Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Cei care organizează alegeri îşi asumă riscul pierderilor de vieţi omeneşti pentru un scop electoral

Fostul europarlamentar Cătălin Ivan, care candidează acum pe lista Partidului Ecologist, a explicat de ce consideră că organizarea alegerilor pe 6 decembrie înseamnă „crimă cu premeditare”.
„Data de 6 decembrie este o dată care face din aceste alegeri să fie neconstituţionale din toate punctele de vedere. Pe de o parte, încalcă dreptul nostru ca cetăţeni de a candida şi de a fi aleşi. Este imposibil de participat într-o campanie electorală într-o perioadă de pandemie. În condiţiile actuale, prezenţa la vot, mersul în cabina de vot este un risc major pentru sănătatea tuturor românilor, mulţi dinte ei chiar îşi pun viaţa în pericol dacă se află într-o categorie vulnerabilă. Cei care organizează alegeri îşi asumă riscul pierderilor de vieţi omeneşti pentru un scop electoral”, a declarat Ivan într-o conferință de presă.

Politicianul a adăugat că socotelile marilor partide sunt cinice:
„Întrebarea care se pune, cinic, astăzi este câte vieţi omeneşti valorează un vot? Pentru câte voturi în plus merită să moară astăzi români? Organizarea alegerilor pe 6 decembrie înseamnă crimă cu premeditare, este o asumare pe care nimeni într-o democraţie, nimeni într-un stat de drept normal n-ar trebui să o poată face. De asemenea, Guvernul actual, dar mai ales Parlamentul României – pentru că acolo există o complicitate între partidele parlamentare – se fac vinovaţi de zădărnicirea combaterii pandemiei”.

Cătălin Ivan a propus ca în această perioadă partidele parlamentare să nu mai primească subvenții, să se asigure expunere media în mod echitabil și să se generalizeze votul prin corespondență.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *