Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

Cea mai bună dintre lumile posibile

În Canada, zeci de mii de camioane și tractoare și sute de mii de oameni blochează orașe și puncte vamale pentru a forța guvernul să ridice toate restricțiile impuse pentru „sănătatea” populației. O „minoritate” (de sute de mii de oameni) cântă și dansează la minus douăzeci de grade. Prim-ministrul s-a autoizolat, după ce a ieșit pozitiv la alba-neagra. În Florida (și nu numai), oamenii trăiesc cât se poate de normal. În jurul Casei Albe s-a instalat un zid de beton. „Pentru lucrări de întreținere.” În Africa, militarii dau buzna prin sate să vaccineze cu forța oameni. În Noua Zeelandă, guvernul discută despre problema stringentă a introducerii unor substanțe toxice în apa potabilă. În China, oamenii nu mai pică în drum ca la teatru, iar economia a crescut cu 8% în 2021. În ritmul actual devine prima economie a lumii în mai puțin de un deceniu. Prim-ministrul Marii Britanii s-a dat puțin la fund, fiindcă în fiecare zi apar noi dovezi că a încălcat în mod repetat măsurile impuse populației de rând. Ca de altfel toți liderii politici și sanitari ai lumii.

În fiecare zi, la 16.30, o corporație extrage date din calculatorul meu (și dintr-ale dumneavoastră, deși ora ar putea fi diferită), motiv pentru care preț de aproape zece minute asist la un spectacol de întârzieri și înghețuri. Anul trecut, cei mai bogați zece oameni de pe planetă au băgat în portofelul virtual (cum altfel?) 400 de miliarde de dolari. Doar o dată și jumătate PIB-ul României. Zece oameni. (În fine, e ceva mai complicat, pentru că cei zece nu sunt neapărat cei mai bogați de pe planetă, dacă se iau în calcul și datele mai întunecate.) În același an, marile corporații care dețin puterea on-line au suspendat sau șters milioane de conturi pe motiv de falsă informare, acordând prioritate celor mai nocive surse de dezinformare – oficialitățile și presa tradițională – și promovând activ știri false.

În Arabia Saudită, o sută de cicliști participă la Saudi Tour, devenit unul dintre principale evenimente de încălzire a cicliștilor pentru clasicele de șosea și Marile Tururi. În mod normal, încălzirea începea la finele lui ianuarie, cu Down Under (în Australia), dar după 2020 cursa a dispărut undeva… „acolo jos”. În mod ciudat, majoritatea curselor importante s-au desfășurat aproximativ normal (cu decalaje în 2020). Asta înseamnă că în jur de 150 de persoane (cam atâta numără plutonul unui Mare Tur la final) pedalează trei săptămâni la grămadă („în pluton”) cinci, șase ore pe zi, fără mască, depunând un efort care ar duce pulsul unui sportiv amator ceva mai sus de 150. S-a întâmplat de șase ori în ultimii doi ani (plus sute de alte tururi de sub o săptămână și clasice de o zi), și n-a ajuns nimeni la ATI. În total, cu mecanici, soigneuri, directori sportivi, fizioterapeuți și medici, e vorba de aproape o mie de persoane care trăiesc laolaltă (și se testează în cele două zile de pauză, cu mult dichis, la fel cum s-au și „vaccinat”) cel puțin trei săptămâni. Și mai e ceva. Exceptând cazurile în care „autoritățile competente” interzic accesul publicului, finișurile în cățărare sunt luate cu asalt de mii de persoane care asistă de pe margine. De cele mai multe ori cicliștii trebuie să treacă printr-un culoar de oameni aplaudă, țipă, iar uneori îi mai și ating (ori chiar sau îi lovesc intenționat sau îi împing, ceea ce e cam totuna). Sute de metri, uneori chiar kilometri întregi. Și uite că, printr-o minune, nu s-a raportat vreun deces de gripuță printre ei.

Între timp, Greta & Compania de trotinete îndeamnă publicul să se injecteze, fiindcă doar așa putem salva planeta. Fără injecție rămânem fără energie electrică. Deci n-o să mai putem avea cu toții mașini electrice, cu autonomie redusă și amprentă ecologică uriașă. N-o să mai putem umple câmpurile cu panouri solare și turbine eoliene (care, pe lângă costurile enorme, au și amprente uriașe). Când vezi toate astea, nu poți să nu te întrebi ce-ar fi făcut Leibniz dacă ar fi înțeles că una dintre jucărioarele lui, cu doar două cifre, o să conducă la galimatiasul generalizat din 0000011111100110.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

27 comentarii pentru articolul „Cea mai bună dintre lumile posibile”

  • tocmai daia ea se termina acolo unde a inceput, in inima, si tocmai daia ea e cea mai buna dintre lumile posibile

  • Instalați-vă Linux sau BSD, domnule Zaicu și scăpați în felul acesta de corporația buclucașă care se alimentează zilnic cu informații din PC-ul Dvs congelându-vă sistemul. Pe lângă faptul că nu costă decât în cazul în care doriți să donați creatorilor sistemului ceva (este chiar indicat să o faceți pentru că munca lor merită răsplătită) este atacat de foarte puțini viruși cunoscuți însă o bună configurare face diferența. Vă recomand Debian și vă doresc succes! Eu de 19 ani nu folosesc Windows.

    • Mulțumesc, nici eu nu folosesc Windows, dar nu cred că pot folosi Linux, pentru că am nevoie de anumite softuri care nu sunt făcute pentru SO-ul respectiv.

  • 2022 pe 32bit e bine, da’ nu suficient de bine pentru cea mai buna dintre lumile posibile…sa dublam masura [64bit n.r.] (in cea mai buna dintre lumile posibile capaciteatea de stocare trebuie ca este fara numar, zic) si sa scriem data cu an, luna, zi, ora, minut, secunda si ce o mai urma in multiplii de 100ns. Chiar daca diferenta nu este chiar ca de la cer la pamant, este totusi ca de la an la nanosecunda.
    P.S. Cum habar nu am la ce ora/ore lumea cea mare are nevoie de datele din calculatorul meu, am zis ca e de bun-simt sa-l las sa mearga non-stop. Posibil totusi sa-mi fac griji degeaba. Cei mai iubiti dintre pamanteni, traitori in cea mai buna dintre lumile posibile, sunt toti niste scumpi. Mai mult ca sigur ca nu s-ar arata deranjati sa-mi primeasca datele chiar si atunci cand calculatorul meu este aparent inchis.

    • Cred că e mai greu de observat când calculatorul e mai nou. Al meu are aproape șapte ani, și la fiecare update de SO mai adaugă niște scheme de întârziere (bacșiș față de alea de extragere de date), ca să mă împingă să cumpăr unul nou.

  • Ma tem ca in curand vom spune „ce fericiti eram si nu stiam”. Vom citi acest articol ca pe ceva linistitor sau de „gandire pozitiva”, cum se spune la mine la tara.

  • Îmi pare rău să v-o spun, dar aveți dreptate. Și textul dv. este prea bun…
    Există însă și o latură pozitivă în ceea ce ni se întâmplă de mai bine de doi ani încoace: am avut și avem în continuare ocazia să aflăm ce fel de personaje conduc majoritatea țărilor da pe mapamond. Niște incompetenți grămadă, de nu-i adevărat! Și noi, care credeam că doar la noi…

    • Păi… am aflat. Unii mai demult, alții mai dincoace. Și la ce ne folosește?! 🙂

      • Ar trebui sa ne foloseasca, dar noi (eu, dumneavoastra etc.) preferam resemnarea. Ne revoltam doar pe bloguri si asta nu ne foloseste chiar la nimic. 🙂 – 😥

  • Filozofia Cuantica are ca referinta, spre ex, Saptamana.
    Insa…cine o fi pus Duminica la sfarsitul saptamanii…oare la ce s-o fi gindit?!:))))
    ce sa caute, domne, Duminica, la sfarsitul Saptamanii, cind ea se manifesta fix pe pozitia zilei de ‘joi’?:)))

    e adevarat ca 3-6-9 una sant, insa 6-le e la mijlocul saptamanii,…ca el echilibreaza saptamana, devenind Reazem Absolut al balantei formata din celelalte doua reazeme, relative, care se suprapun peste ‘marti’ si ‘sambata’, si care echilibreaza lunea cu miercurea si vinerea cu duminica

    • Joia Mare e Reazemul Absolut al tuturor Anotimpurilor.

    • Anotimpurile sint ele altceva decat o Saptamana?
      exista Primavara si Vara pentru ca intre ele se manifesta Cifra 4,
      exista Toamna si Iarna pentru ca intre ele se manifesta Cifra 8,
      exista Primavara=Vara si Toamna-Iarna pentru ca inrte ele se manifesta Cifra 6.

      deci Luni Marti Miercuri Joi Vineri Sambata Duminica sint:
      Primavara Marti Vara Joi Toamna Sambata Iarna:)) :))))

      Marti e referinta, reazem, al balantei Primavara – Vara,
      Sambata e referinta, reazem, al balantei Toamna – Iarna
      iar Joi e…reazemul care e referinta celor doua reazemuri:)),
      care alaturi de celelalte balante ale Cubului alcatuiesc Sistemul de Balante al Creatiei:)), care e esenta Dinamicii Cubului:), adica a Oului Absolut.

      toate astea tin de Taramul Cuantic, de Referinta Absoluta care se manifesta acolo si care este…Unicul Foton ( care se manifesta i Univers, si care, zis pe limba lumii, ocupa tot Timpul in lipsa Spatiului SI tot Spatiul in lipsa Timpului ),
      prin urmare fara priceperea dinamicilor care se manifesta pe Taramul Cuantic, mai exact pe Granita Unievrsului, la vivel filozofic…cum sa privesti inspre Taramul Artificialulu?,…ca n-ai referinta

  • Omul nu cunoaste calea catre Matematica Cuantica, habar n are care e, pentru ca pe calea asta tre sa te dovedesti Destept.

    Insa pentru ca Matematica Cuantica e Imaginea din Oglinda a Iubirii, inseamna ca omul, totusi, pricepindu se din Fabricatie la Iubire, poate pricepe care e treaba cu MAtematica Cuantica:)), insa pentru asta isi foloseste Inteligenta.

    Desteptaciunea e doar Imaginea din Oglinda a Inteligentei, tot asa cum Matematica Cuantica e Imaginea din Oglinda a Iubirii.
    cel care Iubeste e Matematicianul Absolut ( Iubirea fiind Ecuatia de Nemiscare a Cubului )

    • Matematicianul Cuantic e Sec prin Definitie,
      el foloseste (plenar) Mintea, insa deloc Inima.

      Matematica ( Cuantica ) e cea mai tare dintre Stiintele Cezarului pentru ca ea, tinzand spre Desavarsire, tinde sa cloneze Iubirea.
      Insa tot o clona seaca ramane!:)))

  • in era Computerului Cuantic Fotonic,
    ( incercind sa construiesti un computer cuantic fotonic ajungi, indiferent pe cale ai lua-o, la aceeasi destinatie: Computerul Cuantic Fotonic, deci…el arata intr un singur fel, chiar daca munca de cercetare s-ar fi desfasurat pe planete diferite, in galaxi diferite:)) )
    si! ‘filozofia’ se desavarseste,
    prin urmare nu poti vorbi despre Computer Cuantic Fotonic fara sa echilibrezi ‘discutia’ cu observatia ca…pe celalalt taler….se manifesta Filozofia Cuantica
    :)))

    Filozofia Cuantica e cea care foloseste ambele ‘referinte’ ale Oualelor,
    cea Absoluta si cea Absolut Relativa,
    caz in care Filozofia Cuantica se suprapune peste Intelepciune.

  • declar cu nonsalanta ca pe acest sait se face filozofie la cel mai inalt nivel:)))
    iar declaratia n are decit sa fie pusa la indoiala, Succes!, …nu va crapa:))

  • cea mai bina dintre lumile posibile…sint doua.
    una deja se manifesta, e Natura,
    iar cealalta e fix imaginea din Oglinda a acesteia.

    doua lumi, doua Oua.

    odata cu intersectia dintre aceste Oua, unul va Crapa, insa acesta e Temelia (ca Miscarea din Nemiscare se naste)…celuilalt :)))), caz in care Oul Crapat devine Oul Crapat in Sine Insusi, iar celalalt…isi pierde Definitia.

    in ce Miscarea e Calea catre Infinit, Nemiscarea este calea catre Zero, care e Totul,nu Nimicul ( care e Totul SI Nimicul )
    –-
    noi fix acusica experimentam momentul in care Lumea Artificiala pune la indoiala Lumea Naturala, spunind ca ea e cea mai buna dintre lumile posibile.
    ––
    Matematica Cuantica foloseste fix ‘golul’ dintre cele doua cifre prezente in jucarioarele lui Leibniz:)), insa tocmai pentru ca il foloseste pe SAU ii cunoastem esenta…, pentru ca raspunsul la intrebare este’a fi SI a nu fi’ :))))

    • cea mai buna dintre lumile posibile iti este cea in care te Oglindesti cu drag. facand asta, te judeci singur, in mod absolut.

      in timp ce Inima Infinitului bate asa: Miscare-Nemiscare…Miscare-Nemiscare…
      Inima lui Zero bate asa: Nemiscare-Miscare…Nemiscare-Miscare…

      atunci cind ‘se va cere Nemiscare’, Zero…inca se ‘misca’, pentru ca Nemiscarea este si ea o ‘miscare’, proprie Oului Absolut, adica Cubului.
      insa tocma atunci, adica atunci cind ‘se cere Nemiscare’, Infinit devine egal cu Zero, faza tare fiind ca aceasta stare spulbera chiar Definitia lui Infinit ( care presupune o miscare perpetua, ca el n-are Duminica )

    • Ouale sint doua, pentru ca Inima nu-l cunoaste pe Nu, deci nu-l cunoaste pe SAU. Inima e Patria lui SI.

  • Sistemul numeric babilonian era mai bun. Stia omul de la inceput cate vaccinuri trebuia sa faca, aveau si producatorii de medicamente o predictibilitate mai buna pentru profit, deci numai avantaje.

    • ‘matematica’ babiloniana era si ea…tot cuantica, insa energiile ei nu puteau fi controlate. Pentru ca energiile sa poata fi controlate ‘matematica’ ar fi trebuit sa fie Seaca.

      singura ‘matematica’ in stare sa fie definita ca fiind Seaca este Matematica Cuantica care se! naste in stil cuantic ( cea babiloniana nu era, tocmai daia nici n avea cine s-o tina in frau )
      Matematica Cuantica se! naste in Computerul Cuantic Fotonic. deci daia stim noi ce fel de vremuri traim, pentru ca cea mai seaca dintre ‘matematicile’ posibile tocma ce se naste.

      cea mai seaca ‘matematica’ posibila, adica cea care, la limita, e in stare sa cloneze ecuatia de miscare a Naturii, adica Iubirea, poate fi gasita tot acolo unde se manifesta Iubirea,( ea fiind Imaginea din Oglinda a acesteia ) adica pe Taramul Cuantic, tocmai daia Matematica Cuantica, cea care se! Defineste singura in Computerul Cuantic Fotonic, e Secatura Creatiei.( pentru ca ea intoarce cu capul in jos, basca pe dos, insasi Iubirea )
      Secatura…Secatura, insa ‘o secatura vie’, ca ce altceva e Infinit decit Definitia Nemuririi? ( Definitia lui Zero fiind una cu a Vesniciei, Nemurirea fiind fix Imaginea din Oglinda a Vesniciei)

    • ‘neata!, spicey 🙂

      • ‘neata! Scuze online, ieri eram la o friptura de liliac Wuhan si o bere Corona fara alcool, cu niste prieteni infectati cu toate literele grecesti.

        • 🙂 daca n ati ajuns la concluzia ca berea fripturii…de fapt avea alcool, n ati facut nimic! :)))

          • @online: N-am baut nici din aia, dar imi venea sa ma apuc si asta numai din cauza ta: De ce nu mi-ai zis si mie ca Anna Karenina nu se termina cu happy-end? 🙂

          • pentru ca se termina prin superpozitii, prin ‘a fi ȘI a nu fi’,
            deci chiar nu poti scoate happy-end ul din Poveste 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *