Vladimir Putin, în interviul acordat lui Tucker Carlson: ”Invadarea unei ţări NATO este un scenariu exclus”

Cea mai mare creștere de prețuri din ultimii 13 ani. Este necesară adoptarea legii consumatorului vulnerabil

Primele șase luni ale acestui an au adus cea mai mare creștere de prețuri din ultimii 13 ani! Și, din nefericire, nu există niciun semn că această spirala ucigătoare a scumpirilor se va opri. Dimpotrivă!
Somăm guvernul și pe liderii coaliției PNL-USRPLUS-UDMR să coboare în lumea reală. Să dea dovadă de măcar o fărâmă de umanitate și să ia decizii de urgență prin care să-i ajute pe cei care nu mai pot/nu vor mai putea să facă față scumpirilor.
Este necesară adoptarea legii consumatorului vulnerabil. PSD a avertizat că liberalizarea pieței energiei, fără pregătirile necesare, naște monștri. Am avut dreptate, încă o dată!
Toate prețurile cresc nestăvilit și mușcă nemilos din puterea de cumpărare, urmarea sarabandei de scumpiri din zona utilităților esențiale; energie electrică, gaz, combustibil.
Ce se întâmplă acum, arată cât de toxică, nocivă și ticăloasă este actuala guvernare.
A liberalizat piața energiei cu justificarea că astfel prețurile vor scădea și acum, când românii se sufocă sub impactul scumpirilor, explică, cu un inegalabil cinism, că România are ”printre cele mai mici prețuri din Europa” la energia electrică, fără să scoată un sunet că are și cele mai mici salarii din Europa.
Deja, pe piața liberă, prețurile energiei electrice doboară record după record! În luna iulie prețul mediu pe piața spot a fost de 462 de lei/MWh, DE DOUĂ ORI ȘI JUMĂTATE mai MARE decât acum un an și cel mai mare preț lunar înregistrat vreodată.
Iar Enel și-a notificat deja clienții că din septembrie va aplica o nouă majorare de 21% la energia electrică.
Se impun decizii rapid, respectiv adoptarea, promulgarea și aplicarea urgentă a legii consumatorului vulnerabil, nu din toamna anului viitor, așa cum vrea guvernul.
Altfel, la iarnă, milioane de români care trăiesc din salariul sau pensia minimă pe economie vor ajunge în situații dramatice – ori să înghețe în case, ori să consume, să fie debranșați și să fie aruncați în stradă pentru neplată.
Alte două exemple pentru dezastruoasa ”liberalizare” a prețurilor dar și a nepăsării guvernării liberale față de viața oamenilor:
1) În București, călătoria cu transportul în comun costă cel puțin DUBLU.
2) În Buzău, apa e mai scumpă decât laptele! Micii producători sunt siliți să vândă laptele produs de animalele din gospodărie, la prețuri de nimic – 50 de bani – max. 1 leu. Iar în super-market se vinde de 15 ori mai scump, după ce a fost procesat pentru smântână, unt, iaurt.
Efectiv, micii producători români sunt lăsați să moară, de un stat liberal de-o indiferență criminală, după cum o arată și cazul cultivatorilor de castraveți, care s-au văzut siliți să-și îngroape recolta pentru că nu le-o cumpăra nimeni și nici n-o puteau arunca pe câmp că erau amendați. (Sursa: Facebook Gabriela Firea)


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Un comentariu pentru articolul „Cea mai mare creștere de prețuri din ultimii 13 ani. Este necesară adoptarea legii consumatorului vulnerabil”

  • De data asta poate ca romanul lovit la stomac va avea in sfarsit o reactie.Ca el nu gandeste decat cand are stomacul gol.Totusi ,ma indoiesc,drept alinare regimul ii va pune la dispozitie cozile,visul secular si fericirea suprema a natiei mioritice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *