Marcel Ciolacu: Îmi voi pune mandatul pe masă în Parlament pentru reforme și dreptate socială

Ce înseamnă pentru Mișcarea Legionară un bun ziarist

Miercuri, 18 decembrie 1940, Universul publică o amplă relatare de la Inaugurarea cursurilor Universității libere de ziaristică. Chiar din introducere dibuim că e o vorba de o instituție legionară. Mișcarea a ajuns la putere. O împarte cu Generalul Antonescu, desigur, dar deține în sfîrșit puterea după ani de hăituire de către autorități. Mișcarea și-a făcut o școală de ziaristică. O școală care să scoată nu orice fel de jurnaliști, ci jurnaliști legionari. Cel puțin așa se înțelege din reportajul tipărit de Universul :

„Ieri după amiază s-a făcut la facultatea de litere inaugurarea cursurilor Universității libere de ziaristică.
La această solemnitate au fost prezenți d-nii Al. Constant, subsecretar de Stat al presei și propagandei, d. prof. P.P. Panaitescu, rectorul Universității din București și director al ziarului «Cuvîntul», prof. Al. Marcu, decanul facultății de litere; Victor Medrea, secretar general al presei: Em. Bulbuc, secretar general al propagandei; prof. Gheorghe Brătianu, prof. Caracostea, prof. Andrieșescu, prof. Lambrino, prof. T. Capiden, prof. Găzdaru, dr. Schikert (agenția D.N.B.), Franco Trandafilo (Agenția «Stefani»); Horia Cosmovici, șeful Presei și Propagandei Legionare, M. Vergatti, șeful contenciosului mișcării legionare, M. Renda, Viorel Trifa, președintele studenților din întreaga țară. Cornel Irimia, președintele studenților în Litere, etc. și toți consilierii și secretarii de presă din Direcția Presei.”

Cuvîntarea lui Al. Constant, lider al Mișcării Legionare, care va fugi la Berlin după Rebeliune, marchează un punct de răscruce în Istoria presei românești prin avansarea disocierii dintre ziarist și ziarist român:

„După cuvîntarea d-lui Cornel Irimia, președintele studenților facultății de Litere, a luat cuvîntul d. Al. Constant, subsecretar de stat al Presei și Propagandei. Dsa a spus:
«O Universitate liberă de ziaristică este un act inedit la noi. Foarte firesc deci să ne întrebăm: Ce doriți să faceți?

Răspunsul pare simplu: ziariști superiori.
Dacă la aceasta țintiți, vă greșiți scopul. Dacă urmăriți să formați ziariști români, vă aflați pe calea dreaptă.

Dar ce este un ziarist în general? Fără pretenție, l-am defini: interpretul evenimentelor pentru înțelegerea marelui public. Realitatea concretă, curgătoare nu are sens pentru toți cei care o trăiesc.

Ziaristul proiectează asupra ei farul înțelegerii, îi dă sens. Acesta este ziaristul profesionist, valabil pe orice meridian geografic, și în orice climat politic, ziaristul democratic, iudaizat. Ziaristul Român sau ziaristul german, italian, francez, este altceva, trebuie să fie altceva. Și el este un interpret al evenimentelor și el caută sensul în complexul indiferent al realității fluide pentru a-i transmite marelui public, dar cu o deosebire:

El are o perspectivă, aceea pe care i-o dă conștiința etnicității, poziția sa în mijlocul și istoria unei anumite națiuni. Este ziaristul care are și crede într-o „Weltauschaunung”, condiționată de datele etnice și istorice ale unui neam.

Acest ziarist nu oferă marelui public numai sensul, nu este numai un furnizor talentat de hrană intelectuală, nu satisface numai curiozitatea cititorului; acest ziarist oferă un anumit sens, care pătrunde dincolo de stratul subțire al inteligenței, adîncește și întregește conștiința națională. În acest fel, ziaristul depășește funcțiunea de informator și instructor și devine educator; acțiunea lui zilnică relevă cititorului permanențele intime ale realității, îl orientează și îl integrează în viața comunității și a istoriei naționale.

Cred că o Universitate liberă de ziaristică într-un stat legionar și din inițiativa unei studențimi legionare, acest tip de ziarist trebuie să urmărească.
Dacă ne-am opri puțin la metoda dvs. de lucru, mi-aș îngădui să arăt că ar trebui ținut seama de trei elemente: talent, cultură, tehnică.

Un bun ziarist trebuie să poată prezenta lucrurile cu talent, să aibă o serioasă cultură generală și să posede tehnica ziaristicei.
Sînt trei elemente care nu merg decît împreună pentru a face un bun gazetar.
Nu orice învață paginația sau denumirile literelor sau alcătuirea formală a ziarului poate fi ziarist. Aceștia sînt funcționari la un ziar. Nu orice om de cultură generală poate fi și un bun ziarist: el poate fi cel mult om de știință, poate face studii, dar nu ziaristică. De asemenea nu orice facilitate a scrisului poate face un ziarist; aceasta poate face, în cel mai bun caz un copist intelectual:

Ziaristul este el însuși un alchimist al valorilor de cultură; lui i se cere un efort critic și creator, nu o simplă transpunere cu talent.
De aceea, pe această poartă deschisă a Universității libere de ziaristică, pot intra mulți curioși, dar nu pot rămîne decît puțin viitori ziariști.

Urez inițiatorilor să formeze ziariști români, diploma ce o vor da să nu însemneze un drept, ca majoritatea diplomelor noastre, ci o consfințire.
Cu aceste gînduri am venit aici și nu regret prilejul de a le fi putut exprima.»”

Din cîte se vede, Mișcarea Legionară vedea în ziarist un educator. Un educator va vedea în ziarist și Mișcarea comunistă.
Bietul ziarist!
Toți îl vor altceva decît ceea ce este:
Un om care informează.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

31 comentarii pentru articolul „Ce înseamnă pentru Mișcarea Legionară un bun ziarist”

 • Dacă presa este „educată „sau se vrea educată de fiecare regim în parte ,atunci ea nu este și nu va fi niciodată o presă liberă să exprime neajunsurile societății în care trăiește !
  Foarte bune comentariile și observațiile făcute de dumneavoastră,domnule Cristoiu, despre constituirea unei instituții de presă în perioada legionară și despre atribuțiile ei și, în particular , despre atribuțiile ziaristului român !

 • @CV-I/”Profetie despre Romania si Miscarea Legionara
  Cea mai exceptionala profetie despre Romania: Agatanghel – trăitor la 1273 în insula Rhodos: „În vremea aceea, (1920) va apare în ţara aşezată pe Carpaţi până la Dunăre, ţara de la gurile Dunării, sau ţara Lupului, va apare Fiul Omului încins cu sabia de arhanghel. Acesta va face o organizaţie numita Legheon (MISCAREA LEGIONARA), iar membrii acestei organizaţii vor fi persecutaţi, vor fi închişi, omorâţi la răspântii de drumuri, mulţi vor fugi peste hotare persecutaţi fiind de capul statului şi de poporul vrăjmaş lui Dumnezeu. Şi în timpul acesta tot poporul acesta de pe Carpaţi şi alte popoare vor intra în mare suferinţă, dar după o vreme, Maica Domnului şi Sfântul Ioan va aduna sângele lor în potire şi se va prezenta cu el în faţa tronului Fiului Său.”

 • Dacă ziaristul este omul cu condeiul cel care scrie de la fata locului fapta atunci tot lanțul care face ca scrierea sa devină buna de tipar din cine este formata
  Intr-o discuție cu M Tuca s-a spus la un moment dat
  “Nu poti sa lasi adevarul sa strice o stire buna”
  Ce rol mai are ziaristul dupa scrierea faptei in apariția ei catre public

 • Presa nu a fost niciodată liberă, niciodată obiectivă, nicăieri în lume sau istorie.
  Sunt celebre momentele din vremea lui Napoleon, când un important cotidian francez își schimba rizibil titlurile și stilul pe măsură ce Bonaparte revenea din Elba către Paris. De la „cetățeni, opriți monstrul, tiranul” (luni) după câteva edulcorări același cotidian titra fulminant „Trăiasca Majestatea Sa Glorioasă” (vineri).
  Același Napoleon, flatat de anturaj cu „Sire, până și presa vă e favorabilă”, a replicat în stilul consacrat „Ar fi și culmea să nu ! Jumătate am plătit-o, jumătate am băgat-o la pușcărie”.
  Deci regretăm ceva ce nu a existat niciodată. Regretăm un ideal, o aspirație, cel mult câteva forme ocazionale ce s-au apropiat tangențial de acest ideal.

  • @Hayde a scris pe 27/10/2022 la 11:29
   SA TII MINTE ASTA…DE LA UNUL BATRAN…SA NU DAI INTR-UN CAINE CAND E MIC…CRESTE…SI TE TINE MINTE…VEZI CA NU SUNT EU AL BATRAN…
   Parca securicii de aici au bagat niste Ziaristi la „puscarie”…Ion Cristoiu…a platit cele mai mari „pretentii” pentru „calomnie” in „tribunal”…acum si „securicii” au copii…nepotzi…sunt multe colive de mancat…multe boli incurabile…nici macar nu trebuie sa-si organizeze accidente/otraviri…”vin de la sine”…ca si „cutremurele”…”multe asigurari…sigurantzari…si analgezice”…
   Valentin-Ionut Constantinescu

   • Bine, onorabile. Rețin cugetarea K9 (vezi că asta nu e vreo vilă Secu :))
    Presa nu e liberă, de la tipar. Se exprima cine avea tipar. Deci cine avea tipar ? Că era o mică industrie, o manufactură – clar că trebuiau bani.
    La început au fost aristocrații, ulterior negustorii. Ultimii au folosit presa contra primilor (secolul XVIII), apoi toți au folosit-o contra…tuturor.
    Toți care au capital, adică. Nu chiar toți-toți :))

  • 🙂
   a existat intotdeauna. sa spui ca n a existat e ca si cum ai nega existenta Naturii.
   i ai cautat tu prin neam si nu i ai gasit? ai cernut tu neamul si nu i ai gasit ?
   eu zic ca e altfel, mai degraba habar n avem ce ni se naste prin neam, ( ce ni se va naste prin neam…e deja prea mult! ) si pentru ca habar n avem concluzionam ca n avem cu cine sa populam …si asta e doar un exemplu, serviciul de informatii numit presa.
   🙂

   • celelalte servicii de informatii se oglindesc in serviciul de informatii numit presa. cum e el, asa sint si ele.

    • Eminescu a fost un bun gazetar ? Consimt că a fost.
     Se mulțumea doar a informa ? Nu. Promova pdv conservatori (al căror angajat și simpatizant era) contra opozanților liberali („grecoteii”, „bulgăroii”, aluzii clare la Brătieni și anturajul lor).
     Și cât de liber a fost ? Din cauza presiunilor interne/externe chiar și conservatorii l-au cenzurat, finalmente fiind complici la urâta sa îndepărtare.
     Doar în artă mai poate fi liberate, căci e un mijloc prea abstract ca să ofere profituri sau influențe imediate. Scrisul la ziar e o armă, deci evident că este traficat precum orice alte arme.

     • cautam poeti, dam de Eminescu,
      cautam viitori generali ai serviciului de informatii numit Presa, asta gasim.
      in general cauti acul in carul cu fin, insa dupa anotimpuri si alte anotimpuri in neam se desavarsesc si unii capabili sa gaseasca acul in carul cu fin.
      mie balanta cu un taler mi se pare o…timpenie. faptul ca e folosita pe scara larga nu inseamna ca io cred altceva despre ea.

     • @Online si Hayde
      Eminescu a fost Poet…Gazetar…Publicist…Multe…A Fost Si Prooroc…Profet…Ideile erau „prea revolutionare” pentru acele vremuri si societatea romaneasca a acelor timpuri…Online…vorbesti de „natural”…”traditzii”…romani…societate…pai „sarmalele”…de unde sunt…de la turci…se pare…prea multe „influentze”…orientale…grecesti…rusesti…franceze…italiene…hasburgice…acum si anglo-saxone…incercati sa faceti asta…”scoatetzi aceste foi de ceapa”….si vedeti ce ramane…am citit cu atentzie Articolul…in „cuvantare” sunt destule erori-greseli…nu stau sa le enumar…din nou Maestrul Ion Cristoiu Are Dreptate…Ziaristul este „Un om care informează.”.
      K9…am avut 2 „k9″…lupi……caini…Zeci..dar si porci…Zeci…pisici..poate 100…iepuri…porcusor de guineea…papagali…pesti…sarpe…gaini…nici Eu nu mai tin minte…Multe Animale…
      Zi Frumoasa!!!
      vali
      🙂

    • @Online
     1.Guvernul Ciucă-Ciolacu a mai îndatorat țara cu 722 milioane de lei la o dobândă record de 9,23% 60m.ro 27.10.2022
     2.Polițiștii locali din Bacău solicită spor pentru că fac „febră musculară” la degete, din cauza tastaturii și pentru că stau prea mult pe scaun r3media.ro 27.10.2022
     3.Ciolacu: Nu există discuţii despre o rocadă între PNL și PSD la ministerele Energiei și Apărării. Despre rotația premierilor în luna mai: Dacă există probleme, ne întoarcem la votul românilor g4media 27.10.2022-Incepe „circul”
     4.Membrii unui sindicat al polițiștilor sunt recompensați cu promoții la măriri de sâni și botox ziare.com 27.10.2022
     5.Decizie CCR: Declarațiile date de inculpați pentru încheierea acordului de recunoaștere a vinovăției nu pot fi folosite, împotriva voinței inculpatului, ca probă în procesele penale 60m.ro 27.10.2022
     6.Republica Srpska amenință că se rupe de Bosnia-Herțegovina: 50.000 de sârbi în stradă la Banja Luka 60m.ro
     7.Petre Daea: Prețul cărnii de porc ar putea costa chiar și 60 de lei/kilogram de Crăciun 7media.ro 27.10.2022…e pesta porcina…Adio Porc…
     In apele tulburi si adanci se pescuiesc pestii mari…la „lovilutzie” s-au dat cele mai mari „tunuri”…la inghesuiala actioneaza „sutzii”…scoala vietzii…
     @gelu a scris pe 27/10/2022 la 19:20
     Da…citisem…e o vorba…”Teoria ca teoria, practica ne omoară!”…m-am referit Strict la Biblie si Arhanghelul Mihail…restul…nu stiu…poate il cunoastetzi pe Arhanghelul Mihail…sau Fecioara Maria…sau Ioan…care din ei..ca sunt vreo trei…Ioan Botezatorul…Apostolul Ioan…Ioan Teologul…
     Seara Frumoasa Online!!!
     vali
     🙂
     Toate Bune!!!
     Valentin Constantinescu

   • bineinteles ca un taler al presei
    care e despre presa care nu a fost niciodată liberă, niciodată obiectivă, nicăieri în lume sau istorie,
    s a tot manifestat si o va face cit va fi lumea.
    intrebarea mea e…unde e celalalt taler?
    stie cineva cind s-a inventat balanta cu un taler?

    • talerul asta, al presei care nu a fost niciodata libera etc, se! misca natural. nu tre sa i faci nimic!, e…al lumii deci se misca fix ca la el acasa
     celalalt taler trebuie gradinarit, insa in mod pur natural, prin urmare nu zic ca e simplu, ca daca ar fi fost simplu ar fi fost plina lumea cu balante cu doua talere ( ce sa vb despre sisteme de balante! )
     Hayde, …mai e un taler!
     tre sa l cautam.
     aia e.
     hai!

     • Hai mai bine să nu-l găsim 🙂
      Că dacă-l găsim, îl vor ști toți, și nu va mai fi…alternativ.
      Dacă există, există tocmai pt. că rezidă în…neștiut.

     • a mai fost unul care, stiind ca se va naste cineva care chipurile ii va lua locul, a ordonat omorirea tuturor copiilor pina ntr o varsta. insa…da, a fost o vreme si cind copilul care era vizat a stat departe de… piete.

     • Hayde, o tara s-o gradinari sub Timp, insa un neam intotdeauna se gradinareste sub Anotimpuri. ce sadesti azi intr un neam va rasari intr o Primavara, la soroc.
      insa…daca unii, prin neamul asta, cu ani si poate cu sute de ani inainte, ar fi gradinarit altfel, ‘noi’ am fi fost astazi,…paici!?

 • Presa, putere in stat, asa se lauda prin anii 90. Are intr-adevar multa putere, dar s-a indepartat de cei pentru care ar trebui sa scrie, stabilindu-si subiecte si campanii de presa de interes doar pentru ea insasi, fara nicio legatura cu prioritatile cititorilor. Presa, uneori sluga, alteori stapan, mereu departe de functia corecta de informare pe care ar trebui sa o aiba.
  Si pentru ca nu are legatura cu prioritatile cititorilor, chiar si cand declarativ nu e presa de cancan sau divertisment, tot pentru divertisment este citita, adica atunci cand ai chef de citit ceva usor sau e tarziu si nu poti sa dormi.

  • PS: ideea cu invitatii de pe acest site este salvatoare si ar merita preluata de toata presa.

 • Intre educator si formator de opinie este o diferenta. In 1940 altele erau „metodele” de control ale multimilor.
  Era la moda PROPAGANDA care actioneaza prin „dezinformare” si „manipulare”. Majoritatea invitatilor la „sindrofie” se ocupau cu
  propaganda.
  Citez : „Realitatea concretă, curgătoare nu are sens pentru toți cei care o trăiesc.” Sa dam la fiecare ce poate sa inteleaga, iar la
  mintile mai luminate sa le dam „concepte filozofice”. Simplu… Imi place ideea de Weltauschaunung cu iz national (ca in UE).
  Ex. Universul „aduce în aceeași zi știrile ce pasionau mulțimea”.
  Nota : Solemnitatile sunt pentru minti slabe ; valabil si pentru „solemnitatea actului de justitie”.
  Concluzia : nu exista ziarist obiectiv. De aici se fac banii in presa. Nici adevarul juridic nu are legatura cu adevarul obiectiv.
  –––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
  Nu am timp sa caut si poate imi raspunde cineva la doua intrebari :
  1. Pamfil Seicaru a infiintat in 1941 un ziar numit Evenimentul Zilei ?
  2.Al.Constant este acelasi cu Al. Constantinescu care a publicat in 1980 cartea „Dintr-un jurnal de idei” ? (daca nu a plecat la Berlin
  si a ramas in RO sigur a facut multi ani de inchisoare, dar a supravietuit).

 • Pe cât de amara, tot atât de adevărată concluzia articolului! Valabilă, as zice, nu doar sub legionari, apoi, sub comuniști. E, azi, cumva altfel?!
  In transcrierea articolului din „Universul”, s-au strecurat doua erori de culegere, care alterează recunoașterea corecta a personajelor respective. Astfel, acela e Theodor Capidan (nu Capiden!), eminent lingvist (1879-1953), prof. univ. la Cluj, apoi, la București, academician (din 1935). Celălalt e avocatul Alexandru Vergatti, șeful contenciosului legionar și apărătorul lui C. Z. Codreanu la revizuirea procesului acestuia (nov. 1940), tatăl reputatului istoric dr. Radu Ștefan Vergatti (cunoscut, o vreme, ca R. Șt. Ciobanu).

 • presa e un serviciu de informatii. ca orice serviciu de informatii si ea are generalii ei.

  de a lungul vremurilor serviciile de informatii au ajuns sa paseasca si pe taramul educatiei, atunci cind natura informatiei a influentat natura educatiei, deci felul de a fi al popoarelor.

  atunci cind servicii de informatii au luat o razna, in stil luceafar, au vazut in presa un dusman, moment in care au declansat un razboi de cucerire a presei, adica a singurului serviciu de informatii care se misca liber pe piata.
  odata cucerita, presa nu mai e libera, ea miscindu se in acelasi stil cu serviciile de informatii care au cucerit o, adica in stilul luceafar.

  deci presa nu mai exista ca serviciu de informatii de sine statator.
  insa din…fosta presa a mai ramas ceva, generalii. deci manifestari punctiforme.
  de fapt se si vede ca pe piata nu mai ai motiv sa vorbesti despre trusturi de presa independente pentru ca asa ceva nu mai exista, deja au fost cucerite de alte servicii de informatii. pe piata se mai vorbeste exclusiv de generali ai fostului serviciu de informatii care a fost presa. termini repede daca te apuci sa i numeri pe cei care se manifesta asa in tara asta, insa…bine ca mai sint si astia!

  • manifestarea…cum necum a serviciului de informatii numit presa e posibila exclusiv in masura in care printre celelalte servicii de informatii exista unele care isi nepretuiesc definitia.

  • @Online…
   Oamenii…adica „securistii” au luat-o razna de tot…pistoale cu apa…cornete…astia nici rezerve de racoritoare nu mai sunt…doua stiri…au pierdut controlul…cu cea mai mare retea de social media(are vreo 3 miliarde utilizatori-facebook,instagram,whattsapp)…nu mai controleaza/manipuleaza…retardul asta de securici de 38 ani…vrea sa controleze ce nu o sa mai fie…bani…adica vor fi…schimburi in natura…barter…comuna primitiva…troc…Din Astea…
   Control total: Un proiect de lege vrea să oblige toți cetățenii români să aibă card, salariile să fie plătite doar în cont, iar instituțiile să nu mai accepte numerar. Inițiatorul legii, fost ofițer SRI r3media 26.10.2022
   Facebook se prăbușește! Devine tot mai neatractiv Cimpoi AdrianUltima actualizare 27/10/2022 60 m.ro
   Mai e o stire…dar asta depinde…de conditiile Meteo…si nu doatr asasinate…haos..anarhie…razboaie civile…in sua sunt 333 milioane locuitori si 400 milioane arme…cand vor afla aia ca si-au pierdut economiile din banci…asigurarile sociale sau de sanatate, pensiile…dar au ramas cu datoriile,ipotecile…Nu Vreau sa fiu pe acolo…si in Europa foarte probabil…dar si in China…Online…Ca Si INTELEPCIUNE…Vezi unde sunt marile acumulari de „Capital”…mai e si Golful Persic…
   3 din 7: 2023. Romania urmeaza sa treaca prin cele mai socante momente de dupa anul 1989, veti intelege ce se intampla in luna martie, la nivel global vor avea loc asasinate politice pe banda rulanta. 27.10.2022 veghepatriei
   Dimineata Frumoasa Online!!!
   vali
   🙂

   • ‘Control total: Un proiect de lege vrea să oblige toți cetățenii români să aibă card, salariile să fie plătite doar în cont, iar instituțiile să nu mai accepte numerar’

    ideile astea, odata nascute, intra pe dinamica anotimpurilor si…se vor face mari, cindva. daca pornim de la faptul ca lumea mare…nu mai e, pentru ca deja vorbim despre doua lumi, una unipolara ailalta multipolara, e clar ca si natai tre sa se miste prin superpozitii…

    • @Online
     Uite inca una…logica negata(securista) iti e binecunoscuta…ca si Mie…si „limbajul”…”reciproc avantajos”…The End…Kanietz Film..
     Xi Jinping susține că este dispus să colaboreze cu Statele Unite. Condiția președintelui de la Beijing Acest text a fost copiat de pe Ziare.com Xi Jinping susține că este dispus să colaboreze cu Statele Unite.Acesta a subliniat că o astfel de cooperare trebuie să fie în interesul reciproc al celor două state.ziare.com Autor: Alina Toma Joi, 27 Octombrie 2022, ora 10:32
     Dimineata Frumoasa Online!!!
     vali
     🙂

    • @Online…
     Imi Plac Subiecte Astea…Ma Fascineaza…Sunt Cele Mai „Tari”…”filme porno”….
     Ieri pe wall street google-chrome-youtube(alphabet) a pierdut 9.63%…la o capitalizare de vreo 2.000 Miliarde $…Inseamna…200 Miliarde $…GAURA…
     Tot ieri…apple-iphone…a pierdut….1.96%…la 3.000 Miliarde Dollars…Inseamna…Vreo 60 Miliarde…TOT GAURA…
     Cica nici microsoft-linkedln nu se simt prea bine…si nici meta-facebook-instagram-whattsapp…
     Vorbesc prostii…Sa Verificam…
     1.Meta Shares Tumble Nearly 20% After Sales Decline
     2.S&P 500 Closes Lower
     3.https: //www. national .ro/stiri-externe/recesiunea-loveste-gigantii-big-tech-protifurile-google-si-microsoft-afectate-drastic-778410.html#comment-229751
     🙂 😀 BUG MAFIA…CU MINTEA IN BANI SI BANII IN MINTE… 😆 :mrgreen:
     Zi Frumoasa Online!!!
     vali
     🙂

  • @Online…
   Stiri…
   Daca Vrei….Iti Spun Si Asta…adica pot „decripta” si „asa ceva”…”Even priests and nuns watch pornography, Pope says” Thursday 27 October 2022 06:24, UK…skynews…Ce Ironie… :mrgreen: 😈 👿 aici e un mesaj Subliminal…Adica de ce m-ar „soca,impresiona,surprinde” asa ceva…preoti pedofili…homosexuali…de aici…starete de 25 ani…maicutze la plaja inca de acum 30-40 ani…Cunosc Subiectele…Asadar…”Mesajul” se traduce…”urmeaza un film porno”…Doar ca se va „turna” pe „intuneric”…. 😛 🙂 😀 😆
   Ședință pe întuneric a Guvernului din Republica Moldova. Țara, afectată sever de criza energetică ziare.com 26.10.2022
   Dimineata Frumoasa Online!!!
   vali
   🙂

 • Domnule Ion Cristoiu
  Din nou abordati un Subiect extrem de Delicat,Complicat…
  „Din cîte se vede, Mișcarea Legionară vedea în ziarist un educator. Un educator va vedea în ziarist și Mișcarea comunistă.”…..Toate „Miscarile” au facut acelasi lucru…formarea si influentarea generatiilor tinere…
  Acum…Daca Tot Ati Deschis Subiectul…il voi aborda Teologic…desi pare complicat este foarte simplu…
  „Miscarea legionara”…este legata de Arhanghelul Mihail…”simbolistica” nu este noua…de la wikipedia…”După creștinarea Imperiului Roman, Arhanghelul Mihail a fost considerat patron al Sfântului Imperiu Roman, iar apoi patron al Germaniei.”…in ebraica Mihail inseamna ” „Cine este ca Dumnezeu?””…
  Si Acum…Strict Teologic…
  Inteleg ca miscarile astea care il considera „protector…patron spiritual”…sunt crestine…nu-i problema…Arhanghelul Mihail apare si in Vechiul Testament…este „recunoscut” si de evrei…si de asemenea e „recunoscut” si de mahomedani,musulmani…apare si in Coran…
  Acum…In Noul Testament…Arhanghelul Mihail apare doar de Doua Ori…In Scrisoarea lui Iuda si in Apocalipsa…si de fiecare data in Razboi cu Diavolul…
  Pai,ma gandesc ca e destul de clar,de limpede si simplu…Adica Nu Pe Lumea Asta…astia care il au ocrotitor…”patron spiritual”…nu stiu…poate il cunosc ei…
  Epistola sobornicească a Sfântului Apostol Iuda
  Capitolul 1
  9.Dar Mihail Arhanghelul, când se împotrivea diavolului, certându-se cu el pentru trupul lui Moise, n-a îndrăznit să aducă judecată de hulă, ci a zis: „Să te certe pe tine Domnul!”
  http: //www. bibliaortodoxa. ro/noul-testament/44/Iuda
  Apocalipsa Sfântului Ioan Teologul
  Capitolul 12
  7.Şi s-a făcut război în cer: Mihail şi îngerii lui au pornit război cu balaurul. Şi se războia şi balaurul şi îngerii lui.
  http: //www. bibliaortodoxa. ro/carte.php?id=4&cap=12
  Toata Stima Maestre Ion Cristoiu!!!
  Valentin-Ionut Constantinescu

 • Tocmai dvs., maestre, care ne învățați zilnic să gândim !?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *