Începând din 13 noiembrie, îl puteți urmări pe Ion Cristoiu și pe Canal33, unde scrie, săptămânal, un editorial

Cele 115 milioane de măști nu sunt în țară. Au trecut 8 zile de când a fost câștigat contractul și epopeea continuă

 • În 21 mai, guvernul a adoptat OUG prin care 2,3 milioane de persoane defavorizate primesc câte 50 de măști. Suma alocată pentru aceste măști este de 150 de milioane de lei.
 • Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, anunța periodic, în ziua de vineri, că „luni vin măștile”.
 • În 24 iunie, Compania Naguma Medical Supply, a canadianului Michael Topolinski, stabilit în România, dezvoltator imobiliar, a câștigat contractul pentru a furniza 115 milioane de măști medicale cu 3 straturi la un preț de 0,64 de lei plus TVA per mască. Topolinski s-a lăudat că a scăzut prețul măștii cu un leu și că asta va însemna mari economii la buget.
 • Măștile ar trebui să ajungă la persoane vulnerabile, iar termenul de livrare este de 7 zile de la semnarea contractului, spunea Tătaru în 24 iunie.
 • În 29 iunie, Topolinski, care a câștigat licitația în valoare de 73,6 milioane lei fără TVA pentru 115 milioane de măști, a declarat într-un inteviu pentru G4Media.ro, că va livra aceste măști în termenul de 7 zile prevăzut în contract și că a garantat prețul de 0,68 de lei pe mască printr-un contract semnat cu un mare producător de China. Și că va aduce măștile cu câteva avioane, câte 30 de milioane de măști în fiecare.
 • În 30 iunie, Michael Topolinski declara că livrarea celor 115 milioane de măști va întârzia cu o lună sau trei luni, pentru că licitația a fost contestată.
  Există suspiciunea că tărăgănarea, prin contestație, este un artificiu la care a recurs omul de afaceri în complicitate cu guvernul.
  Până la rezolvarea contestației la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC) și la finalizarea unui eventual proces la Curtea de Apel, contractul nu va putea fi semnat.
  Prin urmare, nici comanda pentru măști, în China, nu s-a făcut. Dar Topolinski a avut grijă să se tocmească pentru avioane.
 • 1 iulie. 90% dintre măștile controlate de Protecția Consumatorului au abateri de la prevederile legale. Au fost verificate aproape 800 de firme care comercializează măști de protecție, scrie profit.ro.

Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Un comentariu pentru articolul „Cele 115 milioane de măști nu sunt în țară. Au trecut 8 zile de când a fost câștigat contractul și epopeea continuă”

 • Pai nici nu trebuie sa fie in tara atata timp cat inca mai sunt vechile stocuri nevandute.. De ce credeti ca au trimis politia pe strazi sa amendeze in stanga si in dreapta? Mai au masti de vandut, ca altfel raman cu ele. In cca. 3 luni nu va mai purta nici drku masca indiferent de sanctiune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *