Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Ce facem cu o ciocolată de 27 metri pătrați? O admirăm

Încep aceste rânduri cu o mărturisire. Sunt un mare amator de dulciuri, deși nu prea am voie de la medic. Mă gândesc mereu la ciocolata cu lapte. Dar dumneavoastră ? Ce ați face cu o ciocolată, să spunem, de 27 metri pătrați? De unde începeți să mâncați din ea?

Unii cititori de la cristoiublog vor replica imediat că nu există așa ceva. Ba chiar este.
O replică din ciocolată a celebrului tablou al lui Pablo Picasso, „Guernica”, a ajuns la Paris pentru a participa la cea de-a 26 ediţie a Salonului Ciocolatei şi a ilustra arta maeştrilor cofetari din Ţara Bascilor.

„Să fim aici este un succes important”, a declarat Lorena Gómez, preşedinta Federaţiei Basce a Dulciurilor Artizanale, care a însoţit această capodoperă la cel mai important eveniment al ciocolatei din lume.

500 de kilograme de ciocolată au fost necesare pentru a alcătui tabloul, cu participarea a 40 de cofetari şi patiseri basci, care va fi expus la Salonul Ciocolatei de la Paris care se desfăşoară în perioadă 28 octombrie şi 1 noiembrie.

Guernica este o pictură de 349,3 x 776,6 cm realizată în 1937 de pictorul Pablo Picasso.
Tabloul Guernica este dedicat orașului basc Guernica, bombardat de aviația germană în timpul războiului civil din Spania.  Guernica a fost expusă la Prado, după revenirea acesteia în Spania de la Museum of Modern Art din New York, în urma reinstaurării democrației, dar a fost mutată ulterior la Museo Reina Sofia, unde a fost găsit un spațiu expozițional mai mare pentru imensa pânză.

Tabloul a fost realizat din ciocolată albă, neagră şi cu lapte şi are aceleaşi dimensiuni ca pânza originală.
„Detaliile realizează ansamblul”, a declarat despre procesul de elaborare maestrul cofetar Ismael Sayalero, care a recunoscut că a fost necesar să se lucreze pe bucăţi, dar s-a declarat mulţumit de rezultatul final, inclusiv de culori şi de texturi.

Ce pot să spun? Eu sunt încântat de subiectul care reunește două mari pasiuni ale mele, pictura și dulciurile. Mai ales ciocolata cu lapte. Rămâne să ne așezăm pe un scaun de ciocolată și să începem să mâncăm. De unde să începem? Poftă bună!

În imaginile alăturate vedem tabloul, dar și pe marele artist spaniol lucrând la celebra pictură.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *