Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Cea mai mare problemă pentru Gabriela Firea rămîne impresia că actuala conducere a PSD a trădat-o. E însă doar o impresie?!

Nu-ți trebuie prea multă pricepere la politică pentru a-ți da seama că principala bătălie din perioadă următoare va fi cea pentru Primăria Bucureștiului. De regulă, în astfel de cazuri se spune Cine cîștigă Bucureștiul, cîștigă practic alegerile locale, chiar dacă pierde la scor în alte orașe mari. În cazul localelor din 2020, care se anunță a fi ținute pe 27 septembrie 2020, se poate spune altfel. Și anume:
Cine pierde Bucureștiul, pierde localele chiar dacă învinge în multe alte orașe mari.

Alegerile locale din 27 septembrie 2020 sînt prima mare confruntare electorală după cele din 2016. Unii s-ar putea întreba:
Dar cu europarlamentarele?
Dar cu prezidențialele?

Europarlamentarele au constituit o confruntare fără miză în planul Puterii reale, una mai degrabă de palmares decît pe bune.
Prezidențialele sînt alegeri mai mult de persoană decît de partid.
Succesul lui Klaus Iohannis nu spune mare lucru despre forța PNL.

Localele de anul acesta sînt prima mare bătălie politică nu dintre partide, ci dintre Stînga și Dreapta. Din acest punct de vedere n-are importanță dacă învingătorul va fi Nicușor Dan sau un candidat PNL. Are importanță dacă Stînga, reprezentată de Gabriela Firea, va pierde. Dacă așa se va întîmpla, atunci spre parlamentare se va duce valul înfrîngerii clare a Stîngii. Și acest val va fi în favoarea PNL și a lui Klaus Iohannis, chiar dacă Nicușor Dan trece drept candidatul USR-PLUS. Strategii lui Klaus Iohannis, pentru că bătălia de anul acesta nu e între PNL și PSD, ci între Klaus Iohannis și PSD, știu că PNL va fi obligat să facă un guvern de Coaliție cu Alianța. Asta nu înseamnă că PNL va pierde ceva. PNL va avea de partea sa, dacă se va întrezări vreo tresărire de independență din partea USR-PLUS, Președintele, Întreg Sistemul instituțiilor de forță și Presa. Miniștrii USR-PLUS, dacă vor fi după parlamentare, vor juca rolul amatorilor stîngaci, uimiți de faptul c-au ajuns miniștri.

Dinspre Klaus Iohannis, așadar, lucrurile sînt clare. PNL trebuie să facă orice concesii USR-PLUS pentru atingerea obiectivului numit înfrîngerea PSD la București și, prin asta, la Parlamentare. O înfrîngere de asemenea proporții încît PSD, dacă nu intră în disoluție, trebuie să devină un partid de buzunar.

Nu știu ce promisiuni i-a făcut Klaus Iohannis lui Marcel Ciolacu. Dacă i-a promis că PSD va obține un scor electoral cît de cît, se înșeală. Obiectivul lui Klaus Iohanis, care e și obiectivul Marilor Puteri, e să se termine o dată pentru totdeauna cu PSD. Și acest obiectiv are drept prim pas, înfrîngerea Gabrielei Firea la București.

Nu întîmplător Ludovic Orban insistă nu pe cîștigarea Bucureștiului, ci pe „eliberarea Capitalei” de Ciuma Roșie. Opțiunea pentru Nicușor Dan a fost văzută ca o încercare a lui Ludovic Orban de a-l fenta pe Rareș Bogdan. Nici vorbă de așa ceva. Opțiunea pentru Nicușor Dan, urmată de concesii majore făcute la primăriile de sector din partea PNL, își are rațiunea în obiectivul anului electoral 2020.
Nu victoria PNL, nici măcar victoria Dreptei, ci lichidarea PSD.
A venit timpul – se socotește în cancelariile marilor Puteri – să terminăm o dată pentru totdeauna cu acest partid care ne-a pus probleme timp de 30 de ani, prin parvenirea la Putere.

E o concluzie ivită din experimentul Liviu Dragnea. Cu Ungaria și Polonia suveraniste, Berlinul, care conduce UE, a văzut ca un coșmar politica lui Liviu Dragnea, beneficiar al unui scor electoral unic în postdecembrism. Asta mai lipsea. Să iasă și România din lagărul german.

Asumarea acestui obiectiv se vede înainte de toate în situația Dreptei la Locale. Așa zisa independență a USR-PLUS în desemnarea candidaturilor e urmarea unei politici asumate de Claudiu Năsui și Vlad Alexandrescu, liderii Alianței pe București. Nu e întîmplător că nici Dan Barna, nici Dacian Cioloș n-au fost prezenți la lansarea candidaților Alianței. Pînă la urmă, la presiunea lui Dan Barna și a lui Dacian Cioloș, Claudiu Năsui și Vlad Alexandrescu se vor așeza la masa negocierilor cu PNL. Mașinăria electorală a PNL s-a pus deja în mișcare prin campania declanșată de Violeta Alexandrescu. Nu știu ce se întîmplă în culise. Ca imagine, Dreapta e unită împotriva Gabrielei Firea.

Dincolo, în partea dinspre PSD, e deja un dezastru. Prin Marcel Ciolacu actuala conducere a PSD a ratat startul campaniei. Victor Ponta e pe cale să spargă frontul Stîngii și să candideze la primăria București. Numai și numai pentru ca Gabriela Firea să nu cîștige. Că doar nu se vede Victor Ponta cîștigînd în fața lui Nicușor Dan! Gabriela Firea e ținta unei campanii duse, cu toate armele, atît de presă, cît și de Servicii. Ea însăși greșește, lăsînd impresia unui candidat descumpănit. La zvonul că nu va mai candida, ea iese la Antena 3 pentru a se tîngui că e urmărită, hărțuită. La zvonul care circulă că Victor Ponta va candida în loc să afișeze siguranța că-l va înfrînge și pe el, Gabriela Firea o dă pe telenovelă, amintindu-i lui Victor Ponta că l-a votat. De parcă Victor Ponta, ca orice politician, fără mamă, fără tată, doar cu interesele lui, va renunța la candidatură, impresionat de reamintire.

Cea mai mare problemă pentru Gabriela Firea rămîne impresia că actuala conducere a PSD a trădat-o.
E însă doar o impresie?!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

45 comentarii pentru articolul „Cea mai mare problemă pentru Gabriela Firea rămîne impresia că actuala conducere a PSD a trădat-o. E însă doar o impresie?!”

  • Totusi democratia e mare! sa vezi trei prosti la televiziune, deodata, e mare, sa-mi bag piciorul !
    Asa ceva, la marea televiziune: gadea, badea, seli! Televiziunea e geniala ! Producatori de Oscar! E genial!

  • Firea este singura care a facut ceva ptr. acest oras, plus ca s-a compotrtat exemplar in pandemie, a administrat si inzestrat admirabil spitalele.
    Personal consider ca este cel mai bun primar din ultimii 30 de ani.
    La fel si Negoita de la sectorul 3.

    • Daca era asa, Bucurestiul trebuia sa arate ca Parisu, cu trotuare curate cu flori la ferestre adica efectiv curatenie si civilizatie nu sa zboare nisipu si prafu in toate directiile pe unde te uiti cu privirea.

      • Ma-am nascut in bucuresti. Acest oras a crescut odata cu mine. Am vazut si bune si rele (cand s-a construit interul sau cand s-a demolat sf. Vineri) si consider ca acum bucurestiul e un oras curat. Eu
        nu am vazut praf si gunoaie.
        eu stau in sectorul 3 unde e curat luna, cu parcuri bine intretinute.

  • Sunteti nebuni imbecili patetici amandoi. Luati-va de mana si .. la Balaceanca cu voi.

    • Cristian,
      Ai avut ocazia sa observi ca întotdeauna, Nikola este cea care ma provoaca agresându-ma verbal!
      Asa ca, te rog, nu ma asemana cu aceasta fiinta, ca gresesti!

  • Cotzofana social-democrata Gabi Firea nu e numai o impostoare dizgratioasa ci si fricoasa si ipocrita ca o centurista de provincie, de unde si provine, de altfel (provincie).
    Lipsita clar de orice sansa in alegeri, matracuca nu are minimum de respect de a se retrage din cursa recunoscandu-si esecul, macar si partial, cerandu-si scuze fata de bucuresteni. Nu intelege ca aceasta abordare e singura care poate sterge din esecul lamentabil in alegeri.
    Ea sugereaza ca daca n-ar fi avut sarma aia in cur praf l-ar fi facut pe Nicusor in alegeri, dar asa … Traviata, Lisistrata, Mme Buterfly, Tosca si Dama cu camelii … Ca in bancul ala cu cel mai prost cowboy din saloon „Tineti-ma bine ca praf ii fac pe toti daca e sa scap cumva”.

    Cat despre marele comic contemporan, alintat de presa cu nick-ul duios de Puie Monta, n-are niciun rost sa mai vorbim. Trebuie sa fii chiar prostovan sa crezi ca Puie Monta are vreo sansa cat de mica la Primaria Capitalei. Pai pesedeaua nu a fost ea in stare sa castige primaria capitalei cad era in floarea tineretii, pe vremea lui Bombo, cand detinea 100% Justitia, internele si externele, cum dk sa castige ceva acuma cand nu mai detine nimic? Jeeez, mare e gradina zoologica, plina de ciocarlani, potarnichi, prepelitze si, mai ales, fazani

    • Gresesti. Vaca Domnului are contracanditati slabi.. plus ca lumea e scarbita pana in maduva oaselor de tot ce inseamna Iohannis si PNL.. asa ca probabil va lua si multe voturi nemeritate.
      Daca PNLu o mai tine langa cu dictatura stalinista la romani, candidatul lor nu va mai lua nici 5% la primarie, o sa vezi.
      Ca nu mai voteaza nici drku zbiri hitleristi intr-o tara cu 350 de euro venit mediu lunar..

    • Sa fim sanatosi si mai vorbim la sase luni de mandat a lui Nicusor. Si sa ne spui si noua cam ce intelegi, pe bune, din ce vrea ala sa faca!

    • Dar tu pe cine sustii Franklin k prea esti vehement? Esti din aia cu liniutele?

      • Nu e vorba despre mine, maistre, parerea mea nu conteaza. Nu fac propaganda, nu sunt membru in niciun partid si nici macar preferinte n-am. Vorbesc doar ca simplu cetatean. Tie iti place utecismul asta retardant al dnei Firea?
        Chiar nu vezi ca purceaua lor nu e numai moarta, nu numai ca pute, daca nimeni nu mai vrea sa o scoata de acolo?

  • ADMINISTRATIV:
    Va rog sa verificati ce se petrece cu site-ul. Dupa 10 min., se intrerupe inregistrarea. Am verificat pe 3 dispozitive diferite.
    Merci!

    • Mulțumim că ne-ați atras atenția de această situație. Am rezolvat-o. Pentru a putea fi citite știrile cele mai recent postate,am implementat o funcție de auto-actualizare a site-ului la fiecare zece minute. Iată de unde și situația că înregistrarea repornea după zece minute. Am mărit termenul de auto-actualizare la 120 minute astfel încât înregistrările să nu se întrerupă.
      Continuăm să îndemnăm cititorii să ne semnaleze orice întrerupere în funcționalitatea site-ului scriindu-ne pe adresa webmaster@cristoiublog.ro.

      • Și eu care am crezut că intră STS-ul și urmărește să vadă dacă ascult înregistrarea da capo al fine sau numai parțial, pentru interese numai de el știute! Îl suspectez de toate relele pământului!

        Dacă tot suntem la observații, domnule Ion Cristoiu, v-aș recomanda să faceți vizibilă data la care a fost pusă pe YouTube înregistrarea în timp ce se derulează! Vă mulțumesc!

  • PNL si USR nu au nicio sansa sa castige „batalia pentru Bucuresti”. Cred ca singurul primar PSD de oras mare din tara de pe urma caruia ramane ceva este dna Firea careia ii doresc succes.
    In orasele in care bugetul e mic si sponsorii sunt f.putini realizarile au fost pe masura; oricum din ce se aude din popor sansele de a castiga PNL/USR in urma „realizarilor” din ultimele luni tind spre zero.
    Cum noul PNL s-a facut de cacao cu gestionarea asa-zisei pandemii, daca mai impun restrictii si o caraie ca n-au bani pentru aplicarea legii pensiilor si dublarea alocatiilor, daca matematic s-ar putea,vor avea scor negativ! Celelalte alegeri ale anului 2019 au fost nesemnificative. S-au convins si diasporenii ce mult „au fost ajutati” de cei ce le-au promis marea cu sarea ori, astfel de lucruri nu se uita usor!

    • Nu cred. Firea a ratat sansa unica sa rezolve cu poluarea din Bucuresti si sa construiasca o centura ocolitoare moderna.
      Cam totul bate pasul pe loc in Capitala…

      • Mai informeaza-te si dupa aia da-ti cu parerea: Centura Bucurestiului nu apartine Primariei ci Ministerului Transporturilor. Firea a solicitat Guvernului sa fie transferata la primarie de nenumarate ori si tot de atatea ori a fost refuzata.
        Iar competenta principala in poluare apartine Ministerului Mediului.

  • Cel mai mult mi-a placut gluma urmatoare:
    „Cu Ungaria și Polonia suveraniste, Berlinul, care conduce UE, a văzut ca un coșmar politica lui Liviu Dragnea…”
    .
    Care politica a lui Liviu Dragnea, când a spus-o si Tudorel Toader si Viorica Dancila ca personajul era interesat doar de legea gratierii si amnistiei ca sa scape de puscarie?!

    • Daca-mi dai un singur nume de politician care nu e interesat sa-si scape pielea (din Romania sau aiurea), te propun la Nobel-ul pentru Sinceritate!

      • Hint: nu cauta la varful Comisiei Europene. Acolo isi ascunde Germania pe cei care poseda cele mai mari sifoniere cu scheleti. Cherche aileurs!

      • Mei, cibule,
        Bien sûr ca politicienii corupti de pretutindeni cauta sa-si scape pielea prin nenumarate tertipuri, dar… ca la noi, mai rar! Da-mi tu un exemplu de politician care a încercat sa schimbe justitia unei tari în interes propriu, pentru a scapa de puscarie si îti dau eu Premiul Nobel pentru cel mai nevinovat anti-occident si anti-UE postac!
        Cherche ailleurs, toi aussi!

        • Vezi cazul François Fillon! Va face puscarie, chiar daca multi s-au îndoit de asta!

          • Frantuzul va face puscarie pentru ca a candidat (vorba vine, ca i-au scos aia scheletii din sifonier cand s-a vazut ca avea sanse) contra lui Jupiter. Asa ca si la Francia bajetii lucreaza pentru bancherii si marii magnati care mana turmele prin toata lumea. Si da, daca avea ocazia schimba si ala ceva prin justitz. Ai mai auzit ceva de Sarkozi? Fratioare, toata justitia din lume e facuta de baieti mari in folos propriu. Nici Labus nu mai crede in vrajeala cucoanei legata la ochi cu esarfa transparenta si balanta fusarita!

          • Cu Sarkozy se întâmpla asa cum se întâmpla cu Iliescu la noi. Probele apar cu timpul, dosarele se închid si se redeschid, indivizii vor fi pedepsiti probabil doar dupa moarte. La nivel de presedinti de stat este foarte greu sa te atingi de corupti si criminali, chiar daca acestia sunt dovediti. Cam banuiesc de ce, dar asta este o alta poveste.
            .
            Îti mai pot spune si despre cazul Patrick Balkany… de curând, acesta a fost condamnat, el si nevasta-sa…
            Numai la noi s-a inoculat ideea ca toti coruptii sunt condamnati politic si asta pentru ca a si avut cine sa puna botul.

        • Eu n-am nimic cu oamenii din vest dar ma calca pe nervi ipocrizia bajetilor mari care vor sa ma traverseze strada cand eu nu am chef. Si tine minte, occidentul va intra intr-o era cumplita de marxism tembel care deja se prefigureaza cu green-deal si corectitudine politica dusa la cote paroxistice. O sa-ti vina sa-ti dai palme singur ca esti alb, crestin si stai printre ipocritii aia. Asta daca nu crapa SUA sau nu incepe vreun razboi civil la cowboy care se va intinde si in Oiropa. Si atunci, toti vom intra in lokum pana peste urechi. Valorile occidentale au apus demult, sunt pa si pusi for ever.

    • @geo
      Vorbesti prostii! Dragnea este singurul prizonier politic la ora asta din Romania. Nu vorbim de ce zice lumea ca a facut ci exact pentru ce a fost condamnat,ca asa functioneaza un stat de drept si nu unul politienesc sustinut de toti hastagdrogatii.

      • Îti raspund si tie la fel ca lui Cib:
        Vezi cazul François Fillon! Va face puscarie, chiar daca multi s-au îndoit de asta!

        • Ce spun eu si ce raspunzi tu !? Eu iti spun ca Dragnea a fost condamnat fara nici un temei legal si tu imi zici de cazul Fillon, care ce? A fost si asta condamnat abuziv?

          • Nu, mai, Ioane! Este tocmai invers! Si Dragnea si Fillon, personaje politice importante, au fost condamnate pentru ca au gresit, amândoi cam pentru acelasi motiv, angajari fictive.
            Atâta tot ca în Franta, nu plânge nimeni de mila coruptului Fillon si nu este acuzata justitia ca l-a acuzat pe nedrept.

          • Cred ca habar nu ai de dosarul lui Dragnea, au fost achitati sau au primit cu suspendare toti sefii directi pentru infractiunea de abuz in serviciu, in timp ce Dragnea, pentru instigare la abuz in serviciu, primeste cu executare. Adica ii zici lui unul sa-l omoare pe altul, ala il omoara, el e achitat pentru crima, iar tu esti condamnat pentru instigare la crima. Perfect corect, ha?

          • Ion, comparatia ta cu „ii zici lui unul sa-l omoare pe altul, ala il omoara…” nu se potriveste aici. Dragnea si-a luat pedeapsa meritata, nu pune atâta suflet ca sa nu suferi prea mult când individul va fi pedepsit si în dosarul Tel Drum!

          • Comparatia este foarte corecta, nu poti condamna pe cineva pentru instigare la comiterea unei fapte, atata timp cat ai achitat pe cel care comite fapta. Nu inteleg asta cu Dragnea si-a primit ce merita. Asta e ca aia sa iti bati nevasta ca stie ea de ce. Cat despre Tel Drum nu am nici o problema sa fie pedepsit cineva corect, am o problema cand e unul bagat in puscarie cu japca de adversarii politici sau de prin structuri, e o mica-mare diferenta. Nu intr-o tara ca asta ar trebui sa ne dorim sa traim. Ca d-aia nu i-au inscenat un proces lui Al Capone, desi era vinovat pentru mai mult decat evaziune, nu de dragul lui ci pentru ca nu vroiau sa manjeasca institutiile. Atunci..

          • Domnule Ion, vă spun eu cum este cazul! Eu îl urăsc pe Ludovic Orban. Dacă ar fi condamnat pentru ceva – indiferent ce – m-aș bucura și aș țopăi prin casă. Nu m-ar interesa dacă e condamnat pe drept sau nu. La asta s-a ajuns în România! Nu mai interesează pe nimeni dacă e vinovat sau nu cineva! Începutul a fost făcut cu Adrian Năstase, când s-a scris negru pe alb că așa vrea poporul, să fie condamnat! Ce mai vreți altceva?

      • Dragnea ramane singurul politician care a fost sincer cu el insusi in celebra sa promisiune catre sine: „Doar n-o sa fiu atat de prost incat sa ajung la puscarie”. Decat atat. Totusi:
        1. a fost si este mult mai prost decat parea sa fie.
        2. un jupanas de provincie, modest intelectual, agramat si slugarnic.
        3. modelul perfect de tap ispasitor (prost, insignifiant politic si hot bun de plata

        Sa spui ca unul ca asta e detinut politic e chiar o gluma buna.

        • Corect!

          • Corect ce? Esti si tu de aceeasi parere ca trebuia sa faca puscarie, orice ar fi, nu ca urmare a unui proces echitabil.

          • Ion, parca ai fi Marian Nazat sau iubi aia mica a lui Dragnea!
            Fii mai destins, niciun politician nu merita sa-l aperi cu atâta îndârjire!
            Motivarea condamnarii lui Dragnea este suficient de convingatoare! Pentru mine si pentru altii.

          • N-ai inteles nimic, eu apar un principiu, nu pe Dragnea! Ce spuneti voi e ca este ok sa se faca abuzuri si ilegalitati ,atata timp cat se fac impotriva unora care merita.
            Nu exista gandire mai daunatoare pentru istoria si destinul unui popor!

        • Celebra promisiune catre sine, ce e, legenda urbana? Ca am dat cautare pe google si nu apare pe nicaieri, care ti-e sursa?
          Faci aceeasi greseala, nu stiu daca intentionata, dar asa pare, sa justifici ajungerea lui la puscarie de considerente care nu au legatura cu procesul: ca e prost, ca e slugarnic, ca e hot,etc.
          Nu eu am facut primul gluma cu detinut politic, au spus-o Andronic, Nistorescu si Ion Cristoiu. Hashtagliniutele nu au nevoie de probe, merita taranul, e suficient.
          Stai sa vezi cand patiti si voi asa, ca nu mai e suficient, sa vezi cum va mai doriti sa aveti incredere in justitie, ca Barna cand ii tremurau chilotii!

          • Nu te mai supara. Justitia a devenit peste tot in lume instrument de batalii politice. La noi s-a pus in slujba bajetilor care executa ordinele de afara si fac totul ca Romania sa fie doar un biet „judet” al Kolhozului. Cine se gandeste cat de cat la prapaditul de roman, e executat cu maxima celeritate. N-are legatura cu furtul sau delapidarea statului, totul e ca nu cumva vreun suveranist sa ia fraiele. Ca slava Domnului, sunt nspe mii de ciorditori in gasca multi-globalista de care nu s-a atins nimeni nici macar cu o floare. Razbunarea amara va veni cand Occidentul va sta de cinci ori pe zi cu curu-n sus, va canta din toti bojocii Azanul si va pupa bocancii BLM. Deja acest lucru se intampla in USA si Oiropa nu e departe. Intreaba-l pe geo daca are curaj sa se uite in ochii unuia din gasca alora. Eu cred ca si-o fura urat iar police francaise traverseaza pe trotuarul celalalt. Valorile occidentului, alea pe care le stiam prin anii 80-90 sunt pa si pusi. Sa speram ca la noi, din cauza lag-ului, vom avea mai putin de-a face cu „valorile” astea noi! PS Daca Fillon nu ar fi indraznit sa incerce sa candideze impotriva lui Jupiter, putea sa ciordeasca linistit in tara lui Robespierre pana la adanci batraneti. Asta asa, ca sa priceapa si geo ca nu suntem nascuti ieri!

          • Asta e, unii aleg sa vada doar ce vor sa vada, punandu-si cu manuta lor ochelarii de cal. Ca asa e la moda , se asorteaza cu Iphone-ul. Iar BLM i-au pus pe aia de la formula 1 sa ingenuncheze ianintea cursei, ca si cum ar fi facut ei ceva gresit. Nu sunt de condamnat jigodiile care dirijeaza, ci prostimea care accepta senin si aplauda.

          • cib,
            În toate democratiile exista regula ca atunci când politicienii vor sa acceada la functii înalte, presa si autoritatile sa le verifice viata, averile, felul în care si-au obtinut averile etc.
            Ei însisi, prin dorinta lor de parvenire, se expun acestor controale în loc sa stea naibii mai în umbra ca sa nu le fie descoperite faradelegile comise.
            Sa fii convins ca daca „Jupiter” ar fi platit-o si el pe Brigitte a lui din banii statului, fara ca aceasta sa munceasca, ar fi patit-o ca Fillon.
            .
            În povestea cu police française si ceilalti, noul premier, Jean Castex, un tip mai dur decât Filippe zice ca va schimba niste lucruri, ca le va aseza pe fagasul lor normal… on verra.

          • @geo
            Care presa, care autoritati? Alea care mananca din palma bajetilor mari? Ce naiv! Ghici cine dicteaza agenda autoritatilor si a presei, chiar si in Franta cea glorieuse? Daca aveai cinspe ani, nu era nici o problema. Dar cum cred ca nu mai esti la prima tinerete, chiar mi-e mila de cat de naiv esti. Se pare ca inca mai crezi ca tot ce zboara se mananca, inclusiv elicopterele. Of Doamne!

          • Mda, iar te-a luat valul… Deformatie profesionala, literatule!
            Bine totusi ca mi-ai dat o idee de meniu! Crezi ca elicopterul se potriveste cu un sos breton?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *