Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

Ce s-ar fi întîmplat dacă românii votau dispariția PSD? N-ar mai fi avut cine să-l salveze pe Klaus Iohannis de la Suspendare!

Duminică, 21 noiembrie 2021, s-au încheiat practice negocierile dintre PNL, PSD și UDMR pentru formarea noului Guvern. Luni, 22 noiembrie 2021, cele trei partide vor merge la consultările de la Cotroceni cu o singură propunere de premier:
Nicolae Ciucă, din partea PNL.

Țin să precizez, cu o singură propunere, deoarece plecînd de la declarația de presă a lui Marcel Ciolacu potrivit căreia sînt deocamdată două propuneri de premier – Nicolae Ciucă din partea PNL și Marcel Ciolacu din partea PSD – aproape întreaga noastră presă a dat buzna să proclame că disputele între cele două partide continuă la capitolul Cine desemnează premierul. Marcel Ciolacu a subliniat însă că decizia privind propunerea de premier n-o poate lua decît organul colectiv de conducere a PSD. Hărmălaia coțofenistă de la conferința de presă ținută de Marcel Ciolacu a făcut ca precizarea să nu fie receptată de opinia publică. De altfel, supusă de la debutul negocierilor uneia dintre cele mai mari manipulări prin presă după decembrie 1989, opinia publică habar n-are că premierul care va fi propus de cele trei partide la consultările de la Cotroceni va avea un mandat de un an și șase luni doar. În mai 2023, el va demisiona pentru a lăsa locul unui alt premier, dat de celălalt partid. Așadar, conducerea PSD va fi convocată luni pentru a decide dacă primul premier din cadrul rotației va fi cel propus de PSD sau de PNL. Tărășenia ține de spectacolul public al relației dintre partide. În realitate, așa cum s-a hotărît mai demult, din clipa cînd Klaus Iohannis și Marcel Ciolacu au bătut palma, propunerea de premier al celor trei partide va fi Nicolae Ciucă.

Noua combinație politică stîrnește în România de azi patimi devastatoare. De o parte și de alta (dar mai ales din partea chibiților PNL din presă și din societatea civilă) se lansează acuzații de trădare. Ținta tuturor acuzațiilor e Klaus Iohannis. În multe cazuri acuzațiile sînt dublate de anunțul returnării decorațiilor conferite de Klaus Iohannis unor persoane particulare. Martori ai acestui spectacol de demagogie publicitară ne amuzăm înainte de toate de fudulia dovedită de cei care fac anunțurile cutremurătoare. Radu Paraschivescu, Marius Manole sînt personaje mediocre ale vieții noastre culturale. Descoperim cu acest prilej c-au fost decorați de Klaus Iohannis cu Meritul cultural. O astfel de decorație se dă de regulă unor scriitori, actori, oameni de cultură la împlinirea a decenii de prestație pe scena culturală a țării. Nici Radu Paraschivescu, nici Marius Manole n-au operă. Și Radu Paraschivescu și Marius Manole au beneficiat de Meritul cultural nu pentru vreun merit cultural real, ci pentru meritul de a-l fi slujit pe Klaus Iohannis pe vremea cînd Klaus Iohannis se lupta să distrugă PSD. Cei doi, asemenea altora, s-au remarcat în ultimii ani prin agresivitatea antiPSD-istă potrivit ordinelor primite de la Cotroceni. Ne dăm seama acum de transformarea de către Klaus Iohannis a instituției prezidențiale în oficină de răsplătire a slugilor care dau cu bulanul în cei pe care Stăpînul îi arată cu degetul. valorilor culte a slugărniciei. De repetat:

Personajele cu pricina au fost răsplătite pentru activitatea lor anti PSD sub directa îndrumare a pînă mai ieri anti PSD-istului furibund, Klaus Iohannis. Din acest punct de vedere, decorații au tot dreptul să returneze decorația. Așa cum ei îșiși recunosc n-au primit-o pentru merite deosebit în activitatea culturală, ce pentru deosebite în activitatea politică antiPSD.

Trecînd peste spectacolul ridicol oferit de credința unor persoane particulare devenite vedete pentru activitatea lor de chibițăreală politică, se pune întrebarea:
Sînt îndreptățite acuzațiile de trădare lansate împotriva lui Klaus Iohannis, pentru că a inițiat și coordonat din umbră Alianța PNL-PSD?
Răspunsul e Da.
Lucian Mândruță, Oana Pellea, Marius Manole, Radu Paraschivescu, Tudor Chirilă au tot dreptul de a se considera trădați de Klaus Iohannis. Ei și mulți alții au făcut parte din Armata care a luptat sub conducerea Președintelui împotriva Partidului Social Democrat. Încălcînd grav Constituția, Klaus Iohannis a făcut campanie electorală în favoarea unui partid (PNL) și împotriva unui partid (PSD). Prin simplul fapt de a se înscrie la loc de frunte în campania electorală pentru alegerile din 7 decembrie 2020, Klaus Iohannis a încălcat Constituția. Angajarea președintelui împotriva unui partid politic parlamentar a căpătat note de gravă iresponsabilitate politică. În campania pentru alegeri el a lansat împotriva PSD acuzații rar întîlnite în Europa civilizată. Așa cum ne dezvăluie discursul său violent din 24 noiembrie 2020, în viziunea sa PSD era un partid nociv, periculos pentru destinele României, un partid care nu era de ajuns să fie învins în alegeri; Era un partid care trebuia scos în afara Legii. Armata sa de slugi din presă și din societatea civilă l-a luat în serios. Dezamăgiții de azi au cîntat PNL ca un Partid Făt Frumos, ca un Partid care e de partea bună a Istoriei, denunțînd PSD ca un partid de „coșmar” pentru destinul postdecembrist al țării. Cînd acuza PSD ca fiind un partid nociv, a cărei dispariție va face României normală, Klaus Iohannis nu se referea la partidul condus de Liviu Dragnea ci la partidul condus de Marcel Ciolacu:

„PSD a demonstrat că nu este capabil să se schimbe. În ciuda încercărilor de a-și cosmetiza imaginea, rămîne aceeași formațiune retrogradă, a baronilor roșii, tributarii unui mod de a face politică pe care cetățenii nu îl mai tolerează și nu și-l mai doresc”.

Klaus Iohannis era convins că prin astfel de acuzații va scoate pe români la vot împotriva PSD. Românii au fost mult mai înțelepți decît i-a crezut Klaus Iohannis. La alegerile din 7 decembrie 2020 au votat PSD și nu PNL. Prin asta românii l-au salvat pe Klaus Iohannis de la suspendarea din 2022. Alierea cu PSD are drept principală cauză spaima lui Klaus Iohannis de a nu fi suspendat. PSD îi garantează, prin prezența la guvernare, trei ani de mandat liniștit.

Ce s-ar fi întîmplat dacă românii l-ar fi ascultat pe Klaus Iohannis și ar fi votat pentru dispariția PSD?
Klaus Iohannis n-ar mai fi avut cu cine să se alieze pentru a supraviețui la Cotroceni.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

15 comentarii pentru articolul „Ce s-ar fi întîmplat dacă românii votau dispariția PSD? N-ar mai fi avut cine să-l salveze pe Klaus Iohannis de la Suspendare!”

  • Oricum ar fi fost salvat, „de altii”,intocmai ca si dl T.Basescu care din 8 milioane de voturi,7 milioane au fost pentru demitere si peste noapte a aparut „erata” de la Curtea Constitutionala(si iata ce bine a ajuns cu tot ce a facut si nu a facut dumnealui de-a lungul anilor) asa ar fi fost si cu dl KWJ.
    Sa fim realisti PNL nu a avut alta alternativa(din nou cu USR au vazut unde au ajuns)si atunci ca sa ramana inca in guvern(cat de cat functie de nr de voturi in parlament fata de PSD care au mai multi parlamentari)au ales aceasta coalitie,altfel sigur s-ar fi ajuns la anticipate si sa-l vedem pe cel din PNL care este dispus sa-si taie craca de sub picioare? In ceea ce priveste PSD,vrem – nu vrem, dl KWJ „a reparat” o gresala intentionat facuta,ca dupa alegeri le-a refuzat formarea unui guvern cu toate ca este partidul din parlament cu cele mai multe voturi obtinute in alegeri.
    Se supara x sau y asta este.Adevarul supara intotdeauna!Cat despre dl Catzu nu are de ce sa fie suparat.Atat a putut atat a facut.Daca ar fi avut vointa,ar fi „pus osul zi si noapte”si ar fi invatat „din mers”(cum a facut dl Ponta care singur a recunoscut la un post tv)ca prim-ministru cum sa-i verifici pe cei din guvern care-si indeplinesc sau nu sarcinile de serviciu,ca doar i-a amenintat de atatea ori ca-i sanctioneaza „daca nu-si fac treaba”,iar ceilalti nemultumiti membrii ai PNL,in campaniile electorale sa fie mai convingatori cu realizarile lor incat oamenii sa-i voteze in nr cat mai mare ca sa nu mai fie la mana PeeSeeDee-ului sau a altora.Ne place nu ne place acesta-i adevarul,iar dl Ludovic Orban,fara suparare,acum are ocazia sa „sara din nou in piata” alaturi de altii nemultumiti pana-si face „un nou partid”ca tot urmeaza sa vina „mosul”de Craciun.
    Referitor la dl Ciuca „chiar are stofa de prim-ministru”(asa la prima vedere)si cum se spune in popor ar face bine „sa coboare militaria din pod”(cum spunea mai demult cate un parinte cand nu-l asculta copiii) ca prea s-au „lasat pe „tanjala” toti si sa-i puna la treaba ca este de lucru,nu gluma,in toate domeniile. In rest ce mai… SUCCES LA TOTI !

  • Buna ziua Maestre,
    Trebuie felicitata echipa de specialisti care l au consiliat pe al nostru presedinte KWJ sa satanize imaginea celui mai mare partid de opozitie din Romania, al carui membri sau simpatizanti au fost astfel asemanati in mod invonluntar si poate nemeritate dupa imaginea de baron cu amanta mai tanara cu 30 de ani a fostului lider LIVIU DRAGNEA sau cu gradul de saracie intelectuala si carentele educationala a fostului prim ministru actual consilier al Guvernatorului BNR – doamna VIORICA VASILICA DANCILA.
    In acest model ultramediatizat, dialogul a fost inlocuit cu agresiunea verbala, iar opinia publica in loc sa fie atenta la calitatea actului de guvernare al Guvernului Sau -PNL, USR, UDMR – aflati de 3 anisori la butoanele puterii, a fost fascinata de existenta dusmanului de clasa PSD care este vinovatul de serviciu pentru orice nemultumire publica.
    Istoria se repeta Maestre, similar a fost si in perioada anilor 1950 cand fosta conducerea a PCR decretase distrugerea dusmanului de clasa in doctrina politica, iar liderii altor partide erau grabnic aruncati in inchisorile sau trimis in lagare de munca.
    Iar daca as fi tentat sa cred ca este un scenariu patologic, as putea sa argumentez ca acesti lideri de la PSD au semnalat ceva despre care in mod suspect analistii si presa aservita tfl-ista ca sa va citez tac malc si evita orice intrebare, investigatie de presa, nimeni din conducerea statului Roman de la KWJ, Ludovic Orban, Dan Barna nu au avut un minim bun simt sa se consulte cu PSD -ul asupra modului in care este conceput, asumat celebrul PNRR si care sunt prioritatile nationale de dezvoltare a Romaniei, unde se vor aloca banii, nimic din acest gen, dar poate ca este scenarita.

  • pe de-o parte sistemul politic e expirat,
    pe de alta partidele au doctrine expirate.

    un nou sistem politic prsupune mnifestarea Drepturilor Artificiale SI a Drepturilor Naturale,
    iar ‘noi partide politice’ ar insemna noi doctrine, in armonie cu cele pe care e construit ‘sistemul politic’.

    chiar si aur e un partid expirat,
    chiar si usr e un partid expirat,
    pentru ca aur ar trebui sa permita SI manifestarea Drepturilor Artificiale,
    iar usr, care exclude din start Drepturile Naturale, ar trebui sa militeze pentru folosirea Softurilor care au ca esenta ‘inteligenta artificiala’, in conducerea ‘sistemelor sociale’.
    pnl…nu se stie pe ce lume e, iar psd e, cum spuneam, cu un picior pe taramul Artificialului si cu alalalt pe taramul Naturalului( ceea ce ar putea sa fie de bun-simt daca si numai daca pe celalalt taler al Balantei sta aur, iar aur e dedicat plenar Drepturilor Naturale.

    caz in care cealalta Balanta e formata din pnl si usr, fiecare pe un taler, usr imbratisand plenar Drepturile Artificiale, iar pnl sta cu un picior in curtea Drepturilor Naturale,

    de unde rezulta ca celelalte doua Balante sint formate din pnl si aur ( a treia Balanta )
    respectiv usr si psd ( a parta ) ,
    iar ultimele doua ( in total sint sase ) il au in mijloc pe Presedinte, pe un taler punctul de sprijin al primei balante, pe celalalt taler punctul de sprijn al celei de a doua Balante,
    asta fiind a cincea Balanta,
    iar cea de a sasea Balanta avand pe un taler punctul de sprijin al celei de a treia, respectiv al celei de a parta Balante )
    ( in felul asta sistemul politic este rinduit dupa Dinamica Cubului, adica a Curcubeului, iar el are ca Esenta…Cele Trei Referinte ( care sint Intregul ), si care simbolizeaza…crucea:)), despre care am vb zilele trecute, careia i se adauga A Treia Referinta, care e insusi Presedintele…)

    totusi, vremurile sint ale Marii Revolutii, nu prea ai ce cauta pe vremurile astea cu sisteme sociale impotente, ci…care tind sa fie desavarsite, astea putind fi armonizate ori cu Matematica, ori cu Natura ( ca Natura sau Iubirea…tot aia!:)) )

  • Domnule Ion Cristoiu, îmi pare rău de lacuna culturală pe care o aveți! Marius Manole are pusă pe frunte steaua ”Meritului Cultural” încă din 1989 când, având 11 ani, a interpretat un rol de copil în filmul ”Un bulgăre de humă”, ecranizare a ”Amintirilor din copilărie”. Acolo, el răspunde cu geniu înnăscut unor întrebări puse de Ion Creangă. Dumneavoastră vă puteți lăuda cu așa ceva? Nu! Deci nu meritați ”Meritul Cultural”! Dacă ce v-am spus până acum nu v-a convins de meritele lui Marius Manole, vă mai spun ceva. Dumneavoastră, dacă ați fi fost actor, ați fi avut curajul să faceți pipi pe spectatori in timpul unei interpretări de geniu? Nu cred. Hei, asta face diferența dintre a avea și a nu avea merite culturale.

    • @Elena Stoican
      Cu permisiunea dumneavoastra,nu credeti ca toti cei care sunt azi nemultumiti,sub o forma sau alta,ar trebui sa fie mai „ponderati”ca nu se stie ce va aduce ziua de maine? Cum se spune in popor:Lasa loc de „buna ziua” sau „Daca nu poti sa faci un bine, rau nu face !

      • Nu va suparati, cred ca v-ati grabit cu „palma” nemeritata de doamna Stoican, sau poate nu v-am inteles eu bine pe dvs. Doamna Stoican a spus exact ce trebuie si cit trebuie ca sa se inteleaga foarte corect cit valoreaza „meritul Cultural”. Domnul Cristoiu intelege foarte bine si chiar mai mult decit intlegem noi cititorii. Nu intentionez sa joc rolul avocatului nimanui, dar nu cred ca ati inteles corect ce-a vrut sa spuna doamna Stoican. Daca citit comentariile doamnei, pe acest site, veti vedea ca este una dintre putinele persoane cu capul pe umeri, cu un bagaj cultural bogat, comenteaza fara sa lase loc de interpretari, si are si dreptate in ceea ce spune. Sper sa nu va supere acest comentariu, nu asta-i intentia mea…

        • DOAMNE FERESTE!!! DEPARTE DE MINE GANDUL DE A O JIGNI PE DOMNA STOICAN!!! NU MI-AS PERMITE ASA CEVA! NU M-AM REFERIT LA DOAMNA STOICAN!!!
          Imi pare rau daca ati inteles altceva decat ce-am spus. M-am referit la nemultumitii care spun si fac anumite lucruri la suparare(si sunt atatia)ca mai apoi sa regrete. Atata tot si nimic altceva.

    • Va asigur de dispretul meu „Stimata Doamna”. Se vede ca nu aveti o scara de valori. Foarte rar citesc comentarii ca sa apreciez
      nivelul de prostie. Nu este jignire; este realitate. Cultura este prea grea ptr romani.Semidocti.

  • pe Piata se manifesta doua doctrine, fundamentale ( chiar si in Univers )
    -Dinamici Naturale
    -Dinamici Artificiale

    aceste Doctrine si au insamantat esentele in oameni cu multa vreme n urma, nu doar cu putina.
    prin urmare aceste Doctrine isi au cuibul in oameni, azi.

    oamenii se simt atrasi de Natural sau de Artificial.

    pentru ca vreun sistem politic sa-i mai atraga pe oameni, ar fi de bun-simt ca el sa contina Doctrinele.
    tocmai daia partide viabile vor mai fi doar cele care se vor da ori de partea Naturii, ori de partea Artificialului.
    insa de data asta ceea ce se cere este ca reprezentantii partidelor sa fie ei insisi la brat cu Natura, respectiv cu Artificialul.
    diferenta dintre astea doua este ca in timp ce la brat cu Natura vor fi, daca se va n tampla asta, oameni,
    la brat cu Artificialul in final vor ajunge sa fie doar Softurile, deci in cazul partidelor care adopta ca doctrina Artificialul, in fapt AntiNatura, oamenii doar fac translatia catre conducerea de catre Softuri care au ca esenta inteligente artificiale.

    deci la un moment dat oamenii vor alege, pe post de conducatori, intre oameni armonizati cu Natura si….Softuri :))

    ce se ntampla intre timp cu oamenii care s au vrut a fi conducatori, insa au luat Artificializarea n brate? pai…nimic iesit din comun: facerea lor se metamorfozeaza in pierdere plenara a increderii in ei insisi, acestia iesind din peisaj, insa concomitent la butoane ajung Softurile, cu care adeptii doctrinei Artificialului vor fi in acord plenar.

    prin urmare digitalizarea ar trebui sa urmeze…doua cai. una fiind calea Naturala, ailalta fiind cea Artificiala.
    Doctrina Naturii n-avand nimic impotriva digitalizarii, insa pastrandu-si propria Inteligenta la Origine.

    in rezumat…mai nimic nu se mai poate face doar pe o componenta.
    totul ar trebui rinduit astfel incat sa se miste prin superpozitii:
    -una Naturala, disponibila la liber,
    -alta Artificiala, disponibila la liber.

    de la sistemul politic pina la sistemul de invatamant,
    de la digitalizare pina la sistemul de sanatate.

    • Lumea Mare s-a despletit vizibil in superpozitii de atunci de cind in poveste a intrat ‘inteligenta artificiala’

      in acel momentpe Piata de manifestau dejadoua ‘inteligente’
      -Inteligenta ( Naturii,…Inteligenta Naturala )
      -‘inteligenta artificiala’

      cu doua inteligente pe aceeasi Piata…unde poti ajunge, in alta parte decat la o despletire a dinamicilor in Inteligente ( Naturale ) si ‘Artificial inteligente’ ( Artificiale ) ?

      mai e ceva…
      in Lumea Mare, ‘inteligenta Artificiala’ isi sadeste propriile seminte in propriile datini, traditii si obiceiuri.
      renuntarea la datinile, traditiile si obiceiurile rinduite in neam de Batranii nosti e sinonima cu predarea natiei in bratele ‘inteligentei Artificiale’, pentru ca dupa cum sint ‘dorintele’ sa se nasc, paici, si oamenii in stare sa le implineasca, deci…in loc ca nasterile in neamul asta sa fie in Armonie cu Natura(lul) ele vor tinde sa fie in Armonie cu Artificialul.
      iar asta pentru ca nasterile intr un neam nu sint gradinarite, ci lasate…la voia Lumii Mari.

      ( bine, creca s-a si uitat, intre timp, ca in Neam iti rasar chestii…in stricta armonie cu semintele pe care le insamantezi,…dincolo de generatii. pesemne ca credinta adinc inradacinata in mintile unora este ca nasterile intr un neam sint…aleatorii, deci…afli ce s-a nascut…dupa ce omul se naste!:)))
      –-
      inteleptii intotdeauna lucreaza cu Nonactiuni, spre exemplu ei se preocupa de semintele care sint insamantate pe ogor, in neam,
      ele! trebuie sa fie ‘de calitate’:)),
      …dupaia, dupa ce oamenii s-au nascut deja!, ei…dupa cum le e samanta…asa vor si arata!,
      adica…daca ceapa ai insamantat, ceapa rasare!,
      …unii creca se si minuneaza ca prin neam le a rasarit…si ceapa! :))), oricum nimeni nu se preocupa cu Insamantatul…)
      bine ca paici, pe meleagurile astea, au mai insamantat…atemporal, dincolo de generatii, si Batranii neamului, Inteleptii de pe vremurii…,
      ca in nadejdea generatiilor de acu…eram deja praf!:)))

      stie cineva de ce nu exista un minister al ‘datinilor, traditiilor si obiceiurilor’ ?
      ca… Neamul aici e cuibarit!:)

      masura cu care au Gradinarit natia cei care s-au perindat in fruntea tarii de la revolutie pina azi e fix masura cu care copii si tinerii urmeaza, as zice cu sfintenie, datinile, traditiile si obiceiurile.
      acu…fiecare e liber sa-si dea, sau sa nu-si dea:)), cu parerea care e ‘masura’, :))),

      • faza cu adevarat haioasa e ca… pe Piata se gasesc o gramada de oameni care nu mai dau doua parale pe datini, traditii si obiceiuri,
        insa ei fac asta fix urmand energic ‘noile datini, traditii si obiceiuri’, pe care nu le ‘vad’, pentru ca ‘noile datini, traditii si obiceiuri’ sint insamantate si ele de niste ‘intelepti’, mai exact de catre AntiIntelepti!, ‘facerea’ lor tinzand sa fie,…in modul!, leita Nonactiunilor Inteleptilor.

        atunci cind pe lume s-a nascut ‘inteligenta Artificiala’, au inceput sa se nasca si AntiIntelepti.
        adica… atunci cind s-a nascut AntiInteligenta, s-a nascut si AntiIntelepciunea.

        cine a mai pomenit ca cei care nu pricep care e faza cu Intelepciunea sa mearga la razboiul pe care AntiIntelepciunea il declara? :))))

  • disparitia psd n-a fost supusa la vot, deci poporul n-avea cum s-o voteze.

    psd dispare singurel, daca se departeaza de Drepturile Naturale.
    si…e cu un picior in afara lor.

    pe Iohannis il Suspenda doar cei care l-au Sustinut. deci nu in dorinta psd sta viitorul lui Iohannis.

    viitorul partidelor sta in felul in care se vor pozitiona fata de Drepturile Naturale si Drepturile Artificiale.

  • La prima vedere PSD-ul si-a pierdut ultima boare de credibilitate salvandu-l pe KWI de la suspendare; daca mai voteaza si legea certificatului verde, votantii sai traditionali vor migra automat catre AUR.

  • Domnule Cristoiu, sint de acord cu anumite puncte evidentiate de dvs, da’ nu cu tot ce spuneti. Uitati de ce:
    1. Pierdeti din vedere un element esential cind vine vorba de politica care se face in Romania, si anume CARACTERUL acestor personaje de desen animat care au tupeul sa se creada politicieni. V-am mai scri, repet, herr ciolhanis a mers la miloaga de pe post de profesor, pe unu’ de inspector scolar, apoi in politica. Intrati pe blogul lui Adrian Nastase si uitati-va la poze,uite aici una in care apare herr ciolhanis chiar in spatele lui Nastase – https://adriannastase.ro/galerie-media/relatii-internationale/#jp-carousel-26238 – e poza #158 de la fotografiile postate sub „relatii Internationale”. Indiferent despre ce eveniment era vorba acolo, herr ciolhanis era prezent inca de atunci si ca un escroc ce e si-a vazut de drum „pas cu pas”. El ne-a avertizat ca o sa faca si-o sa dreaga „pas cu pas” da’ noi,faierii de romani, am inteles gresit mesajul.Ne gindeam ca o sa faca ceva pt Romania, el de fapt inainta „pas cu pas” cu mult inainte sa-i stie cineva numele, si nu cred pt o fractiune de secunda ca n-a profitat de relatiile, experienta, pozitia chiar , a unor indivizi ca Adrian Nastase, Iliescu, geoana etc.
    Tot bilciul politic la care asistam de ani buni, nu valoreaza nici cit un spirc de porumbel. Herr are un caracter urit, nu prezinta incredere,n-a prezentat incredere niciodata,azi isi dau seama mai multi oameni de plasa luata si isteria creata mai ales cind au fost alegerile unde herr si-a cistigat primul mandat. Un om cu un caracter indoielnic, nu se poate asocia decit cu indivizi din aceeasi categorie sau mai rau decit e el. Or aici vine partea frumoasa, herr s-a inconjurat in PNL doar cu ratati,neghiobi buni la nimic, pe oricare-l pui sa raspunda la o intrebare simpla, or incepe sa se bilbiie, or da cu nuca-n perete, raspunsul n-are nicio legatura cu intrebarea. Aia nu e nici politica, nici diplomatie, e simplu PROSTIE CU GHIOTURA. Astia-s cercul de PeNeListi ai acestui presedinte care pare vesnic in vacanta. Ciolacu e alt personaj de caricatura. Metehnele vechi nu se schimba usor. Nu tot el umbla cu „liuguliugu”pe linga mai marii din PSD? Nu zicea una, apoi tot el plingea, dadea sfaturi, facea promisiuni, facea confidente etc?Nu asa? De ce credeti ca ar face un pact serios acum, cu ciolhanis care i-a facut public, nu asa oricum, albie de porci?Nu ca n-ar fi toti niste porci ordinari, dar ma rezum strict la ce ati spus dvs si la aparitiile jenante ale asa zisului presedinte. Asta nu apuca sa termine mandatul, PSD-ul a obtinut o bila alba in razmerita asta a lor intre partide. Era de asteptat ca PSD-ul sa nu se bage in fata acum.De ce?Simplu: una pt ca inca e pandemie, aceasta pandelie ordinara, si UE-ul vrea cerificat verde, vaccinare masiva, deci PSD-ul chiar daca o sa aiba Ministerul Sanatatii, nu va avea conducerea guvernului, deci ce se va intimpla de la Ministerul Sanatatii in jos, va fi in concordanta cu ce dicteaza primul ministru care-si ia ordinele din afara, prin herr ciolhanis.Deci PSD-ul asteapta sa treaca balamucu’ asta insuportabil. Asta nu inseamna ca PSD va astepta un an si sase luni ca sa faca alta miscare,dimpotriva, cum vine vacanta de vara 2022 o sa lase iar oamenii sa intre in vacanta ca sa nu le sara la beregata, vor pregati terenul pt Septembrie si o sa avem iar balamuc. Nu m-ar mira deloc daca misculatiile nu o sa inceapa imediat dupa ce se termina cu vacanta de iarna, adica Ianuarie 2022. PSD-ul are un dinte mare impotriva herrului asta de-un ridicol absolut, si nu vor pierde ocazia de a-i plati dupa fapta…Credeti ca ciolacu e chiar asa inteligent si el face si drege la jocuri?NICI GIND, NICI GIND, Ciolacu e un pupincurist abil care se da dupa cum bate vintul, azi e laie cu el, miine e balaie, e schimbator si colaboreaza si cu alti fosti PSD-ishti care n-au fost niciodata departe de partidu’ asta indiferent de situatia lor personala. Il vor face pe herr de rahatu’, rahatului doar asa ca sa-l invete minte si nu e greu de facut astaa suparat pe multi mai ales pe vremea lu’ nea coldea si codruta…credeti ca n-o sa sugereze Pesedeului macar una, doua chestii, vreunul dintre cei care au fost pe lista neagra, chiar daca ei faceau parte din alt partid?Cind e sa pui jos o fiara, puterile se unesc,nu-i mai pasa la nici unul de partid, ii pasa fiecaruia de pielea lui, s-ar infrati si cu klukluxclanu’ daca asta ii scoate basma curata si-l pune jos pe herr.Deci nu ziceti hop pina n-ati sarit pirleazul. Bairamul deabea incepe. Caracterul personajelor de care toata lumea s-a plictisit, e atit de urit si gretos ca o sa avem si alte spectacole grotesti, din pacate nu gratis pt ca platim taxe ca prostii si se alege prafu’ de toate taxele alea adunate. Asa cum v-am ma scris, din toata mascarada asta de pina acum, tot udmr-u’ cistiga. In loc sa-i zboare sa nu se mai vada, le-au lasat aceleasi ministere care mie mi se par importante la nivel de tara, or cu udmr-u’ acolo, lucrurile vor merge doar intr-o directie, cea dorita de udmr, pt udmr si minoritatea lor. Nimeni nu bada de seama si probabil ca nici nu intelege vreunul, ce inseamna sa aprobi diverse vinzari de terenuri,cladiri sau constructia unora noi, cu fonduri venite de la buda de exemplu, Daca cele trei ministere n-ar avea ministrii huni, probabil s-ar baga mai usor de seama ce misculatii se fac si prin institutiile astea…
    2. Actorashii aia, prezentatori, prozatori ce masa cred ei ca sint,pe care i-ati pomenit, in articol sint, din punctul meu de vedere, cantitati neglijabile in meseria pe care o practica, niste nulitati care se baga in seama de unii singuri. Manole ala e un prost de da in gropi, l-am vazut la Tuca in emisiune si am inchis ca n-am suportat sa-l vad si nici sa-l aud, e un imbecil arogant, plin de el, paralel cu multe dintre subiectele la care se crede destept, e un individ care poate fi manevrat usor tocmai din cauza ca-i plin de el in prostia pe care o afiseaza la fiecare aparitie. Ca actor e vai de capu’ lui. Cum si-a luat diploma? Restul la fel, niste fanfaroni cu tupeu si aere de parca detin adevarul absolut si monopol pe ceva ce nici ei nu-s in stare sa defineasca. Oana Pelea nu mi-a placut in mod special niciodata, nici ca actrita si nici cind apare si latra la Luna de parca nu mai ea intelege si stie de toate. Imi placea taicasu’, Dumnezeu sa-l odihneasca, avea talen, era simpatic,cind aparea intr-un film stiai ca macar citeva scene o sa te distreze, era imposibil sa nu-ti placa filmele in care aparea sau emisiunile de divertisment la radio sau TV. Fata asta a avut noroc sa-l aiba tata pe Amza, altfel ce-ar f fost azi?Deci faptul ca niste nulitati au fost decorate de o alta nulitate, nu spune altceva decit ca ne invirtim intr-un cerc vicios in care latraturile la Luna sint incurajate, iar presedintele tarii care ar trebui sa-si vada de ce trebuie sa faca pt tzara, se ocupa in schimb de impartit decoratii aratind astfel ca altceva oricum nu face, trebuie sa-si ocupe timpu’ cu ceva dupa ce joaca golf la 18 gauri…
    Deci cu astfel de personaje ca cele descrise mai sus, credeti ca PSD-ul o sa astepte dupa ei?Credeti ca o sa stea cu miinile-n sin fara sa faca nimic? Nu cred nici fractiune de secunda. O sa se incaiere in continuare, tzifna lor e mai presus decit responsabilitatile pe care ar trebui sa si le asume fiecare,platitul politelor e mai important decit sa-si ignore dusmanii vechi sau noi. Au invatat ca pe cine nu lasi sa crape, nu te lasa sa traiesti, or cum de 31 de ani traim intr-o jungla periculoasa, chiar credeti in intelegeri si rotatii?Aici e vorba de putere si cum sa devina fiecare invincibil, aici nu mai e vorba de claca unde toata lumea se intelege cu toata lumea si-n timp ce unii torc lina, altu’ face mamaliga si incalzeste laptele.Aici e vorba de cine sa puna mina pe toate si sa-i lase cu ochii in soare pe aia care le-au facut probleme.Asteptati 2022 si-o sa vedeti primele semne de troc care nu functioneaza ca n-are cum…
    Era sa uit: citzu e istorie, dupa ce se termina hirjoneala asta si vor anunta pompos ca Romania are guvern si ce victorie nene, de necrezut, citu inca va trebui sa-si duca la indeplinire citeva dintre ordinele referitoare la actiunile din anumite companii romanesti, resurse si apoi dispare. Nu va avea de ales, isi va da demisia…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *