Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Ce s-a întâmplat în Asia de 1 Decembrie

O navă de război a Marinei Republicii Singapore (RSN) participă la exercițiul maritim inaugural al Asociației Națiunilor din Asia de Sud-Est (ASEAN)-Rusia, desfășurat de miercuri, 1 decembrie, până vineri. „Exercițiul se desfășoară în largul localității Sabang, Indonezia, și implică opt nave și observatori din statele membre ASEAN și Rusia”, a anunțat, joi, Ministerul Apărării din Singapore (MINDEF). Navele provin din Brunei, Indonezia, Malaezia, Myanmar, Rusia, Singapore, Thailanda și Vietnam. În timpul fazei maritime a exercițiului, corveta de rachete din clasa Victory a RSN, RSS Vigour, s-a alăturat celorlalte nave pentru a efectua exerciții de comunicare și manevră, un exercițiu de căutare și salvare și un exercițiu de securitate maritimă.

Ca parte a exercițiului de securitate maritimă, navele au urmărit mișcările unor nave de interes simulate, folosind alerte de la ofițerii de legătură internațională ASEAN atașați la Centrul de fuziune a informațiilor al RSN. Centrul, care ajută țările să facă schimb de informații privind securitatea maritimă, utilizează un sistem în timp real, bazat pe internet, conceput pentru o colaborare rapidă. Exercițiul se va încheia cu o defilare a tuturor navelor participante. MINDEF a declarat că exercițiul se desfășoară în conformitate cu actualul Cod pentru întâlniri neplanificate pe mare, o măsură de consolidare a încrederii care include proceduri de siguranță, planuri de comunicare și instrucțiuni de manevră pentru a promova securitatea maritimă. Codul a fost adoptat de către marinele militare din ADMM-Plus în anul 2017, sub copreședinția Singapore și Coreea de Sud, în cadrul Grupului de lucru al experților ADMM-Plus privind securitatea maritimă. ADMM-Plus este o platformă pentru ASEAN și cei opt parteneri ai săi: Australia, China, India, Japonia, Noua Zeelandă, Coreea de Sud, Rusia și Statele Unite, pentru a consolida cooperarea în domeniul securității și apărării în regiune. „Participarea Singapore la exercițiu reafirmă sprijinul nostru pentru ADMM-Plus și angajamentul nostru de a susține o arhitectură de securitate regională deschisă și incluzivă”, a subliniat purtătorul de cuvânt al MINDEF. Exercițiul are loc după cel de-al 4-lea summit ASEAN-Rusia din octombrie, când Rusia și statele membre ASEAN și-au reafirmat angajamentul de a asigura securitatea și siguranța maritimă, libertatea de navigație, iar acest lucru include promovarea autocontrolului, neutilizarea forței sau a amenințării combinată cu utilizarea forței în faza terminală a unui conflict și soluționarea disputelor prin mijloace pașnice, în conformitate cu principiile universal recunoscute ale dreptului internațional, se mai stipuleză într-o declarație comună a națiunilor.

Comandantul RSS Vigour, locotenent-colonelul Gavin Cheong, a declarat astăzi, 2 decembrie, că este important ca forțele navale să coopereze pentru a proteja rutele comerciale maritime cheie, asigurând, în același timp, mări mai sigure. „Acest exercițiu permite forțelor navale ale statelor membre ASEAN și ale Rusiei să consolideze colaborarea, să sporească înțelegerea și să construiască încrederea în capacitatea noastră de a aborda provocările comune de securitate maritimă pe mare”, a adăugat el. Ne așteaptă vremuri interesante!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *