheat și judecat pentru ceea ce face în prezent și nu pentru ceea ce a făcut el în trecut.”
    Jenant..!

  • Haaa,haha!
    Nicușor Dan a organizat o conferință de presă fulger în care a anunțat că a fugit din birou când a venit DNA!!
    Cetățeni, se întrevede o speranță!
    Poate Nicușor Dan pornit pe fugă nu se mai oprește, ca în filmul ăla Forrest Gump și scăpăm de el.
    Să vedem dacă avem noroc!

  • Pt romanii care fac atata caz de proceduri, de cate ori apar astfel dezvaluiri, eu sunt curioasa daca acea persoana a scris teza de doctorat in conformitate cu procedurile de atunci in vigoare. Altfel. comparam epoci diferite, adica aplicam principii si proceduri actuale unor timpuri diferite. / nu ne deosebim astfel de progresistii daramatori de statui si incendiatori de carti.

  • Cu doctorat sau fara, Ciuca tot o nulitate este…pt marea masa nu are nici o importanta ce studii a plagiat un om politic, ci doar ce face pt el politicianul respectiv…Ciuca fiind marioneta lui Iohannis, nu are nici o relevanta pt popor…de asemenea „luptele” politice intre „bandele” politice de azi nu intereseaza pe nimeni, afara de presa si cei implicati….o furtuna intr-un pahar cu apa…..

  • Maestre, cum adik „presa a fost folosită (cu sau fără știința ei)”!!?
    Normal că presa s-a lăsat folosită cu bună știință și cu un purcoi de bani.
    Păi nu presa l-a reales pe Iohannis? Ioha nu a avut nici măcar o campanie electorală și totuși a ajuns președinte. A făcut presa campanie îngropând pe Dăncilă.
    Și cine e de vină pentru actuala configurare a parlamentului dacă nu presa?
    Denigrările ordinare, campania mizerabilă împotriva PSD nu au fost făcute de către presă!?
    Astăzi PSD are un procent de peste 40% și totuși trebuie să guverneze alături de prostovanii de PNL care au 17%, în loc să guverneze singur ca cel mai puternic partid.
    Oare nu presa ni l-a adus pe cap pe Nicușor Dan? Până și dvs. l-ați votat. A fost o campanie incalificabilă dusă de presă împotriva doamnei Firea.
    Și madam asta, Emilia Șercan nu e și ea așa-zisă jurnalistă? Nu ea jonglează la comandă cu informațiile?
    Adik la Kovesi e OK teza cu 4% plagiat, la politicienii care trebuie înfundați nu.
    Maestre, urăsc jurnaliștii din România, niște căcăcioși și linge-blide.
    Acu Rareș Bogdan și C.V. Popescu au ceva cu AUR. Au uitat toată campania jegoasă făcută împotriva lui Dragnea.
    Au uitat că LaBe1 „jurnalistul” Mircea Marian a dat în direct adresa de reședință a lui Dragnea ca să meargă tefeliștii de useriști să-l linșeze.
    Și sunt multe aletele, nu le mai enumăr.

  • E prima zi cand nu a scris nici un invitat. Unde s-au ascuns? ❓ 😛

  • @
    daca ‘vremea natiunilor’ a apus, …constitutiile nationale nu mai fac doua parale, ‘dreptul’ national nici macar una,
    inseamna ca…una din doua:
    -ori …’echipele’ vind tara in nume propriu,
    -ori poporul voteaza sa fie scoasa tara la licitatie.
    adica…e rusinos ca o tara sa devina…neant, fara ca cineva sa se sesizeze.
    daca tara tot nu mai ‘exista’ atunci sa nu mai existe …oficial.

    care da mai mult…o cumpara, sa se aleaga si poporul cu ceva de pe urma tarii care cica i a apartinut :))),
    adica daca tot ne am facut de tot rahatul fata de cei care, pe vremuri, pretuiau neamul asta ca pe propriul suflet, barim sa-i facem sa se prapadeasca de ris!:))))))

    deci mie mi se pare ca mai bine scoatem tara la licitatie :)))), daca oricum ea nu mai are constitutie nationala si nici ‘drept’ national si…mai nimic.

    adica decit s-o vinda unii si altii paici, chipurile in numele poporului, mai bine transparentizam procedura…organizind o licitatie :))))). adica…barim cind vindem tara oficial, la licitatie, sa scapam de coruptie!:))))

    oricum…e mare vilva cu…sa avem o tara ca afara, si oricum paicea e cu…ce fac altii sa fac si eu, deci ai nostri oricum nu fac nimic, ei doar ii copiaza pe aia de afara.
    ideea e ca…daca oricum nu mai existam ca natie, ca tara, ca ce vreti, nu mai bine oficializam povestea astfel incat treaba sa fie clara? :)))

    de ce sa avem noi parlamentari care sa faca…in stil ‘ce fac ei sa fac si eu’…ce fac parlamentarii francezi sau nemti sau englezi…sau americani?!
    decit sa avem niste copii ale acestor parlamentari de pe alte meleaguri,…nu mai bine avem noi direct originalul?! :))))
    adica…care da mai mult si cumpara taraaa,…la licitatie internationala nenica!, vine direct cu parlamentarii lui!,
    nu ne mai batem noi capul. nu va dati seama ce ar insemna sa traim…ca nemtii?:)))

    cine o cumpara…vine cu armata lui, nu tre sa i mai cumparam noi armele…supernoi-noute, poa sa vina cu cite arme vrea paici!, creca o sa fie chiar tare, faza:))

    adica daca tot ne comportam ca niste rahati, ca natie, hai sa ne facem de cacat…la nivel galactic, macar!, sa ramanem si noi in Istoria Lumii cu ceva, …daca tot disparem in neant.

  • A copia este identic cu a fura (furt intelectual). Nu este cazul să suflăm în pânze hoților de tot felul. O astfel de calitate îndoielnică arată în cazurile prezentate caracterul unor oameni ajunși la conducere printr-un mișmaș politic. De la un astfel de personaj nu te poți aștepta la nimic bun.
    Aștept punctul Dvs. de vedere relativ la ieșirea necontrolată a lui RB din PE, in fața lui Macron.

  • Intr o tara plina ghioalca cu pacatosi exista, evident, si unii care se cred sfinti.
    Acestia trebuie musai declarati ‘sfinti in viata’, dupa care sa li se ridice statui in toate pietele.
    Insa nu inainte de a fi pusi la indoiala in stil plenar, ca cine stie…poate ca sint doar ciori vopsite.

    Insa cum sa te apuci sa le ridici sfintilor in viata statui, daca tu, stat, esti impotent in mod structural pe motiv ca ti lipseste fix institutia ‘punerii la indoiala’?!

    bineinteles ca toate dinamicile statului pot fi lasate la voia Naturii, Universului, ca el are, spre ex, cea mai buna scoala de ‘punere la indoiala in stil plenar’,
    insa daca le lasi la voia Naturii…de ce mai exista ‘statul’?, aruncati l, nenica la gunoi, ca un ‘stat’ fara ‘institutia punerii la indoiala’ nu face doua parale…insa poate lasa impresia asta…

    atunci cind institutia punerii la indoiala e impotenta intr un stat, atunci cea care se cocoață pe Tron e Mandria, caz in care motiv de mandrie poate deveni chiar pacatul.
    dar…stai!, chiar asta se si ntampla!, daia pacatosii sint ‘noii sfinti’, azi, paici.

  • Pe mine nu ma enerveaza atit de mult ciuca, omu’ e semianalfabet, oportunist si mindru de „realizarile” personale…si-a aranjat pensia si familia,mai mult de atit ce sa faca altceva…poate doar sa se plimbe ca plimbaretul de la cotroceni.Pe ponta nu-l suport,iar pe citu l-as trimite undeva la ocna sa nu mai auda vreun pamintean de el.Toti trei au in comun shmecheria. Eu ma bucur cind scrieti articole,nu conteaza subiectul, ce conteaza e sinceritatea cu care-s scrise. Chiar daca uneori ramin cu impresia ca-i sustineti pe unii sau altii discret, voalat, dupa un timp pe care l-am petrcut pe site-ul dvs, am inteles ca nu-i iertati pe nici unii cind calca-n strachini si spuneti ce aveti de spus. Ma intereseaza articolele scrise de jurnalistii capabili sa compare trecutul cu viitorul, or asta o poate face cineva care a trait in „ambele-amindoua”(o zic la mishto asa) perioade…Ce mai apreciez e cind jurnalistul ramine impartial, judeca faptele, face legaturi intre situatii, persoane,se documenteaza inainte sa scrie ceva si nu arunca cu vorbele doar ca sa aiba trafic de cititori…iar cind face preziceri despre viitor, nu are pretentia ca-i mai ceva la Oracolul din Delphi, asa cum fac multi prostalai „di pi la noi di pe-acasa”…e plin la ziare si televiziuni de ei.Asa ca domnule Cristoiu, eu de aia intru pe site-ul asta al dvs si am dat pass la multe altele unde jurnalisti care se cred „clasici”in domeniu calca in strachini de dimineata pina seara…Asa ca daca cititori de-ai dumneavoastra au facut spume, e treaba lor, eu nu mi-as face griji pt ei, i-as lasa in plata Domnului…Prefer sa citesc ce scrieti si chiar sa va contrazic daca opinia mea e alta, dar ce-mi doresc ca cititor e sa ramineti acelasi jurnalist cu capul pe umeri, lucid si impartial.Multe dintre evenimentele pe care le-ati prevazut, s-au adeverit. Asta arata documentare, intelegere a evenimentelor si-a realitatii, detasare de nebunia in care traim si o capacitate de concentrare pe ce trebuie. Acum gata cu laudele, v-am pupat in fund prea mult si nu prea-mi sta in fire sa spun ceva de bine, m-au dezamagit foarte multi oameni si mi-e greu sa mai spun vorbe bune cuiva…
    Practica asta cu tinutul „dovezilor” la sertar si folosirea lor cind e nevoie,la momentul potrivit, e o practica veche.Metodele aplicate au fost schimbate de-a lungul istoriei, la fel si scopurile pt care anumite „dovezi” erau bine protejate pina cind era nevoie sa fie lasate sa iasa la suprafata. Unii numesc asta”diplomatie”. Eu cred ca e machiavellism, uneori practicat de amatori, alteori de persoane fara Dumnezeu.
    Astfel de metode n-ar putea fi aplicate pe un om cinstit. Inainte de ’89, un judecator zicea cam asa: „Pe un om cinstit nu-l poti insela”.Un om cinstit nu-si va dori mai mult decit are sau poate sa obtina prin munca lui.Tu poti incerca sa-l ademenesti cu ce vrei, dar daca persoana in discutie e om cinstit, nici un siretlic nu va putea fi aplicat pe el.In politica de azi, toti „alesii” sint santajabili. Ei pot sa pozeze in oameni cinstiti, da’ ceea ce spun mnealor in anumite situatii, arata nesiguranta in care se scalda chiar si atunci cind vor sa para hotariti, arata frica, lipsa de cunoastere in multe domenii,imaturitate in abordarea subiectelor la care-si dau cu parerea,oportunism,lipsa de etica, se comporta ca mustele care vor musai sa intre in curu’ calului si oricit da calul din coada, musca reuseste sa-l agaseze pina cind bietul cal da din copite in speranta ca poate loveste mustele alea agasante.Asa sint politicienii la noi, iar cind termina de agasat calul, se aduna toate la masa…In momentul de fata, toata clasa politica din Romania e inutila, fara exceptii. Daca cineva are cu adevarat o initiativa buna, n-are nicio sansa sa puna in aplicare ceva bun pt ca va fi o persoana terminata din toate punctele de vedere. Doar santajabilii, coprofagii ramin deasupra…doar ei reusesc sa pluteasca deasupra apei, la fel ca si rahatul pe care-l maninca cu lacomie.Nici unu’ n-a ajuns acolo sus pe munca cinstita sau pe motiv ca da pe afara de desteptaciune. Au ajuns acolo pe usa din dos, „omul potrivit, la timpul potrivit”. Criteriul de selectie?Pai sa fie cit mai timpit posibil, usor de manipulat, usor de speriat, lacom, sa-i placa banii si puterea, sa fie santajabil pina la punctul ca va executa fara sa zica pis orice i se pune pe tava, sa nu aiba mustrari de constinta si sa fie usor de indepartat cind isi termina”misiunea”.Partea cu „dovada la sertar” ca in cazul celor 3 netoti mentionati in articol, e mai mult ca sa-i faca de ris in fata lumii, ca de schimbat nu-i schimba pina nu termina ce-au fost pusi sa faca.Oricit de destepti se cred politicienii, cei care le dau ordine ii vor prinde cu ceva, nu scapa niciunul odata de au calcat strimb fie si pt o fractiune de secunda. Din momentul ala soarta le e pecetluita, cit timp vor dori sa stea sus pusi, li se va pune la dosar de toate, orice ,cu binisoru’, pina dosarelul se face suficient de mare ca sa aiba de unde alege. Cu astia 3 n-a fost greu.Vanitatea e ce le-a pus capac.In fata platitorilor de taxe, politicienii nu mai reprezinta absolut nimic. E mai usor sa devii politician in zilele noastre decit sa muncesti si sa devii inginer sau medic, plus poti sa spui orice timpenie vrei si nu ti se intimpla nimic, nu se mai ia nimeni te tine pt”malpraxis”, cel mai rau lucru e sa te mute de pe un scaun pe celalat…cu i-au facut lui citzu…Daca sederea lui in politica nu-i suspecta, apai inseamna ca mi s-au imputinat neuronii…Astia trei: „dom’jeneral”, ponta si citzu sint mai putin periculosi in comparatie cu rares bogdan, boc, basescu, herr …Rares bogdan e un cretin greu de oprit cind incepe s-o ia pe aratura. Eu il suspectez ca-i consumator de prafuri ca altfel nu-mi explic cum de a putut sa spuna atitea timpenii doar intr-o singura zi: https://evz.ro/rares-bogdan-apel-la-presedintele-frantei-interveniti-inca-o-data-deveniti-avocatul-romanilor.html
    Dupa ce a vorbit numai timpenii in numele Romaniei, imediat a iesit la atac cu multe alte aiureli si iar a vorbit in numele romanilor ca sa se afle-n treaba. Am observat o strategie la oligofrenii gen rares bogdanel… vai de chelia aia a lui si de strugurelul de care nu se poate desparti ca sa-i tina buzele lucioase…anume, arunca cite o nebunie ca aia din articol(link mai sus), apoi o acopera cu inca citeva ca prima sa fie data uitarii si atentia sa fie concentrata pe altceva. Asta lucreaza pt Franta sau e un oportunist de caricatura ca nu inteleg cum poate sa umileasca o tara intreaga, sa vorbeasca in numele ei, chiar si in la figurat sa ceri presedintelui Frantei sa fie „avocatul” Romaniei, mi se pare o dovada de delir sub influenta unor substante „tari”…El isi da seama de ce-i iese pe gura?E treaba lui sa abordeze astfel de subiect fara o consultare prealabila cu altii mai sus pe scara ierarhica, sau el,raresel e „supremul” care se lupta in mintea lui pt popor, un popor pe care nici nu s-a sinchisit sa-l intrebe ce vrea de fapt. Eu nu-l autorizez pe acest timpit sa vorbeasca in numele meu. Nu ma intereseaza „shenghenu'” masii, ba chiar cred ca e cea mai proasta idee posibila, ca si intrarea in UE si alte troace care o sa ne puna capac pe perioada luuuuuuuunga de timp.Granitele trebuie repuse asa cum era in ’89 si fiecare sa-si vada de tara lui, troaca nu functioneaza, daca „functioneaza” ceva sint salariile astronomice de”ioroparlamentari” pt „ioroparlamentari” ca raresel – cu care mi-ar fi frica si sa ma sterg la cur ca sa nu ma infectez de la ce boli o avea, mai ales la cap….Am ajuns cu rabdarea pe minus, nu mai e la zero ca sa o pot trage spre plus, e pe minus si se indeparteaza rapid de zero e partea asta …
    Sper sa scrieti un articol despre acest delir al lui rares bogdan, sa inteleg si eu mai bine ce ciini turbati l-au muscat pe asta de-a fost in stare sa dea un spectacol grotesc, da’ de-un grotesc greu de calificat. Nu cred sa existe vreun roman normal la cap, care stie de situatia descrisa mai sus, si care sa nu se simta umilit de nedescris si degeabam de catre un cretin infumurat, rupt si de mama realitatii si care face niste jocuri nedemne si deplasate in numele unei natii.
    Toti acesti idioti nedemni de posturile pe care le ocupa, trebuie demisi pe capete, pe loc; cu santajul la sertar sau nu, nu mai conteaza…cind e prins ca spune enormitati la nivel de tzunami, nu trebuie lasat pe functie o fractiune de secunda in plus.
    Astfel de „caractere” dubiose baga tari in razboaie fara sens si singurii care vor plati vor fi, ca intotdeauna, oamenii nevinovati: copiii, batrinii, femeile…Nu e de ajuns ca avem trupe straine pe teritoriul nostru, acum trebuie marit numarul, ba stai sa vezi ca si „mosiu Macrou” s-a gindit sa dea o mina de ajutor Romaniei si il bate gindu’ sa ne trimita si nishte jomenfishisti de-ai lui…sa ne ajute bineinteles, toti o dau cu „ajutatul” desi nu le-o cere nimeni in afara de rareshei…rareshei si la minte.AFARA CU ACESTI DEMENTZI, AFARA, NU MA REPREZINTA NICI UNUL.
    P.S. V-ati gindit vreodata cum a ajuns EBA „ioroparlamentara” si de ce?V-ati gindit cum de a convins-o tatsu sa nu mai candideze si sa stea sa-si creasca copiii?De ce a convins-o oare?Apoi cind a vrut ea sa candideze din nou si totul a iesit fisiit rau de tot, de ce a vrut inapoi „ioroparlamentara”? Doar pt salariu?Oare?
    Un articol pe tema asta credeti ca merita efortul?

    • @Dl. Cristoiu – Indignarea dumneavoastră e total justificată. Cozile astea de topor, gen Rareș Bogdan, au făcut și fac cel mai mult rău României! Mai rămânea să scoată batistuța pe care o poartă la vedere în buzunărelul de la piept și să-și șteargă nasul, apoi ochii sticloși! Și mie mi-e silă de astfel de oameni cu așa comportament dement. Iar Emmanuel Macron, care e în campanie electorală, trebuie să execute gesturi teatrale pentru a-și atrage voturi. Eu mai am o speranță știind că orice coadă de topor tot la foc ajunge.
      P.S. Asta cu doctoratele luate aiurea scoase la lumină, mie îmi pare un lucru bun, că-i mai tăvălește puțin pe cei cu musca pe căciulă! Cum adică, ești ”doctor” și tu nu poți lega o frază prin vorbire directă? Trebuie s-o ai scrisă în fața ochilor? Depășirea nivelului de competență e boala românilor. N-au pic de demnitate și rușine astfel de indivizi. Au doar tupeu nemăsurat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *