Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

Cazul Novak Djokovic: Prima demonstrație de forță la nivelul planetei a dictaturii sanitare

Nu mă pricep la Sport și cu atît mai puțin la tenis. Ba chiar, sincer să fiu, nu mă interesează întrecerile sportive ca fan al sportului.
Dacă sînt atent din cînd în cînd la evenimentele sportive o fac dintr-o perspectivă din afara sportului.

Mă interesează, un campionat mondial de fotbal, de exemplu, dacă el are lovituri de teatru în stare să hrănească Breaking Newsuri.
Mă interesează o olimpiadă, cum se anunță cea din China, dacă devine obiect de păruială politicianistă planetară. Din acest punct de vedere, fără a fi un împătimit al sportului, am considerat și consider că tîrîrea olimpiadelor în războaiele politice e o crimă. Măcar în acest domeniu să nu-și vîre coada Politica.

Mă interesează marile întreceri din tenis (la care nu mă pricep) și ca scriitor.
Mai ales tenisul profesionist amintește mult de destinele personalităților din Istorie.
Ca și în Istorie, în tenis pot fi ascensiuni spectaculoase sau prăbușiri tragice.

Am urmărit, așadar, scandalul Novak Djokovic fără să știu la început că la Australian Open jucătorul sîrb urma să meargă pentru a-și pecetlui nu știu ce palmares. Nici măcar că e ăl mai tare din lume.
Am urmărit scandalul în ipostaza de om care încearcă să mediteze asupra Lumii prin care trece.

Finalul Scandalului e știut de o întreagă lume.
Pînă la urmă Novak Djokovic a fost expulzat din Australia la ordinul Guvernului, mai precis la ordinul Ministerului Imigrație, Alexa Hawke, un apropiat al premierului.

Chiar de la începutul Crizei n-am avut nici o îndoială că jucătorul sîrb va fi expulzat și, prin urmare, nu va participa la turneu:

  1. Novak Djokovic nu e american. Multă lume a spus că i s-a întîmplat ce i s-a întîmplat, pentru că e sîrb. Condiția sa de sîrb a contat pentru presa din România. Lesne de observat că televiziunile și site-urile care au dus campanie împotriva lui Novak Djokovic sînt bruxellizate pînă la nivel de varză. Pentru o parte a presei noastre, hrănite cu stipendii de la UE, Serbia e o țară din sfera de influență rusească. Astfel că, toți cei care au salutat agresiunea NATO împotriva Serbiei au aplaudat acum agresiunea Australiei împotriva jucătorului sîrb. Pentru Guvernul australian a contat însă faptul că Novak Djokovic nu e american. Dacă ar fi fost american, Guvernul Australiei, prin nimic diferit de Guvernul României în materie de slugărnicie față de Partenerul strategic, n-ar fi îndrăznit să comită abuzurile cărora le-a fost victimă Novak Djokovic.
  2. Sînt convins că Novak Djokovic a fost ținta unui exercițiu pus la cale de Guvernul australian. Un exercițiu de forță la nivel de planetă a Dictaturii sanitare. Australia e una din țările lumii în care s-a instaurat Dictatura sanitară, cea care a luat locul dictaturii fasciste și dictaturii comuniste.

O Dictatură supraviețuiește numai și numai dacă își arată din cînd în cînd mușchii. Și aceasta arătare a mușchilor menită a vîrî frica în supuși constă în cultivarea ostentativă a abuzului. Spre deosebire de democrații, dictaturile trebuie să arate mereu cetățenilor că puțin le pasă. Prin arătarea mușchilor, dictaturile transmit supușilor mesajul că sînt puternice și mai ales în stare de orice. Să le fie frică supușilor.

Dacă ne gîndim bine în cazul Novak Djokovic sînt cîteva ciudățenii care ne fac să credem că jucătorul sîrb a fost atras într-o capcană. E vorba mai întîi de așa zisele înlesniri de a participa la turneu fără a fi vaccinat și, mai ales, fără a înălța cîntări vaccinului. Într-o țară faimoasă pentru cît de nemiloasă e dictatura sanitară, orice om de bună credință i-ar fi spus lui Djokovic să nu vină în Australia dacă nu e vaccinat. A fost apoi tratamentul dinadins abuziv începînd de la graniță. Indiferent dacă a fost o punere sau nu punere la cale dinainte, tot ce i s-a întîmplat lui Novak Djokovic a fost un mesaj dat australienilor de Dictatura sanitară. Australia e una dintre țările democratice în care s-a instalat Dictatura sanitară. Australienii au fost victimele unor încălcări ale drepturilor individuale cum nu s-a mai întîmplat în nici o altă țară democratică. Pentru Dictatura sanitară din Australia abuzurile ostentative la care a fost supus Novak Djokovic s-au vrut un mesaj dat australienilor. Puțin ne pasă! Bîta e în mîna noastră. Exercițiul a vizat și instituțiile de pe planetă însărcinate cu supravegherea respectării drepturilor omului de către toate statele lumii. Imaginați-vă că tot ce i s-a întîmplat lui Djokovic ar fi avut loc în China sau un Rusia. Toate guvernele democratice ar fi simțit nevoia să intervină, să atenționeze, să denunțe. Vă mai amintiți scandalul stîrnit de jucătoarea de tenis din China? Guvernul chinez era acuzat că i-a încălcat jucătoarei dreptul la exprimare. Cetățeanului Djokovic i s-au încălcat toate drepturile care țin de demnitatea umană. A protestat cineva pe planetă în afara Serbiei?

Că a fost vorba de un exercițiu de dictatură făcut pe spatele lui Novak Djokovic ne-o dovedește motivarea expulzării. Guvernul dictaturii sanitare putea să găsească drept motive niște chichițe legislative. Alex Hawke, ministrul Imigrației, n-a catadicsit să caute un motiv legal. Prin urmare, în motivarea oficială, admisă de justiția australiană, jucătorul sîrb n-a fost acuzat de încălcarea vreunei legi, ci de faptul că poate stimula prin prezența sa sentimentul antivaccinare.

S-a creat astfel un precedent de un pericol extrem.
Orice stat de pe glob poate interzice unui jucător să participe la o competiție internațională de pe teritoriul său pe motiv că prin simpla sa prezență stimulează stări de spirit împotriva voinței marii majorități a populației. La Olimpiada de iarnă China ar putea interzice participarea sportivilor suspectați că ar putea crea sentimente anticomuniste în China. Culmea e că Novak Djokovic nu e un antivaccinist declarat. El n-a mers în Australia dinadins nevaccinat, pentru a sfida autoritățile, așa cum Diana Șoșoacă merge în Parlament fără mască în chip ostentativ. Jucătorul sîrb a mers în Australia fără a contrazice public vaccinarea, așa cum ar fi făcut un antivaccinist convins. Pentru a i se permite participarea s-a zbătut să facă rost de documente legale. De altfel, prima instanță admițîndu-i intrarea, a dovedit că din punctul de vedere al legilor stricte din Australia, chiar dacă nu s-a vaccinat, Novak Djokovic era cu actele în regulă.

Novak Djokovic a fost expulzat ca o demonstrație de forță. Dictatura sanitară a vrut să arate că nu-i pasă de nimic. Nici de decizia primei instanțe, nici de impresia că se comportă abuziv. Dinadins ea a optat pentru o motivare absurdă fără nici o legătură cu încălcarea Legii. Pentru ca australienii să se supună și mai tare dictaturii sanitare. Pentru a demonstra la nivel de planetă că dictatura sanitară e permisă într-o țară considerată pînă acum democratică.
Dacă unei vedete ca Djokovic, într-un caz mediatizat în întreaga lume, Guvernul australian i-a făcut ce i-a făcut, pentru că așa au vrut mușchii lui, ce să mai spunem de ce ne-ar putea face nouă?

Novak Djokovic a fost expulzat.
Fără ca ATP să protesteze.
Fără ca vreun alt guvern decît cel sîrb să facă scandal.
Fără ca presa lumii să condamne abuzul. Dimpotrivă, o parte a presei mondiale a salutat abuzul.

Să presupunem că abuzurile la care a fost supus Djokovic s-ar fi petrecut într-o țară cu dictatură pur și simplu.
Indiscutabil, dictatura respectivă ar fi avut probleme pe plan extern și chiar intern.

Abuzurile s-au petrecut însă într-un nou tip de Dictatură:
Dictatura sanitară.

Cazul Djokovic a fost un exercițiu la nivel planetar.
Un exercițiu menit a testa dacă dictatura sanitară poate lua locul dictaturilor fasciste sau comuniste.
Expulzarea jucătorului a dovedit că dictatura sanitară, instaurată în numele luptei împotriva Pandemiei și pe fondul fricii de boală, se poate desfășura în voie, fără a stîrni reacțiile create de obicei pînă acum de dictaturile tradiționale.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

45 comentarii pentru articolul „Cazul Novak Djokovic: Prima demonstrație de forță la nivelul planetei a dictaturii sanitare”

  • Am o întrebare pentru membrii acestei comunități! Ciocazanu mai bântuie pe aici? Știți ala de la aparatul de clisma Ziariștii opăriți punct ro`?
    D

  • Lumea nu este dementa . Lumea este asa cum noi , oamenii , am lasat-o sa se duca . Si ea s-a dus asa cum am lasat-o noi , sau am fost indrumati sa o sa ducem noi, sau am fost prostiti sa o ducem noi,sau am fost momiti sa o ducem noi , sau am dus-o noi din ceea ce aveam in minte si credeam ca e bine , sau din indiferenta de a ne interesa de ce ea se manifesta asa cum se manifesta si nu altfel , din economia de gandire pentru altceva decat ceea ce e comod ( deoarece gandirea a fost consumata intens la MAJORITATE +1% , chiar stimulata pe achizitie la acestia si plus altii pe care ar putea sa-i atraga de partea lor ) , deci pur si simplu din lene . Eu cred ca avem aici exemplificarea exacta a democratiei de vreo cel putin 200 de ani. In conceptul de democratie , se pot include in manifestare , cu niste mici cuvinte iscusite si fascism, comunism, neo – comunism , neo – fascism , new -woke , LGBTQetc si multe , multe , multe ce o sa mai apara . De Ce ?
    Pentru ca democratia actuala ( ca si restul doctrinelor existente actuale ) se bazeaza pe niste principii care nu au nici o legatura cu viata ( iubire , creatie , dezvoltare a creatiei din iubire si prin iubire ) . Ea se bazeaza doar pe faptul ca unii oamenii cred ca ei sunt MAJORITATEA +1% .
    PS : In natura nu functioneaza nimic dupa principiul 50 + 1% . O ciuperca ,asa zis otravitoare de catre noi , frumos mirositoare, doboara la pamant toata padurea majoritara atunci cand aceasta ( padurea ) o ia razna , dupa niste niste principii democratice.
    PS 1 : Multumesc, d-nule ” online ” . Mi-a placut nuantarea cu ce valoare are de fapt 50 + 1 % ( lasati-o asa cum am scris-o eu ).

  • Maestre , in 1990 90% din populatia Romaniei aplauda sosirea minerilor la Bucuresti .Azi aproape toti accepta ca acest eveniment a fost un dezastru . La fel , peste 30 de ani ,simbolul prostiei masurilor anti Covid va fi numit ” Australia” .

  • deci…care e calea catre ‘democratia pura’?
    cum care, scoaterea in afara legii a minoritarilor:))), insa mai intai de toate se scoate in afara legii ‘punerea la indoiala’

    Mandria nu suporta ‘punerea la indoiala’. Se incinge si ia foc, cind aude de ‘punerea la indoiala’, ii ies bubite pe piele, intr un cuvint are alergie fundamentala la ‘punere la indoiala’:)))

    deci…nu de minoritari vrea sa scape Mandria, ci de ‘punere la indoiala’.
    si va scapa…in mod democratic, ca…daca nu are acceptul ‘majoritatii’…Mandria nu poate sa faca nimic:))

    deci ce face Mandria?!
    pai ce sa faca, ia ‘jocul’ care se joaca in lumea mare si il intoarce cu fata la ea, Oglindindu-se:))
    dupaia…poa sa l joace cine o vrea, cistigatorul se stie:)),
    castigator relativ, insa tot cistigator e, ca pentru ‘o lume relativa’ cistigatorul relativ e….absolut:))

    nu Mandria scoate din joc ‘minoritatile’, ci…oameni, cu manuta lor…
    iar dupa ce ‘oameni’ vor fi ‘folositi’ ce va face Mandria?
    cum ce?!:))), pai…a invatat de la ‘oameni’ cum se face: ii arunca la cosul de gunoi.

    ‘oameni’ sint folositi’ la inscaunarea ‘dicaturii digitale’, adica la manifestarea celei mai stricte legi din Creatie: Legea Cifrei…metamorfozata in Numar.

    indragiti matematica?
    vaaai, …ce dragut!:)))
    stati asa…, o sa vedem daca veti mai indragi Matematica. ( adica AntiIubirea, ca Iubirea e ‘ecuatia de miscare a Cubului, adica a Oului Absolut, iar Matematica e Amprenta pe care Iubiorea o lasa pe Pamant:)), deci Matematica e tare doar in…clonat:))) )

    stiati ca cei care indragesc matematica, de fapt indragesc…samanta Matematicii, Matematicii mai spunindu-i-se si Antiiubirea? :)))
    nu sint… foarte-foarte sigur…insa creca nu!:)))))

    • ‘minoritarii’ n-au contat, atunci cind ‘majoritatea’ s-a cocotat pe Tron.
      deci…democratia cu asta s a si ocupat, cu ‘voia majoritatii’. odata ce ea s-a cocotat pe trooon…pa!, ea facea legea si daia nu mai putea ea…care le e dorinta minoritarilor.

      acuma…procesul doar s-a optimizat, in timp:)))
      adica…minoritarii, in timp,…adica tot trecind Anotimpurile peste ‘democratie’,
      sint scosi de pe teren!, ca oricum erau…in plus:)))


      faptul ca acum asistam la manifestarea Dictaturii Majoritatii e doar…Toamna!,
      insa Primavara s a manifestat atunci cind ‘democratia’ le-a inchis gura celor care s-au dovedit ‘minoritari’, in urma…’votului foarte-foarte liber exprimat’ :))

      Dictatura Majoritatii e doar Fructul ‘sistemului politic’ care are ca radacina ‘50%+1’.
      atunci cind ai Insamantat 50%+1…era clar ca samanta aia va incolti si…va ajunge mare, cind vine Toamna:)), deci era clar inca de atunci ca peste o vreme, peste restul anotimpurilor, procentul va tinde sa fie 100%

      in Univers ‘pe mijloc’ e doar Pacea ( cu p mare cit Creatia )
      in rest…orice dezechilibru la stanga sau la dreapta Pacii se va lipi de Extreme. tocmai daia si distributia gaussiana o ia razna, la un moment dat, adica odata cu trecerea timpului in stil fibonacci, pentru ca odata cu ‘venirea Toamnei’ dezechilibrele se vor lipi negresit de Extreme ( daca exemplul ar fi un mar, atunci asta ar insemna ca orice dinamica se focuseaza ori pe samanta, ori pe ‘partea din mar pe care o mananci’, adica pe..trupul marului:))) )

      prin urmare…pe lumea asta unii se vor lipi de Samanta ( Cerul ) Naturii, ( trupul…adaugindu li se! ), iar altii se vor lipi de ‘Pamantul’ Naturii, care va deveni Taramul Artificialului.
      ( Cerul si Pamantul fiind Aripile Curcubeului )

    • @online – Hotărâți-vă! Matematica ori e ”iubire”, fiind ‘ecuatia de miscare a Oului Absolut”, ori Matematica împreună cu a sa sămânță reprezintă ”Antiiubirea”! Sau poate găsiți o a treia cale și salvați Planeta!

      • am zis: ‘Iubirea e ‘ecuatia de miscare a Cubului, adica a Oului Absolut, iar Matematica e… Amprenta! pe care Iubirea o lasa pe Pamant’

        deci Matematica e…doar ‘amprenta pe care roata o lasa pe pamant, nu roata:))’

        iar amprenta e…fix pe dos decit e ‘modelul’ care a amprentat pamantul:)

        deci Matematica e Antiiubirea, iar Iubirea e ‘ecuatia de miscare a Oului Absolut,…care e Cubul ‘ ( deci iata cum arata ecuatia de msicare a Civilizatiei: e chiar Matematica, adica ‘desavarsirea matematicii… atat de indragita pe planeta asta:) )

        asa am zis,…asa ramane:))
        ( nu e nimic de …salvat. totul a fost deja salvat!:)), acum…mai trebuie sa treaca doar timpul pentru ca ceea ce e deja scris in Cer sa si lase…amprenta:)) pe Pamant:))) )

        multumesc pentru interventie:)

        • sau altfel:
          Iubirea e ‘Matematica Absoluta’
          Matematica e ‘matematica absolut relativa’ ( ca ea opereaza cu ‘amprente’, insa habar n are sa genereze ‘amprente’ absolut noi, …tocmai daia geniile sint Izvorate din Inteligenta, deci sint un Dar, iar Despetaciunea Intruchipata ( adica Inteligenta Artificiala, care e o…Amprenta a Inteligentei…Naturii ) va fi intotdeauna o Acumulare 🙂 )

          • si mai altfel:
            Desteptaciunea ( Inteligenta Artificiala ) pune la indoiala Inteligenta ( Naturii )
            deci e cam asa: Desteptaciune VS Inteligenta ( Infinit VS Zero )
            asta e povestea acestor vremuri

      • :))
        atunci cind Cerul danseaza in stil vals,..sau poate ca tangou, si oricum altfel:)), pasiu sai lasa urme…pe Pamant.
        Aceste ‘urme’, amprente’, pentru ca sint rezultate dintr un dans Armonios, sint si ele armobioase:)), daia matematica e asa frumoasa:)
        Insa daca e Seaca!, pentru ca ‘amprenta’ nu poarta si sufletul matritei…, acu io ce sa i fac?!:)))
        Diferenta dintre Matematica si Iubire se vede doar cu…Inima, altfel sint leite,
        ..de fapt ca ‘orice’ si imaginea din oglinda a orice-ului:)

      • …acum am observat:)
        daca va refereati la superpozitie Mintii, la Iubire si la imaginea ei din Oglinda( adica la Matematica), hotaratul e filozofie pura:)))

  • Scott Morrison s-a pus intr-o situatie fara de iesire. A preferat raul cel mai mic . Ganditi-va ca zeci de mii de porsoane si-au pierdut locurile de munca din cauza obligativtatii vaccinului. Daca i se permitea sa joace, era obligat sa anuleze obligativitatea vacinarii pentru cei din Australia si foarte multi bani de platit acestora. in Australia de Sud nu prea am avut restrictii asa cum a fost in Victoria si New South Wales. Am avut doar o saptamana de lockdown. Nu am crezut ca se va ajunge la obligativitatea vaccinului dar se pare ca m-am inselat.

  • Buna dimineata Mare Maestru
    Simpatica modestia d vs
    Ca price buni Romani ,Mai mult sau Mai Putin onesti fotbalul femeile si politics stim totul despre ele.
    Banuiesc ca ati vazut o pe Theresa May dansind
    Dar pe Boris Johnson?
    Citiva englezi cu peruci blond zburlite si masti cu mutra lui Boris s-au zbintuit in perfidul Albion .
    Toate astea din indignare data de ipocrizia personajului.Sau poate ai iesit sa se incalzeasca?
    Scriati maestre acu 1 an sau 2. despre ciuma lui Camus parca.Deja stiti vasazica…
    Daca suprapuneti asta cu Orwell reiese Taman ce ne poate asteapta.

  • 1. Primul ministru australian n-a ascuns nimănui faptul că a luat o asemenea decizie pentru că pierderile electorale ar fi fost imense pentru el în cazul în care n-ar fi făcut-o. Dar să fim onești și să vedem și că Novak Djokovic a căutat cu lumânarea expulzarea. S-ar putea ca această expulzare să-i pregătească drumul spre Președinția Serbiei. Atunci vom putea să analizăm mai bine cine și ce a urmărit.
    2. @Dl.Cristoiu – Dacă mai treceți și citiți câte ceva pe aici, să știți că mie îmi lipsesc mult eseurile dumneavoastră. Sper să fiți bine și să reveniți în forță.

    • Uitati un link care eu cred ca-i important. E un site creat de 16000 de medici din toata lumea: globalcovidsummit.org
      Sper sa intre acolo si jurnalistii care scriu multe timpenii,si realizatorii de diverse emisiuni, si doftorii apocaliptici de pe la noi, mai ales aia care recomanda disperati vaccinare si nimic altceva, si aia care doar citesc si stau in umbra si nu comenteaza niciodata….si ce bagatori de seama or mai fi, ca sigur sint si din astia…
      Va doresc numai bine.

  • Australia a declarat că are 95% vaccinați.
    Dacă tremură de frică și au impus restricții atât de dure înseamnă că chiar ei consideră vaccinul apă de ploaie.
    Djokovic este acum în Dubai cu burta la soare în timp de toată conducerea Australiei în frunte cu președintele s-a făcut de rahat.

    • Prostuta mica, trecem peste lipsa ta de logica in a intelege cifrele si, iti spunem ca nu poti zbura direct din Europa in Australia sau invers, iar Dubai e unul din locurile principale unde se face escala pentru astfel de zboruri.

    • 1000% de acord cu dvs. in spatele usilor inchise, TOTI politicienii considera vaccinul o prostie inutila.Cifrele anuntate, ca-s referitoare la vaccinati,nevaccinati, ucisi la ATI sau din alte motive, sint atit de prost raportate ca nimeni nu are habar de situatia reala. Cind spun 95%, trebuie sa aiba un sistem foarte bun de inregistrare al tuturor, cu nume,prenume, adresa,date personale,virsta de ex, nimeni nu spune clar 95% din citi,din ce categorie. Ca doar n-or fi doar 5% bebelusi pe tot continentul..o sa ajunga si la ei daca nu le da nimeni pest bot. N-am crezut niciodata in statistici unde se arunca cu procentele din burta.Dupa pandelie, nu o sa ma convinga nimeni vreodata sa mai cred in statistici si procente aruncate de autoritati.

  • Comparatie Romania/Australia. Populatie==>Australia= 25Milioane, Romania= 19 Milioane (cu multa indulgenta). Numar de decese==> Australia=2.668 (date la zi), Romania= 59.240 (poate). Proportia deceselor în populatie (numar decese/numar locuitori)==> Australia=0,0001 , Romania= 0,0031. Romania bate Australia cu de 31 de ori mai multi decedati la milionul de locuitori. Mai doriti alte exemple? Acesta este rezultatul politicii sanitare pentru care a optat Australia.

  • Australia, NZ, Cacanada -3 exemple de fascism curat in plandemie. Babaciunea de 95 de ani elisabeta ( vedea-o-as moarta cu dric la poarta si cai mascati) uitata pe tron, si-a adus aminte de dictatura colonialista, aia cu pusca si bita si prin sifiliticii morrison, trudeau si patzachina aia de la NZ au innebunit populatiile prin „grija” fatza de ei vezi Doamne…in realitate rahaturile astea de tari sint niste lagare de munca , cu burta plina e adevarat…..era la mintea cocosului ca Djoko va pleca acasa, altfel cum sa justfice nazistiii colonialisti britanici arestarea la domiciliu a 3 popoare in plandemie….vomă…

  • din gandul si jurnalul de azi nu cumva rezulta ca e ilogic ca pandemia sa se termine?:))

  • Cazul Novak Djokovic: poate prima manifestare la nivelul planetei a…’noii democratii’, care e ‘dictatura majoritatii’

  • Virușii nu respecta masurile aiuritoare ale unei dictaturi medicale, au doar propriile reguli. Guvernul australian a vrut însă să dea o lecție de forță propriului popor relativ la ce se întâmplă daca nu te supui, ajungând sa depășească evenimentele înspăimântătoare ale anilor 1936 din Europa.
    Sportul in sine este este o demonstrație a libertății si prieteniei, păcat e ca politica a stricat totul.

  • pentru a pricepe lumea de azi sint necesare ancore absolute. pentru ca si dinamica lumii a ajuns la granita absolutului.
    Marea (R)Evolutie pe care o traim, care e o trecere de la Natural la Artificial, e un proces unic pe o planeta oarecare. o singura data se poate face trecerea asta. pe o planeta:)), iar data asta este…Acum!:)

  • SI INCA CEVA….. ACUM VREO DOI ANI SIRBUL A FOST CURTAT SA ISI FACA CETATENIE BRITANICA SI À REFUZAT POLITICOS….. SI REGINA MAI ARE TINERE DE MINTE… CRED

  • MAESTRE, AI DREPTATE ! DICTATURA SANITARA SI’A ARATAT MUSCHII…. DAR TE ROG FA MATALE UN SEARCH PE GUGLE SI AFLA ASTFEL ÇA CU CEVA LUNI BUNE IN URMA CONCERNUL BRITANO’AUSTRALIAN RIO’TINTO CUMPARA LA GREU TERENERI IN SERBIA PENTRU A PUTEA FACE Ô EXPLOATARE DE LITHIUM ACOLO…. CIND GUVERNUL A INTELES ÇA VA FI FOLOSIT A Ô MIZERIE DE TEHNOLOGII, GUVERNUL SIRB, PRIN LEGE LE’A OPRIT INVESTITIA IAR CHIAR DE CRACIUN À OBLIGAT FIRMA SA INGHETE ORICE INVESTIE !!!! INTELEGI ACUM DE UNDE VINE UMILINTA PENTRU NOVAK ??? AM MAI SPUS’O…. FRAIERA VA FI SERBIA DACA EXPULZEAZA FIRMA RIO’TINTO EXACT PE MODELUL CELEI LUI NOVAK

  • daca majoritatea cetatenilor vor dictatura, atunci dictatura a ajuns o democratie? :))))

    Nesimtirea e noul Bun-Simt.
    deci…iata noua Democratie: Dictatura:)))

    n a fost o demonstratie de forta, ci o manifestare a noii democratii. majoritatea dicteaza, minoritatea…nu mai exista minoritati, pentru ca majoritatea are intotdeauna dreptate:))

    de speriat nu e ‘noua democratie’, ci…adeptii acesteia, care sint in procent majoritar pe planeta asta, mai nou.

    Novak e minoritar si…in mod democratic, …in spiritul ‘noii democratii’ a trebuit sa se supuna majoritatii. majoritatea australienilor sint vaccinati, iar majoritatea are intotdeauna dreptate,…nu i asa?:)))))

    daca sistemul de vot care a fost temelie a acestei lumi a tot trimbitat ca ‘majoritatea’ cistiga, de ce va minunati acum ca…majoritatea face legea?! daca ‘majoritatea’ alege, democratic, sa devina o dictatura…ce aveti domne cu majoritatea aia?!:)))

    daca sistemul politic a fost construit in baza unor premise ilogice, de ce s-ar vaita azi cineva ca, urmare a votului majoritar, Nesimtirea e…Bunul-Simt?! :))))

    ‘majoritatea’ n a fost niciodata Intregul!
    una e majoritatea, alta e intregul.
    daca o parte din tara asta, deci…o parte a unui Intreg:)))), …un exemplu nesemnificativ, si a exprimat un vot minoritar, imediat s-au activat proceduri care urmareau scoaterea in afara legii a minoritatii aleia:))))

    deci…. ce va mai mirati, nenica, atunci cind astazi, prin lumea mare, ‘majoritatea scoate in afara legii ‘minoritatea’, instituind ‘noua democratie’, adica dictatura majoritatii?!,
    de ce sa va mirati domne, daca ati pus …toti umerii la faurirea ei?!:))
    asta v-ati dorit, asta ati primit in dar! :
    Noua Democratie: Dictatura Majoritatii.

    democratia…nu pe votul majoritar s-a fundamentat?
    ce, s-a fundamentat cumva pe Institutia Intregului? :)))
    democratia, cind era abia aincoltita arata intr un fel. peste ea au trecut Anotimpurile si…iata!, s a facut mare, a venit Toamna peste ea.
    ce sa vezi!, democratia…de fapt era ‘samanta dicaturii’ :))))
    pai…cam asta e cu Dinamica Semintelor, intr o tara rasare ceea ce semeni.

    democratia a fost intotdeauna o dictatura a majoritatii, acum…doar e mai vizibila, faza.

    dictatura sanitara e un caz particular, asistam la manifestarea ‘noii democratii’ care e… Dictatura Majoritatii.
    deci: acu’…daca asa vor ‘majoritatea’ australienilor?!, …aia e, Maestre, in Australia deciziile au fot luate de un guvern ales democratic, cu aprobarea majoritatii australienilor.

    deosebirea dintre Natural si Artificial e ca unul are ca esenta SI-ul, iar celalalt il are ca esenta pe SAU.
    iar Legea lui SAU e…cam asa: faci cum zice majoritatea SAU…nu existi. noua distributie gaussiana, ca si asta tocma ce a suferit mutatii genetice:))), zice asa: cale de mijloc nu mai e ( …asta creca ar putea fi Definitia Doctrinei SAU…fara probleme:))) )
    Natura e cu…Diversitate, ca Natura are ca Plural Daruirea. deci…Natura e cu tot felul de floricele pe campii:))
    Artificialul e cu Acumulare, ca Artificialul are ca Plural Acumularea. deci Artificialul e cu clonarea, cum sint eu sa fie toti, pentru ca…daca eu ( Artificialul ) sint cel mai bun, si altul mai Mandru decat mine nu exista…daia! :)))

    Maestre, democratia care a instituit dictatura majoritati…inca se mai poate desavarsi:))), vom tinde sa ajungem, ca civilizatie, cam asa:
    cum e unul…asa vom fi toti! asta da democratie!:))), ca, nu i asa, daca vom supune ceva la vot…toti vom vorbi pe aceeasi voce:))

    problema fundamentala a democratiei, adica problema genetica a democratiei, a fost ca ea nu a avut ca referinta Intregul, ci Majoritatea.
    iar noi…ne si pricepem la faza asta:)), ca nu o data ne am dorit sa scoatem in afara legii o halca din Intreg:)))), inchinindu-ne Majoritatii.

    Maestre, Lumea Mare si-a dorit democratie implinind-o prin ‘ai 50%+1 ai cistigat’.
    Bravo!

    iata ca acum i s -a implinit dorinta. in mod absolut, evident:)
    se manifesta chiar Dictatura Majoritatii:))))

    asa s-a ajuns, fara ca unul sa arunce democratia la gunoi, la faze hilare, in care minoritati absolute, dar care in mod relativ erau majoritati, sa-si impuna voia. atunci…vi s-a parut ca asa e Drept?:))))

    • atunci cind ‘majoritatea absoluta’ nu s a prezentat la vot, in felul asta exprimindu-se!, de ce n-ati ascultat o?:))),
      trecind pirleazul de la absolut la relativ?!:)). evident, intreb si eu…punind intrebari filozofice, ca oricum era clar de mii de ani, nu doar de sute, ca spre asta ne indreptam:)

    • a priceput cineva cum de se poate conduce o tara aruncind 50 minus 1 din ea…la gunoi? :)))

    • Comentariul dv.e chiar mai bun decât articolul maestrului Cristoiu.
      Tare păcat că am ajuns aici
      O lume tare anormală!

      • comentariul meu se aseamana cu Infinit:))
        Infinit fara Zero…e ca si cum nu s-ar fi nascut:)))) ( insa Infinit pune la indoiala chestia asta :)) )

        deci…cui ii pasa care e treaba cu comentariul meu, daca ‘se stie’ ca el a izvorit din articolul Maestrului? 🙂 ( comentariile ‘online’ doar izvorasc din articolele Maestrului, deci fara ele ‘comentariile’… nu exista :)) )

  • Este dezastru ce se întâmplă.Eu tot mai sper ca binele să învingă,normalitate oricum nu va mai fii,dar cel puțin firescul,omenescul,luciditatea să revină.

  • Cred ca mai mult ar fi vorba de o dictatura tip china, instaurata prin motivare medicala. Tarile cele mai democrate au fost cele care au luat masurile cele mai dure de rastrangere a drepturilor. Modelul chinez se dovedeste sustenabil. Motivatia medicala, se va mentine pana ce intreaga existenta a omului va putea fi controlata prin identitatea electronica. Cum este posibil ca in conditiile cand vaccinul se dovedeste ca este ineficient, o serie de guverne, din tarile simbol ale libertatii, sa impuna vaccinarea obligatorie?. Chiar daca nu esti imun, cel putin ai cod QR, declaratie de localizare obligatoriu pe telefon, si cand se vrea, stapanul anuleaza Codul, si stai linistit in cusca. Cu timpul, medicii poate isi vor da seama la ce au fost partasi.

  • Referitor la asa zisu’ „vaccin”, care e de fapt aprobat ca „supliment alimentar”: indiferent cine ar fi cel ce te vrea injectat fortat cu o substanta, aceea persoana se numeste VIOLATOR, iar actul in sine, vaccinarea obligatorie, se numeste VIOL CHIMIC. Amenzile care se incearca acum in numele pandemiei, devin un fel de „taxa de protectie” pe stil mafia. Adica or faci ce-ti spun eu, or imi dai taxa ca sa nu ma iau de tine mai rau. Odata astfel de taxa introdusa, nimeni,niciodata nu va reveni asupra deciziei, asa ramine, TAXA…care, repet, e un fel de TAXA DE PROTECTIE IN STIL MAFIOT. Deci statul care impune astfel de „regula” sa-i zicem, e mai rau decit mafia pt ca mafia actioneaza intre niste limite, ba chiar poti avea incredere in cuvintul unui mafiot,odata ce acesta si-a dat cuvintul, pe cind in stat NU, te caci pe el de stat si-n gura alora care se cred „statul”…Ce vedem devine INCHIZITIE medievala, or in anul 2022 asa ceva e inadmisibil din orice punct de vedere ai analiza.Ce uita toti bombalaii astia, e ca din cind in cind vin alegeri, care alegeri o sa fie altfel decit se asteapta ei. Pina acum alegerile au fost facute in spatele usilor inchise, votul oamenilor n-a contat nici cit bobu’ de neghina,or cind ii calci pe oameni pe nervi,ca politician, cine nu ia in calcul si varianta ca nimeni nu o sa le mai dea atentie, insemana ca-si pierde vremea pe acolo pe la guvern, DEGEABA.Doar papa banii platitorilor de taxe. Gasesc interesant faptul ca peste tot placa e aceeasi, la intervale bine calculate,fara legatura cu asa zisu’ virus, adica: daca in Romania se latra la TV ca au crescut cazurile de nu mai face nimeni fata, in nici doua saptamini aceeasi placa o auzi in America de Nord si invers, lucruri spuse aici in hamerica de nord, ajung in Romania in mai putin de doua saptamini, indiferent de rata de vaccinare sau calatori de pe un continent pe altul. Se minte mult. Mai nou toate tarile, cautati pe internet si veti vedea „curiozitate”, indiferent de ce tara asa zis occidentala ar fi vorba, toti anunta pompos ca tara lui e protejata au vaccinuri pt cel putin patru doze. PATRU DOZE in toate tarile…mai sa fie, mai sa fie, 4 doze ca sa ce?De ce 4 si nu 3?De ce au achizitionat de la inceputul pandeliei cite 4-5 doze pe om?Se stia ca asa va fi derulat scenariul impus? Asta a fost „dilu'” cu firmele farmaceutice? DE CE 4 DOZE, ca nici un medic cu neuronii la locul lor nu sustine aberatia asata de asa zisa vaccoinare, nici macar cu un sfert de doza, da’ cu 4…Toti vin cu gargara ca beneficiile acestui vaccin, depasesc neplacerile, efectele secundare. Raspunsul meu pt boii care fac propaganda in felul asta e sa-si ia asa zisu’ vaccin si vorbele aiurea si sa si le bage-n cur ca parerea lui/ei nu face nici cit o cacareaza de iepure…mai mult valoreaza cacarezele pe care mi le-a lasat oepurasul printre trandafiri, decit o vorba de-a politicienilor si a asa zisilor doctori care in prezent sint conpromisi complet. Exemplu: doftoru’ Jurma, eu l-am poreclit „oracolul de la Timisoara”…asta are nu stiu ce studii post universitare, e pasionat de statistici si nu stiu ce modele matematice. Cind il aud cum se miorlaie cu fata aia de porc, de zici ca-i cotoi castrat care se zbate intre calduri pe care nu le mai intelege ca atare,si vine cu ingrijorari si prevestiri, imi vine sa-l scuip in bot. Ala nu e doctor, ala un imbecil care de cind a aparut la TV are aceeasi placa, prevesteste oameni care mor pe capete, doar ca pina acum realitatea a dovedit cum tipu’ asta bate cimpii la greu.Apoi shmecheru’ ala de cacarafat, un jeg de om, acum a lasat-o mai usurel, tot inselator vorbeste nenorocitul, dar vrea sa atraga suficienti oameni sa se vaccineze a patra oara. Deja numai cind aud ce spun astia doi care se cred doctori, eu ii vad la nivel de vraci de parodie, pt ca un vraci mai poate „repara” un bolnav, astia doi l-ar baga in pamint pe bolnav,nici nu ma mai intereseaza o litera scoasa pe plicsul politicienilor indiferent de unde ar fi ei. Asta nu e dictatura normala, adica te aperi efectiv de ceva periculos, asta e minciuna cu ghiotura si un abuz facut de psihipati si analfabeti cu functii sus puse. Ca sa revin la Australia, trebuie sa intelegeti ca aia acolo sint cam dusi cu capu’.Au felul lor de-a fi si felul lor de-a gindi. Am lucrat in Babilon cu aproape toate natiile de pe planeta asta, inclusiv cu unu’ care zicea ca face parte din trib Zulu, si sa stiti ca-s diferente imense in gindire, atitudine, mod de a rezolva diverse probleme. Australienii sint de obicei baieti buni, haiosi, da’ tzarani ingramaditi cind vine vorba de lucruri serioase. La fel si Noua Zeelanda. Abuzurile din Australia nu vor ramine fara raspuns din partea populatiei. Acum mai luati in calcul ceva. Am vrut sa va scriu la alt articol, apoi am zis ca neee, ii dau pas, da’ cred ca are sens: regina Lisaveta a 2-a are 95 de ani. Multi asteapta ca hienele s-o vada abdicata sau dusa. Intre timp ea isi aseaza „casa”, ii e teama ca urmasu’ la tron e bun de nimic, urmasu’ urmasului e un depresiv insurat cu o pupaza anorexica, ingalata si cu ochii sireti, deci stie ca ce au reusit bunii lor si ea, e pe cale de duca si va fi cam dus…Deja la insistentele „prinsului Sharlz”, l-a „scutit” pe futaciosu’ ala de „fiu preferat” de toate titlurile si fonfaielile regale pt ca n-a fost in stare sa si-o tina in pantaloni si s-a futut cu pustoaice…de’, ii plac prospaturile ca i se cuvenea…sa vedem cit o sa sufere dupa „HRH”u’ pe care nu-l mai poate folosi si fara de care nu aprea nicaieri fara sa se infoaie de parca facuse cine stie ce pt omenire, iar el amaritul face umbra pamintului degeaba, de cind a venit pe lume si pina o crapa in castelele pe care va reusi sa le mai salveze, ca isi cam vinde tot…s-o muta si asta in hamerica…Canada vrea sa se rupa, sa devina independenta. Quebecu’ sint ca hunii la noi, vor independenta lor. Odata regina schimbata, Canada e posibil sa devina cel mai nou stat al hamericii, ceea ce o va face cea mai mare tara de pe planeta, mai mare decit Rusia. Problema cumva e cu”hunii” vorbitori de „quebecuaza”, da’ jocurile cam par facute, doar ca nu multi dau atentie. Australia, Noua Zeelanda nu mai are ches de nicio „maria ta”, si acolo-s tensiuni, India vrea privilegiile, da vrea s-o cam taie cu multe altele, economic vorbind. Acum sa mai stiti ceva, tarile care o au pe Lisaveta ca patron, cetatenii lor adica, platesc taxe…doar ca parte din taxele astea ajung la coana Lisaveta.Multi vor sa termine cu prosteala asta si mai ales sa nu mai dea taxe aiurea. Asta nu inseamna ca vor reduce taxele oamenilor, Doamne fereste, or fi ei prosti, da’ nu nebuni de legat. Taxele RAMIN, ca doar au si ei nevoie sa salarii,prime, privilegii mai bune decit acum.Deci lume in citiva ani nu va mai fi ce e, pina in 2030 multe vor fi facute si desfacute. Acum atrag ei atentia spre prostii gen pandelia cu o gripa care poate fi tratata acasa, ca intotdeauna, ca sa s epiarda din atentie detaliimult mai serioase. In timp ce lumea fierbe de nervi si nu mai suporta politicienii, „tura” urmatoare de politicieni isi pregateste terenul, pt ca astia care-s azi sint compromisi, deci terminati in viata politica.Ce e important de retinut, e faptul ca NIMENi, indiferent de situatie, NIMENI nu poate obliga un om sa accepte sa fie injectat cu o substanta doar asa ca o cred medicii benefica.De cind a inceput isteria asta a vaccinarii au murit multi oameni de la efectele secundare, asta e un fapt dovedit, nu teorii ale conspiratiei, ei medicii spun asta, nu eu.S-au trezit diversi particulari sa ia la puricat statisticile. Ghici ce-a descoperit unu’? A luat de la departamentul de statistica nr de oameni decedati in 2021 cu virste intre 18-49 de ani, adica oameni care ar fi fost la „virful vietii lor” cum se exprima hamericanii. ce a descoperit? Ca nr acestora e mai mare pe 2021 fata de 2019 cind se spunea ca oamenii cad secerati de la covid. Ce a mai vazut pe certificatele investigate?Pe toate certificatele, cauza principala a decesului NU ERA COVID, pe undele, nr mic, scria ca ALTA CAUZA AR FI PUTUT FI COVID. Un nr semnificativ de certificate mentionau cauza principala”SUPRADOZA”, cu alte cuvinte rata de sinucideri a crescut cu vreo 40-50 % , depinde de zona, fata de anul 2019. Deci ceo cu gargara asta imputita?Tipul ala din Australia Alex Hawke, e un bou fost drogat, un pitigaiat de zici ca-i castrat si cu dintii ca de iepuroi…e un „important” pe hirtie, un profitor si-un shmecheras care stie cum sa se fofileze, pt el e un cistig (prin spate, a iesit bine in fata adevaratilor minuitori de marionete) cu expulzarea sirbului. De vina sint autoritatile din intreaga lume, la noi in Romania le e frica de se caca pe ei si de aia nu spune nici unul adevarul. Asa ca ce-ati spus in articol este superplauzibil, real, doar ca bilcioteca asta ascunde lucruri mult mai serioase. Geoana a vorbit despre grozaviile NATO si gargari cu zone de influenta inacceptabile in europa, bla-bla-bla si bla-bla-bla…daca ar fi cum zice el, atunci ce cauta amerolacii la Devesel? Nu cumva aia e ce i-a facut pe rusi sa ia Crimea?(Cum se scrie corect? Crimea sau Crimeea?)…deci in timp ce toata lumea s-a saturat de covid si sfaturi, se mai agita spiritele cu un jucator de tenis, ca adevaratele inbirligaturi sa se faca cit de cit in liniste…Se cam joaca toti cu rabdarea oamenilor si se baseaza pe faptul ca majoritatea populatiei e proasta,turma de oi…uite aici o vorba care circula pe internet (nu, nu e Einstein): „Mă tem în ziua în care tehnologia va depăși interacțiunea noastră umană. Lumea va avea o generație de idioți.”La asta s-a ajuns azi din multe pumcte de vedere. la vorba asta de pe internet se poate despica firu’ in n-shpe, si multe firicele pot fi conectate direct la ce se intimpla azi, inclusiv cind vine vorba de vaccinuri, politicieni, inchizitii s.a.m.d.
    Uite aici citeva articole care incep sa sune diferit fata de profetiile diversilor doftorei:
    https://alephnews.ro/sanatate/vaccinarea-in-masa-ar-putea-fi-o-catastrofa-pentru-omenire/
    https://www.activenews.ro/stiri/EXCLUSIV.-Cazul-grav-al-studentului-de-22-de-ani-internat-de-6-saptamani-cu-miocardita-dupa-serul-Pfizer.-%E2%80%9EAm-fost-inselati-sa-ne-ducem-la-vaccinare-ca-nu-se-intampla-nimic-reclama-tatal-lui-Bogdan-Dragoteanu-care-cere-interventia-PARCHETULUI-MILITAR-167632
    https://evz.ro/exclusiv-vaccinare-covid-avertismentul-unui-cunoscut-imunolog-medicii-nu-raporteaza-video.html
    https://evz.ro/ema-confirma-o-afectiune-rara-a-coloanei-vertebrale-drept-efect-secundar-al-unui-vaccin.html
    Deci, a injecta un om cu o substanta impotriva vointei lui, indiferent de metoda de convingere folosita, se numeste VIOL CHIMIC.
    Amenda celor ce refuza vaccinarea in cazul covid, se numeste TAXA DE PROTECTIE PE STIL MAFIOT. Adica platind aceasta taxa, e ca si cind or accepti sa fi violat si nu platesti, or accepti, justifici acest viol chimic,il legalizezi, admiti ca e in ordine … Coana justitia stim ca-i oarba, da acum ce face? Doarme in post?Acum vreo 20 de ani coana justitia a trimis la puscarie batrin, veteran de razboi pe motiv ca a batut un tzarus pe propriul pamint, ca sa-si delimiteze proprietatea de a unuia care incerca pe cai ilegale sa si-o insuseasca. Nu pot sa uit cum batrinelul plingea ca-l pusesera in celula cu niste tineri fumatori, si el sarmanul nu fuma si-i era rau de la fumul alora. Daca in secolul XXI ajungi sa condamni un veteran de razvoi pt nimic, absolut pt nimic, a fost o rusine de nedescris sa vezi ce hal de justitie functioneaza in tara asta, atunci ce ne mai miram ca in numele unei gripe imputite justitia doarme-n post si scrie nuvele pe tema drepturilor omului, si incalcarea acestora….ma fir-ar justitia sa va fie…De aia fiecare trebuie sa stea la el acasa, fiecare tara sa-si vada de ale ei, iar babuinii astia cu vise de occident, sa mearga in occident sa munceasca acolo si sa ramina acolo daca asta e ce le place. Nu sa fie casieri la „ham burgheri”sau spalatori de farfurii la cafeteria si apoi te intorci in Romania si faci pe desteptu’ cu cite ai invatat tu la datu’ cu mopu’ dupa altii…Dictatura poate sa-si arate ce vrea si ce crede ea, la butoane sint satrapi, monstri cu chip uman. Ei pot sa incerce sa faca pe desteptii, doar ca nu pricep mnealor un element de baza: daca oamenii sint prosti cum cred ei, atunci ar trebui sa stie ca nu te poti pune cu prostu’. Prostu’ se preface ca te crede pina la un punct, dar cind il atingi unde-l doare mai mutl, salariu, familie, intretinerea de zi cu zi, daca te iei de „chestiile astea”, iese cu fum…Apropos de „muscho”, o intimplare in familia mea de acum multi ani: bunica mea materna avea 86 de ani pe atunci, mama trecuse de 60. Se copsesera ciresele si trebuiau culese. Mamaia, pina sa ne invirtim noi prin curte, si-a adus un scaun vechi de pe vremea razboiului, reparat si para-reparat de tataie, o scara pe care urcau gainile la culcare si pina sa ne dam seama ea era deja in cires, culegea la ele. N-a lasat-o pe mama sa se suie, pe motiv ca ea e „fetita mica si sa nu cada”…Bineinteles ca ne-a stat inima in loc, si incercam toti sa o convingem sa se dea jos mai repede …a zis ca „ce-aveti mama, daca nu erati azi aici, cine credeti ca-mi culegea ciresele…eu sint puternica mama, am muschi”…Maitza mea a fost slaba tzir de cind o stiu, piele si os, da’ cind se punea pe treaba, nu tineai pasul cu ea. Am sapat la vie cu ea, eu tineam rindul cit puteam de bine, ea termina cite doua odata in fata mea, apoi venea inapoi si-l termina si pe al meu…Si nu mergeam in pasi de broasca testoasa…la 92 de ani tragea apa din fintina, singura, sau aducea apa de la fintina din vale, urca coasta cu galeata de 10 kg pe cap. Astfel de oameni traiau in satul bunicilor mei, nu le dadeai virsta si cu multi nu puteai tine pasul la munca, te depaseau. Majoritatea n-au avut o vizita la doctor pt probleme de sananate. Azi nimeni din satul asta nu e vaccinat si n-a fost nici un cas de covid.Asa ca…nu stiu cine are „muschii” cu adevarat.Am scris in stilul”drumul spre ghilotina”, da’ sa dea sfintii daca mai poti sa taci cind vezi cite minciuni se spus si citi idioti au ajuns sa conduca lumea fara ca cineva sa-i puna la punct. Multi dintre noii „dictatori” isi imagineaza ca a ocupa un anume scaun, ii da dreptul sa-si bata joc de altii.Toti uita ca ajung unde sint ca urmare a unui vot pe care-l cersesc oamenilor. Altii ajung ca prieteni ai celor „alesi”, adica ocupa posturi venind pe usa din spate…Pe total, ca nr, sint neglijabili, iar ca IQ e vai de muma lor, prosti, prosti, Doamne da’ ce prosti…cu craci.Ca sa inchei, multi spun ca sirbul va ramine in amintirea oamenilor in mod negativ dupa acest incident. Acum depinde cine-i „omu”…sint mai multi oameni care il vor aplauda ca si-a mentinut coloana dreapta si il vor denigra doar aia platiti sa minta prin ziare si la TV.Oricum nu conteaza, majoritatea oamenilor nu pricep ca sintem TURISTI pe planeta asta, iar cit traim sintem cantitate neglijabila pt Univers, ce conteaza e sa-ti traiesti viata ca un om adevarat fara sa faci rau nimanui in jurul tau, or politicienii astia au luat-o razna rau.In final de ce l-au impuscat pe Ceausescu (?)ca nu mai inteleg nimic…Aaaa, cica era dictator.E, istoria si realitatea au divedit alta…

    • @Dl.Cristoiu – Iar îmi face feste ”culcalatorul”! Când am pus comentariul de la 11:50 nu erați ”publicat”! Bine-ați revenit!

    • alepfnews, actevienews, evz (ultimul cu pseudoprofesionisti) sunt site-uri de manipulare si fakenews la comanda.

      • Tudorica muica sau taicule,cind te adresezi unei doamne care sigur e mai in virsta decit tine cu „prostuta mica”,asa cum ai facut la comentariul semnat”adriana”, asa te bagi in seama si acum…ce ai facut la comentariul semnat „Adriana” nu e doar o dovada de misoginism, dar si de altceva…Apoi te adresezi comentatorului „gabriel” cu „bai boule”…nu te mai da rotund ca n-ai cu ce. Manipulare si fake news e de dimineata pina seara, pe orice post TV, radio sau ziare si reviste ai deschide.Daca ai ajuns la o virsta la care poti comenta pe internet, da’ n-ai priceput pe care mama a planetei traiesti, nu mai zic de Universu’ in care ai planeta, intrebarea mea pt tine e simpla: CINE PIZDA MATII ESTI SI CE CAUTI AICI?Cum scriu unii altfel decit vor „alesii” cum apar termitele sa genereze rica, scandal, sa infurie, sa provoace ca lumea sa scrie si mai mult si mai suparati. Daca erai om serios, iti faceai comentariul si te duceai in pizda matii… Da’ nu, tu simti nevoia sa arati ca esti mai cu motz decit altii.NU ESTI nici macar barbat la stilul pe care-l ai de-a comenta… poate fatalau cu cucu nedezvoltat. Daca nu insultai nejustificat doua persoane pe care nici macar nu le cunosti ca sa te poti compara cu vreuna dintre ele, ti-as fi raspuns sec”mai citeste si printre rinduri”, da’ cind vad subdezvoltati mintal, imi amintesc cum de a ajuns lumea in halul in care e azi.Simplu: NULITATILE sint promovate pt tupeul pe care-l au, aroganta si vointa de a calca pe dinti pe altii.Adica indivizi cu impresie prea buna despre ei, rupti de mama realitatii si cu dorinta de a fi „big shot”, „money,money,money, show me the money” si nimic altceva. Va veni si timpul cind cei ca tine vor fi izolati de toata lumea. Nu in sensul ca te-ar inchide cineva in vreo cusca, ci ai sa te trezesti tolerat de cei din jur, iti vor suporta prezenta cu ingaduinta si rabdare, daca-i sa bagi de seama e ca si cind ai sa ajungi sa vorbesti singur iar cei din jur iti vor zimbi lasindu-te in ale tale.Inainte de a face comentariul pe care l-ai facut despre „fake news” ai deschis macar articolele alea?Ai citit macar unul? De unde au fost preluate Tvainshtain?
        Te legi de comentatori, da comentariul tau la articol unde e? E?

  • E o bucurie sa vezi ca-n lumea asta dementa mai sunt oameni sanatosi la minte si suflet. Sa-i pretuim si sa va pretuim deopotriva, Maestre.
    Stiu ca nu va place sa fiti complimentat insa citindu-va randurile chiar am simtit nevoia sa fac acest lucru.

  • Cu voie sau fără voie, Novak Djokovici a devenit Novax Djokovici pentru toți oamenii sănătoși, normali la minte și la trup !!!
    Bombardarea țării sale în 25 martie 1999, de către întreaga comunitate internațională, chiar de sărbătoarea Bunei Vestiri, nu poate fi uitată niciodată !!!
    Și aceea s-a vrut o lecție a comunității internaționale pentru întreaga omenire și mai ales pentru slăbirea Ortodoxiei în Serbia !!!
    Dar, Dumnezeu nu se lasă mereu batjocorit, chiar dacă la un anumit moment dat îngăduie puterilor întunericului să stăpânească o vreme !!!

  • Cu voie sau fără voie, Novak Djokovici a devenit Novax Djokovici pentru toți oamenii sănătoși, normali la minte și la trup !!!
    Bombardarea țării sale în 25 martie 1999, de către întreaga comunitate internațională, chiar de sărbătoarea Bunei Vestiri, nu poate fi uitată nu poate fi uitată niciodată !!!
    Și aceea s-a vrut o lecție a comunității internaționale pentru întreaga omenire și mai ales pentru slăbirea Ortodoxiei în Serbia !!!
    Dar, Dumnezeu nu se lasă mereu batjocorit, chiar dacă la un anumit moment dat îngăduie puterilor întunericului să stăpânească o vreme !!!

  • Orice s-ar spune, doar o țară bolnavă de la cap la coadă, adică de la conducere până la ultimii supuși, poate expulza un om sănătos, oricine ar fi acel om sănătos și cu atât mai mult o celebritate de talia lui Novak Djokovici (a cărui nume a fost scris de către mulți chiar Novax Djokovici) !!!
    Într-o lume din ce în ce mai bolnavă, a fi sănătos, la minte și la trup, devine pe zi ce trece o împietate !!!
    Sfântul Antonie cel Mare, prăznuit astăzi de Biserica Ortodoxă, a trăit în sec. III – IV după Hristos și a profețit că va veni vremea ca oamenii să înnebunească și văzându-i pe cei normali din jurul lor că nu sunt la fel ca ei, să spună că cei normali sunt de fapt nebuni !!!
    Din păcate, trăim exact acele vremuri !!!

    • @Romil – Depinde de cum e cel care pune eticheta ”normal/nebun”! Asta a fost dintotdeauna regula și asta e și-n zilele noastre!

      • Asta doar in masura in care tu (o spun la modul generic, nu ma refer la tine ca persoana) ai nevoie de cineva sa-ti spuna ca „apa e uda, iarba e verde si cerul albastru” (l-am citat pe Mircea Badea). Sunt lucruri pe lumea asta ce tin de axiomatic, de evidenta. Nebunia vs sanatatea mintala este cuantificabila si rezida in modul in care individul se raporteaza la aceste evidente. O lume care conchide ca o persoana sanatoasa fizic reprezinta in risc pentru pentru sanatatea celorlalti, o afirm raspicat, da, este o lume dementa!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *