România a câștigat meciul contra Ucrainei cu 3-0, în primul meci al grupei E de la EURO 2024

Ce Indicații prețioase îi poate da ministrului de Finanțe profesorul de Fizică Klaus Iohannis?!

După Lovitura de stat din noaptea de 10 spre 11 februarie 1938, prin care s-a instaurat Dictatura Regală, în presa noastră tot mai cenzurată apărea totuși, nu de puține ori, o știre rezumată la atît:
„Ieri, Majestatea Sa, Carol al II-lea, a lucrat la Palatul Regal cu Ministrul Muncii!”

Cînd nu era ministrul Muncii, era ministrul Industriilor sau Ministrul de Interne. Altfel spus, știrea anunța poporul român că Majestatea Sa a lucrat cu un membru al Cabinetului Armand Călinescu. Armand Călinescu, despre care Majestatea Sa a zis cam așa ceva – În țara asta, Chiorul (Armand Călinescu era chior – n.n) e singurul om care vede bine –, deși o personalitate a scenei interbelice (a ținut și un Jurnal, pînă în seara dinaintea zilei cînd a fost asasinat), deși premier, în principiu șeful Guvernului și deci și al miniștrilor, admitea această călcare în picioare a autorității sale necesare. De fiecare dată cînd am dat în presa interbelică peste această informație lapidară, mi-am pus mai multe întrebări:

 • Ce însemna din punct de vedere practic Majestatea Sa a lucrat cu ministrul X? Ministrul și-a notat tot ce a zis Majestatea Sa, sau dimpotrivă Majestatea Sa a ascultat cuminte zicerile ministrului?
 • Cum afla Armand Călinescu ce s-a decis la Palatul Regal în chestiuni care, pînă la urmă, îl priveau exclusiv pe el, premierul? Și mai ales cum transpunea în practică ordinele date de Carol al II-lea ministrului? Nu de alta, dar Guvernul trebuia să-și bată capul ce să facă și să dreagă pentru concretizarea Înaltelor Indicații?
 • Desigur, Majestatea Sa era ăl mai deștept om din România. De ce era nevoie ca ministrul să lucreze cu el? Ce știa mai mult Regele decît ministrul sau premierul?

N-am aflat niciodată răspunsurile la aceste întrebări.
Apelînd la bunul simț, mi-am zis că aceste convocări ale miniștrilor la Palatul Regal, perfect constituționale după Constituția Dictaturii, făcută într-o singură noapte de Istrate Micescu și sărbătorită apoi vreo săptămînă, erau mai mult de imagine decît de realități practice. Majestatea Sa ținea astfel să arate românilor că el e Jupînul. Premierul Armand Călinescu era un simplu vizitiu la șareta Regală.

Cît despre conținutul discuțiilor dintre Carol al II-lea și ministru, n-am nici o îndoială că Majestatea Sa, care era nițel golan (o prefera pe Lupească Reginei Elena, pentru că în timp ce prima se lăsa posedată oricînd, oricum și oriunde, grecoaica admitea doar în patul conjugal), îi împărtăşea ministrului, pe care, evident, îl tutuia, indiferent de vîrstă, din experiențele sale cu prostituatele aduse de Gavrilă Marinescu, prefectul Poliției Capitalei.

De la Dictatura regală au trecut, iată, opt decenii.
Parcurgînd presa noastră din ultimul timp am aflat că președintele Klaus Iohannis a lucrat și el cu miniștrii Guvernului Orban. I-a convocat la Cotroceni de cum a fost investit Guvernul Orban de șase ori pînă acum.

Miercuri, 13 noiembrie 2019, au lucrat cu președintele miniștrii de la Transporturi (Lucian Bode), de la Economie și Energie (Virgil Popescu), de la Agricultură (Adrian Oros) și de la Finanțe (Florin Cîțu).
Joi, 14 noiembrie 2019, au fost convocați miniștrii Ion Ștefan, (Dezvoltare), Cristina Anisie (Educație), Victor Costache (Sănătate) și Marcel Vela (Interne), alături de vicepremierul Raluca Turcan.
Luni, 25 noiembrie 2019, președintele s-a întîlnit doar cu ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu.
Joi, 5 decembrie 2019, au urcat Dealul Cotrocenilor vicepremierul Raluca Turcan, ministrul Muncii Violeta Alexandru, ministrul Tineretului și Sportului Ionuț Stroe și ministrul Apelor și Pădurilor Costel Alexe.
Vineri, 6 decembrie 2019, întîlnire cu ministrul Fondurilor Europene, Ioan Marcel Boloş, alături de vicepremierul Raluca Turcan.
Luni 9 decembrie 2019, Klaus Iohannis a lucrat iar cu ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu.
La toate aceste întîlniri a participat și premierul Ludovic Orban.

Despre ce a lucrat într-o zi Majestatea Sa, Carol al II-lea, presa n-a scris niciodată.
Asta deoarece Majestatea Sa n-a binevoit să-i spună.

Klaus Iohannis a spus presei române ce-a făcut la întîlnirea din 5 decembrie 2019:

„Am avut câteva discuţii de lucru foarte bune cu premierul şi cu miniştrii de linie. M-au informat despre situaţia găsită la ministerele lor, despre planurile pe care le au şi despre politicile publice pe care vor să le pună în practică. Şi vom continua seria discuţiilor.”

Deși e vorba doar de o ședință de lucru, ne putem face o imagine asupra a ceea ce se întîmplă la astfel de întîlniri:
Miniștrii îl informează pe Klaus Iohannis despre activitatea lor, dar mai ales despre ce vor să facă.
După care Klaus Iohannis le dă Înalte și Prețioase Indicații.
Nu știu dacă-i tutuie, precum Majestatea Sa, Carol al II-lea.

Despre aceste întîlniri s-au ridicat multe întrebări pînă acum, toate din partea presei, tot mai puține, care îndrăznește să se uite la Padișahul de la Cotroceni, gest riscant deoarece la Soare te puteai uita, dar la Klaus Iohannis, ba. Așa de Măreț, Nețărmurit, Strălucitor e!

S-a pus întrebarea dacă președintele își dă seama că aceste convocări ale miniștrilor sînt grave încălcări ale Constituției. Legea fundamentală reglementează strict amestecul președintelui în treburile Guvernului, potrivit condiției de Republică Semiprezidențială a țării. Desigur, în alte țări, Franța, de exemplu, premierul e o simplă petală în vînt, președintele fiind practic premierul. Da, dar în Franța, Republică Prezidențială, cînd aleg președintele cetățenii știu că aleg și un fel de superpremier.

Iar revolta populară, cum se întîmplă acum în cazul Legii pensiilor, se îndreaptă împotriva Președintelui și nu a Premierului. La noi însă, Constituția din 1991 a stabilit fără echivoc faptul că România e republică semiprezidențială. A lucra cu miniștrii e un grav abuz din partea președintelui. S-a pus de asemenea întrebarea condiției de Păcălici asumate de Ludovic Orban prin acceptul de a veni cu miniștrii la Cotroceni. El de ce mai e premier, dacă președintele lucrează direct cu miniștrii?
Firește merge și el, dar e greu de presupus că la Cotroceni lucrează cu miniștrii în timp ce Klaus Iohannis îl urmărește admirativ.

Eu însă voi pune o întrebare de bun simț:
Care e utilitatea practică a acestor întîlniri?
Ministrul Finanțelor a fost de cele mai multe ori la ședințele de la Cotroceni.
Se presupune că ministrul Finațelor se pricepe la Finanțe, că de asta a fost pus ministru la Finanțe și nu la Căratul apei cu ciurul.
Klaus Iohannis e profesor de Fizică.
De Fizică de liceu.
Ce-i poate spune un profesor de Fizică de liceu ministrului Finanțelor în așa fel încît acesta să se întoarcă de la Cotroceni mai luminat decît Moise de pe Muntele Sinai?

Ca redactor-șef al unei publicații au fost momente cînd am convocat un redactor în birou pentru a lucra împreună la îndreptarea unui articol scris de respectivul.
Da, dar eu eram ca și el ziarist și nu unul oarecare.
Practic îi dădeam un ajutor de specialitate.

Klaus Iohannis nu poate fi de nici un ajutor unui ministru, cu excepția, poate a celui de la Educație.
Admițînd că are un punct de vedere privind rezolvarea unei probleme de către Florin Cîțu, cui îl dictează Klaus Iohannis? Doar ministrului? Sau poate și ministrului și premierului?
Dacă din punct de vedere practic invitarea publică a miniștrilor la Cotroceni e o splendidă inutilitate, de ce organizează aceste întîlniri Klaus Iohannis?

Răspunsul trimite la o realitate postdecembristă.
Toți președinții s-au amestecat în treburile Guvernului de aceeași culoare politică precum președintele.
Numai că ei au făcut-o din cînd în cînd, în situații deosebite și mai ales discret.

Klaus Iohannis organizează ostentativ aceste întîlniri.
Mai mult din cînd în cînd dă indicații publice Guvernului.
De ce?
Pentru ca românii să știe că el e Jupînul.
Așa cum voia și Majestatea Sa, Carol al II-lea, să se știe.

Acest editorial a apărut în ediția print și online a cotidianului Evenimentul Zilei.

Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

35 comentarii pentru articolul „Ce Indicații prețioase îi poate da ministrului de Finanțe profesorul de Fizică Klaus Iohannis?!”

 • Doctorul Arafat a fost atacat in mod josnic de handicapatul ăla de Moroșanu, aka Ceaușescu, pe aeroportul Otopeni!
  Acest golan #rezist i-a cerut, nici mai mult, nici mai puțin, decât să-și dea demisia, in memoria Colectivului!
  Deși a fost apostrofat, ba chiar înjurat de unii călători, aflati la poarta de îmbarcare, se pare că nu i-a păsat, câtuși de puțin! Forțele de ordine ale aeroportului nu au intervenit, in nici un fel ! Sunt convins că acest nebun, închipuit sau nu, in cel mai scurt timp și-o va lua de la cineva care nu-i va mai suporta mojiciile! Și bine ar fi, de s-ar întâmpla asta, cât mai curând, ca un cadou de Crăciun! ???✨✨✨

  • Pai crezi ca ala se duce de nebun peste oameni, fara ordin de zi pe unitate? Daca era de capul lui, acum spala wc-uri la cine stie ce sectie. Baiatu’ are spate de sus si de prin Padure. E logic, altfel nu se explica pasivitatea militienilor fata de comportamentul ipochimenului.

   • Și ce crezi, că eu nu știam asta? Dar pot să-ți spun că, la un anumit moment nu va mai fi „susținut”!
    Ce să-i faci, „pădurea” mai rămâne și fără „frunze”, câteodată! ???

  • Agresiunea a avut loc pe aeroportul din Bruxelles, ceea ce-i mai grav! Scuze pt greșeală! A mea, nu a lu ***escu! ?

 • Maestre, cred ca sunteti nedrept. Iohannis a stiut cum sa faca 7 case din meditatii, deci e clar ca omul este un geniu cand vine vorba de bani…ba a reusit si performanta de a convinge o banca straina (presupus unsa cu toate alifiile) sa-i plateasca o suma frumusica (decat vreo +300k euro) drept chirie pe un imobil care nici macar nu era al lui. Daca nici asta nu inseamna sa fii un finantist de succes atunci nu stiu ce altceva s-ar putea califica.
  La schimb, cu ce se poate lauda Catu? A incercat si pacaliciul de la finante un amarat de atac speculativ la moneda nationala prin 2008, nici ala reusit?
  Daca stau si ma gandesc mai bine, cred ca Orban si Catu ar trebui chiar sa-i plateasca lui Iohannis orele de meditatii.

  • Ăsta-i, cumva, un răspuns pt mine?
   Întreb sî eu, așa !

   • Nu stiu ce sa spun batrane…eu recunosc ca pe mine m-a influentat telepatic Dragnea sa invoc talentul de meditator al Iui Iohannis. Tu de unde ai aflat ca Iohannis este expert in meditatii? Din cate stiu, e secret de stat si doar cativa initiati stiu acest lucru.

 • Avem un președinte MEDI(T)ATOR!
  Johannis și-a amintit că banii pt case, doar i-a facut din „meditații”!
  Așa că a prins gustul lor, din nou!
  Nu al banilor, ci al acestora din urmă!
  Guvernul reprezintă elevii care, vorba lui Rostogan, sunt niște LOAZE!!!
  Loaze, loaze, dar … „guvernează”!
  Johannis e, precum Carol al II-lea, un DICTATOR! Mai repede, decât mediator,!

 • Și câte alte subiecte foarte interesante ar fi de dezbatut, maestre.
  Dv. nu sunteți îngrijorat chiar deloc ca, așa, brusc și dintr-o dată, corupții care au făcut pușcărie își pierd decorațiile primite de la Statul Român, decorații de care și-au bătut joc, în ultimă instanță ?
  https://politiknews.ro/nastase-e-revoltat-ca-poate-ramane-fara-medalie-de-ce-asta-e-o-veste-buna-pentru-romania/

  • Mult mai rău ar fi daca sasu’ s-a gândit să le retragă decorațiile și lui Berlusconi și Chirac (post -mortem)!
   Că doar și ei e pensii!
   Asta chiar ar trebui sa fie o îngrijorare!
   Pentru noi, nu pentru ei!

   • Penali, scuze! Urmăream imagini din Paris, cu greviștii!

    • Se practica peste tot, degeaba s-au iscat polemici pe aceasta tema.
     Recent, Macron i-a retras „La Légion d’Honneur” unui fost apropiat al sau, Alexandre Benalla, si lui Bachar al-Assad.

 • Răspunsul e simplu. Iohannis da sfaturi ca fost primar si conducător de instituție – știe cu bugete și, poate mai important, da sfaturi ca politician de succes, care a fost mereu reconfirmat în număr mare de electorat. Iohannis e cea mai buna șansă a guvernului Orban sa aibă rezultate.

 • Domnule Cristoiu, dv. stiti foarte bine ca nu exista nicaieri în lume un presedinte sau un premier care sa fie pregatit în toate domeniile pe care le gestioneaza Presedintia sau Guvernul. Atât presedintele, cât si premierul, chiar si ministrii au pe lânga ei consilieri valorosi care le pregatesc temele de discutie de la orice nivel si banuiesc ca si participa la aceste discutii.
  Si, daca interlocutorii nu sunt chiar tembeli ca Dancila, un prof de istorie se poate întelege foarte bine cu un finantist, fie pe teme de economie, fie pe teme de istorie, fie pe tema invadarii spatiului cosmic de extraterestrii veniti din alta galaxie etc.

  • Pentru ca ati pomenit de Reforma Pensiilor pe care Macron vrea s-o înfaptuiasca în Franta.
   Ar fi interesant sa scrieti un articol despre felul in care se comporta la noi liderii sindicali (apropo de cei 5 lideri care au semnat cu PSD un pact cum ca o vor sustine pe Dancila la prezidentiale pentru ca ei sa devina vicepresedinti PSD) si felul în care liderii sindicali francezi îl toaca marunt pe Macron de 7 zile prin greva generala declansata ca sa apere drepturile celor care urmeaza sa se pensioneze în Franta.
   Daca ar fi sa dau un pronostic, greva se va prelungi pâna la Craciun si Macron nu va avea o reforma a pensiilor dupa placul lui, chiar daca are dreptate într-un domeniu arhicunoscut, cel al pensiilor speciale si al pensionarii unora înca de la vârsta „tineretii”.

   • Iar ai aparut, dihanie?? Incerci sa te insinuezi ca o persoana de bunt simt, printre cei care s-au Pichat pe tine? (Pichat e o strada in Paris, ca sa nu mori prost)

    • Iar te manânca limba, femeie?
     Ce aer curat era în jur pâna sa-ti faci tu intrarea!
     Mai fa si tu din când când câte un duș, sau clateste-ti cel putin gura aia spurcata!
     Am plecat, detest putoarea.

     • Be gone, Satan!!! 😀
      Unde ma-ta era aer curat, dihanie? Doar pentru ca te ignorau toti cei pe langa care te guduri sa te mai bage in seama si la care, matol fiind, le sareai la beregata??
      Sictire, pocitanie sinistra!!!!

  • Chestia e ca in constitutie e relementata exact relatia dintre presedinte si premier. Ca e competent sau nu, nu are nici o importanta. Important e ca pentru KWI constitutia e fix exact cu zero. Il doare exact la banana de ea. Asta e ideea, stimabile. Presedintele nu conduce guvernul, conform constitutiei. Dar ma rog, intr-o republica de tip sud-american (tara condusa de „seful statului” impreuna cu serviciile secrete si procuratura, mai putin armata in cazul nostru, pentru ca e ca si inexistenta), asa ca a noastra, constitutia e fix maculatura ptr ala inaltu’! Sa nu ma aburesti ca guvernu’, ca parlamentu’, ca separatia puterilor in stat, ca alea-alea, ca te rade si Labus din cotet de la Cluuuuj!

   • Ha, ha! Labusul meu de la Cluj este un ciobanesc mioritic de toata frumusetea si-i xenofob ca tine! El nu suporta tziganii. Fereasca Sfântu’ sa aiba curajul sa intre vreunul în curte, ca l-ar sfâsia. În rest, este prietenos cu toata lumea.
    P.S. Eu am facut referire doar la asta:
    „Se presupune că ministrul Finațelor se pricepe la Finanțe, că de asta a fost pus ministru la Finanțe și nu la Căratul apei cu ciurul.
    Klaus Iohannis e profesor de Fizică.
    De Fizică de liceu.
    Ce-i poate spune un profesor de Fizică de liceu ministrului Finanțelor în așa fel încît acesta să se întoarcă de la Cotroceni mai luminat decît Moise de pe Muntele Sinai?”

    • Faggot!! Acu 3-4 zile il faceai si pe cib, femeie..Ai uitat, beat ranga fiind, sau crezi ca te ajuta neste limbi, cu peretele?? Ca pe `Labusul tau de toata frumusetea de la Cluj`..

    • Amice, cred ca nu ai proprietatea cuvintelor. Mie nu mi-e frica de straini, mi-e frica de prosti (cu functie) si de limbisti. Cam atat!

     • Amice cib, eu stiu ce vorbesc!
      Daca Iohannis ar fi fost român pursânge, o buna parte dintre cei care îl criticati nonstop, l-ati fi vazut mai putin prost si mai devotat patriei. Cât despre limbisti, stai linistit ca sunt limbisti si acei care nu-i vorbesc de bine pe unii politicieni, dar care, nici n-ar zice o vorba critica la adresa lor niciodata, lingându-i elegant, în tacere.

     • Chiar stii ce vorbesti?? Nu ai realizat, dihanie, ca singurul limbist din context esti matale?? Gutura-te in continuare, poate-ti iei vreo flegma pe mufarin.. 😀

     • Nikola, si tu esti o limbista atipica, n-am niciun dubiu! Propesedista nedeclarata, perversa mica! Ia zi, ti-au mai trecut caldurile? Ma pândesti de mult, ca sa te bag în seama?

     • Ce-ai facut, faggot?? Iar esti la cantitatea de alcool la care nu mai ai niciun fel de control??
      Disperat esti ba, vierme!!!

     • Deci, dihanie, te-am intrebat concret, raspunde concret:
      Cum se face ca te guduri pe langa cib pe care il faceai femeie, in fanteziile tale maligne, acu ceva zile????
      Acu-l vrei prieten, sau ce ma-ta incerci???

     • Scumpete, nu fi geloasa! Cib este un tip sau o tipa cu mult bun-simt, nu-mi pasa daca este femeie sau barbat, cu el/ea se poate discuta omeneste, ceea ce cu tine mi-e imposibil. Din cauza ta, bineînteles.
      Uita-te la tine, cât esti de ticaloasa, ca iar denaturezi adevarul. Urmareste postarile:
      1. Eu am postat.
      2. Cib a comentat, întepându-ma nitel.
      3. Eu i-am raspuns cibului, întepându-l nitel mai tare.
      4. Cib se enerveaza si ma jigneste.
      5. Eu îi raspund cibului cu aceeasi masura, jignindu-l la rândul meu (povestea cu limbistii).
      De unde naiba rezulta ca m-am gudurat pe lânga cib, ciudato?

 • Maestre, Iohannis prof de fizică lucrează cu ăla de Finanțe fiindcă calculează accelerația gravitațională a cursului LEU-EURO. Idiotul Ion Me Ioniță de la gazeta de perete „Adevărul” știe ce-i aia și a stat și el pe sub birou lu Iohannis, să-i șoptească la timp. Că doar n-o să-i dea Cîțu lecții de fizică lu nazi de Cotroceni, ce naiba, n-a ajuns așa de rău 😀

 • O grădiniță de mici tembeli, educată de Iohannis, asta e guvernul Orban. Mircae Diaconu a avut dreptate. Nazi Iohannis continuă acum ultimul mandat al lui Băsescu. da ceva nu stă în picioare- nici Boc nu a lins poponeața prezidențială cum o face Orban și așa zișii lui miniștri .Acu, ne cerem sc uze că guvernul ăsta a venit la putere cu votul unor drogați rezist și profitînd că la șefia PSD a fost o prostuță, Veorica. Da poporu ce vină are? 😀

 • Da, chiar VREA să știe poporul că el e Jupânul. Și să simtă. Să simtă și Executivul și – dacă-l ajută ăi’ de sus – să simtă și Parlamentul. Nu-s medic, dar cred că la el se transformă în patologie. Îi place și continuă s-o facă, d-aia i-am simțit toți frustrarea când nu era la putere guvernul lui.
  După 5 ani de frustrări, urmează perioada plină de zel – c-o mână pe grumazul guvernului și cu cealaltă infiptă în gâtul aceluiași guvern.
  Așa o proceda și cu „first lady” a noastră, cine știe?
  Mă rog, se pare că Executivului nu-i displace. Vom vedea cât timp se lasă „violat” așa.

  • Dacă pe Layos nu-l doare, pe ceilalți membri, nici atât! Probabil folosesc lubrifiant OMV … ! ???

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *