Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Ce nu trebuie să facem în cazul în care ne infectăm cu noul coronavirus

Nu mai insist asupra necesității spălatului pe mâini, păstrat distanță, evitat aglomerația etc. Ceea ce doresc să vă spun, și probabil nu se spune pe nici un canal media, este:
CE SĂ NU FACEM:

În caz de febra, nu scădeți, în mod artificial temperatura, așadar nu va repeziți la anti-inflamatoare (Advil, Tylenol, Nurofen, Aspirina, Voltaren, Diclofenac, Paracetamol etc.).
Să scădeți temperatura în mod artificial este o nebunie! Indiferent de infecție, de cele mai multe ori, este o idee proastă. În cazul Coronavirusului poate avea consecințe catastrofice. Va amintesc că acest virus începe prin a infectă nasul și gâtul. Dacă rămâne în această zona, nici o problema, nu riscați nimic. Problemele încep când acesta ajunge în plămâni. Deci, prioritatea noastră este să evităm acest lucru. De ce spun să nu încercați imediat să scădeți febra?
Febra este prima linie de apărare a organismului împotriva oricărei infecții, iar, în cazul propagării virusului Corona în plămâni, virusurile nu rezistă la temperaturi ridicate, iar corpul nostru, o mașinărie atât de inteligență, știe acest lucru și își prepară linia de apărare.

Ce se petrece când luăm anti-inflamatoare (și anti-hipertensive, de altfel)?
Cum spuneam, Coronavirusul se înmulțește în plămâni, legându-se un un receptor numit enzima de conversie ACE2. Considerând corpul uman ca pe o casă și coronavirusul ca pe un hoț, atunci enzima ACE2 este mânerul de la ușa care îi permite acestuia să între în casă.
În plus, vă epuizează rezerva de glutation; or, acesta este „șeful antioxidanților”, care le permite altor vitamine cruciale, ca vitaminele C și E, să își îndeplinească pe deplin rolul, dar, mai ales, glutationul este utilizat de sistemul respirator în protecția celulelor sănătoase împotriva efectelor inflamatorii. De altfel, acetylcysteina (NAC) crește rezervă de glutation și fluidizează bronhiile, protejând plămânii.

CE SĂ FACEM:

  • Alimentați-va corect; evitați zahărul. Acesta pur și simplu anulează apărarea imunitară. Mâncați cât se poate de lejer (săturați-vă doar 90%, cum spun japonezii).
  • Dormiți suficient, opriți televizorul și încetați să va umpleți mintea cu toate știrile alarmiste.
  • Faceți o activitate fizică moderată, este cea mai bună soluție antistres. Nu e momentul să faceți un maraton sau să rupeți fiarele la sala. O plimbare este ideală.
    Notă. Se poate perfect și în casă: 1 000 de pași se pot „parcurge” în 12 minute (cel puțin așa îi fac eu!)
  • Vitamina D. Nu contenesc să spun despre ce carență de vitamina D avem; este demonstrată științific eficacitatea acesteia în infecțiile respiratorii. În luna martie, suntem deja pe minus. Într-o postare anterioară am spus cum va calculați necesarul. În lunile de iarnă eu iau 5000 UI/zi, vara 3000 UI/zi.
  • Un complex de multivitamine de calitate, care conțin o cantitate suficientă de vitamina C, vitamina E naturală și zinc.
    Zincul este un antiviral foarte puternic.
    Vitamina C apară nu doar împotriva infecțiilor, ci luptă împotriva oxidării excesive a plămânilor.
    Vitamina E este recunoscută pentru întărirea sistemului imunitar (știm că pesoanele în vârstă au sistemul în deficit). În plus, este o vitamina vitală pentru sănătatea plămânilor, cu condiția să o alegeți naturală și de bună calitate.
    Personal, le iau în permanență (de-a lungul anului și nu doar în situație de pandemie).
  • Și, ca un moment plăcut, preventiv, relaxați-vă cu un ceai de cimbru călduț, cu 1/2 lămâie stoarsă și miere, dacă doriți.

Pentru persoanele vulnerabile, în plus de cele spuse mai sus:
Faceți o cură de propolis de măcar 3 săptămâni (400 mg dimineață, 400 mg seară). Propolisul este unul din cele mai puternice antivirale care există.
Utilizați ulei esențial de Ravintsara (camforul de Madagascar) sau cel de Dafin royal; aplicați 2 picături pe ante-braț sau la încheieturi, fără să frecați. Foarte rar ca aceste uleiuri să aibă reacții adverse, dar preventiv, începeți cu o picătură.

Faceți o cură de măcar 2 luni cu Quercetina (va recomand 500 mg/zi preventiv și 1000 mg/zi dacă sunteți infectat). Este un antiviral foarte puternic și unul din „super nutrienții” care va ajută și protejează împotriva a aproape toate bolile: îmbătrânire, cancer, Alzheimer, hypertensiune, fără nici cel mai mic efect. Nu doar că e foarte eficace, dar este și un bronho-dilatator natural și prețios contra inflamației pulmonare. Cercetătorii canadieni sunt convinși că Quercetina este substanță cea mai promițătoare contra noului virus.

Mă văd obligată să repet: Nu intrați în panică!
Dacă sunteți tânăr, nu fumați, nu suferiți de boli cornice, nu riscați nimic. Prioritatea voastră este să evitați contaminarea persoanelor vulnerabile, persoanele în vârstă și care suferă de: boli pulmonare, boli cardiace, hipertensiune, diabet, cancer, imunodeficienta (de exemplu: ca urmare a unei grefe de organe).

Aș putea să va vorbesc de multe alte substanțe eficiente în întărirea sistemului imunitar (probiotice, echinaceea, ciupercile shiitake, șocul – sambucus nigra), însă prefer să mă opresc la cele mai simple și esențiale și nu uitați: orice stare de panică, de stres, duce la pierderea masivă a vitaminei C, așa că, primul gest: închideți televizorul.

*** Notă: Cele scrise mai sus nu înlocuiesc consultul medical sau tratamentul prescris de medicul dv.

II. Ministrul Apărării din Israel oferă cel mai important sfat anti-coronavirus: „Mai important decât distanţarea socială, mai important decât testarea”.

Oamenii mă întreabă: Oamenii bătrâni vor trebui izolaţi pentru totdeauna? Răspunsul este NU. În următoarele luni, gradual, restul populaţiei, că vrem, că nu vrem, va lua coronavirusul. Majoritatea covârşitoare a celor care vor lua virusul nici măcar nu vor şti. Va dura trei sau patru săptămâni, nu vor şti că au virusul, iar la finalul celor patru săptămâni vor fi imuni. Va începe cu 0,1%, 1%, 5%, 20%, Când ajunge la 60-70% din populaţie imună, epidemia a luat sfârşit şi bunicii pot ieşi din izolare. Ar putea dura o lună, ar putea dura două-trei luni, ar putea dura puţin mai mult, dar acesta este planul”, afirmă Naftali Bennett.

Cu drag pentru voi,
Liliana Cernat,
Medic și naturopat ND, Canada


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Un comentariu pentru articolul „Ce nu trebuie să facem în cazul în care ne infectăm cu noul coronavirus”

  • Une Jolie Môme
    22 august ·
    Personne n’en parle…
    Texte d’un naturopathe français :
    ” C’est assez ennuyeux que jour après jour et de plus en plus, au cœur de la pandémie, les médias ne donnent pas d’explications sur le fonctionnement de notre système immunitaire.
    Nous sommes constamment encouragés à rechercher une protection extérieure qui nous sauve : acheter des masques, acheter des gel hydroalcoolique (sans préciser que ces gel ne doivent pas être utilisés pendant plusieurs jours d’affilée car, à base d’éthanol, ils élimineront la première barrière immunitaire naturelle de notre corps : les bactéries et films lipides de notre peau, qui est une barrière pour les virus… [Ceci est également dû à l’utilisation excessive de produits antibactériens ces dernières années, et à un malentendu sur le rôle des bactéries dans notre immunité, que nos corps deviennent Année plus sensible avec année.]
    Plus nous utilisons ces gel à base d’alcool, plus perméables et sensibles aux virus devient l’épiderme… Donnons la priorité aux savons classiques !
    Ensuite, les médias commencent à nous parler d’une solution qui viendrait aussi de l’extérieur : un futur traitement pharmacologique ou un vaccin dont les évaluations de l’autorisation de mise sur le marché seront certainement négligées pour des raisons d’′′ urgence „…
    À quel moment a-t-il été expliqué à la population que tout le monde a la capacité de renforcer naturellement son système immunitaire en quelques jours (les jeunes) ou en quelques semaines ? Cela n’empêcherait certainement pas la propagation du virus, mais renforcerait nos défenses contre lui et réduirait donc la proportion de cas graves, afin de guérir beaucoup plus vite à la maison.
    Pourquoi ne pas impliquer dans les canaux d’information, qui consacrent 95 % de leur temps sur ce sujet pendant plusieurs semaines, aux professionnels de la santé qui parlent de prévention, en tant que nutritionnistes, naturopathes, homéopathes,, phytothérapeutes, qui pourraient réaliser un immense travail d’information et de prévention près du public et donc atténuer les médecins qui sont en première ligne ?
    Pourquoi ne pas dire aux gens que manger des ordures, comme les produits industriels transformés et raffinés, est la première chose qui détruit nos défenses immunitaires ?
    Que l’efficacité de notre système immunitaire dépend strictement de la qualité de notre flore intestinale (et donc de la qualité de ce que nous mangeons)
    Quels légumes et fruits vivants, crus, locaux et saisonniers sont la meilleure façon d’augmenter rapidement nos réserves minérales, nécessaires à l’immunité.
    Pourquoi ne pas expliquer que le jeûne renforce le système immunitaire en seulement 3 jours ?
    Pourquoi ne pas parler des avantages de la douche froide qui augmente en quelques jours le niveau de certains lymphocytes T ?
    Pourquoi ne pas expliquer que des plantes comme l’échinacée, l’astragale, le sureau, le scaramusso, sous leurs formes concentrées, augmentent les défenses immunisées en quelques semaines ? (alors nous aurions eu le temps depuis que le virus est apparu…)
    Pourquoi ne pas parler de l’efficacité des huiles antivirales essentielles, en plus de Vit C à hautes doses et minérales, trace comme du zinc et du sélénium ?
    Pourquoi ne pas parler de l’importance de l’activité physique et des études récentes qui prouvent l’efficacité rapide du yoga pour renforcer le système immunitaire ?
    Pourquoi ne pas expliquer que la peur est un immunosuppresseur puissant ? Et pourquoi est-ce la seule émotion diffusée en ce moment par les principaux médias qui génèrent un niveau d’anxiété qui affaiblit chaque jour de plus en plus…?
    Pourquoi ne pas expliquer aux personnes qui ont en eux un potentiel de défense et de guérison qui est infiniment plus puissant que n’importe quelle drogue au monde et qui peut être activée rapidement ? Notre CORPS est une vraie machine de guérison.
    En cette période où nous avons enfin du temps, il est temps de nous intéresser à notre propre fonctionnement, revendiquer notre pouvoir personnel, prendre le contrôle de notre santé et de notre avenir.
    Jose Gorrochategui

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *