Primul tur al alegerilor prezidenţiale va avea loc în data de 24 noiembrie, iar al doilea tur în data de 8 decembrie. Alegerile parlamentare au loc la 1 decembrie

„Ce e val ca valul trece”…

MOTTO:
„Vreme trece, vreme vine,
Toate-s vechi și nouă toate;
Ce e rău și ce e bine
Tu te-ntreabă și socoate;
Nu spera și nu ai teamă,
Ce e val ca valul trece;
De te-ndeamnă, de te cheamă,
Tu rămâi la toate rece.”
Mihai Eminescu, Glossă

S-au încheiat și preliminariile pentru Campionatul Mondial de Fotbal din Qatar… Peste tot, stadioanele au gemut de spectatori, mai puțin la București și la Rotterdam, unde măsurile restrictive au golit tribunele. Asta l-a făcut pe selecționerul batavilor să răbufnească: „În Portugalia, 88 la sută dintre locuitori sunt vaccinați, ei nu se ceartă dacă să poarte sau nu mască. E paradis. La noi în țară, oamenii cred că știu ei totul”. Și pe aici, pe la gurile Dunării, lucrurile stau aidoma, stimabile ! Chiar, ai noștri știu nu numai totul, dar și ceva pe deasupra, că deh, noi suntem români ! Oricum, pe nicio arenă n-am mai văzut în zilele din urmă celebrul, năvalnicul, exuberantul „val mexican”… „Păi, planeta a fost confiscată de pandemie și tu visezi la «valuri mexicane»?” mă ia la rost cetățeanul lucid dinlăuntrul meu. Și tac, ce să-i zic chibițului din mine? Căci România se luptă încă, pe viață și pe moarte, cu „valul patru” pandemic, înregistrând acum o rată de circa 300 de morți pe zi, în timp ce Franța se pregătește pentru… „valul cinci!” De aceea, oficialii de la Paris, în așteptarea noii coronaviituri, își îndemnă supușii cu sloganul la modă: „Vaccinați-vă! Vaccinați-vă! Vaccinați-vă !”
Ce-o mai fi, om muri și om vedea, vorba cuiva stins demult… Altminteri, „ce e val ca valul trece”…


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *