Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Cealaltă față a „afacerii măștilor”

Mă pregătesc demult să vă atrag atenția asupra unui scandal care ar trebui să trimită la pușcărie nu unul, nu doi, ci toti „responsabilii cu pandemia”: acela al măștilor.
Suntem în fata unui virus pe care nu-l cunoaștem încă prea bine. Fără tratament, fără vaccin. Cel puțin asupra acestui aspect suntem cu toții de acord: măștile ne pot feri de infectare.
Cum? Filtrând aerul pe care îl respirăm.

Cred ca ați folosit cu toții, măcar o data în viață, o sită, așa că vă puteți face o idee. Dacă sita nu e suficient de deasă, trec prin ea toate macaroanele! Așa și cu virusul. Ca filtrarea să fie eficienta e nevoie ca masca pe care o purtam să aibă anumite caracteristici bine verificate prin teste de laborator înainte de a fi comercializată.

Cu titlu de exemplu, va redau mai jos extrase din Nota comuna a Ministerului Economiei, Ministerului Solidarității și Sănătății și Ministerului Muncii din Franța din 29 martie, actualizată în 29 aprilie 2020, referitor la calitatea măștilor pentru uzul populației.

Specificații tehnice:

  1. Masca individuala pentru uzaj profesional în contact cu publicul : eficacitatea filtrării particulelor de 3 micrometri : peste 90%. Respirabilitatea acestor măști va fi la un nivel care să permită portul acesteia pentru 4 ore.
  2. Masca de protecție pentru colectivități, care au scopul de a proteja ansamblul unui grup purtând aceste măști : eficacitatea filtrării particulelor de 3 micrometri peste 70%. Permeabilitatea aerului: peste 90%.

Pentru a evita infiltrarea pe marginile măștii, aceasta trebuie să permită ajustarea pe față cu o acoperire a nasului și bărbiei. Masca nu trebuie să aibă o cusătură sagitară (pe mijloc).

Toți comercianții sau importatorii sunt obligați să testeze măștile la organele competente (acreditate oficial) și să ceară publicarea rezultatelor de către guvern. De asemenea, să indice de o manieră vizibilă performanțele de filtrare pe ambalaj.

Nu intru în alte detalii care țin de funcționarea instituțiilor în Franța. Informațiile pe care vi le-am furnizat sunt suficiente ca să va dea de gândit, în special în ceea ce privește angajamentul responsabililor de la București pentru protejarea sănătății populației. L-am auzit pe Raed Arafat, de exemplu, recomandând celor care nu dispun de măști să își acopere gura cu o batista sau un fular. Dacă n-ar fi vorba despre viață și moarte, m-as prăvăli de râs. Cum e posibil să vii în fiecare seară pe câte un platou de televiziune și să bagi spaima în oameni, să insiști pe toate căile să internezi asimptomaticii cu forța, să împungi cu degetul și să acuzi românii că sunt tâmpiți, iresponsabili și criminali și tu însuți să afirmi o asemenea inepție? Cum să faci o campanie de zeci de milioane de euro pentru portul măștii și să nu impui niște minime criterii pentru măștile comercializate pe piață?

Vă mirați că numărul de infecții a crescut? Uitați-va bine la măștile pe care le folosiți! Dacă afacerea măștilor a permis cumpărarea presei, îmbogățirea șmecherilor de casă, culpabilizarea populației și instaurarea unei dictaturi sanitare, ea nu a avut, se pare, niciodată rolul de a vă proteja.

Reamintesc aici ca OMS, prin vocea directorului sau general, Tedros Adhanom, anunța zilele trecute ca pandemia de coronavirus va fi „probabil foarte lungă” iar efectele acesteia se vor întinde pe câteva decenii. Scapă cine poate!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

3 comentarii pentru articolul „Cealaltă față a „afacerii măștilor””

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *