Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

Cea mai veche competiție sportivă din lume, America`s Cup la yachting, se vede la TVR 2

La jumătatea lunii martie, se desfășoară la Auckland, în Noua Zeelandă, o nouă ediție a Cupei Americii la yachting, una dintre cele mai vechi, tradiționale și selective competiții sportive internaționale (prima ediție în 1851).

Echipajul campion al ediției precedente (Defender), care își apără titlul, primește provocarea unui alt echipaj (Challenger), și cele două luptă pentru ”bătrânul” trofeu, Auld Mug, într-o serie de curse pe apă, de data aceasta în monocarene AC75, care pot atinge viteze amețitoare de până la (și chiar peste) 50 de noduri (1 nod = 1 milă nautică, sau milă marină = circa 1,8 km).

Ajunsă la ediția cu numărul 36, dintr-o istorie de 170 de ani, Cupa Americii la yachting este disputată acum de echipajul neo-zeelandez campion en-titre, Emirates Team New Zealand, reprezentând clubul Royal New Zealand Yacht Squadron, în ambarcațiunea Te Rehutai, și challengerul de la clubul italian Circolo Della Vela Sicilia, echipajul Luna Rossa Prada Pirelli.

Chiar dacă vorbim despre un sport mai puțin cunoscut și practicat la noi, Televiziunea Română vă oferă ocazia de a asista la un adevărat spectacol, cu urmăriri și depășiri palpitante între două ambarcațiuni care literalmente zboară pe apă, cu viteze de peste 70 sau chiar 80 de kilometri pe oră.

Programul cuprinde câte două curse pe zi, cel puțin până luni 15 martie. Toate întrecerile până la victoria finală (pentru care regulamentul prevede câștigarea a șapte curse) se văd la TVR 2, începând de joi, 11 martie, ora 04.30 și 07.30, apoi, de la aceleași ore, sâmbătă 13 și luni 15 martie. Duminică, 14 martie, se va transmite o singură cursă de la ora 04:30.  Dacă niciun echipaj nu câștigă până atunci șapte curse, atunci competiția va continua, și va putea fi urmărită, tot la TVR 2, și marți 16, apoi, dacă va  fi necesar, și miercuri 17, sau chiar joi 18 martie, la aceleași ore, 04.30 și la 07.30.

Foto credit: www.americascup.com.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *