Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

Ce-i lipsește lui Florin Cîțu pentru a răspunde la întrebarea De ce candidează? Un Rareș Bogdan care să-i sufle răspunsul!

Luni, 31 mai 2021, proaspătul candidat la șefia PNL, Florin Cîțu, a mers în studiourile Digi 24 pentru a-i acorda un interviu lui Cosmin Prelipceanu.
Nimic nou în acordarea unui interviu despre noua ipostază, cea de contracandidat al lui Ludovic Orban la șefia PNL.

Duminică dimineața, la ora 10.10, Florin Cîțu și-a anunțat înscrierea în cursa pentru șefia PNL. Momentul n-a dat posibilitatea unei explicări pe larg a gestului. A unui gest deloc obișnuit.
Ludovic Orban și-a anunțat candidatura la șefia PNL, mai precis candidatura la reînnoirea mandatului de președinte al Partidului cu mult timp înaintea lui Florin Cîțu. Ludovic Orban nu e un candidat oarecare. E președintele PNL din 2017. A fost premierul primului guvern PNL în formula PNL+PDL sub numele de PNL. E președintele Camerei Deputaților, al treilea om în stat. După anunțarea candidaturii a beneficiat de sprijinul a nenumărate filiale, manifestat prin rezoluții de susținere, votate în cadrul organizat. Mult mai important, Ludovic Orban e membru PNL din 1990. Din 1990 e unul dintre liderii politici marcanți ai istoriei postdecembriste. Față de personalitatea sa în plan politic personalitatea lui Florin Cîțu e cea a unui iepure față de un urs. Un urs pe care nu l-a împușcat încă Prințul. Anunțul de înscriere în cursă împotriva lui Ludovic Orban a avut caracterul unei lovituri mediatice importante. Cu atît mai importantă cu cît intrarea în cursă a cuiva care e premier din partea formațiunii conduse de șeful formațiunii, el însuși concurent, are semnificația unei provocări la adresa șefului, la adresa celui care te-a făcut premier!

Era normal ca Florin Cîțu să-și aranjeze pentru luni seara un interviu prin care să se explice.
De fapt cam așa au procedat mulți politicieni. Traian Băsescu, de exemplu, după ce făcea o Declarație de presă de la Cotroceni, mergea la televiziune pentru a putea vorbi pe larg despre cele doar amintite în statement.

Nimic nou nici în faptul că Florin Cîțu a optat pentru Digi 24. De cînd a fost investit premier, Digi 24 e pentru Florin Cîțu un fel de toaletă publică mobilă care-i stă la dispoziție oriunde și oricînd simte nevoia premierul să se exprime. Numai în două luni – aprilie și mai – Florin Cîțu a acordat postului Digi 24 nu mai puțin de 3 interviuri ample, luate în studio. În plus, Florin Cîțu e publicitat de Digi 24 peste marginile minimului bun-simț. Tot ce face și ce zice Florin Cîțu e difuzat la Digi 24 sub formă de știre video. Astfel încît, la un moment dat, ai impresia că premierul și-a mutat biroul în studiourile Digi 24.

Nimic nou nici în opțiunea pentru Cosmin Prelipceanu ca autor al interviului de luni seara. Cosmin Prelipceanu i-a luat lui Florin Cîțu toate interviurile de pînă acum. În toate, Cosmin Prelipceanu i-a pus întrebări dulcici, a evitat orice surpriză, i-a ridicat mingea la fileu. E limpede că redactorul de la Digi 24 e ziarist de casă al lui Florin Cîțu. Deocamdată îi ia interviuri mai mult decît amabile. Nu va trece mult și-i va repara chiuveta sau îi va potrivi duios cravata. Florin Cîțu se simte bine la interviurile luate de Cosmin Prelipceanu. Mai că nu toarce la întrebările moderatorului. Noutatea ipostazei, dar mai ales curajul gestului, practic o sfidare adusă lui Ludovic Orban fac explicabilă opțiunea pentru Digi 24 și pentru Cosmin Prelipceanu. Florin Cîțu n-a vrut să riște mergînd la o altă televiziune și la un alt jurnalist.

Nimic nou din aceste puncte de vedere în interviul acordat de Florin Cîțu luni, 31 mai 2021, seara, lui Cosmin Prelipceanu la Digi 24.
Nou e însă altceva.
Chiar și în condițiile unui interviu aranjat să aibă întrebări de tip masaj thailandez, Florin Cîțu a fost un dezastru.

În discursul de anunțare a candidaturii, Florin Cîțu a menționat cu tărie:

„PNL are nevoie de un suflu nou, are nevoie de o conducere care să vină cu elemente de noutate…”

Era normal ca ziaristul să pună accent în întrebările sale pe acest punct crucial din program:
Aduc un suflu nou în PNL spre deosebire de Ludovic Orban, care aduce un suflu vechi.

Ei bine!
Deși și-a aranjat un interviu luni seara pentru a explica acest punct din Program, Florin Cîțu n-a putut face nimic altceva decît să pună alături mai multe vorbe goale din care nu s-a înțeles nimic, deoarece nu spuneau nimic. Iată un exemplu:

Realizator: V-ați anunțat candidatura în weekend, ați spus că vreți un suflu nou pentru PNL, pentru că are nevoie PNL de un suflu nou. De ce?
Florin Cîţu: Aici, și PNL are nevoie, și România are nevoie. România se schimbă și toată clasa politică ați văzut că trece prin transformări în ultima perioadă. Este rîndul și PNL să facă acest pas spre o conducere nouă, să mergem spre o viziune nouă, europeană. Avem nevoie de reformă…

Realizator: O viziune nouă, europeană; cea de pînă acum nu a fost europeană?
Florin Cîţu: Ba da. Partidul Național Liberal este cel mai longeviv partid în România, iar liberalismul a fost ceea ce a salvat România anul trecut din criză. Am spus și ieri, o spun și acum, România a ieșit cu fruntea sus din pandemie tocmai pentru că a aplicat principii liberale. Dar eu cred că e nevoie să forțăm puțin lucrurile, să forjăm, să avem această reformă sau liberalismul trebuie, așa cum îl văd și eu, trebuie aplicat ca să ne asigurăm de această de opt ani de zile de guvernare.”

Potrivit rolului asumat, Cosmin Prelipceanu a umblat cu interlocutorul de parcă ar fi fost un ou. Atent ca nu cumva să se spargă la vreo întrebare incomodă. I-a pus toate întrebările ajutătoare posibile. N-a reacționat o clipă la răspunsurile anapoda ale candidatului. Și cu toată această atmosferă de baie călduță, Florin Cîțu nu ne-a putut spune de ce candidează, ce-l nemulțumește la PNL de azi și mai ales în ce constă suflul nou pe care vrea să-l aducă în PNL.
De fapt nu ne-a putut spune nimic.

Florin Cîțu pretinde că s-a înscris în cursă pentru a corecta lipsurile din PNL.
„Mai precis, acum ce-i lipsește Partidului Național Liberal?” întreabă redactorul.
Florin Cîțu răspunde:

„Partidul Național Liberal este partidul care conduce această coaliție de guvernare astăzi. Eu cred că poate mai mult, cred că Partidul Național Liberal are resurse, și are resurse umane în primul rînd, oameni care doresc reformă, oameni care nu vor să mai facă compromisuri, oameni care vor să… și așa cum am spus și spun mereu, oameni care să fie mîndri în fiecare moment că sunt membri al Partidului Național Liberal, ca să nu existe niciun moment în care să nu fie mîndri de faptul că sunt membri ai Partidului Național Liberal.”

De ce vrea Florin Cîțu să-i ia locul lui Ludovic Orban?
Pentru că „PNL poate mai mult”!

În 17 ianuarie 2021, Rareș Bogdan mi-a acordat un interviu pentru Aleph News despre motivele pentru care Ludovic Orban trebuie să plece de la șefia PNL.
După vizionarea interviului dat de Florin Cîțu, am revăzut interviul dat de Rareș Bogdan. Și-am realizat ce i-a lipsit interviului lui Florin Cîțu:
Un Rareș Bogdan care, din regie, să-i spună lui Florin Cîțu, în cască. de ce trebuie schimbat Ludovic Orban.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

17 comentarii pentru articolul „Ce-i lipsește lui Florin Cîțu pentru a răspunde la întrebarea De ce candidează? Un Rareș Bogdan care să-i sufle răspunsul!”

  • Pentru D-l Cristoiu
    Nu mi-aș da osteneala dacă nu l-aș respecta. Înclin să cred că anumite puncte de vedere ar putea să-i fie utile în vederea unor viitoare luări de poziție, ca lider de opinie.
    Suuces!

  • …cu pandemia.
    nu că pandemia s-a terminat, e ingrijorarea, ci efectele indirecte pe care aceasta le insereaza in dinamica sistemelor sociale.
    in sistemul politic va apărea si optiunea conducatorilor ‘inteligente artificiale’.

    revolutia…se manifesta pretutindeni in lumea mare, insa ea urmareste trecerea catre o dinamica antisistem, deci una fix pe dos decat arata ea azi, pentru că revolutia e plenara, ea deschizând drumul catre o dinamică posibila…in afara sistemului numit…prezenta civilizatie.

    iar pentru ca asta sa se intâmple increderea tre sa urmeze noua destinatie a dinamicilor civilizatiei, prin urmare cei care azi se bucura de mai multă sau mai putina incredere…o vor pierde, pâș-pâș.
    cum? …miscându-se dupa cum le e felul!
    nu pe asta s-a bazat si reactia lumii mari in fata virusului care a fost nimic altceva decât o nonactiune…in modul? pentru ca ceea ce s a făcut…sa fie făcut așa și nu altfel a fost nevoie de un stimul-nonacțiune. reacțiunile disproporționate care au urmat au fost o consecință a felului de a fi al conducatorilor. adică a fost o …’implinire a dorințelor’ la mijloc, nimic altceva. conducatorii au decis…dupa dorință!

    pentru ca să inițiezi o așa…capodoperă ( in modul ) e necesara o inteligența superioară, fie ea inclusiv o deșteptaciune plenară. raspunsul s ar putea să ‘se arate…singur…in urmatoarele săptămâni.

    care e tendința ‘inteligenței’ in Univers, sa migreze spre Inteligența sau spre Deșteptaciune? ( manifestarea uneia excluzând-o pe cealaltă l
    Bunul-Simt zice ca Universul, fiind o poveste a Acumularii, e o poveste a Deșteptăciunii.(…celălalt Univers, cel din noi, fiind propriu manifestării Inteligenței, Inteligența fiind un Izvor, dinamica ei fiind proprie Dăruirii )

    de unde ar rezulta că daca civilizația asta va intra in contact cu o civilizație exterioară sistemului numit Terra, atunci ea e legata ombilical de manifestarea Deșteptaciunii.
    Or Deșteptaciunea e constanta in Univers, spre a eceasta constanta tinzand orice civilizaiie…care se manifesta in afara Unuversului din noi!
    Prin urmare aceasta constanta e si Intersecția dintre oricare doua civilizații din Univers!, prin urmare doar manifestarea aceastei constante poate previziona manifestarea Intersecției.
    De unde rezultă că, dacă si numai dacă e posibilă intr o civilizație manifestarea Deșteptaciunii atunci se manifesta și probabilitatea maxim posibila de intersectie cu o alta civilizatie, din afara sistemului numit Terra.

    Deșteptacinea se manifesta, …e puiuț, pe Terra. Ea se numeste Inteligența Artificiala, asta fiind inteligenta artificiala care se zbenguie ntr un Computer Cuantic,…având abia astfel, la dispoziție, pentru miscare după dorință, tot…Timpul din Creatie in…timpul lui Planck.

    Globalizarea e un proces care se manifesta in Univers!, mai nainte sa se manifeste si pe Terra, iar ea e unifica toate civilizațiile din Univers intr un Intreg.

    • Cel care defineste in mod absolut! masura la care Civizafia a ajuns e chiar manifestarea Computerului Cuantic.

      Compatibilitatea dintre oricare doua civilizații afllate la sute sau mii de ani lumina una față de alta este aceasta: legarea ombilicală a ‘dinamicilor cuantice’ de o ecuatie de miscare.( proces care initiaza un Perpetuum Mobile si care mai e cunoscut si ca fiind…scara pâna la Cer, sau Turnul Babel )

      • Am mai scris despre asta. Sunt un profesionist al modelelor actuale. Deocamdată câțiva qbiți cuantici costă cât Municipiul Slobozia și reprezintă 0.0………% din telefonul tău mobil. Hai să epuizăm tehnologiile existente, și să păstrăm o doză cât mai mare în cele viitoare(cuantice).

  • Să înțelegem că jurnaliștii ne determină viața, că ei care se pricep la toți și la toate ne fac, nu ne relatează viața? Că nesimțirea unora ca Marius Tucă încearcă să mutileze gândirea(corectă sau nu) oamenilor care cred în ceea ce fac este o regulă jurnalistică adecvată devine la un moment dat un atentat la securitatea organelor noastre digestive. Exemplu: Un studiu efectuat de specialiștii italieni(apropos de vaccinare spune că…), citat din Marius Tucă.
    Am căutat acest studiu și nu l-am găsit decât pe facebook. Dacă ăsta e jurnalism, mai bine comut televizorl pe un film prost. E mai bun decât ce ne furnizează jurnalismul din România. Asta apropos de Rareș Bogdan și Florin Câțu. Unii fac, alții vorbesc despre. Să vedem dacă aveți curajul să ”mediați” această opinie

  • Raspunsul la intrebarea :”Ce v-a determinat sa candidati? „e standard : „Vreau binele romanilor „.
    Acu’ unii vor crede ca zice „vreau sa le fie bine romanilor „, dar sensul e de fapt „il las fara ceea ce-i bine pt ei „.

  • Daca vor Baietii,meciu i jucat,gata.

  • Nu raspunde ca nu vrea Catu,ce sa ne spuna,ca are Firmanul,stie si el,stim si noi,ce sa si mai oboseasca gura degeaba,sa ne spuna ceea ce noi deja stim,si anume ,el candideaza,pentru ca are Firmanul,si trebuie sa l exercite,uite de aia,asta e raspunsul.

    • E obligat sa candideze de catre cei ce i au dat Firmanul(Uite Florine ,asta i Firmanul,cu el te duci,candidezi, castigi si esti presedinte PNL,in rest nu mai conteaza,se ocupa baietasii de tot).Asta sa ne spuna Catu??? Stim cu totii deja,toata Romania.

      • Va urma o surpriza si in USR,la alegerea presedintelui, iar apoi in 2022 se va modifica Constitutia. Multi parlamentari PSD si AUR vor fi in PSD sau USR. Indiferent de forma in care vor fi alegerile, Iohanis va mai avea un mandat.

        • Iohanis nu va mai avea un mandat. Dar Constituția ar trebui să fie un organ(organism, cum doriți să-i spuneți) viu, pasibil de modificări sau evoluții(involuții) conforme cu dorința cetățenilor care o votează. Succes!

        • Iohannis isi va duce mandatul la capat,isi va numi un succesor liberal la presedintie(Rares Bogdan sau Florin Catu,depinde pe cine agreeaza si cei care dau firmanul),care va deveni ,musai Presedinte al Romaniei,iar mai apoi Iohannis va deveni Prim Ministru cu un presedinte prietenos,dupa modelul rocadei Putin Medvedev.Asa vad eu lucrurile.

    • Dacă e vorba de articolul Turcescu, e simplu. Trebuie să alegem de la cine primi firmanul. Dacă vorbim desprea America, e de preferat. Vezi diferența dintre Haiti și Puerto Rico. Diferența depinde de noi. Sau puteți alege Turcia sau Rusia.

      • Tocmai,ca noi nu alegem,iar ca America da firmane,hai sa fim seriosi nici America si nici o tara nu mai da firmane,lumea e condusa de Corporatii transanationale si de marile Banci ,ele dau firmane(inclusiv conducatorilor SUA,Chinei,Japoniei,UE,si in general la conducatorii din toata lumea cu exceptia,poate a lui Putin care isi da firmane lui insusi,dar nici aici nu bag mana in foc).SUA este de mult doar o proprietate(a fost cumparata la momentul cand s a creat FED,care este un consortiu de mari banci care literalmente DETIN SUA si tot ce este in ea precum o proprietate) a unui grup de banci si corporatii,pentru care toti americanii muncesc,si pentru care soldatii americani se duc sa moara prin toata lumea.Nu mai exista tari exista doar banci si corporatii si ele numesc conducerile aproape(daca nu in totalitate),a tuturor tarilor.Ei numesc guverne,decid tot,conduc tot pe planeta.Restu i vrajeala ieftina.

        • Chiar si marele Soros nu este altceva decat un reprezentant al marilor transnationale si banci,omul scos la inaintare ca sa le reprezinte acestora interesele in plan politic,el (si altii ca si el)transpunand in politica ceea ce aceste uriase entitati doresc ca sa se intample pe esichierul politic mondial.El,si multi,multi altii ,mai putin cunoscuti,dar activi pe esichierul politic global.

  • N are Catu nevoie nici de Rares Bogdan,si nici de Discurs politic la TV,el are Firmanul dat de unde trebuie,asa ca,daca el are Firmanul,el va fi Alesul PNL,e pe baza de Firman,asa a fost din totdeauna la Romanica.Ce 👿 nu se intelege???

  • Mai conteaza cum evolueaza Catu pe sticla,va fi el,daca Sistemul decide,si o mobila daca trebuie sa iasa la PNL,iese mobila,daca asa vrea Sistemul.Ce nu s a inteles,copiii mei.Iese Catu ca asa trebuie,si daca nu stie sa vorbeasca bine,ce??? Catu iese ca asa trebuie.Punct!!!Ce 👿 unde credem ca traim.Asa i la noi pe plaiul mioritico-fanariot.Ce nu s a inteles???

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *